Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Bulevardul Aerogării - Bulevardul Barbu Văcărescu (Linia 5)

850 posts, 336221 views

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 61

📖 Pagination options
Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) orex

Ce te-a facut sa vezi ”gaura neagra” abia dupa 5 ani? :think:

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ByOnu

andrei11 wrote:
Nu e nevoie să mă crezi, nici eu pe tine, nici tu pe mine, unanimitatea nu e bună.
Păi dacă deschizi și linia 5 și lași și linia 605 crezi că datele vor mai fi corecte ?
Pe de altă parte dacă deja ai modernizat 2/3 din traseul lui 5 și restul de 1/3 l-ai lăsat baltă e ușor treabă de bătut joc de fondurile publice !

Stai putin. Hai sa o luam pe rand.

605 nu trebuia sa fie pe lista de hibride. De fapt, nicio linie naveta cu viitor incert nu ar trebui sa fie definitivata printr-o achizitie de vehicule dedicate navetei. Nu muream cu autobuzele din flota curenta (E3, 4 sau 6) pe 605.

De ce a vrut administratia/primaria hibride pe 605? Ia sa vedem... mhm... nu cumva ca sa acopere fix incapacitatea de a moderniza linia de tramvai si sa opreasca criticile justificate?

Voi intelegeti ca intre primarie si Bruxelles mai exista un Minister al Fondurilor Europene? Primaria si Ministetul nu au fost cumva sub papucul aceluiasi partid cu inclinatii eurosceptice?

Tom wrote:
N'o fi treaba birocraților de la "Brucseles" să știe ce trasee sunt prin București

Hibridele si troleibuzele cu autonomie NU sunt pe fonduri europene. Sunt pe fonduri guvernamentale.

Cearta-te cu cine trebuie. Ce treaba are Bruxelles?

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) PTMZ

ByOnu wrote:
Voi intelegeti ca intre primarie si Bruxelles mai exista un Minister al Fondurilor Europene? Primaria si Ministetul nu au fost cumva sub papucul aceluiasi partid cu inclinatii eurosceptice?

Onu, o mică corecție: de obicei, achizițiile de unități de transport public pe fonduri europene se fac prin POR, care e gestionat de Ministerul Dezvoltării, nu de Ministerul Fondurilor Europene. Dar da, de principiu ai dreptate.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Alex Negoi

ByOnu wrote:
De ce a vrut administratia/primaria hibride pe 605? Ia sa vedem... mhm... nu cumva ca sa acopere fix incapacitatea de a moderniza linia de tramvai si sa opreasca criticile justificate?

Și eu sunt de aceeași părere.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) 1689

Intrebarea pe care o pun eu este de ce nu vrea nimeni sa rezolve problema buclei de la Aeroport....

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Alex Negoi

Din păcate, capătul de la aeroport nu prea mai este de actualitate. O prelungire până la Complex Băneasa ar face linia 5 cu adevărat atractivă. Dar, e puțin probabil să se întâmple așa ceva.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) PTMZ

1689 wrote:
Intrebarea pe care o pun eu este de ce nu vrea nimeni sa rezolve problema buclei de la Aeroport....

E posibil, totuși, să se facă ceva în acest sens; cum am spus în urmă cu câteva pagini, a fost prevăzută o negociere directă anul trecut pentru ceva lucrări pe aici, dar nu știu dacă e chiar pentru buclă și ce s-a mai întâmplat cu procedura:
https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?postId=377125&handler=ByPostId
PTMZ wrote:
În E-licitație, PMB a publicat Programul Anual al Achizițiilor Publice (P.A.A.P.) 2020, pe care îl puteți consulta aici. Consultându-l, am identificat o procedură de negociere directă intitulată "Reabilitare sistem rutier și linie de tramvai pe Bd. Aerogării". la 4 milioane RON (4,76 milioane RON cu tot cu TVA), din fonduri bugetare. Să fie oare vorba de terminalul de la Aero Băneasa? Nu de alta, dar codul CPV arată că e vorba de lucrări de construcții de intersecții denivelate, nu lucrări pentru linii de tramvai, cum ar fi fost normal:

Alex Negoi wrote:
Din păcate, capătul de la aeroport nu prea mai este de actualitate. O prelungire până la Complex Băneasa ar face linia 5 cu adevărat atractivă. Dar, e puțin probabil să se întâmple așa ceva.

Exact. Dovada fiind succesul lui 605 pana la si de la mall.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) subway guru

Voi vreti la mall sau in Pipera cu traivanul?

Pina gasim noi solutia pentru prelungirea lui 5 pina la mall, o sa se dezintegreze linia OR de pe Barbu Vacarescu :D

LE: pentru conectarea lui 5 cu 16, solutiile sint din ce in ce mai dificile. Poate o varianta ar fi fost linie de tramvai pe Fabrica de Glucoza cu viraj stinga spre Petricani, dar acum e (ca de obicei) prea tirziu.
Asa se intimpla cind facem lucrurile pompieristic.

De ce sa complicam treaba cand a fost studiata la nivel oficial o varianta optima?

Inelul_median_teritoriu3.png (777.41 KB; downloaded 3542 times)

subway guru wrote:
Voi vreti la mall sau in Pipera cu traivanul?

Nu inteleg intrebarea. Ideea este simpla: orice vine de pe Pompeiu si Barbu Vacarescu, via Aerogarii (evident), sa ajunga la complexul comercial.

Poate suna ciudat pentru multi, dar pandemia ar fi putut fi o sansa unica pentru multe lucrari de amploare pe care am ratat-o...

Nu suna deloc ciudat, Occidentul a profitat din plin de reducerea traficului. A instaurat benzi velo, au largit trotuare pentru distantarea sociala, benzi bus samd.

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 61

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463943 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”