Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 4

3232 posts, 913289 views

Go to page:  1  ... 209 210 211 212 213 214 215  ... 231

📖 Pagination options
Re: Sectorul 4 subway guru

Punct de vedere de la mobilitate.eu
https://mobilitate.eu/mobilitate-eu-cons ... coveanu/

Mobilitate.eu susține locuitorii sectorului 4 care nu vor pasarele pietonale in zona stațiilor de tramvai de la Tineretului și Constantin Brâncoveanu

Re: Sectorul 4 andrei11

A apărut o ( altă ) randare:
Pasarelă
Pasarelă S 4.jpg (147.5 KB; downloaded 4118 times)

Re: Sectorul 4 Puss in Boots

Faptul ca se obtureaza cladirea Șincai care parca e monument istoric nu e o problema?
Oricum, e o mare mizerie pasajul asta. Totul pt masini, slava lor.

Re: Sectorul 4 Valentin

Subscriu, eu as considera un astfel de proiect o jignire, nu numai/neaparat la nivelul cetateanului, dar si la nivelul orasului, nu inteleg (si poate ne ajuta Guru :) ), de ce nu pot sa faca subteran (pe modelul Universitate) o subtraversare a bulevardelor (spre parc, spre liceu si spre statia de tramvai), in asa fel incat sa avem un fel de Universitate+Crangasi (sa poti sa ajungi de la tramvai direct la metrou, etc), in acelasi timp pastrandu-se si trecerile de suprafata.

Re: Sectorul 4 MikeT

Eu nu inteleg de ce trebuie sa faca pasarele, acolo oricum masinile stau la semafor, deci pietonii au timp sa traverseze fara probleme.
Cat pentru pasaj pietonal subteran pe modelul de la Crangasi, cu iesire la tramvai, e delicat, refugiile sunt foarte inguste la Sincai.

Din punct de vedere metrou nu vad ce impediment ar fi, asa la o prima vedere sumara.

Guru, te referi la o extindere a vestibulului de sud al statiei Tineretului, cu niste culoare spre cele 3 colturi ale intersectiei pe care nu sunt guri de intrare la metrou? Sau ai alta viziune?

M-am gandit doar la cota tunelelor dar mai trebuie vazuta si reteaua de canalizare, cabluri de 110kV si alte lucruri din subsol.
Oricum paserela aia e o aberatie.

O hotarare judecatoreasca proaspata
https://www.agerpres.ro/justitie/2021/03 ... --680637

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins definitiv joi cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", pentru a permite demararea lucrărilor de consolidare a imobilului.

Re: Sectorul 4 alexxd_31

Se pare ca se incheie discutia legata de pasarele si alte bazaconii!

Primăria Capitalei îi ia lui Băluță, primarul PSD al S4, dreptul de a administra patru bulevarde, apreciind că acesta urma să le “sluțească“, a anunțat consilierul municipal Adrian Moraru (PNL).

"In calitate de consilier general în asigur pe Baluta că poate să își oprească licitația pentru aceste monstruozități: Bulevardele Tineretului și Șincai, dar și Obregia sau Brâncoveanu sunt ale Primăriei Generale, au fost transferate în administrarea PS 4 dar vor fi preluate DE URGENȚĂ înapoi la PMB la prima ședința de Consiliu General iar slutirea lor va fi astfel oprită!“, a scris Moraru, pe Facebook. "

Tot articolul aici:
https://newsweek.ro/actualitate/primaria ... ulevarde

Mai intai sa se aprobe in Consiliul General al Mun. Bucuresti. Dar pare o idee buna.

Re: Sectorul 4 andreiiul

Ideea este buna. Daca retin bine, preluarea bulevardelor respectiva s-a facut pt modernizarea lor. Aceste lucrari s-au terminat si ar cam fi cazul sa se intoarca la PMB.
Pana la urma ar trebui sa revenim la situatia care era intrecut, si anume tot ce este utilizat de transport publuc sa fie la PMB si restul la sectoare.

Re: Sectorul 4 andrei11

Iar se dovedește că logica cu Primăria Generală / Primăriile de sector relativ independente nu e constructivă.
Bucureștiul e unul, Primăria Generală. Având o suprafață mare de administrat Primăria Generală ar trebui să aibă mai multe sedii ( 6 sau mai multe ) care să rezolve treburile concret în aria de competență. Dar nu pot să existe 6 orașe într-un oraș.  Vezi  și tăblițele de stații din Sectorul 4,  taxele și impozitele, investițiile în sectoare, etc.
Cică Sectorul 1 are cei mai mulți bani pentru că acolo se află punctele de lucru ale diverselor firme, dar omul respectiv 16 ore / 24 s-ar putea să trăiască în alt sector.
E o amețeală cu sectoarele astea. Și dacă Ceaușescu din diverse motive nu ar fi desființat 2 sectoare acum am fi avut 8 ? Pe ce criterii sunt numai 6 sectoare ? Pentru că așa le-am moștenit de la defunctul sistem politic ? De ce nu sunt 12, sau 4, București Nord, București Vest, Est, Sud. De ce sunt 6 ?

Re: Sectorul 4 andreiiul

Ce spui tu este foarte corect.
Din pacate nimeni nu cred ca are tupeu sa propuna o noua reorganizare a Bucurestiului, poate inclusiv cu redesenarea limitelor administrative.
De asemenea, nici un partid nu cred ca ar fi dispus sa lase pe mana unui singur om un buget de o asemenea marime.

Macar de s-ar initia o dezbatere publica serioasa pe tema asta pt a vedea daca punctele bune ar fi mai multe decat cele rele.
Ca puncte bune as vedea urmatoarele:
- viziune unitara asupra dezvoltarii
- o singura identitate vizuala aspura tuturor semnalizarilor publice din oras si asupra mobilierului stradal
- investitiile nu se mai limiteaza doar la o portiune de drum (daca acesta se afla in 2 sau mai multe sectoare)
- un singur buget
-  un singur administrator al tuturor drumurilor
Puncte rele:
- toti banii sunt pe mana unui grup mic de oameni si asta atrage multe lucruri neplacute
- in functie de afinitati poti avea mereu zone unde se investeste mai mult si zone unde nu (asta se intampla si acum dar e datorita bugetelor diferite)

Go to page:  1  ... 209 210 211 212 213 214 215  ... 231

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”