Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Bulevardul Aerogării - Bulevardul Barbu Văcărescu (Linia 5)

850 posts, 336772 views

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 61

📖 Pagination options
Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Alex Negoi

Eu nu mă refeream la modernizarea completă a tronsonului respectiv. Modernizarea a 4.5 km de linie ar dura cel puțin 5 ani. Numai porțiunea Piața Băneasa - Pasaj Băneasa, a durat 3 ani (2010-2013).

Am spus doar că sper că se vor găsi câteva dale aflate în stare mai bună, pentru înlocuirea, în regie proprie, a unor secțiuni critice, de pe B. V., adică o cârpire, în cel mai bun caz.

Acum vreun an, se spunea că se dorește refolosirea unor dale scoase de pe bd. Bucureștii Noi.

Oricum, vom vedea ce va fi. Eu locuiesc în Băneasa, și mă interesează această linie, pentru că are mult potențial.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) aztec

In prima zi după ce deraiază 4-5 tramvaie se închide și revin autobuzele. Și nu pe linia de tramvai, că nu are STB destule anvelope de schimb...

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) orex

E ca-n filmele alea...mute, sa nu zic altfel!
Ai bagat vreun executant in ”priza” si a zis ca-n 2 ani (mult si asa) nu-i gata?
PS
Daca la vreun contractant se aliniaza ”neste chinezi” iti spun ca-n max. 6 luni treaba e gata! :rofl:
Priveste ce pot face niste oameni intr-o organizare de santier cum trebe! ;)  
Deci, sau nu ne bagam cu ”termitele” ca-i mai bine asea!?

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) andrei11

# Alex Negoi oi sta tu în Băneasa dar cred că n-ai inspectat niciodată linia de tramvai de pe Barbu Văcărescu. Omule, e praf de praf de praf pe toată porțiunea de la pod la Ștefan cel Mare. Nu mai ai ce face cu  ceva lonjeroane recuperate. Trebuie construită de la zero !

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) cris_m

Cred ca ai vrut sa zici longrine, lonjeroanele sunt la masini  :)

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ANTENA

Nu spune cu ce tip de vagoane, normale sau dubla comanda. Cu alte cuvinte dacă închid bucla de la Aeroport. Noi știm ca 99,99% vor fi cele duble, dar trebuia sa spună, in caz ca știa problema. De asemenea, pentru a fi eficientă și mai atractiva fata de situația actuala, linia trebuie delimitata cu garduri de la Stefan cel Mare pana la Romaero Băneasa. Din toamna vom avea prezenta fizica in scoli, in consecință valorile actuale de trafic vor crește.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) oc7avian

Avem acest articol apărut tot ieri pe Hotnews, unde au cerut răspunsuri PMB

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei responsabil cu infrastructura, spune însă că în 3 luni tramvaiele ar putea circula din nou pe această linie, fiind disponibilă o soluție temporară.

”Așteptăm să se termine lucrarea la parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon și nodul de întoarcere a tramvaiului, ca să poată întoarce tramvaiul în interiorul parcajului supraetajat, apoi putem lua tramvaiele cu dublu cap și le putem pune pe linia 5 până când rezolvăm situația juridică de la capătul liniei 5, unde există acele cereri de retrocedare. Vom încerca să găsim o soluție legală, fie expropriem, fie o soluție tehnică astfel încât bucla de întoarcere să ocolească terenul notificat, dar asta durează, iar până atunci tramvaiele cu dublu cap care circulă acum pe Șoseaua Pantelimon pot circula pe acolo. Cred că lucrările la parcarea de pe Șoseaua Pantelimon, inclusiv bucla de întoarcere, vor fi gata într-o lună, asta nu înseamnă că dăm în folosință parcarea, fiindcă mai avem partea de autorizare ISU, dar tramvaiul va putea întoarce și putem folosi tramvaiele cu dublu cap în altă parte”, a explicat Stelian Bujduveanu pentru HotNews.ro.

În ceea ce privește starea liniei tramvaiului 5, pe tronsonul nereabilitat, Bujduveanu spune că se va face o expertiză, care să certifice dacă este sigură pentru pasageri. Pe termen mediu, linia este propusă pentru modernizare pe PNRR:

”În aproximativ 3 luni vom avea gata expertiza pentru linia tramvaiului 5 și dacă este sigură, circulația tramvaielor va fi reluată. Pe termen mediu, avem 48 de km de șină de tramvai, inclusiv acest tronson și depourile STB, pentru care cerem finanțare prin PNRR”, a mai spus Bujduveanu.

Pentru preluarea pasagerilor care foloseau tramvaiul 5, STB a înființat linia navetă de autobuze 605, care să asigure transportul călătorilor în zona „Piața Sfântul Gheorghe – Strada Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării, însă autobuzele rămân blocate în trafic.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) WAYNEN

Eu aș moderniza infrastructura veche de tramvai de pe această linie și aș prelungi linia de tramvai până la ,,Complex Comercial Băneasa".Astfel,linia 605 s-ar desființa,iar autobuzele hibrid care deservesc această linie ar trebui folosite pe niște trasee de autobuz din Drumul Taberei sau Militari.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Linia 43

De fapt ce s-a intamplat cu bucla de la Baneasa ,de ce a fost abandonata?

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ByOnu

Totusi, mi se pare putin gresit sa vorbim strict despre modernizare. Dpmdv trebuie continuat proiectul PMB care prevedea mutarea liniei pe lateral si instaurarea sensurilor unice paralele pe Barbu Vacarescu si Calea Floreasca. Voi ce ziceti?

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Costin

Categoric asa trebuie facut, si intentia a fost exprimata si la nivel oficial acum vreo 5-6 ani parca. Insa nu stiu care mai sunt intentiile acum si cat vor / pot sa refoloseasca din proiectul initial.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) andrei11

Nu suntem în stare să ne ținem de un proiect cap - coadă.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Puss in Boots

Faptul ca s-a stat atatia ani degeaba fara sa se obțină fonduri UE pt reabilitare (care poate acum.ar fi fost gata) e o dovada de prostie crasa. Si incompetenta, delasare etc.

Faptul ca e prins pe PNRR e un fel de adio si n-am cuvinte. Scopul PNRR nu e ca sa rezolve incompetenta si imbecilitatea guvernelor si administratiilor romanesti, ci sa combată efectele pandemiei si redresarea economiei. Ce efect combate refacerea liniei 5? Hotia?

Nu cred ca UE va aproba un PNRR plin de lucrări edilitare -cum e si trenul metropolitan- ce puteau fi facute pe axele normale de atatia ani incoace.

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 61

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464097 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”