Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Termoficare

1134 posts, 269892 views

Go to page:  1  ... 33 34 35 36 37 38 39  ... 81

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Lucrarile de mai sus sint restul de 4 tronsoane de care vorbea Nicusor, programate pentru anul acesta.

Cele 5 tronsoane sint:
1.  Ferentari
2.  Victoriei (Mihalache - Piata Victoriei, Perla si ramura de sud spre Piata Cosmonautilor)
3.  Obor/Iancului
4. Pantelimon/Bd. Chisinau
5. Constantin Brincoveanu - str. Secuilor

Avem si harta prezentata de Nicusor, intr-o rezolutie cam redusa dar utilizabila:

image-2021-02-9-24593525-0-harta-sistem-termoficare.jpeg (789.69 KB; downloaded 5140 times)

Sursa, Hot News:
https://media.hotnews.ro/media_server1/i ... are.jpeg

Ar fi frumos din partea primariei sa faca publica imaginea la o calitate mai buna. Pe mine ma intereseaza foarte mult subiectul.

Am extras dintr-unul din documentele indicate de PTMZ (multumim!) ceva foarte interesant, diagrama de reglaj folosita de Radet. Nu e pentru aceasta iarna insa nu sint motive sa fie altcumva. Ce va pot spune e ca la noi la bloc de regula temperatura agentului termic pe tur, la contoar, este de 37 grade. Intr-o singura zi temperatura a crescut simtitor, am coborit la subsol si am descoperit ca termometrul indica fantastica temperatura de 42 grade. Sintem la 50m de un punct termic, asa ca imi inchipui ca tipul de la Radet a avut dreptate cind a spus "sinteti norocosi".

Diagrama reglaj RADET.jpg (56.9 KB; downloaded 4769 times)

Re: Termoficare PTMZ

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că a convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesităţii creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan, care va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri optimi şi va reduce avariile din reţeaua de termoficare, în contextul în care circuitul apei dinspre CET Sud spre zona de nord este foarte lung.

„Am avut astăzi o discuţie cu echipa de conducere a Ministerului Energiei, dar şi cu reprezentanţi de la Elcen şi Termoenergetica, referitor la situaţia termiei din Capitală şi soluţiile pe care le putem implementa pentru servicii mai bune oferite cetăţenilor. Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesităţii creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud şi zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali. Creăm, astfel, o centrală provizorie care va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri optimi şi va reduce considerabil avariile la reţeaua de termoficare”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

El a menţionat că Municipalitatea face paşi importanţi pentru ca bucureştenii să aibă iarna viitoare garanţia unor condiţii decente în locuinţe.

„Am început deja lucrările de reparaţii la 15 kilometri de conductă din totalul de 53 prevăzuţi în acest an, pentru alţi 40 de kilometri demarăm licitaţiile şi vom atrage fonduri europene pentru lucrări în acest domeniu”, a adăugat Nicuşor Dan.

Sursa: Economica.net

Re: Termoficare andrei11

Hai că am rămas în Off Side,  am nevoie de ajutor.  Care-i CET Titan și care-i CET Sud ? Parcă CET Titan nu mai e, era cumva CET - ul de la capătul autobuzului 135 ?

CET Sud Vitan e cel de la capătul lui 135. Fostul CET Titan e în zona Republica/Faur, la intersecția Bulevardului Basarabia cu Strada Ion Șahighian (aproape de halta Titan Sud):
Screenshot_20210304-190731.jpg (480 KB; downloaded 4670 times)

Re: Termoficare alexxd_31

Chiar e cineva pe aici care crede ca se poate construi o centrala pana iarna viitoare? (sa zicem noua luni)
Poate daca este conservata foarte bine si sa ii faca o revizie sumara.
Am impresia ca autoritatile discuta mult in nestiinta de cauza doar sa se afle in treaba.
Atat timp cat reteaua e ciur si se baga apa de adaos normala, nu apa demineralizata, o sa se aleaga prafu de banii cheltuiti.

Re: Termoficare cris_m

O instalatie cu cazan nu cred ca e ceva wow de facut in cateva luni. Daca te uiti bine cam asta era la marea "centrala" Titan, nimic mai mult. Si foarte bine ca se reface asa cum o fi, e anormal sa ai ditamai cartierele (Pantelimon si Colentina) deservite doar de CET Sud Vitan...

Re: Termoficare subway guru

Centrale termice sunt destule doar ca nu functioneaza...

Re: Termoficare Gabi23

În toată zona Crangași este sistată furnizarea agentului termic pentru aproximativ 72 de ore pentru înlocuirea elementelor de acționare, în principal cele două vane cu acționare electrică din căminul C13 ”Intermeridian”. Lucrarea de reparații este executată de către Compania Municipală Termoenergetica București.
Termoficare Crangași - 12.04.2021 (1).jpg (183.41 KB; downloaded 4420 times)
Termoficare Crangași - 12.04.2021 (2).jpg (519.84 KB; downloaded 4410 times)
Termoficare Crangași - 12.04.2021 (3).jpg (521.98 KB; downloaded 4417 times)
Termoficare Crangași - 12.04.2021 (4).jpg (410.46 KB; downloaded 4414 times)
Termoficare Crangași - 12.04.2021 (5).jpg (532.51 KB; downloaded 4416 times)
Elementele din zona stației de metrou Crângași sunt practic punctul de întâlnire al rețelei de termoficare, dintre CET Vest și CET Grozăvești, pentru alimentarea zonei. Deasemenea în ultimele săptămâni/luni s-au făcut reparații ale rețelei pe Șoseaua Virtuții în zona Ciurel. S-au schimbat conducte în zona Mc Donalds, Strandul Ciurel și alte porțiuni.
Ciurel - 27.02.2021 (1).jpg (592.94 KB; downloaded 4423 times)
Ciurel - 27.02.2021 (2).jpg (652.51 KB; downloaded 4415 times)
Ciurel - 27.02.2021 (3).jpg (357.24 KB; downloaded 4416 times)
Ciurel - 27.02.2021 (4).jpg (583.26 KB; downloaded 4416 times)

Nu e termoficare, dar în zona Iancului ( iarăși ) de 2 zile nu e apă caldă.

Re: Termoficare orex

Dar tot de la termoficare e! ;)
Daca nu mai vrei sa fii unul dintre oropsitii sortii, bagi mana-n ”bozonar”, iti achizitionezi si-ti instalezi un boiler de 60 de l in ”bae” si un Deli..no la bucatarie s-ai scapat de zona crepusculara! :mrgreen:
Daca nu, tine-o in ibric...apa calda! ;)  :bere:

PMB a lansat o licitație pe 3 loturi pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Cele 4 obiective vizate sunt:
- obiectivul 1: magistrala I Sud, tronsonul CM 11' - CP3 - CV5/4, cu o lungime de 5,958 km
- obiectivul 3: magistrala II Sud, tronsonul CM 43-CO 2, cu o lungime de 4,477 km
- obiectivul 4 (care se află în același lot cu obiectivul 3): magistrala II-III Grozăvești, tronsonul C 15/20 - CS 12, în lungime de 5,526 km.
- obiectivul 5: magistrala Progresu - Berceni, tronson CB 4 - CO5, în lungime de 3,9 km.
Bugetul total alocat este în valoare de 150.648.078,54 RON, din fonduri bugetare, din care:
- lotul 1 (obiectivul 1): 50.130.937,94 RON
- lotul 2 (obiectivele 3 și 4): 71.216.039,11 RON
- lotul 3 (obiectivul 5): 29.301.101,49 RON
Ponderea punctajului:
- 50% preț
- 20% gradul de adecvare a graficului de realizare a investiției
- 20% planul de management al calității
- 10% perioada de garanție
Termene limită:
- depuneri oferte: 7 iunie 2021
- evaluări: 7 februarie 2022
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100118432

Re: Termoficare subway guru

Deci la anul si la multi ani...adio apa calda si caldura.

Eu sunt învățat fără apă caldă în Piața Iancului. Hai să spunem că vasele la bucătărie le spăl, dar nici duș nu poți face. E călâie apa. Mai prinzi o apă opărită odată la săptămână, dar cam atât.
PS: 4 zile n-a fost nici măcar călâie. S-a lucrat de la Vatra Luminoasă la Obor.

Re: Termoficare cris_m

Centrala ramane o investitie foarte buna in acest caz. Ganditi-va doar ca la un moment dat, cand, ipotetic vorbind, am avea toata reteaua refacuta, o sa vina scadenta la primele tronsoane. Problemele vor fi din nou. La centrala in schimb, 15-20 ani stai linistit, vorbesc din experienta personala. Centrala am pus-o in 2004, din 2005 a intrat in "paine" si de atunci merge foarte ok. Nu zic ca toata lumea sa isi puna centrala, dar macar sa se gandeasca asa orientativ la alte variante, pentru ca e destul de clar ca termoficare va ramane mult timp o problema. A apropo, de ce nu se promoveaza nicaieri ideea aceasta cu panouri foto-voltaice? Terasele blocurilor ar permite o gramada de astfel de instalatii.
20210409_131428-1209x1612.jpg (763.02 KB; downloaded 4214 times)

Go to page:  1  ... 33 34 35 36 37 38 39  ... 81

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433206 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”