De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 653586 views

Go to page:  1  ... 104 105 106 107 108 109 110  ... 240

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Cristi N

Afirmatia oficiala asta e, toate cele 3/4 vaccinuri  aprobate in SUA/UE ofera 100% protectie impotriva cazurilor grave si 70-90% protectie impotriva imbolnavirii.
Tot din categoria avantajelor, ma astept ca in curand sa se ridice anumite restrictii pentru cei vaccinati, trecuti prin boala sau proaspat testati. Ma refer la concerte, restaurante, sali de sport, etc.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Costin

O abordare diferita, este cea in care societatea se poate redeschide pe masura ce batranii si grupurile vulnerabile sunt vaccinate. Principiul fiind evitarea cazurilor grave si a mortii, insa conteaza mai putin daca cei in putere fac cazuri usoare sau asimptomatice. Este o 'varianta de lucru' in Norvegia de a deschide treptat mai multe facilitati pe criteriul asta (si nu ca facilitati pentru vaccinati, ca degeaba deschizi salile de antrenament pentru vaccinati, cand vaccinatii sunt numai batrani si bolnavi care nu se duc la sala). Insa nu am mai multe informatii, noi intram in vacanta de paste  pana martea viitoare, autoritatile au zis ca revin cu informatii abia dupa vacanta. Vedem atunci daca merg pe varianta asta sau nu.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Nou record la ATI, peste 1400 de pacienți.

Situația de azi, 30 martie, a infectărilor:
- cazuri noi: 6204
- cazuri reconfirmate pozitiv: 1443
- teste efectuate (24h): 40 387, din care:
• RT-PCR: 27 234
• rapide antigenice: 13 153
- rata de infectare: 15,36%
- rata de pozitivare: 18,93%
- cazuri confirmate: 946 647, din care:
• cazuri vindecate: 845 357
• cazuri decedate: 23 409
• cazuri active internate la unități de profil: 13 257
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 69 601
- pacienți la ATI: 1405 (new record)
În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.204 cazuri noi de COVID-19. Alți 175 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 1.405 pacienți COVID, un nou record de la începutul pandemiei.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

845.357 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
N2UzNmI3NTNlNzJlNjBlMDRmNGE0ZDUwOTA5Njc4YQ==.thumb.jpg (90.45 KB; downloaded 1834 times)

Până astăzi, 23.409 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.03.2021 (10:00) – 30.03.2021 (10:00) au fost raportate 175 de decese (104 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 51 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 59 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.

170 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.257. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.685.665 de teste RT-PCR și 591.149 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.234 de teste RT-PCR (17.254 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.980 la cerere) și 13.153 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 69.601 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.514 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.589 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 105 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.260 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 907 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 29 martie, 7.016 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.616.333 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.496 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.542 în Italia, 16.773 în Spania, 195 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.118 în Germania,  93 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 8 în Suedia,  137 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 46 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 13 în Cipru, 2 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 13 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 3 în Singapore, 3 în Tunisia, 8 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă și Croația.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 189 de cetățeni români aflați în străinătate, 34 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Sursa: Digi24

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

In 1-2 săptămâni avem număr excedentar la ATI.
Unii au făcut "rezervări" ieri...că Daia au ieșit în stradă...sa fie sigur că se bat pe cele max 200 locuri disponibile....sa nu amâne pe când nu vor mai exista.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii andrei11

Guru, n-ai înțeles întrebarea mea. Ideea era  dacă sunt vaccinat să pot merge pe stradă 24 h / 24 și să am dreptul să intru în zone carantinate fără  declarație, pe baza certificatului de vaccinare. Asta era ideea. Să pot intra într-un restaurant, etc. Să am unele avantaje față de persoanele nevaccinate.
Sau mă vaccinez numai ca să nu fac o formă gravă a bolii ?

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Încă un rapel cu AstraZeneca.

Situația de azi, 30 martie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
Tabel-situatie-vaccinari_30.03.2021_001-1024x538.jpg (116.17 KB; downloaded 1741 times)

- doze administrate:
Screenshot_20210330-180843.jpg (96.48 KB; downloaded 1744 times)

- reacții adverse în curs de investigare: 99
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii subway guru

Ar fi putin lucru???
In razboiul vaccinurilor Boris Johnson a capitulat rapid si neconditionat, blocarea exporturilor de AZ ar insemna pentru UK o intarziere de minim doua luni in campania lor in timp ce pentru UE ar insemna un avans de doar o saptamana, cam asta e raportul real de forte!

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii andrei11

Oameni buni, răspundeți-mi la întrebare, de ce nu mă pot mișca liber / să intru în restaurant / alte spații închise dacă sunt vaccinat ? Alte avantaje în afară că nu voi face o formă gravă a bolii nu am ?
Iar treaba cu IMUNIZAREA e gargară, vaccinul NU te imunizează, poți contracta boala / o poți transmite. Folosirea cuvântului IMUNIZARE e greșită !

Adică...sa te vaccinezi pt întâietate la restaurant sau pt a evita posibil "cazarea" ATI...sau sa mori sufocat?
Grea alegere pt ce sa o faci...
Vaccinul îți dă ceva garanții că nu mori.
Restul...pot fi mici beneficii.
PS. Nici prezervativul nu îți garantează evitarea sarcinii...citește cu atent pe ambalaj.
La fel...nici vaccinul nu garantează că nu faci boala(in forme usoare-moderate) și nu garantează că nu o dai mai departe. Zic ei...că ai șanse mult mai mari sa scapi dacă ești vaccinat.
Deci daca o poți da mai departe, de ce sa nu porți, încă, masca?

Idem și centura de siguranță în mașină....de ce sa o mai pui daca nu îți garantează că scapi?

Nu ne putem misca liber tocmai din cauza ta, a unor indaratnici ilogici ce refuza vaccinarea, doar aia ca tine sunt de condamnat!...asa ca sa ne mai lesi cu aberatiile tale!
:bleah:  :bleah:  :bleah:
N-ai decat sa stai naibii inchis la tine in casa cu masca pe figura ca sa nu ajungi la ATI...sau sa te indopi singur cu ivermectina pana faci infarct...ceea ce nu ti-as dori...
:headbash:
Nu comentez mai mult despre fisa ta medicala, nu mi s-ar parea corect.
Eu am +65, diabet + fumator invederat si nu am nici pe naiba, m-am vaccinat si sunt beton armat
:rofl:

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Stefan28

@subway guru pe baza a căror criterii trageți această concluzie cu Ivermectina că nu e bună în niciun fel? Am avut o rudă în USA cu formă gravă de Covid, și în 5 zile de tratament cu ivermcetina i-a trecut, nemaiavând nimic... Și nu este poveste inventată de mine, ca să clarificăm asta... ;)

Orice tratament se face cu recomandarea medicului și în funcție de boala, altele asociate și sub supraveghere, și mai ales dozaj.
Nu exista tratament universal și luat de pe Google...
Nici măcar aspirina nu e pt toată lumea.

PS. In colectivul de la munca am avut posibilitatea înscrieri la vaccinare prin serviciu.
Pe langa alți doritori(putini din păcate) s-au înscris toți care au au făcut boala până acum,  chiar daca au făcut forme ce nu au necesitat ATI.
Și asta spune ceva....
Restul...unii mai așteaptă (nu știu ce), alții nu cred in boala...alți zic că nu mor ei...

@Stefan28
Am spus sa nu te indopi singur (automedicatie) cum a facut Catanga (o artista pe care am apreciat-o in mod deosebit) si al carei sfarsit tragic ar trebui sa dea de gandit multora...
Daca ai probleme, mergi naibii la doctor ca de virus n-ai cum te piti.

Cat priveste restrictiile as vrea sa remarc un lucru, la Budapesta mall-urile si pietele erau inchise cu lacatul in weekend cu mult timp inainte de pandemie si nu se mai rascula nimeni...

Go to page:  1  ... 104 105 106 107 108 109 110  ... 240

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”