Topic: Discuții diverse despre Metrorex
5666 posts, 1490008 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Discuții diverse despre Metrorex
andrei11
Caragiale a fost genial. << Curat constituțional, dar arestați-l ! >>
Caragiale a fost genial. << Curat constituțional, dar arestați-l ! >>
-
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Știri și articole din presă
ByOnu
Bogdan, permite-mi sa zic ca ai scos din context discutia. Valentin se referea STRICT la prezentarea facuta de jurnalistii Digi24 (care au gafat niste chestii). Nu este corect sa analizezi studiul prin reportajul Digi24.
Pur si simplu prin fraza asta:
eu inteleg ca Valentin se referea la reportera Digi24, ci nu la Mihai Craciun.
Bogdan, permite-mi sa zic ca ai scos din context discutia. Valentin se referea STRICT la prezentarea facuta de jurnalistii Digi24 (care au gafat niste chestii). Nu este corect sa analizezi studiul prin reportajul Digi24.
Pur si simplu prin fraza asta:
"experti" sa vorbeasca despre un domeniu complex
eu inteleg ca Valentin se referea la reportera Digi24, ci nu la Mihai Craciun.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Discut doar de Pipera, la magazinele "1 min și to go"
Ăla chiar este spatiu mort, și a fost modernizat acum 2 ani.
Și nu cred că au făcut asta fara autorizație.
Arată civilizat, din păcate scump dar nu asta e problema. Daca se apucau de gherete ce incurcau drumul aveau mai mult de câștigat la imagine.
Arată civilizat, din păcate scump dar nu asta e problema. Daca se apucau de gherete ce incurcau drumul aveau mai mult de câștigat la imagine.
-
- alexxd_31
-
Posted:
-
alexxd_31
Ghinion. Se pare ca s-au gasit parghiile legale pentru demolare.
Exista o lege in care primaria poate sa te someze sa eliberezi domeniul public in 72 de ore chiar daca ai autorizatie provizorie.
Daca nu eliberezi spatiul, aceasta poate sa inceapa demolarea costurile costurile fiind suportate de catre tine.
Majoritatea constructiilor din parcuri, piete etc.. au astfel de autorizatii.
In cazul de fata a fost mai simplu pentru ca nici macar acea hartie nu era emisa.
Daca Metrorex nu a putut face nimic datorita procesului cu sindicatul uite ca Primaria Sector 2 a reusit.
Ghinion. Se pare ca s-au gasit parghiile legale pentru demolare.
Exista o lege in care primaria poate sa te someze sa eliberezi domeniul public in 72 de ore chiar daca ai autorizatie provizorie.
Daca nu eliberezi spatiul, aceasta poate sa inceapa demolarea costurile costurile fiind suportate de catre tine.
Majoritatea constructiilor din parcuri, piete etc.. au astfel de autorizatii.
In cazul de fata a fost mai simplu pentru ca nici macar acea hartie nu era emisa.
Daca Metrorex nu a putut face nimic datorita procesului cu sindicatul uite ca Primaria Sector 2 a reusit.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
HM...așa să fie, eu inca am dubii...
Spațiul public dar nu e parc este o societate comerciala...Metrorex.
Daca este neautorizata, posibil, daca are autorizație...mai dificil
HM...așa să fie, eu inca am dubii...
Spațiul public dar nu e parc este o societate comerciala...Metrorex.
Daca este neautorizata, posibil, daca are autorizație...mai dificil
-
- subway guru
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nu exista autorizatii, primariile nu s-au bagat niciodata in amenajarile din subteran interioare ulterioare constructiei initiale.
Nu exista autorizatii, primariile nu s-au bagat niciodata in amenajarile din subteran interioare ulterioare constructiei initiale.
- Cristi N
-
Posted:
-
Cristi N
Completare de la Radu Mihaiu:
Urmeaza Sectorul 6, Ciprian Ciucu:
Autorizatia de construire o da autoritatea locala, chiar daca metroul e infrastructura nationala de transport si se autorizeaza de MT, chioscurile nu sunt si asa au putut incepe actiunea de azi.
Completare de la Radu Mihaiu:
Azi am început demolarea chioșcurilor ilegale în stația de metrou Ștefan cel Mare. Aplicăm Legea, sfidată și băgată sub preș de prea mult timp de către “intangibilii” vechiului sistem.
Administrația Domeniului Public și Poliția Locală din Sectorul 2 coordonează acțiunea de la metrou. Chioșcuri construite fără autorizație, ce pun în pericol siguranța călătorilor și care funcționează pe baza unui contract expirat de 2 ani. Pentru orice om de bună credință astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru „șmecherii” vechiului sistem. Șmecheri ce tratează metroul Bucureștean drept proprietatea lor privată. Șmecheri ce se cred „stat in stat” și de neatins.
Toți suferim din cauza lor - călătorii care sunt puși în pericol, instituțiile țării care sunt vidate astfel de autoritate și sens, DAR cel mai mult suferă niște oameni care nu aveau de unde să știe că cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept.
Am discutat cu acești comercianți. Nu meritau să fie puși în această situație. Deși nu le-a convenit că li s-a întrerupt activitatea, majoritatea au înțeles. Îi ajutăm să își strângă marfa. Îi ajutăm să își transporte bunurile oriunde au nevoie. Căutăm alternative pentru ei.
Cei care nu au înțeles deloc și sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale. Și care acum se chinuie din răsputeri să blocheze acțiunea. Aceeași oameni care acum puțin timp au blocat metroul pentru aceste afaceri fără drept.
Nu ne vom opri, aplicăm regulile care sunt valabile pentru toată lumea.
Vremea „șmecherilor” intangibili apune. Azi, în Sectorul 2 Legea e lege.
Urmeaza Sectorul 6, Ciprian Ciucu:
Da, mizeria tranziției, simbolul prăduiri și ilegalităților anilor ’90, statul în stat, reprezentat de “sindicate”-ul de la metrou trebuie să ajungă la sfârșit. Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor și de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spațiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.
Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens și lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalități) să începem vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 6. Poliția Locala și ADP Sector 6 vor elibera spațiile Metrorex de acele chioșcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) și... să nu uităm de #colectiv.
Felicitări ministrului Drulă pentru bărbăție!
Autorizatia de construire o da autoritatea locala, chiar daca metroul e infrastructura nationala de transport si se autorizeaza de MT, chioscurile nu sunt si asa au putut incepe actiunea de azi.
- satanistu
-
Posted:
-
satanistu
De Pta Unirii ce sector se ocupa?
Sa vezi caterinca atunci :)))
Probabil urmeaza si Clotide pe S1 foarte curand, poate mai devreme decat Ciucu.
De Pta Unirii ce sector se ocupa?
Sa vezi caterinca atunci :)))
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Ai ceva punctual de comentat pe baza analizei de mai sus si MAI PUTIN pe seama persoanei? Urata chestia asta la romani... Ne uram atat de tare incat suntem orbiti si nu mai putem dialoga si aduce argumente.
Doresc sa dezbatem analiza / articolul. Sunt curios si eu daca greseste. Unde greseste sa-l taxam, dar cu arguemente.
Ai ceva punctual de comentat pe baza analizei de mai sus si MAI PUTIN pe seama persoanei? Urata chestia asta la romani... Ne uram atat de tare incat suntem orbiti si nu mai putem dialoga si aduce argumente.
Doresc sa dezbatem analiza / articolul. Sunt curios si eu daca greseste. Unde greseste sa-l taxam, dar cu arguemente.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Frumos sau nu, atat timp cat Metrorex (statul român) obtinea doar o treime din chirie, nu trebuie sa ramana acolo. Metroul este facut si intretinut cu banii statului, toate veniturile trebuie sa se intoarca la stat, nu in niste buzunare discutabile.
Imi pare rau de investitia celor doua magazine precizate de tine, dar putem presupune ca in cei cativa ani de trafic intens marca Pipera, si-au scos banii in timp record pe investitie.
Nu legat de cele doua magazine, pentru ca sigur dadeau bon fiscal, majoritatea buticurilor nu dadeau bon.
Lucrez in Pipera si mereu era coada acolo, iar preturile nu erau de cafea la 1 leu.
aztec wrote:
Frumos sau nu, atat timp cat Metrorex (statul român) obtinea doar o treime din chirie, nu trebuie sa ramana acolo. Metroul este facut si intretinut cu banii statului, toate veniturile trebuie sa se intoarca la stat, nu in niste buzunare discutabile.
Imi pare rau de investitia celor doua magazine precizate de tine, dar putem presupune ca in cei cativa ani de trafic intens marca Pipera, si-au scos banii in timp record pe investitie.
Nu legat de cele doua magazine, pentru ca sigur dadeau bon fiscal, majoritatea buticurilor nu dadeau bon.
Lucrez in Pipera si mereu era coada acolo, iar preturile nu erau de cafea la 1 leu.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Altceva incercam sa spun.
Spațiul acela a fost reamenajat după ce a fost scandalul acela inițial cu sindicatul din 2018...când a dispărut patiseria.
Și bănuiam că a fost făcut cu toate avizele și autorizațiile necesare.
PS. Se pare că la momentul Nov 2018 când s-au tăiat la un moment dat curentul la buticuri era proaspăt inaugurat.
Altceva incercam sa spun.
Spațiul acela a fost reamenajat după ce a fost scandalul acela inițial cu sindicatul din 2018...când a dispărut patiseria.
Și bănuiam că a fost făcut cu toate avizele și autorizațiile necesare.
PS. Se pare că la momentul Nov 2018 când s-au tăiat la un moment dat curentul la buticuri era proaspăt inaugurat.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Principala greseala pe care o face e cand compara o supermetropola ca Londra cu Bucuresti, orase din doua tari cu nivele de dezvoltare economica net diferite. O perspectiva mai realista ar fi comparatia cu Varsovia, Praga, Budapesta sau la limita cu Viena. N-am nimic cu persoana dar nici nu e de inghitit o parere fuserist-superficiala mai ales cand vezi pe tv ca aberatiile se propaga pe nemestecate si in deplina necunostinta de cauza...
Principala greseala pe care o face e cand compara o supermetropola ca Londra cu Bucuresti, orase din doua tari cu nivele de dezvoltare economica net diferite. O perspectiva mai realista ar fi comparatia cu Varsovia, Praga, Budapesta sau la limita cu Viena. N-am nimic cu persoana dar nici nu e de inghitit o parere fuserist-superficiala mai ales cand vezi pe tv ca aberatiile se propaga pe nemestecate si in deplina necunostinta de cauza...
- satanistu
-
Posted:
-
satanistu
Tocmai ce a confirmat Drula ca Baluta, Ciucu si Clotide vor incepe foarte curand sa darame spatiile.
A spus ca nu a apucat inca sa vorbeasca cu S3 si S5.
satanistu wrote:
Tocmai ce a confirmat Drula ca Baluta, Ciucu si Clotide vor incepe foarte curand sa darame spatiile.
A spus ca nu a apucat inca sa vorbeasca cu S3 si S5.
📖 Pagination options