Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Bulevardul Aerogării - Bulevardul Barbu Văcărescu (Linia 5)

850 posts, 336357 views

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 61

📖 Pagination options
Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) 1689

Eu tot nu inteleg care e problema cu bucla de la Aeroport...

Din ce stiam, exista decizie judecatoreasca impotriva ocuparii abuzive a spatiului public.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) orex

Daca nici dupa doua cincinale treaba nu-i gata la ”Cocosatul” e moarta purceaua-n cotet! :popa:

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ANTENA

Alex Negoi wrote:
Mă întreb ce se va întâmpla cu 605, după revenirea tramvaiului, având în vedere că foarte mulți îl folosesc pentru a ajunge la Complex Băneasa.

Autobuzele trebuie sa ramana cativa ani pe traseul asta si pe celelalte unde au fost repartizate, conditie a acordarii fondurilor europene.
Asa ca, siamezele, in caz ca mai apar in secolul asta, vor fi redirectionate de la Stefan cel Mare in alta parte.

Timp de 5(cinci) ani, orice e ”tras” pe Fonduri Europene tre sa ramana la fel! Am achesat la acest deziderat, cu bune si cu rele?! Trebe sa ne supunem, chiar daca s-au trezit unii, in acest rastimp, cu alte idei! :yes:

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) andrei11

Ok, am înțeles că așa e convenția,  dar de ce e așa ? De ce fondurile sunt condiționate de traseu ? Precizez, nu contest că așa e legea, dar UE ce urmărește prin impunerea acestei condiții ?

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Tom

Pentru că UE este un mecanism birocratic care permite unor indivizi cu moralitate și integritate mintală îndoielnică să aibă iluzia că pot controla popoare prin simpla lor decizie din pix, iar totul se face la bunul lor plac. Iar ca să nu ajungem în haos, deciziile se iau totuși într'o "comisie" nealeasă de nimeni, dar infestată de indivizi de calitatea anterior descrisă.
Iar ca să dea o logică deciziei lor din pix, vor spune că pentru ca să nu se ia pentru niște trasee pentru care cei care au cerut fondurile, au justificat că trebuie, pe urmă să le răspândească și să spună iar că au nevoie de altele, fix pentru traseele pentru care le-au luat pe primele.
Iar ca să nu se spună ceva despre prima parte a ce am scris, amintiți-vă de autostrada care distrugea habitatul nu știu cărui gândac. Planeta arde și Europa se piaptănă.

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) ByOnu

ai de capu' meu........................ :popa:

Si daca in Europa nu e bine, ia lumineaza-ne: UNDE e bine? Rusia? China? SUA?

Nu lua foc, ca nu-i cazul @ByOnu
Trebuie sa demonstram altceva, nu contrariul.
Simplu ca ”Buna ziua”, nu? ;)
PS
Valentele unei linii de tramvai, edificate acum peste 30 de ani, lasate de altii (sa ne fie rusine maxima), cand nici nu ne gandeam a ne inghionti unul cu altul despre utilitatea ei!

andrei11 wrote:
Ok, am înțeles că așa e convenția,  dar de ce e așa ? De ce fondurile sunt condiționate de traseu ? Precizez, nu contest că așa e legea, dar UE ce urmărește prin impunerea acestei condiții ?

Ca sa responsabilizezi, printre altele, autoritatile locale. Le obligi sa aiba o STRATEGIE macar pe 5 ani amarati.

Oricum, hibridele sunt pe fonduri guvernamentale, nu UE. Se pot muta de pe 605. Da, trebuie niste adrese oficiale, dar nu e imposibil. :!:  :!:  :!: Si troleibuzele cu autonomie sunt tot pe mediu.

Alegerile pentru primării sunt ( în Ro ) din 4 în 4 ani și UE vine cu o strategie pentru 5 ani ?  :headbash:   :rofl: Dacă-ți spun că unii de la Bruxelles sunt duși cu capul nu mă crezi !
Cel mai proaspăt exemplu Pasajul Doamna Ghica, s-a  schimbat  primarul, s-a schimbat strategia !

Evident ca nu te cred, pentru ca daca mecanismele acestea sunt bune pentru Occident, nu vad de ce am fi noi mai cu mot. Este foarte bine ca ne obliga sa le punem pe anumite trasee. Numai asa este cu adevarat masurabil (procentual, in consum, numar de pasageri, CUP, etc.) impactul investitiei.

Nu e nevoie să mă crezi, nici eu pe tine, nici tu pe mine, unanimitatea nu e bună.
Păi dacă deschizi și linia 5 și lași și linia 605 crezi că datele vor mai fi corecte ?
Pe de altă parte dacă deja ai modernizat 2/3 din traseul lui 5 și restul de 1/3 l-ai lăsat baltă e ușor treabă de bătut joc de fondurile publice !

@ByOnu
1Pana cand nu vor mai fi ”stat in stat” AMTBI si STB nu se va face ordine!
2 Strategia de dezvoltare a mobilitatii urbane in Bucuresti trebuie agregata, nu segregata!
3 Nu mai trebuie facute ”pomeni” STB pe unele trasee, numai asa...ca sa fie, in ciuda faptului ca beneficarii sa fie multumiti dar nu dau un sfant pentru acest serviciu!

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Bulevardul Aerogarii - Bulevardul Barbu Vacarescu (Linia 5) Tom

Dar pentru ce au pus pe lista liniilor una temporară, a cărei existență se justifică doar pe durata suspendării unei linii de tramvai?
N'o fi treaba birocraților de la "Brucseles" să știe ce trasee sunt prin București, dar a birocraților de aici?
În afară de asta, ce garantează că în 5 ani că evoluția consumului, a numărului de pasageri, CUP &c. măcar pe linia asta 605 se va modifica și/sau va demonstra impactul pozitiv al investiției?
Strict referindu-ne la acest topic, părerea mea este că diferența dintre numărul călătorilor care nu vor încăpea într'un autobuz electric (fie el și articulat, deși nu cred) și cel care ar încăpea într'un tramvai de 36 de metri, se va regăsi la volanul unei mașini, în aglomerația în care vor fi prinse și mașinile, și autobuzele electrice.

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 61

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463985 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”