Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Bulevardul Aerogării - Bulevardul Barbu Văcărescu (Linia 5)

850 posts, 335825 views

Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35  ... 61

📖 Pagination options
Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) cris_m

Pai ia gandeste-te cat de "dezvoltata" e Pipera din punct de vedere al transportului si cat produce din punct de vedere economic. Cand se termina pandemia (daca se va termina) zona va avea nevoie de alternative de transport. Cruciala va fi prezentarea si argumentatia in fata comisiei, poate mai tragem cu ochii si urechile pe la polonezi, asa de amorul artei.  :yes:

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) orex

@WAYNEN
Problema din cartierul Aviatiei (capat Baneasa) e asta!
Cat priveste fantasmagoria cu linia de tramvai translatata la bordura trotuarului, e remarcabil mai scumpa o astfel de investitie in raport cu refacerea din temelii a actualei cai de rulare, gen 41, daca mai frumos nu se poate!
PS
Eu am cunoscut o singura astfel de abordare, pe sos. Chitilei, la care s-a renuntat demult!

Cat priveste sensurile unice pe calea Floreasca si bd. Pipera ar putea fi fezabila, asta pana la Aurel Vlaicu, mai incolo nu se poate, dar oricum asa incurajezi doar traficul autovehiculelor!
PS
Vezi ce se intampla de vreo 20 de ani de cand pe fostul Pod al Mogosoaiei a fost instituit sensul unic intre P. Victoriei si piata Natiunilor Unite, iar pe bd. Magheru s-a trecut la 4 benzi intre Universitate si Romana! Nimic, in afara de o aglomeratie de nedescris!

E clar ca solutia de baza pe B. Vacarescu e tramvaiul, si ala de mare capacitate, ca sa suplineasca cererea de transport din zona ”Defence-ului ” bucurestean, ca M 2 si asa e suprasaturata! :bere:

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ByOnu

Cat priveste fantasmagoria cu linia de tramvai translatata la bordura trotuarului, e remarcabil mai scumpa o astfel de investitie in raport cu refacerea din temelii a actualei cai de rulare...  

De ce crezi asta? Nu cred ca ai dreptate cu "remarcabil mai scumpa".

Also, tu sustii instaurarea sensurilor unice, dar nu mutarea liniei?

Simplu ca Buna Ziua!
Nu crezi ca am dreptate, dar poate intr-o aplicatie gen ”eDevize” vei vedea ca da!  
Da, nu sustin mutarea liniei de tramvai la ”bordura” ca:
1. e mai scumpa decat refacerea infrastructurii actuale, de ce, simplu:
1.1 tre sa sapi pe toata lungimea bulevardului suplimentar, pe langa bordura? Cam  da, inseamna costuri!
1.2 tre sa acoperi definitiv linia de tramvai de pe mijloc si s-o scoti la nivelul carosabilului? Cam da, inseamna costuri
2. ca-i o pierdere de vreme, si de resurse materiale si financiare,  atat timp cat asta merge pe 3 Km dintr-un total de de cca. 5,7 km!
Sigur si singur o sa te edifici...ce si cum! ;)
Stefan cel Mare-Aeroport.png (945.35 KB; downloaded 4377 times)

Stefan cel Mare-Aurel Vlaicu.png (1.14 MB; downloaded 4374 times)

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) andrei11

Te înșeli, se vede că n-ai absolvit construcțiile.
Demonstrație pas cu pas:

1.1 tre sa sapi pe toata lungimea bulevardului suplimentar, pe langa bordura? Cam  da, inseamna costuri!

Fix  trebuie să sapi la aceeași cotă și dacă lași linia pe centru.

1.2 tre sa acoperi definitiv linia de tramvai de pe mijloc si s-o scoti la nivelul carosabilului? Cam da, inseamna costuri

Fals, linia veche nu o poți acoperi, trebuie scoasă,  executată fundația pentru  stradă, asfalt 1, asfalt 2, mă rog, toată tehnologia.

2. ca-i o pierdere de vreme, si de resurse materiale si financiare,  atat timp cat asta merge pe 3 Km dintr-un total de de cca. 5,7 km!

Se vede de la 20 km ( de la o poștă ) că n-ai făcut niciun calcul, dai numai cu presupusul.

Sigur si singur o sa te edifici...ce si cum!

Nu mai edificat nicidecum !

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ByOnu

Also, tu sustii instaurarea sensurilor unice, dar nu mutarea liniei?

Orex, pun accent pe intrebarea asta. :) Cum va arata lucrarea la final? Dupa instaurarea sensului unic pe B. Vacarescu daca nu muti linia?

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) subway guru

Sensurile unice au sens pe strazile inguste nu pe marile bulevarde...

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Tom

Dacă sensurile unice pe marile bulevarde nu au sens, ce sens ar avea sensurile unice de pe Calea Victoriei, Bd. Dacia &c.?

Calea Floreasca și Barbu Văcărescu sunt două străzi aproximativ paralele și în plus legate între ele în diverse puncte relativ apropriate. Se pretează la fix pentru sensuri unice.

andrei11 wrote:
Te înșeli, se vede că n-ai absolvit construcțiile.
Demonstrație pas cu pas:

Fix  trebuie să sapi la aceeași cotă și dacă lași linia pe centru.

Fals, linia veche nu o poți acoperi, trebuie scoasă,  executată fundația pentru  stradă, asfalt 1, asfalt 2, mă rog, toată tehnologia.

Se vede de la 20 km ( de la o poștă ) că n-ai făcut niciun calcul, dai numai cu presupusul.

Sigur si singur o sa te edifici...ce si cum!

Nu mai edificat nicidecum !

Nu, n-am absolvit facultatea de pe Lacul Tei, ci aia in care cade bila daca... :rofl:
Pe ”combinatori” sau ”combinagii” n-am de ce sa-i edific!
Baga si tu o rigla pe hartia milimetrica si vezi despre ce e vorba!
Cat privesc lucrarile, chiar daca n-am absolvit facultatea de Constructii, e la mintea cocosului, ca e mai scump sa edifici infrastructura noua pe 3 km (pe stânga si pe dreapta) si sa pui linii de tramvai ”la bordura”, in raport cu modernizarea/refacerea medianei pe B. Vacarescu, din care tre sa mai si scoti traversele si sa astupi ”gaurile” ramase, la nivelul carosabilului! Aiurea-n tramvai, bine ca nu te-au luat consilier ca si tu o dadeai cu autostrazile suspendate ca don doctor! :rofl:

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) aztec

Văd că este o eroare  acelasi mesaj de.. 5-6 ori..

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) cris_m

Da, a avut el o problema cu conexiunea si probabil in timp ce calculatorul incerca restabilirea ei, el a apasat succesiv "trimite". Cand s-a restabilit conexiunea au plecat toate cererile de trimite catre server si... asta a iesit. Pe viitor, va sfatuiesc daca aveti probleme de conexiune (dureaza mai mult de 10 secunde sa se trimita mesajul) sa copiati repede ceea ce ati scris si daca tot nu da semne de revenire sa dati revocare (X-ul de sus din browser). Asteptati cateva momente si repetati procesul de trimitere, a doua oara ar trebui sa functioneze normal.

orex wrote:
...Cat privesc lucrarile, chiar daca n-am absolvit facultatea de Constructii, e la mintea cocosului, ca e mai scump sa edifici infrastructura noua pe 3 km (pe stânga si pe dreapta) si sa pui linii de tramvai ”la bordura”, in raport cu modernizarea/refacerea medianei pe B. Vacarescu, din care tre sa mai si scoti traversele si sa astupi ”gaurile” ramase, la nivelul carosabilului!

Asta-i o comicărie ( am citat pe cineva ? )
Sau dacă lași linia de tramvai pe mijloc sau dacă o "expulzezi" la margine sunt fix aceleași operații pe care le efectuezi ! Ia-o încă odată logic și o să ajungem la același rezultat !

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) 1689

Asta cu lasat longrinele si turnat asfalt peste este din categoria turnat asfaltul peste piatra cubica din anii ‘90...

Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35  ... 61

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”