Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
2709 posts, 535451 views
📖 Pagination options
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus
Dominatrix
Eu ma refeream STRICT la ritmul de dezvoltare a infrastructurii rutiere care nu poate tine pasul cu cererea crescuta de transport, datorita cererii latente de transport care exista. Iata de ce pe termen lung, solutia e un transport public eficient, COMBINAT cu proiecte de dezvoltare rutiera ACOLO UNDE E POSIBIL (adica nu peste tot UNDE E NECESAR) fiindca daca se va continua bataia de joc la care este supus in continuare transportul public din Bucuresti, traficul va creste in continuare pana la blocajul total.
shoppy wrote:Nu m-ai inteles, asta e cu totul altceva, costul mare al parcarii in centru face parte din masurile de descurajare al folosirii masinii personale, dar acolo isi permit sa faca acest lucru fiindca au o alternativa buna in transportul public, la Bucuresti mai avem mult pana sa ajungem la acest nivel.
Ba nu, conditia e indeplinita, in marile orase sunt peste tot parcari cu plata, in orasele civilizate ai mereu o parcare cu plata la cateva sute de metrii de unde vrei sa ajungi, singura problema e cat costa,
Eu ma refeream STRICT la ritmul de dezvoltare a infrastructurii rutiere care nu poate tine pasul cu cererea crescuta de transport, datorita cererii latente de transport care exista. Iata de ce pe termen lung, solutia e un transport public eficient, COMBINAT cu proiecte de dezvoltare rutiera ACOLO UNDE E POSIBIL (adica nu peste tot UNDE E NECESAR) fiindca daca se va continua bataia de joc la care este supus in continuare transportul public din Bucuresti, traficul va creste in continuare pana la blocajul total.
- GAC
-
Posted:
-
Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia
GAC
Am inteles ca pe tronsonul Stirbei Vasile parvan se face doar un sens si pentru celalalt se lasa spatiu. Ce nu inteleg este cum se va lasa acest spatiu? se va crea un spatiu verde, sau se va face sosea, ca atunci cand se va face si firul 2 sa se sacrifice o banda in favoarea tramvaiului?
Am inteles ca pe tronsonul Stirbei Vasile parvan se face doar un sens si pentru celalalt se lasa spatiu. Ce nu inteleg este cum se va lasa acest spatiu? se va crea un spatiu verde, sau se va face sosea, ca atunci cand se va face si firul 2 sa se sacrifice o banda in favoarea tramvaiului?
-
- Goldmund
-
Posted:
-
Goldmund
@subway guru scrie:
"Pot sa vin si eu pe 'teren germanic' cu planurile aiurizante ale lu' nenea Hitlerica care facea 'pipi' in capul vostru de nemtzi..."
Nu mai e nevoie sa mai vii. A venit Ceausescu "care facea..."cam la fel...Dementul de Hitler a vrut, dementul de Ceausescu a facut...
Eu am argumentat la planurile lui Dem I Dobrescu(asa a fost atunci moda, dar vad ca nu s-a inteles! -ce-i mai grav este daca cineva incearca sa construiasca AZI o sistematizare dupa acele planuri DIN acele timpuri tulburi)cu planurile pentru Paris ale celebrului arhitect Le Corbusier- ce e rau in asta?!
Cineva a scris mai sus(precis ca nu era un "fascist" din Germania
) ca el ar accepta un "Pasaj Basarab" chiar si pentru Piatza Universitatii - reactia mea ai vazut-o, dar se pare ca nu e bine, e din Germania...Brrr, ce-ar fi ca cineva din Germania sa construiasca dupa proiectele faraonice si cretine ale lui Albert Speer?!
Tu sa fii sanatos!
Adio!
@subway guru scrie:
"Pot sa vin si eu pe 'teren germanic' cu planurile aiurizante ale lu' nenea Hitlerica care facea 'pipi' in capul vostru de nemtzi..."
Nu mai e nevoie sa mai vii. A venit Ceausescu "care facea..."cam la fel...Dementul de Hitler a vrut, dementul de Ceausescu a facut...
Eu am argumentat la planurile lui Dem I Dobrescu(asa a fost atunci moda, dar vad ca nu s-a inteles! -ce-i mai grav este daca cineva incearca sa construiasca AZI o sistematizare dupa acele planuri DIN acele timpuri tulburi)cu planurile pentru Paris ale celebrului arhitect Le Corbusier- ce e rau in asta?!
Cineva a scris mai sus(precis ca nu era un "fascist" din Germania
Tu sa fii sanatos!
Adio!
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Ala cu 'Basarab' la Universitate era probabil...dus cand a 'debitat' asa ceva.
Planurile lu' 'Tarnacop' le-am pus ca sa se vada ce 'efecte nasoale' au lucrurile ne-facute la vremea cand trebuiau facute, atat si nimic mai mult, impreuna cu anecdotica aferenta. Tu in schimb m-ai luat cu Nero si atunci te-am 'plimbat' si eu pe la Hitlerica, asa ca suntem 'chit'.
Pace!
P.S.
Ca sa intelegi prezentul trebuie mai intai sa cunosti si sa intelegi cum se cade istoria si trecutul...
Sa fi si tu sanatos!
La buna vedere!
Ala cu 'Basarab' la Universitate era probabil...dus cand a 'debitat' asa ceva.
Planurile lu' 'Tarnacop' le-am pus ca sa se vada ce 'efecte nasoale' au lucrurile ne-facute la vremea cand trebuiau facute, atat si nimic mai mult, impreuna cu anecdotica aferenta. Tu in schimb m-ai luat cu Nero si atunci te-am 'plimbat' si eu pe la Hitlerica, asa ca suntem 'chit'.
Pace!
P.S.
Ca sa intelegi prezentul trebuie mai intai sa cunosti si sa intelegi cum se cade istoria si trecutul...
Sa fi si tu sanatos!
La buna vedere!
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Mai degraba o demoleaza si o reconstituie pe dinafara conform cu originalul pe un alt aplasament, acolo unde vor ei. Cred ca ies mai ieftin decat sa o translateze. Tot nu m-a lamurit nimeni de ce este declarată monument istoric acea cladire. Nota Matache ăsta nici macar nu a fost macelar in realitate, dar asta e alta discutie...
Mai degraba o demoleaza si o reconstituie pe dinafara conform cu originalul pe un alt aplasament, acolo unde vor ei. Cred ca ies mai ieftin decat sa o translateze. Tot nu m-a lamurit nimeni de ce este declarată monument istoric acea cladire. Nota Matache ăsta nici macar nu a fost macelar in realitate, dar asta e alta discutie...
- George
-
Posted:
-
George
E o cladire tipica pentru o anumita perioada istorica, precum hala Traian, si e genul de cladire pe care numai un cretin se poate gandi sa o demoleze, in loc sa o restaureze.
Pastrand desigur proportiile, e ca si cum cineva ar vrea sa demoleze Covent Garden din Londra pe motiv ca o piata nu are ce sa caute acolo. Si in Barcelona ar fi de demolat cate ceva prin zona istorica, dupa logica asta.
NB. cand zic "cretin", nu ma gandesc la nimeni de pe forum.
E o cladire tipica pentru o anumita perioada istorica, precum hala Traian, si e genul de cladire pe care numai un cretin se poate gandi sa o demoleze, in loc sa o restaureze.
Pastrand desigur proportiile, e ca si cum cineva ar vrea sa demoleze Covent Garden din Londra pe motiv ca o piata nu are ce sa caute acolo. Si in Barcelona ar fi de demolat cate ceva prin zona istorica, dupa logica asta.
NB. cand zic "cretin", nu ma gandesc la nimeni de pe forum.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Azi am trecut pe Baldovin si erau si acolo niste cosmelii 'pregatite' de demolare...
Stie cineva 'ce se coace?'
Azi am trecut pe Baldovin si erau si acolo niste cosmelii 'pregatite' de demolare...
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Am trecut si eu pe la 12 prin zona, revin cu poze. Era activitate in apropiere de Piata Virgiliu, din ce am inteles de la cativa muncitori au termen sa termine pana pe 20 februarie toate demolarile.
Noutatea este ca toate cladirile ce urmeaza sa fie demolate sunt evacuate.
subway guru wrote:
Am trecut si eu pe la 12 prin zona, revin cu poze. Era activitate in apropiere de Piata Virgiliu, din ce am inteles de la cativa muncitori au termen sa termine pana pe 20 februarie toate demolarile.
Noutatea este ca toate cladirile ce urmeaza sa fie demolate sunt evacuate.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Strada Baldovin Parcalabul nu e pe axul noului bulevard, de aia intreb...
Strada Baldovin Parcalabul nu e pe axul noului bulevard, de aia intreb...
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Ba este in proiect, strapungerea dintre Strada Garii de Nord (de la intersectia cu Baldovin Parcalabul) si intersectia Vulcanescu/Berzei
Si e ceva de demolat...
Ba este in proiect, strapungerea dintre Strada Garii de Nord (de la intersectia cu Baldovin Parcalabul) si intersectia Vulcanescu/Berzei
- MetrouFan
-
Posted:
-
MetrouFan
De când trece Calea Victoriei pe la Universitate?
Calea Victoriei (portiunea cuprinsa intre Guvern si Universitate) si Calea Grivitei (intre Gara de Nord si Piata Amzei), ar putea deveni trasee pietonale dupa largirea strazii Buzesti si crearea bulevardului Uranus, a declarat miercuri Constantin Enache, elaboratorul proiectului.
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
"pe aproape" la ei inseamna tot Universitate
MetrouFan wrote:Calea Victoriei (portiunea cuprinsa intre Guvern si Universitate) si Calea Grivitei (intre Gara de Nord si Piata Amzei), ar putea deveni trasee pietonale dupa largirea strazii Buzesti si crearea bulevardului Uranus, a declarat miercuri Constantin Enache, elaboratorul proiectului.
"pe aproape" la ei inseamna tot Universitate
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
, dupa cum se spunea aici. Nu stiu cata baza putem pune pe acel articol, dar daca chiar asa s-a hotarat, mi-e teama sa nu fie vorba tot de o basina urat mirositoare trasa de Dr. Oetker & co. in nasul ONG'urilor.
andrei11 wrote:Lasa Hala Matache, pana la urma se va transla. Eu astept insa cu interes reconstructia cladirilor demolate de la adresele Berzei 32 si Berzei 34, precum si refolosirea elementelor de fatada de la Cinema Feroviar.
Mai degraba o demoleaza si o reconstituie pe dinafara conform cu originalul pe un alt aplasament, acolo unde vor ei. Cred ca ies mai ieftin decat sa o translateze.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Urmariti video-ul de la aceasta adresa. Sper ca acelasi lucru sa se intample si la translatarea "Cladirii Istorice de o inestimabila valoare" - Hala Matache Macelarul.
Urmariti video-ul de la aceasta adresa. Sper ca acelasi lucru sa se intample si la translatarea "Cladirii Istorice de o inestimabila valoare" - Hala Matache Macelarul.
📖 Pagination options