Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Despre inelul median - "autostrada suspendata"

500 posts, 200763 views

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 36

📖 Pagination options
Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata Dominatrix

laurashgeo wrote:
Sa va povestesc eu cum se incurajeaza transportul in comun in Belgia.
Astazi cand mi-am cumparat abonamentul lunar pentru liniile de autobuz din Liege am vazut un anunt foarte interesant. Daca renunti la masina personala, dupa ce o vinzi iei de la Politie dovada ca nu mai ai alta masina in familie si primesti cadou de la TEC(firma de transport in comun) abunament la autobuz pentru 3 ani pentru toata familia!!
In conditiile in care abonamentul lunar este 33euro, daca renunti la masina in urmatorii 3 ani primesti cadou in jur de 3000 euro de persoana! La o familie de 3-4 persoane daca mai scazi si cheltuielile pe care le implica detinerea unei masini(RCA+ITP+impozit~1000euro/an) plus combustibilul parca chiar iti doresti sa mergi cu autobuzul.
Insa in centrul orasului exista benzi separate pentru autobuze, benzi pe care nu am mai vazut decat Salvarile si din cand in cand Politia.
Ce frumos e in lumea civilizata! In schimb, noi ne "mandrim" ca am stat de straja la Portile Orientului iar azi rezemam Portile Occidentului si ne uitam cu jind peste gard la cum e la ei, in timp ce noi ne intoarcem in feudalism, din punct de vedere al mentalitatilor. Offf, iar am uitat: in Romania nu poti sa ai respect fata de transportul public. E doar pentru amarasteni.

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata laurashgeo

Techno wrote:
Si daca vrei sa mergi in afara orasului, la un picnic ceva, la tara sau in Olanda, cum faci? Inchiriezi masina?

Astazi se implineste o luna de cand sunt in Liege. Inca nu iti pot da un raspuns din proprie experienta pentru ca inca nu am avut timp sa ma plimb, insa am inteles ca si tansportul ferovial este destul de convenabil. Pe langa faptul ca in Liege sunt 5 gari!!! In weekend sunt oferte si daca te intorci in aceesi zi platesti doar dusul. Eu mi-am luat un tichet de 10 calatorii oriunde in Belgia cu 73euro!
Si sa stii ca si bicla e o varianta  :D  Pana la Maastricht in Olanda sunt 23 de km. Deci daca vrei "verde" dai din pedale!

Ps: Am mers zilele trecute cu un autobuz care avea 3 segmente! Ma uitam si nu-mi venea sa cred ca avea 2 articulatii(burdufuri); parca era metrou. Cu toate ca majoritatea sunt din 2 segmente, soferii de autobuz merg foarte repede insa nu te bruscheaza(in pasaje, si pe zonele extraurbane cred ca ajung si la 70-80km la ora).

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata shoppy

Una tare din ziar:
"Oprescu ne-a promis ca daca il votam ne face autosrada suspendata, mai trebuia specificat doar in al catelea mandat".

shoppy wrote:
Una tare din ziar:
"Oprescu ne-a promis ca daca il votam ne face autosrada suspendata, mai trebuia specificat doar in al catelea mandat".
Poporul va vota intotdeauna cu omul care minte cel mai bine, si am vazut destule exemple pana acum. Aici se potriveste de minune sintagma lui Henry Cate VII : "The Problem with Political Jokes is that They Get Elected". Perfect valabil si in cazul lui Oprescu si a autostrazii sale suspendate.

Visul lui Udriste - Reteaua Subterana andrei11

Atentie, pentru subiectul meu am schimbat putin denumirea"Subiectului".
Asadar, cele 2 fantezii - autostrada lui Oprescu si galeriile lui Udriste fac parte din acelasi scenariu. In rezumat, ori de cate ori o sa va luati voi de Oprescu cu autostrada lui o sa ma iau si eu de Udriste cu cei 60 km de metrou pe care o sa-i sape in 10 ani. Nu trebuie sa deschidem topic separat, e bun si acesta pentru ca ambele fantagosmii fac parte din acelasi scenariu. Cu o singura diferenta. Vad ca pe Udriste nu-l poate da nimeni jos de pe scaunul in care sta. Si continua sa debiteze tot felul de nazbatii.
Oprescu nu e mai mare mincinos decat ceilalti primari / prim ministrii pe care i-a avut Romania de ceva timp incoace. Pur si simplu omul a fost enervat de circulatia din Bucuresti si a facut greseala de a "scoate porunbelul" la o emisiune televizata. Asta e tot.
Vorba lui subway, sa auzim numai de bine !

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata subway guru

prietenului @andrei11:
6km/an de metrou ar trebui sa fie ceva 'banal' intr-o tara 'normala la cap'...
Pe noi ne-au 'dereglat' astia 20 de ani de 'baltire', 'incremeneala in prostie' si 'mocirleala' hotiei/coruptiei incat lumea 'de rand' a ajuns sa creada ca ceea ce-i 'normal' la altii, la noi e 'de SF', si daca incerci sa zici ceva 'de bun simt' esti pasibil sa ti se recomande 'sa nu mai tragi pe nas'... :o
Haide totusi sa speram ca odata si odata ne vom face totusi bine...si vom ajunge 'sa gandim normal'... ;)

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata subway guru

Cat priveste pe Oprescu, daca face 'ce trebuie' pentru Bucuresti, iti propun sa facem o 'expeditie' in doi pana la Papa de la Roma, tu 'calauza' ca esti mai versat in cele 'bisericesti' si eu 'co-navigator suplinitor' ca sa scoatem pentru el de la Vatican o 'indulgenta de absolvire' pentru 'suspendata'...(scoatem banii de indulgenta cu usurinta si 'dobanda' de la FMI ca e 'in interesul natiei si al propasirii economiei mondiale', Amin!) 8-)  :lol:  :mrgreen:  :ugeek:

subway guru wrote:
6km/an de metrou ar trebui sa fie ceva 'banal' intr-o tara 'normala la cap'...
6 km/an? Pai de un asemenea ritm n-am fost in stare nici in Epoca de Aur cu Tacamuri de Pui, sub atenta indrumare si indicatiile pretioase ale Carmaciului bun la toate. De ce am putea face asta acum? Iar daca ne uitam peste "gard", si experienta altora "ne pune in dificultate", fiindca in afara de Madrid, si orasele chinezesti nu cunosc sa mai existe undeva in lume un asemenea ritm de constructie. Deci, vorba lui Moromete, "pe ce te bazezi"?
subway guru wrote:
Pe noi ne-au 'dereglat' astia 20 de ani de 'baltire', 'incremeneala in prostie' si 'mocirleala' hotiei/coruptiei incat lumea 'de rand' a ajuns sa creada ca ceea ce-i 'normal' la altii, la noi e 'de SF', si daca incerci sa zici ceva 'de bun simt' esti pasibil sa ti se recomande 'sa nu mai tragi pe nas'... :o
Asta cam asa e. Mai tii minte cand in '90 Nicu Ceausescu  le-a zis celor din asa-zisul "Esalon 2" ,care preluasera si detin si-acum puterea :"Bai,voi nu o sa puteti nici sa zugraviti ce-a construit tata"? A cam avut dreptate, cu exceptia ultimei propozitii (ca altii au construit, nu Ceausescu).

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata aztec

Totul tine de bani, ...
Inainte se faceau maxim x km\an pt ca trebuiau facute cam multe lucrari in bucuresti simultan(centru civic, dambovita, casa poporului... etc) si din cate tin minte a fost o problema atat cu forta de munca cat si cu organizarea. Si pt ca cam totul trebuia facut "ïntern", asta era.
Acum daca o sa fie bani, nu vad de ce sa nu se lucreze la mai multe magistrale odata, cu mai multi constructori...si atunci nu cred ca mai tine ceva de performanta km/an.. doar de $ .. dar aici e marea problema.

aztec wrote:
Totul tine de bani, ...
Inainte se faceau maxim x km\an pt ca trebuiau facute cam multe lucrari in bucuresti simultan(centru civic, dambovita, casa poporului... etc)
Pai si acum nu e aceeasi situatie? Am rezolvat toate problemele orasului si nu mai avem de rezolvat decat pe cea a metroului? Si ca sa construiesti in ritm de 6 km/an timp de 10 ani, asta inseamna ca toate guvernele din urmatorii 10 ani, indiferent de culoarea lor politica, vor considera constructia metroului o prioritate foarte mare si vor scoate "din palarie" bani pentru constructie...si acest lucru e putin probabil. "La oameni noi, proiecte noi..."

SI ca sa revenim la topic, la fel va fi si cu autostrada suspendata...nu are cum sa apuce Dr. Oetker atatea mandate incat sa o finalizeze in totalitate. Cel mult se va realiza un mic "ciot" (adica faza 1, despre care s-a discutat in paginile anterioare).

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata Goldmund

Visul lui Oprescu,  Autostrada suspendata?
Ar fi ceva, o autostrada "suspendata" deasupra actualei Centuri rutiere Bucuresti :
- nu trece deasupra caselor(!!)
- nu trebuie expropriat nimeni!
- nu exista "cabluri si conducte ascunse"
"Jos", as lasa "traficul local", "sus" as urca "traficul de tranzit si ocolire al Capitalei", sub un aspect de drum express. :idea:

Zburatoarea se vrea ca un inel intre cele 2 deja existente, asa se putea largii centura la 3 benzi/sens ca tot aia era. Si mai e ceva, zburatoare e in aer doar in vorbe si la intersectii, bineinteles ca in teren se cauta sa se muste cat ma mult de "la sol" ca sa scada costurile.

Da, daca trecem cu vederea ca taie in doua cartierele Valea Cascadelor, Rosu, Giulesti si Comuna Rosu, da, nu sunt mari exproprieri, defapt e cam aceeasi situatie cu Strapungerea Ciurel - A1, adica si aici au aparut discutii ca ar fii mai ieftin cu tunel pe dedesubt.

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 36

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433248 posts in 5392 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”