Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
3349 posts, 661566 views
📖 Pagination options
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
orex
Patriarhul e vaccinat (sa spuna cu subiect si predicat DA sa NU), nu de alta dar Pimen Zainea a trecut in nefiinta tocmai din pricina acestui ”mik bandit”!
PS
Avea o voce care reprezenta milostivenia, norocul meu a fost ca, in 14.08.2017, am fost prezent cand a oficiat slujba Prohodul Maicii Domnului, la Gura Humorului! M-a uns pe suflet!
Patriarhul e vaccinat (sa spuna cu subiect si predicat DA sa NU), nu de alta dar Pimen Zainea a trecut in nefiinta tocmai din pricina acestui ”mik bandit”!
PS
Avea o voce care reprezenta milostivenia, norocul meu a fost ca, in 14.08.2017, am fost prezent cand a oficiat slujba Prohodul Maicii Domnului, la Gura Humorului! M-a uns pe suflet!
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 30 aprilie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate și doze administrate:
- reacții adverse în curs de investigare: 143
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro
Situația de azi, 30 aprilie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate și doze administrate:
Screenshot_20210430-211129.jpg (158.99 KB; downloaded 2327 times)
- reacții adverse în curs de investigare: 143
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Cinste preotului Marius Ciprian Dinu...are har, vorba lui iti ajunge unde trebuie, tintit, direct la/in suflet!
Cinste preotului Marius Ciprian Dinu...are har, vorba lui iti ajunge unde trebuie, tintit, direct la/in suflet!
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Andrei...dacă numărul de cazuri scade pt UEFA ..scade tot pt ei și numărul de morți și cazuri la ATI?
Atunci...trăiască UEFA că reduc numărul de morți...cumva...
Andrei...dacă numărul de cazuri scade pt UEFA ..scade tot pt ei și numărul de morți și cazuri la ATI?
Atunci...trăiască UEFA că reduc numărul de morți...cumva...
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 1 mai, a infectărilor:
- cazuri noi: 1307
- cazuri reconfirmate pozitiv: 209
- teste efectuate (24h): 16 438, din care:
• RT-PCR: 11 111
• rapide antigenice: 5327
- rata de infectare: 7,95%
- rata de pozitivare: 9,22%
- cazuri confirmate: 1.056.072, din care:
• cazuri vindecate: 992 605
• cazuri decedate: 28 194
• cazuri active internate la unități de profil: 8087
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 28 517
- pacienți la ATI: 1277
Sursa: Digi24
Situația de azi, 1 mai, a infectărilor:
- cazuri noi: 1307
- cazuri reconfirmate pozitiv: 209
- teste efectuate (24h): 16 438, din care:
• RT-PCR: 11 111
• rapide antigenice: 5327
- rata de infectare: 7,95%
- rata de pozitivare: 9,22%
- cazuri confirmate: 1.056.072, din care:
• cazuri vindecate: 992 605
• cazuri decedate: 28 194
• cazuri active internate la unități de profil: 8087
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 28 517
- pacienți la ATI: 1277
În România au fost înregistrate 1.307 cazuri noi de infectare cu COVID-19, din 16.438 de teste procesate. Rata de pozitivare este astfel de 7,95%. Numărul pacienților la terapie intensivă este 1.277, în scădere față de ieri. Mai mic este și numărul deceselor, comparativ cu bilanțul anterior. 85 de pacienți infectați cu SARS CoV2 au murit în ultimele 24 de ore.
În acest moment, incidența la nivel național este de 1,75 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În scenariul verde sunt 25 de județe, iar în scenariul roșu nu mai este niciun județ.
Cea mai mare incidență este în continuare în București, 2,86 la mie, dar este în scădere față de ieri, când era 2,98, chiar sub pragul scenariului roșu.
MDE5YmM2ZDAxMDY2MzJjNzExYTkyN2MzOWZkZjBmNA==.thumb.jpg (81.95 KB; downloaded 2278 times)
Până astăzi, 1 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.056.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 992.605 pacienți au fost declarați vindecați.
Până astăzi, 28.194 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 30.04.2021 (10:00) – 01.05.2021 (10:00) au fost raportate 85 de decese (36 bărbați și 49 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.
81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.087. Dintre acestea, 1.277 sunt internate la ATI.
Pe teritoriul României, 28.517 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.074 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 45.160 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.393 de apeluri la numărul unic de urgență 112.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 30 aprilie, 4.276 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 868.180 de lei.
De asemenea, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Pe langa ce spune aztec, ca rezulta ca UEFA a scazut si numarul de morți, deci cinste lor... ce spui tu e un nonsens si din punctul de vedere al 'politicii'. Asta cu 3 la mie e pur damboviteana, in alte locuri se măsoară altfel (in Norvegia e coeficientul de reproducere a virusului, daca un infectat da virusul la o singura persoana, atunci coeficientul e 1, se considera o valoare ne-critica daca e mai mic sau egal cu 1. Numarul se calculeaza per cel mai mic UAT ca nr de infectati de azi impartit la nr de infectati de acum X zile, unde X e perioada pe care o considera ei de incubatie a virusului, care cred ca e 10 zile dar nu-s sigur). Deci hai sa nu o mai dam in conspiratii politice mondiale ca lucrurile sunt foarte diferite de la o tara la alta.
andrei11 wrote:
E chestie pur politică. Scade numărul pentru că UEFA vrea spectatori la meciurile din vară. După aceea dacă politikul e dispus vor fi din nou scenarii roșii. E vorba de politikul mondial, nu de miticii dâmbovițeni !
Cine a stabilit și pe ce criterii numărul acesta de 3 la mia de locuitori ca fiind un număr critic ?
Întreb pentru un prieten, pe mine nu mă pasionează.
Pe langa ce spune aztec, ca rezulta ca UEFA a scazut si numarul de morți, deci cinste lor... ce spui tu e un nonsens si din punctul de vedere al 'politicii'. Asta cu 3 la mie e pur damboviteana, in alte locuri se măsoară altfel (in Norvegia e coeficientul de reproducere a virusului, daca un infectat da virusul la o singura persoana, atunci coeficientul e 1, se considera o valoare ne-critica daca e mai mic sau egal cu 1. Numarul se calculeaza per cel mai mic UAT ca nr de infectati de azi impartit la nr de infectati de acum X zile, unde X e perioada pe care o considera ei de incubatie a virusului, care cred ca e 10 zile dar nu-s sigur). Deci hai sa nu o mai dam in conspiratii politice mondiale ca lucrurile sunt foarte diferite de la o tara la alta.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Stați liniștiți că nu cred și nu susțin nicio conspirație mondială.
Ceea ce cred eu e că sunt mulți retardați la OMS. Și îi suspectez de oarece interese care nu sunt prea ortodoxe.
Și mai cred că sunt unele măsuri cel puțin curioase. Suntem în stare de alertă / urgență / habar n-am cum se cheamă. Suntem. Ce a fost cu înghesuiala din sezonul de schii, ce e cu înghesuiala cu prilejul deschiderii sesonului estival ?
Costin, lămurește-mă cu o treabă.
Cică la restaurant nu au voie să stea mai mult de 6 persoane la o masă dacă evident nu fac parte din aceeași familie. ( Adică dacă nu stau practic în aceeași casă ).
Nu pricep, dacă eu n-am covid iar ceilalți 5 au nu mă îmbolnăvesc ? În schimb dacă suntem 8 la o masă și 5 au covid îi înbolnăvesc și pe ceilalți 3 ? Tu nu vezi că sunt unele măsuri în contradicție cu o logică elementară ?
________
PS : Încă un aspect. Dacă virusul acesta care evident există și dă și complicații e atât de contagios, cum se face că în cadrul multor familii sunt membrii care-l iau și sunt membrii care nu-l iau ?
Stați liniștiți că nu cred și nu susțin nicio conspirație mondială.
Ceea ce cred eu e că sunt mulți retardați la OMS. Și îi suspectez de oarece interese care nu sunt prea ortodoxe.
Și mai cred că sunt unele măsuri cel puțin curioase. Suntem în stare de alertă / urgență / habar n-am cum se cheamă. Suntem. Ce a fost cu înghesuiala din sezonul de schii, ce e cu înghesuiala cu prilejul deschiderii sesonului estival ?
Costin, lămurește-mă cu o treabă.
Cică la restaurant nu au voie să stea mai mult de 6 persoane la o masă dacă evident nu fac parte din aceeași familie. ( Adică dacă nu stau practic în aceeași casă ).
Nu pricep, dacă eu n-am covid iar ceilalți 5 au nu mă îmbolnăvesc ? În schimb dacă suntem 8 la o masă și 5 au covid îi înbolnăvesc și pe ceilalți 3 ? Tu nu vezi că sunt unele măsuri în contradicție cu o logică elementară ?
________
PS : Încă un aspect. Dacă virusul acesta care evident există și dă și complicații e atât de contagios, cum se face că în cadrul multor familii sunt membrii care-l iau și sunt membrii care nu-l iau ?
-
- Costin
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, itii
Costin
Exemplul tau cu persoanele la masa se bazeaza pe probabilitatea ca daca se aduna 6 persoane, e mai putin probabil sa fie un infectat printre ei, decat daca ar fi 8 sau mai multi. Toate “numerele” sunt discutabile si poti intreba de ce sunt alea si nu altele, iar raspunsul e ca e ca un joc de probabilitati, unde specificul local a condus la stabilirea acelor valori. Asta nu inseamna ca esti 100% in siguranta intr-un grup de 6 persoane, si 100% in pericol intr-unul de 7, e absurd sa pui problema in valori absolute.
Exemplul tau cu persoanele la masa se bazeaza pe probabilitatea ca daca se aduna 6 persoane, e mai putin probabil sa fie un infectat printre ei, decat daca ar fi 8 sau mai multi. Toate “numerele” sunt discutabile si poti intreba de ce sunt alea si nu altele, iar raspunsul e ca e ca un joc de probabilitati, unde specificul local a condus la stabilirea acelor valori. Asta nu inseamna ca esti 100% in siguranta intr-un grup de 6 persoane, si 100% in pericol intr-unul de 7, e absurd sa pui problema in valori absolute.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 1 mai, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
- doze administrate:
- reacții adverse în curs de investigare: 144
Sursa: Vaccinare-covid.gov.ro
Situația de azi, 1 mai, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
Tabel-situatie-vaccinari_01.05.2021_001-1024x509.jpg (117.84 KB; downloaded 2199 times)
- doze administrate:
Screenshot_20210501-175029.jpg (98.76 KB; downloaded 2198 times)
- reacții adverse în curs de investigare: 144
Sursa: Vaccinare-covid.gov.ro
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Pentru a ne face o idee asupra tendintelor de viitor trebuie sa asteptam trecerea peste sarbatorile pascale…acum toti se gandesc doar la MOV (miel, oua, vin)
Pentru a ne face o idee asupra tendintelor de viitor trebuie sa asteptam trecerea peste sarbatorile pascale…acum toti se gandesc doar la MOV (miel, oua, vin)
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Lasa ca si inainte de Paste nu se mai gandea lumea la pandemie, acum doar s-a accentuat tendinta.
Lasa ca si inainte de Paste nu se mai gandea lumea la pandemie, acum doar s-a accentuat tendinta.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Da de ce nu spui de îmbulzeala de pe pârtii în iarnă și îmbulzeala de acum ? Îmbulzeala de pe Valea Ialomiței
/ Argeșului
/ Prahovei
și de pe litoral n-are nicio legătură cu MOV - ul !
Da de ce nu spui de îmbulzeala de pe pârtii în iarnă și îmbulzeala de acum ? Îmbulzeala de pe Valea Ialomiței
și de pe litoral n-are nicio legătură cu MOV - ul !
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Oricând și oriunde găsești oameni responsabili și iresponsabili.
Sau de-a dreptul idioți.
Sau..oameni care respecta legea și unii care nu.
Unii care gândesc și sar sa ajute la un accident și alții care sar sa filmeze și să facă live pe Facebook.
Legea se respectă sau se impune
In lipsa impuneri legii, că la noi asta este o imensă problema , vezi ce vezi.
De la lipsa impunerii avem numărul imens de morți în accidente auto...de exemplu.
De la lipsa impunerii avem jegul pe toate cărările de munte, râuri, lacuri, șanțuri...
De ce la unii șanțurile drumurilor sunt verzi și la noi colorate de pet-uri, pungi, hârtii, ...
De la lipsa impunerii avem mâzgălelile tâmpite pe toate clădirile...
Și lista poate continua..
Oricând și oriunde găsești oameni responsabili și iresponsabili.
Sau de-a dreptul idioți.
Sau..oameni care respecta legea și unii care nu.
Unii care gândesc și sar sa ajute la un accident și alții care sar sa filmeze și să facă live pe Facebook.
Legea se respectă sau se impune
In lipsa impuneri legii, că la noi asta este o imensă problema , vezi ce vezi.
De la lipsa impunerii avem numărul imens de morți în accidente auto...de exemplu.
De la lipsa impunerii avem jegul pe toate cărările de munte, râuri, lacuri, șanțuri...
De ce la unii șanțurile drumurilor sunt verzi și la noi colorate de pet-uri, pungi, hârtii, ...
De la lipsa impunerii avem mâzgălelile tâmpite pe toate clădirile...
Și lista poate continua..
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 2 mai, a infectărilor:
- cazuri noi: 1083
- cazuri reconfirmate pozitiv: 166
- teste efectuate (24h): 11 600, din care:
• RT-PCR: 7886
• rapide antigenice: 3714
- rata de infectare: 9,33%
- rata de pozitivare: 10,76%
- cazuri confirmate: 1.057.655, din care:
• cazuri vindecate: 995 506
• cazuri decedate: 28 282
• cazuri active internate la unități de profil: 8067
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 27 486
- pacienți la ATI: 1253
Situația de azi, 2 mai, a infectărilor:
- cazuri noi: 1083
- cazuri reconfirmate pozitiv: 166
- teste efectuate (24h): 11 600, din care:
• RT-PCR: 7886
• rapide antigenice: 3714
- rata de infectare: 9,33%
- rata de pozitivare: 10,76%
- cazuri confirmate: 1.057.655, din care:
• cazuri vindecate: 995 506
• cazuri decedate: 28 282
• cazuri active internate la unități de profil: 8067
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 27 486
- pacienți la ATI: 1253
1.083 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din doar 11.600 teste procesate. Rata de pozitivare ajunge astfel la 9,33%. La terapie intensivă sunt 1.253 pacienți în stare gravă. De la ultimul bilanț, au fost înregistrate 88 de noi decese în rândul pacienților infectați cu SARS-CoV2.
Incidența la nivel național a scăzut 1,65 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 28 județe sunt în scenariul verde.
ODAwJmhhc2g9YzYxMWEwMDJiMWY0ZTY4NDg0YzAwZjQzMmIyMjg0NDg=.thumb.jpg (79.66 KB; downloaded 2135 times)
Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.057.655 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 995.506 pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 88 de decese (41 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 32 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 27 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.
82 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.067. Dintre acestea, 1.253 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.384.129 de teste RT-PCR și 901.396 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.886 de teste RT-PCR (3.027 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.859 la cerere) și 3.714 teste rapide antigenice.
Pe teritoriul României, 27.486 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.933 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.659 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 94 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.191 de apeluri la numărul unic de urgență 112.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 1 mai, 4.345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 954.105 lei.
De asemenea, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal și un dosar penal pentru fals în declarații.
📖 Pagination options