Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 421031 views

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 123

📖 Pagination options
  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) GAC

Sa dea Domnul asa sa fie. Tare mi-e frica de niste geruri de martie. Imi aduc bine aminte ca ultima primavara calduroasa, cand de 1 martie s-a mers la maneca scurta a fost in 2004, cred ca au fost cel putin 25 de grade. De 7 ani tot astept o primavara buna, dar anii care au venit au adus toti inceputuri de martie reci, intr-un an sau doi, imi aduc bine aminte ca a fost un frig, si era gheata pe jos de vreo 10 cm (parca in 2005).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) subway guru

mindmasster wrote:
Asamblarea statiei de tramvai va dura o luna .

Te rog sa nu te superi ca te intreb si eu ca Moromete:
'Pe ce te bazezi?'

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Dominatrix

GAC wrote:
Sa dea Domnul asa sa fie. Tare mi-e frica de niste geruri de martie. Imi aduc bine aminte ca ultima primavara calduroasa, cand de 1 martie s-a mers la maneca scurta a fost in 2004, cred ca au fost cel putin 25 de grade. De 7 ani tot astept o primavara buna, dar anii care au venit au adus toti inceputuri de martie reci, intr-un an sau doi, imi aduc bine aminte ca a fost un frig, si era gheata pe jos de vreo 10 cm (parca in 2005).
Geruri in martie (geruri adevarate, nu sparcaieli cum sunt acum) sau zapezi asijderea nu mai sunt de mult la Bucuresti. Nu va mai plangeti de ger, ca fata de ce friguri si ce zapezi se "indurau" pe vremuri, acum e lux, din cauza schimbarilor climatice, probabil. Ce a devenit insuportabil este canicula din timpul verii care mai nou incepe din luna mai, dar asta e alta discutie...

Nu de ce va fi in Martie ne doare ci de faptul ca ACUM e totul 'bocna'...
In rest devenim melancolici gandind la copilarie si ne intrebam 'où sont les neiges d'antan?'

P.S. cu dedicatie pentru Domix (mai facem si cultura nu doar infrastructura)  8-)

Ballade Des Dames Du Temps Jadis

Dites-moi où, n'en quel pays,
Est Flora la belle Romaine,
Archipiades, ni Thaïs,
Qui Æ’ut sa cousine germaine,
Écho parlant quand bruit on mène
Dessus rivière ou sur étang,
Qui beauté eut trop plus qu'humaine
Mais où sont les neiges d'antan?

Où est la très sage Héloïs,
Pour qui ƒut châtré et puis moine
Pierre Abelard à Saint-Denis?
Pour son amour eut cette essoine.
Semblablement, où est la reine
Qui commanda que Buridan
Ƒut jeté en un sac en Seine?

La reine Blanche comme lis
Qui chantait à voix de sirène,
Berthe au grand pied, Bietris, Alis,
Haremburgis qui tint le Maine,
Et Jeanne la bonne Lorraine
Qu'Anglais brûlèrent à Rouen;
Où sont-ils, où, Vierge souveraine?

Prince, n'enquerrez de semaine
Où elles sont, ni de cet an,
Qu'à ce refrain ne vous remaine:

François Villon

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) mindmasster

subway guru wrote:
mindmasster wrote:
Asamblarea statiei de tramvai va dura o luna .

Te rog sa nu te superi ca te intreb si eu ca Moromete:
'Pe ce te bazezi?'

Ma bazez pe tine sau pe Andrei . Unul din voi a spus asta . Nu ma pune sa caut in arhiva ca sunt 137 de pagini de comentarii.
Mersi

Dominatrix wrote:
Geruri in martie (geruri adevarate, nu sparcaieli cum sunt acum) sau zapezi asijderea nu mai sunt de mult la Bucuresti. Nu va mai plangeti de ger, ca fata de ce friguri si ce zapezi se "indurau" pe vremuri, acum e lux, din cauza schimbarilor climatice, probabil. Ce a devenit insuportabil este canicula din timpul verii care mai nou incepe din luna mai, dar asta e alta discutie...

Mister Dominatrix ,ti se pare ca in Bucuresti sunt 2 grade acum afara . De o saptamana in Bucuresti temperatura nu a trecut de -14 grade . Cea mai friguroasa a fost aseara cand la Baneasa erau -17 . O saptamana constant ziua -5 ,-4. si noaptea de la -12 ,-13 la -17. Asta e sparcaiala?

mindmasster wrote:
Mister Dominatrix
Vezi ca ai gresit "genul" :lol:  :lol:  :lol: .
mindmasster wrote:
De o saptamana in Bucuresti temperatura nu a trecut de -14 grade . Cea mai friguroasa a fost aseara cand la Baneasa erau -17 . O saptamana constant ziua -5 ,-4. si noaptea de la -12 ,-13 la -17. Asta e sparcaiala?
Eu nu contest ca afara e ger, dar daca ai fi apucat vremea "ailalta", adica inainte de '89, sau si mai bine inainte de '80 sau chiar '70, ai fi inteles ca fata de ce era atunci, cateva zile mai geroase asa cum avem acum si un sparc de zapada e exact asta - adica un sparc. Ia sa vezi tu prin '83 sau '84 cand am avut vreo 2 saptamani vreo -25 de grade noaptea si sub -10 ziua, asta ca sa-ti dau numai un exemplu mai recent. Scuze pentru off-topic, dar daca vrei putem continua discutia intr-un loc mai potrivit, ca am vazut ca s-a deschis pe forum topic special pentru vreme.

@Guru: Mersi pentru poezie, esti "un dulce" 8-)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) andrei11

Scuze ca ma bag si eu in seama, dar chiar nu stiu care este problema voastra. Pasajul nu stiu de ce trebuie inaugurat precis in 31 Martie 2011 - acest lucru este imposibil, Oprescu o vrea el dar nu se poate. Ca il vom "boteza" in Iulie, August, Septembrie - care e deranjul ? Inaugurat pasaj inseamna sa ma plimb cu auto proprietate personala pe toate bretelele si in toate directiile posibile si sa cobor din tramvai in statia suspendata. - Ca daca Oprescu si-a dorit o autostrada suspendata pe care nu o are, macar sa aiba o statie de tramvai suspendata.

andrei11 wrote:
Scuze ca ma bag si eu in seama, dar chiar nu stiu care este problema voastra. Pasajul nu stiu de ce trebuie inaugurat precis in 31 Martie 2011 - acest lucru este imposibil, Oprescu o vrea el dar nu se poate. Ca il vom "boteza" in Iulie, August, Septembrie - care e deranjul ?
Personal, n-am nici o problema si sunt perfect de acord cu ce ai zis. Daca e gata in iulie, cea mai buna data de inaugurare ar fi data de 24 iulie, in cinstea Zilei Internationale a BDSM'ului, ca un omagiu adus cetatenilor pentru conditiile de trafic de tip BDSM indurate in ultimii ani ca o consecinta a constructiei acestui pasaj si nu numai. Am mai spus asta pe aici. 24 iulie cade duminica deci e PERFECT.  :lol:

@mindmasster:
1.
De la mine nu. Daca zici ca-i de la Marian, atunci pune-i tu lui 'intrebarea' lu' Moromete...
2.
Hai nu va luatzi la hartza pe 'meteo' ca prognoza e de bine.
Mai facem 'poezie' doar pana la sfarsitul saptamanii cand se incalzeste la ziua '+'2, 3 si noaptea doar '-'2, 3...
In rest baga si tu de seama niste 'detalii':
Cand i-am facut dedicatia lui Dominatrix puteai sa citesti macar inceputul titlului poeziei 'Ballade Des Dames...' ca sa-ti dai seama ca 'Dominatrix' se declina la genul feminin...
Dar dedicatia e buna si pentru tine la ultima strofa:

Prince, n'enquerrez de semaine
Où elles sont, ni de cet an,
Qu'à ce refrain ne vous remaine:

Asa-i, nu mai sunt azi zapezile d'antzartz.

Toate cele bune, voua tuturor, mai o 'brodam' poetic o zi-doua dupa care gata, inapoi la 'betoane' ca mai avem destul de lucru!!!

Dominatrix wrote:
mindmasster wrote:
Mister Dominatrix
Vezi ca ai gresit "genul" :lol:  :lol:  :lol: .
mindmasster wrote:
De o saptamana in Bucuresti temperatura nu a trecut de -14 grade . Cea mai friguroasa a fost aseara cand la Baneasa erau -17 . O saptamana constant ziua -5 ,-4. si noaptea de la -12 ,-13 la -17. Asta e sparcaiala?
Eu nu contest ca afara e ger, dar daca ai fi apucat vremea "ailalta", adica inainte de '89, sau si mai bine inainte de '80 sau chiar '70, ai fi inteles ca fata de ce era atunci, cateva zile mai geroase asa cum avem acum si un sparc de zapada e exact asta - adica un sparc. Ia sa vezi tu prin '83 sau '84 cand am avut vreo 2 saptamani vreo -25 de grade noaptea si sub -10 ziua, asta ca sa-ti dau numai un exemplu mai recent. Scuze pentru off-topic, dar daca vrei putem continua discutia intr-un loc mai potrivit, ca am vazut ca s-a deschis pe forum topic special pentru vreme.

@Guru: Mersi pentru poezie, esti "un dulce" 8-)

Da iar am gresit genu. Miss . Eu nu eram nascut atunci. Stiu oricum ca prin 70 -80 erau geruri cumplite si zapezi de 1 m. Acum dupa 90 nu prea am mai avut ieri cu geruri de >1 sapt.

Revenind. Eu unu vreau sa alerg pe pasaj cand se deschide si sper ca data sa fie 1 aprilie

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Utilizator anonim

Eu am zis 1-2 luni la statie comparand cu alte structuri asemanatoare (cupole de sticla ale AFI Mall de exemplu).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

Mai bine compari cu statiile de la Obor.
Da, foarte bine ca au mai relaxat conditiile cu suprabetonarile, d-aia v-am zis sa stam sa vedem ca prea erau pesimiste primele idei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Lutyk

Vestitele teste cu camioane incarcate se vor face pe tot pasajul sau doar pe hobanat? si daca se vor face pe tot pasajul nu pot fi incepute de acum pentru capatul dinspre Grozavesti/Milea pentru a castiga timp?

Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 123

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”