Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul BrașovDiverse vehicule în teste în Brașov

Topic: Știri, noutăți, perspective

5 posts, 1985 views
Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Dacă rămâne cu numerele de Germania, mira-m-aș să circule cu călători luând în calcul experiențele anterioare.

Cel mai nou autobuz electric produs de MAN va ajunge la Brașov pentru a fi testat

Cel mai nou autobuz electric, MAN Lion’s City E, ajunge în România pentru a fi testat. Modelul a fost inclus în flotele de transport public pentru ca operatorii să testeze în traficul real eficienţa autobuzului electric, urmând să fie testat și pe rutele RATBV, după ce a ajuns deja să circule în orașe europene.

Modelul disponibil pentru testare, în România, este MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din şase unităţi, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uşi acţionate electric, dintre care două au control automat, precum şi faruri LED. La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spaţiu pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi cărucior copil lângă uşa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiţionat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW şi încălzire auxiliară. Postul de condus al şoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire şi control al climei, centură de siguranţă în 3 puncte, precum şi cu cameră retrovizoare şi monitor de 6,5 inch.

BizBrașov

„Noaptea ca hoții”am putea spune. Fuse și se duse. Nimeni nu știe ce, cum sau cu cine s-a „testat” jucăria.

„După două zile petrecute în București, autobuzul electric MAN Lion’s City 12 E a ajuns în unul din cele mai frumoase orașe din România, Brașov.

Autobuzul cu zero emisii a fost testat pe una din liniile care străbat orașul de la poalele Tâmpei. Cei care au urcat la bordul său s-au bucurat de o călătorie confortabilă, fără zgomot și emisii poluante, grație motorului electric central eficient și silențios, respectiv a trenului de rulare special dezvoltat pentru a face călătoriile urbane o plăcere.

De la Brașov, MAN Lion’s City 12 E va merge în centrul țării, la Sibiu, un alt oraș de referință din România.”
0.jpg (86.17 KB; downloaded 2049 times)
1.jpg (109.33 KB; downloaded 2055 times)
MAN Truck & Bus România

La câteva ore distanță de la mesajul precedent, mi-a sărit din greșeală în față postarea prefecturii în care se prezenta faptul că prefectul județului nostru a răspuns pozitiv la invitația MHS de a fi alături la prezentarea autobuzului + efectuarea unui test-drive cu acesta.

Am observat că pozele sunt făcute la reprezentanța MHS de la intrarea în oraș, apoi am studiat orașele în care a fost anunțată prezentarea autobuzului și a rezultat faptul că va poposi strict în orașele în care există reprezentanță MHS. Cel puțin la Brașov (și mai mult ca sigur și la București) nu a fost implicată societatea de transport din municipiu.
1.jpg (210.92 KB; downloaded 1990 times)
2.jpg (152.28 KB; downloaded 1988 times)
3.jpg (152.7 KB; downloaded 1987 times)
Instituția Prefectului Județul Brașov

Re: Prezentarea autobuzului MAN Lion's City E la Brașov (2021) ByOnu

La Bucuresti nu stiu ce a facut in acele doua zile, ca de vazut, nu l-am vazut. Nu stiu daca l-au aratat presei macar. Pacat ca nu au informat publicul interesat in avans...

Re: Prezentarea autobuzului MAN Lion's City E la Brașov (2021) Aron

La Bucuresti l-am zarit din trecere pe la Arcul de Triumf si mergea catre Turda, cu cativa oameni in salon si atat. Dar in acele cateva secunde am remarcat ca arata superb autobuul si chiar da un aer asa e impunere

Home page  • 
Parent forum: Diverse vehicule în teste în Brașov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”