Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.ATroleibuze

Topic: Discuții diverse despre troleibuzele DAC / Rocar

71 posts, 55214 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) drbm

Tom wrote:
7377 a apărut la stradă în a doua jumătate a anului 1990. Nu pot spune mai exact decât că în perioada anului școlar.

7377 a apărut în depoul Vatra Luminoasă prin primăvara lui 1990. A stat ceva timp neutilizat și inițial fără număr de parc în curtea de la stradă a depoului, aproape de poarta de ieșire din depou si lângă hala acestuia.
Imediat după "revoluție" au apărut 7343-7376, DAC-uri 117 scunde, vopsite în schemă crem cu roșu. 117E scunde vopsite ocru cu dungă lată crem 7336-7340.
Din primăvara lui 1991 au reînceput fabricarea de 117E înalte, în culorile "Assos", roșu la ancadramentul ferestrelor, bleumarin cu fustă albă în  jumătatea inferioară a caroseriei, primul fiind 7378.  Nu îmi amintesc ultimul, posibil 7408.
Ulterior s-au livrat doar E217,  asemănătoare lui 7377 care a fost practic capul de serie, mai accesorizat. Dacă nu mă înșel, 7377 fusese destinat exportului.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) Tom

7343..7374 au fost cele scunde cu roșu și dungă lată crem sub fereastră. 7340 a primit și el mai târziu o culoare similară după (cel puțin) o revopsire în primii ani de funcționare.
7375, 7376, 7378..7402 au fost "înalte", crem cu fustă roșie.
7403..7407 au fost tot așa, dar cu fustă albastră.
De la 7408 la 7445 în sus au fost 217E, inițial cu fustă verde (cred că până la 7427). 7440 a fost 317E, iar 7446 a fost 212ECS.

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) ByOnu

66 la stația Bd. Carol I, pe Calea Moșilor (sens Colentina). Se disting DAC/ROCAR #7356 și un #74xx.
Autor/fotograf: Cristian Malide.
66-mosilor.jpg (84.07 KB; downloaded 4818 times)

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) GPS

DAC 117E 7356 din generația scundă și DAC 217E probabil 7416.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) ADK

7411 pe linia 76 în rondul de la Nițu Vasile spre Sudului, acum 14 ani.
Autor: Andrei Dobre
862963.jpg (89.67 KB; downloaded 4698 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Mi se pare că aceste fotografii au mai fost postate, dacă nu, îmi cer scuze de dublă postare...

7335 pe strada Tony Bulandra(?) strada depoului VL, având placa cu linia 66 și 7338 pe aceeași stradă având placa cu linia 85, prin jurul anului 1990.
Sursa: (din cartea unui prieten) Transportului Public de Suprafață din București/arhiva RATB.
e9a884c9-3f88-4e35-b75f-6d94faa65139.jpg (88.52 KB; downloaded 4306 times)

302f6437-dc63-4870-9e45-035429c64f11.jpg (89.47 KB; downloaded 4302 times)

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) cris_m

E cu certitudine strada Tony Bulandra, nu e un mister :)

Eddie M Kaartijer

Troleibuz linia 97 - Calea Griviței (2006)

2006.jpg (597.82 KB; downloaded 2944 times)

Sursa fotografiei: https://www.facebook.com/photo/?fbid=634 ... 92679856

Mic off-topic, pentru ca nu stiu daca bucurestenii verifica de obicei topicul general de Transport rutier.

Daca vreti si puteti sa ma sustineti astfel incat un ROCAR 217E sa ajunga (in prima etapa, pe termen nedeterminat) la Muzeul din Câmpulung, iar intr-o foarte buna zi la Muzeul Transportului Bucureștean:

https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId

Multumesc anticipat oricui vrea si poate sa dea curs!

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) bgd70

Ai facut bine ca ai postat si aici, poate vor dona mai multi acum. Eu am donat pt. ca am vazut postarea pe facebook, altfel nu as fi stiut de aceasta initiativa :D

• ADK
  • Posted:
  •  

Sincer, STB-ul nu merită vehicule pentru muzeu ale căror tot ei le-au dat cu piciorul. Au avut de unde să aleagă, încă au vrut și cu cele păstrate (și asta relativ obligați) să le de-a cu flit încă de acum vreo 4-5 ani.

Rocarul 217E va fi mult mai apreciat la Câmpulung decât în București, acum părerea mea. Poate că în București ar avea doar ocazia să meargă pe propriile puteri, ar fi probabil singurul avantaj. Voi decideți...

bgd70 wrote here:
Ai facut bine ca ai postat si aici, poate vor dona mai multi acum. Eu am donat pt. ca am vazut postarea pe facebook, altfel nu as fi stiut de aceasta initiativa :D

Mulțumesc pentru contribuție!!

• ADK
  • Posted:
  •  

Poate PMB și STB vor realiza într-o zi că nu au procedat deloc bine ignorarea și nepăsarea înființării unui muzeu al transportului în comun, cu toate că tot ei au pus de-o parte niște vehicule pe care din păcate tot ei le-au casat nejustificat... În București (deci, capitală europeană, nu un simplu municipiu) ar trebui să existe un loc unde ai putea vedea o istorie mai bogată, o bogăție cum este țara în general, mai mult decât ce este deja la Trapezului, un loc unde să nu pară că ai venit doar să vezi niște poze și ceva machete pentru că nu este suficient pentru cât poate să ofere Bucureștiul.

Chiar dacă, la momentul actual, suntem într-o oarecare pană de vehicule pe pneuri pentru MTB, dar cu troleibuzul 217E #0108 ce pare pregătit să ia cât de curând calea muzeului din Câmpulung, poate își va avea locul într-o zi alături și de alte exponate ajunse unicate, fie ale STB, fie private, într-un loc unde să poată fi văzute cu ușurință de către oricine interesat.

Pe lângă acest troleibuz, pe listă ar putea fi incluse și diverse autobuze, troleibuze, tramvaie și vehicule de intervenții ce au fost deja identificate și care vor fi păstrate.

De asemenea, la Iași există deja un muzeu al transportului public realizat cu succes, deocamdată singurul din țară însă cu siguranță nu va fi unicul, și care se află într-o continuă dezvoltare. La Câmpulung există un muzeu bogat al Automobilului Românesc, unde acest troleibuz o să fie o mare valoare (find singurul vehicul de transport persoane) și unde publicul va avea acces să-l viziteze și poate să vadă primul tip de vehicul articulat făcut vreodată de fostele Uzine Tudor Vladimirescu, denumite ulterior Autobuzul respectiv Rocar, model lansat spre sfârșitul anilor '70 ca succesorul modelului DAC România 112 (caroseria autobuzului Roman 112UD).

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008) GPS

DAC 217E nu este primul model de articulat făcut la uzina Autobuzul.

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464416 posts in 5796 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”