Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 795935 views

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104  ... 181

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București aztec

Și cheia desființări depourilor și garajelor și mutarea haotică a accesului la diverse linii....

"pentru că contractul de delegare de serviciu public este pe numărul de kilometri, fie că este comercial, fie că este necomercial. Prin faptul că autobuzele merg goale de la Depoul Giurgiului până în Nord unde funcționează ele de fapt, STB-ul este fericit că se taxează la kilometru. "

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București V2A

https://www.facebook.com/SocietateaDeTra ... ucuresti
💫 De acum este mai ușor să recuperezi obiectele pierdute în mijloacele de transport public.
🔰 Pentru a ajuta călătorii să-și recupereze cu rapiditate obiectele pierdute sau uitate în mijloacele de transport în comun, Societatea de Transport București STB SA a creat în cadrul platformei Facebook, grupul ”Obiecte pierdute/ uitate STB SA” - https://www.facebook.com/groups/157700872826459/about
🔰 Accesul în grup este permis acelor persoane care doresc să comunice pierderea unui obiect, înștiințarea cu privire la găsirea unui obiect pierdut în scopul predării lui, sau revendicarea unui obicet pierdut/uitat. După anunț, toate bunurile găsite în mijloacele de transport pot fi predate direct Oficiului de Obiecte Pierdute din cadrul Societății de Transport București, la adresa: Bd. Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, București, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 15:00.
🔰 În termen de 10 zile de la preluarea acestora de către reprezentanții STB, posesorii obiectelor pierdute pot suna la numărul de Call Center 021 9391, sau pot trimite un e-mail la adresa [email protected] pentru a identifica bunul şi a reintra în posesia acestuia. Dacă în acest interval de timp nu se identifică posesorul, obiectele sunt transmise, conform procedurii legale, către Direcția de Poliție Transporturi.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București CiprianTRB

Adrian Criț a (re)venit la conducere.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București alliens

Deci s-a dus speranta ca in mandatul asta de primar se va face ceva si pentru transportul public din Bucuresti...inca 4 ani pierduti

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București cris_m

Nu inteleg ce va agitati atat cu persoana in sine, toti directorii de vreun secol incoace, indiferent de institutia publica la care sunt, fac ce li se ordona de sus. Daca de sus li se zice ca trebuie sa ia masuri, o vor face.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București SirVlady

Deja linia 243 pe porțiunea nouă de traseu de pe Grigorescu a început cu stângul...
Aceeași situație și la Piața Titan.
PicsArt_03-15-06.58.55.jpg (1.39 MB; downloaded 5075 times)
IMG_20210315_065450.jpg (1.58 MB; downloaded 5083 times)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București alexandru_gr

Azi dimineață când m-am urcat în 243 la Bd. Chișinău autobuzul sosit în stație era gol.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București SirVlady

E totuși prima zi, până se obișnuiesc oamenii mai durează ceva. O femeie m-a întrebat ce linie e și când a auzit 243 și-a pus mâinile în cap, că vezi doamne stă de 40 de ani în cartier și n-a auzit de linia asta.  :headbash:  :rofl:  :rofl:

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București Stefan28

SirVlady wrote:
Deja linia 243 pe porțiunea nouă de traseu de pe Grigorescu a început cu stângul...

După părerea mea, normal că va începe cu stângul, atâta timp cât nu cred că știu nici 5% încă că s-a prelungit linia în Berceni, iar autobuzele defilează cu foaia în geam, fără firmele actualizate...  :headbash:   :popa:

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București andreiiul

La capitolul informare calatori (mai ales modificari de trasee) STB sta incredibil de prost. O astfel de prelungire (mai ales ca bagi autobuz pe unde nu a mers vreodata) trebuia promovat intens in cartier (nu cred ca saracea STB sa faca un afis A4 pt scarile de bloc din zona).
Problema liniei va fi portiunea de pe Hateganu sens spre Berceni unde autobuzul va petrece in medie 20 de min in coloana si multi vor renunta la autobuz si o vor lua pe jos (naspa ca 0 trotuare) si daca frecventa va fi buna exista sansa sa prinda autobuzul din fata.
Cat despre masinile parcate in statie, asta e o problema in multe zone in Titan (ex Pta Titan si zona Petrom, Policlinica Titan unde autobuzele opres pe banda 2 ca nu au loc de taxi si altii.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București cris_m

Si o sa mai stea o gramada la Diham, la Delfinului, Doamna Ghica.... deh, benzi unice!

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București alchimistul

Am fost azi cu 243 de la Posta Titan pana la Obregia, a facut cam 25 de minute la ora de varf (19:00 - 19:25). Nu ar trebui in general sa se mearga cu "foaie in geam", cu atat mai putin pe o linie al carei traseu a fost modificat substantial. Pe portiunea pe care nu a circulat (cred) nimic vreodata de la ITB/RATB/STB - adica intre Piata Titan si INML, am fost singurul calator. E de salutat complementaritatea cu linia 102 pe o portiune buna de traseu, dar si deservirea unei zone noi pe Grigorescu - Hateganu. Lumea se va obisnui si cred ca va fi un succes

Re: Discuții diverse despre transportul în comun din București subway guru

De citit:
https://www.agerpres.ro/economic-intern/ ... --681562

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, se aşteaptă ca primarii să vină cu proiecte care să dezvolte "în mod realist transportul electric", menţionând că alocările pentru autobuze vor fi condiţionate de crearea unor benzi de circulaţie dedicate, astfel încât "chiar să fie fezabil pentru foarte multă lume să ia autobuzul".

"20% din alocările pentru UAT (unitate administrativ teritorială) vor trebui date pentru proiecte de calitatea aerului. Şi mă aştept de la primari să vină cu proiecte care să dezvolte în mod realist transportul electric. Şi trebuie nu doar să cumpărăm autobuze. Asta este uşor de făcut până la urmă. Vom condiţiona aceste alocări pentru autobuze electrice de crearea unor benzi de circulaţie dedicate, astfel încât chiar să fie fezabil pentru foarte multă lume să ia autobuzul. Deci, 20% vor fi pentru calitatea aerului din alocările către oraşe şi municipii, nu şi către comune, că acolo sunt alte probleme", a menţionat vineri, în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Întrebat cu ce a venit la muncă, fiind "Vinerea Verde", acesta a spus că s-a deplasat cu "maşina de la Minister", precizând că nu este electrică.

"Eu am scuză că ministerul meu este departe. Este dincolo de Casa Scânteii şi era foarte greu să merg cu trotineta astăzi, când aveam de aprobat PNRR-ul (Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă) cum fac în altă dăţi", a mai spus ministrul.

Întrebat despre proiectele pentru localităţi, precum cel al Primăriei Capitalei, Cristian Ghinea a subliniat că "nu suntem la momentul de a discuta despre proiecte concrete".

Municipalitatea a depus proiecte privind dezvoltarea mobilităţii, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială care însumează 7 miliarde de euro şi care pot fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, declarase, la începutul acestei luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Nu suntem la momentul de a discuta despre proiecte concrete. Sunt proiecte concrete trecute cu titlul de simplificare la partea de transporturi pentru că acolo chiar sunt pregătite. Trebuie să spunem românilor din Moldova că PNRR este şansa de a lega Moldova cu autostrăzi, că Proiectul A7 este înaintat şi că va fi finanţat din PNRR şi că vom începe A8. Acum, eu am primit cu admiraţie fişele de idei trimise de aceşti primari. Ca locuitor al Bucureştiului am admirat propunerile pe care le-a făcut Primăria, acel plămân verde al Bucureştiului ar fi o idee superbă. Trebuie evident să contribuie şi judeţul Ilfov la acest plămân verde. Ideea refacerii Dâmboviţei într-un stil verde, din nou, ca locuitor al Bucureştiului m-aş bucura. Nu este momentul trecerii acum a proiectelor pe localităţi, cu excepţia - aş vorbi de domnul Boc - metroul din Cluj este în continuare propus spre finanţare. Fiecare UAT (unitate administrativ teritorială) va avea o bucăţică a sa pe care se poate baza, astfel încât să nu mai apară suspiciuni că dăm la anumite partide şi nu dăm la alte partide. Va fi o împărţire pe categorii de localităţi. În interiorul localităţilor vor lua toţi. Cei care nu pot vor urma să piardă banii la o redistribuire către cei care pot. Dar, iniţial, şansa va fi al fiecărui UAT", a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cristian Ghinea a mai spus că toate autostrăzile din PNRR trebuie finalizate până în 2026. "Ministrul Cătălin Drulă mă asigură că proiectele sunt mature şi că pot intra la finanţare, la construcţie destul de rapid încât să îl terminăm în 2026 plus două capete din A8 care leagă Iaşi de Transilvania", a mai spus ministrul Investiţiilor.

Guvernul a discutat în şedinţa de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, care a subliniat că, după bugetul de stat, acesta a fost "al doilea test" al coaliţiei guvernamentale, care arată "foarte clar" că aceasta este "unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani de zile". AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463996 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”