Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Bulevardul Aerogării - Bulevardul Barbu Văcărescu (Linia 5)

850 posts, 335967 views

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 61

📖 Pagination options
Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) orex

TrainWreker wrote:
Problema cea mai mare este portiunea Stefan cel Mare - bd. Lacul Tei deoarece chiar si cu redeschiderea liniei, masinile tot vor circula pe linie, pentru ca banda 1 (intai) este ocupata de masinile parcate, acest lucru ingreuneaza traficul pe langa faptul ca acolo este cea mai circulata portiune de pe Barbu Vacarescu din cauza ca se intersecteaza cu  bd. Lacul Tei, un bulevard foarte circulat!

Intre sos. Stefan cel Mare si bd. Lacul Tei, actuala sistematizare a bd. B. Vacarescu permite parcarea autovehiculelor, paralel cu bordura, in mod legal !
Bd. Vacarescu spre bd. lacul Tei.png (1 MB; downloaded 4503 times)

Chestiunea e ca, odata cu trecerea timpului, traficul auto pe bd. Vacarescu a ajuns congestionat in cel putin 3 puncte, intersectia cu bd. Lacul Tei, cea cu sos. Fabrica de Glucoza, respectiv cu sos. Pipera! Chiar si-n perioada asta, cand, inca, nu toti au revenit in ”La Defense-ul” Bucurestiului se remarca deja trafic intens spre blocat, ”vorba” unei aplicatii, in anumite intervale orare ale zilei!

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) WT_fan06

Eu personal nu văd vreun beneficiu în a monta acum garduri, cât timp linia e praf și pulbere și cât timp tramvaiele ar merge tot cu 10 la oră, sau cât e restricția... Când va veni rândul acestui tronson pentru modernizare vom putea vorbi despre metode mai bune de separare a TP de restul traficului decât gardurile.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) punmeister

Cel mai bine este ca 5 sa ramana suspendat pana la modernizarea sa.
cât timp linia e praf și pulbere și cât timp tramvaiele ar merge tot cu 10 la oră, sau cât e restricția...

Da 10 km/h, in timp ce un Citaro Hybrid atinge lejer 40-50 km/h, si cu tot confortul necesar spre deosebire de un V3A.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) TrainWrecker

punmeister wrote:
Da 10 km/h, in timp ce un Citaro Hybrid atinge lejer 40-50 km/h, si cu tot confortul necesar spre deosebire de un V3A.
Da stim asta dar cu ce ajuta daca pe mare parte din  Barbu Vacarescu, Vasile Lascar si str. Tunari se merge de obicei (la orele de varf) cu aceasi viteza a tramvaiului de 15-20km/h si cu capacitatea de aproape  doua ori mai mica, asta e problema cea mai mare din  punctul meu de vedere,  ca este mereu aglomerat in autobuz. As sugera sa bage inapoi 5-ul cu garduri separatoare si un interval mai scurt cu un tramvai la 5 minute nu la 8-10 minute, așa  cu mergea inainte sau cum merge acum 605.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ByOnu

Cand mergea 5-ul la 8-10 minute? De prin 2015 l-am folosit zilnic din centru pana in nord. Vehicule putine si intervale ridicol de mari de succedare, chiar si de 25 min la orele de varf. Am pierdut ore din viata cu 5-ul.

5-ul nemodernizat nu face cinste tramvaiului. Va atrage DOAR antipatia publicului si va pune paie pe foc pentru cei care oricum viseaza desfiintarea tramvaiului. Pana la modernizarea completa ar trebui sa ramana suspendat.

Capacitatea lui 605 este usor adaptabila, spre deosebire de alea 14 bidirectionale, din care 2-3 sunt constant defecte.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) TrainWrecker

Eu ziceam 8-10 minute dupa programul afisat de stb (ratb) pe atunci. eu stiu ca mergea la vreo 20 de minute ca si eu il foloseam aprop zilnic de la Rossini pana la Gemeni dar asta voiam sa arat! Dar la fel si cu 605 are pe site interval intre 8-10 minute si deloc nu merge cum e scris acolo, pe sens catre Sf. Gheorghe vedeam uneori si doua autobuze bot in bot iar spre Baneasa asteptam uneori 20 de min.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Bogdan Ciorascu

Cu o investitie minima ai putea lega Alecu Russo de Viitorului ca sa nu lasi zona fara tramvai si sa deschizi posibilitatea ca 5ul sa ajunga inapoi in Pipera ( cu toate ca poate si acum sa ajunga prin Stefan cel Mare) astfel incat sa nu-l mai duci pana la Sf.Gheorghe

Deci zici ca la Gemeni sa se inchida triunghiul (sa se poata merge de pe Dacia pe Viitorului si invers)? Dar nu imi e clar ce traseu propui.

Si in vreme ce inteleg rationamentul unui traseu separat (macaz Barbu Vacarescu spre Perla si invers) pentru o legatura facila vest - nord pe la Stefan cel Mare, nu sunt de acord cu ideea ca 5 sa nu atinga centrul.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) andrei11

Capătul lui 5 de la Sf Gheorghe oricum nu are nicio logică.
Pe vremea când circula 5 acesta se umplea / golea la Ștefan cel Mare și aproape toată lumea care apărea / dispărea acolo avea legătură cu metroul // 1;10.
Tramvaiele în centru  au o logică numai dacă ajung la metrou ( cum e 32 ). În rest capetele de acolo te lasă cam fără legături funcționale.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ANTENA

Un atelier mobil a aparut de cateva zile si stationeaza pe Alexandru Serbanescu
Asteptam cu interes sa intre sudorii la sine.
IMG_0614.JPG (1.08 MB; downloaded 4075 times)

Azi era Tele Macmac-ul de la STB pe poziție. Asteptam noutăți sper. Să vină baietii la treabă
94FB9B9B-A519-4BF9-9086-8A0E589F3858.jpeg (311.11 KB; downloaded 3873 times)

La ce fel de noutăți te aștepți? Prea mult excitement pentru o cârpeală care nu ar mai trebui să aibă loc.

Eu vad un lucru pozitiv cu acest sector din cateva ratiuni. Pe scurt:
- sunt 2 tronsoane modernizate, bd.Aerogarii si str.Tunari in care s-au investit bani publici si acum zac nefolosite ;
- reducem cat de putin nr de masini aflate in trafic, implicit si cele stationate ad-hoc pe zona mediana;
- punem tramvai in loc de autobuz (mutam emisia de CO2 din oras)

Da, sunt si lucruri negative importante, zgomot, confort scazut, linie care e cum e, dar asa ce facem, renuntam
la tramvai in 80% din oras.  Nu, ceea ce avem e bine sa fie folosit, in conditii de siguranta, pana la o viitoare reabilitare.

Eu zic doar ca exista o diferenta intre liniile detetiorate (Mihalache, Calarasilor, Basarabia, etc.) circulate in prezent si linia 5. Aceea este ca serviciul pe linia 5 actuala este deservit in prezent la un anumit standard.

Daca iti imaginezi ca "va scadea nr masinilor" pentru ca reapare 5, te inseli. Imi este frica fix de reversul medaliei, pentru ca se vor pierde niste caracteristici de confort (LF, AC, lipsa restrictii de viteza, conexiune cu mall Baneasa, etc). Crezi ca au fost oameni care au renuntat la STB pentru ca s-a suspendat temporar tramvaiul? "Eu renunt, nu ma sui in autobuze cu AC, podea coborata si intervale bune!".

Si eu sunt maniac pana la urma, ca doar de asta suntem cu totii astazi aici si vorbim despre STB, dar ma pun in pielea calatorilor iar revenirea lui 5 vine exclusiv cu dezavantaje pentru ei. Efectiv va fi un downgrade din majoritatea punctelor de vedere. Si aici vine intrebarea: pe cine reprezentam mai precis? Nu pe calatori si pe nevoile lor?

Toata lumea va detesta revenirea lui 5 si in esenta vor detesta si mai mult tramvaiul (daca nu o faceau deja). Vrem asta? Vrem ca publicul sa urasca si mai mult tramvaiul care saracul deja sta foarte prost in perceptia bucurestenilor?

Sustin ca 5 nu trebuie sa revina fara modernizare integrala a infrastructurii fix pentru ca imi pasa de tramvai.

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 61

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463894 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”