Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii (FINALIZAT martie 2019)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2042 posts, 614157 views

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 146

📖 Pagination options
Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii andrei11

Care constructii laterale ? Ca e spatiu suficient pentru inca 4 benzi - vorbim de malul stang al Dambovitei. Ca pe malul drept e pustiu pe o parte. Numai pe o parte sunt blocuri - si astea hăt departe de Dambovita. Si nici macar nu sunt la strada, sunt retrase.€€

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii Grigore

MNP wrote:
Si pentru ca macazul ala afurisit este gata, sa revenim la subiect. Si pun si eu, din nou, intrebarea: daca pasajul sa va suprapune peste soseaua actuala, unde se vor face cele doua benzi suplimentare pe sens si cu trotuare aferente de care se vorbea intr-o documentatie mai sus, tinand cont de constructiile existente pe laterale?  Multumesc.

Nervosu'?!  ;) Noul racordul de tramvai Vitan - Dudesti face parte din lucrarile la Pasajul Mihai Bravu. E simplu, nu?

Despre blocurile din zona: platforma drumului pe Mihai Bravu / Calea Vacaresti este foarte lata, de 25m. Daca scazi 7m pentru cele doua linii de tramvai, care raman la sol, raman 18m, adica 6 benzi de 3m ficare, cate trei pe sens, asa cum este acum. Retragrea blocurilor de la platforma drumului este de 15m pe partea dreapta a drumului, in sensul de numerotare. Iar pe stanga drumul se poate lati oricat prin exproprierea terenului, pentru ca nu exista cladiri. Asadar nu e nici o problema sa se mai foloseasca 3-5m de pe ambele parti ale drumului.

• MNP
  • Posted:
  •  

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii MNP

Oprescu vrea pasajul Mihai Bravu gata în martie 2012. Atănăsoaei a atacat lucrările în instanţă
Edilul-şef al capitalei, Sorin Oprescu, a dat verde lucrărilor de la Psajul Mihai Bravu, chiar dacă prefectul Bucureştiului, Mihail Atănăsoaie, a atacat în instanţă începerea lucrărilor.

Primarul general a declarat sâmbătă: "Puţin îmi pasă. Sunt tulburări de minţi. Daţi drumul, lucrările continuă".

Asta, după ce Prefectura Bucureşti a anunţat vineri că pe 21 ianuarie Atănăsoaei a atacat în instanţă autorizaţia de constucţie emisă de Primarul General al Municipiului Bucureşti privind construcţia, în regim de urgenţă a două pasaje rutiere, paralele, de câte două benzi de circulaţie pe sens pe direcţia Şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreştilor.

Motivul: "Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti Ilfov, în urma controlului tehnic de specialitate efectuat, a sesizat Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti asupra faptului că autorizaţia în cauză a fost emisă cu nesocotirea unora dintre prevederile legale aplicabile în materie", au explicat reprezentanţii Prefecturii.

Inspectoratul a semnalat următoarele încălcări ale legii:
•autorizaţia nu are la bază o documentaţie de urbanism – Plan Urbanistic Zonal - aprobată prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condiţie impusă de Legea nr. 50/1991;
•în documentaţia anexată autorizaţiei lipseşte avizul obligatoriu al Autorităţii pentru Protecţia mediului;
• autorizaţia a fost emisă ca fiind "în regim de urgenţă" pentru o situaţie care nu se încadrează în cazurile prevăzute în mod expres de Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Conform legii, lucrări în regim de urgenţă sunt cele care se operează asupra clădirilor ce reprezintă pericol public, lucrări de sprijinire şi consolidare, demolări parţiale etc, ca urmare a unor calamităţi, avarii, accidente. Astfel, construcţia pasajului ca "lucrare în regim de urgenţă" nu este justificată, dar această încadrare a permis in mod eronat emiterea autorizaţiei de construcţie fără PUZ şi aviz de mediu;
•primarul general a emis autorizaţia de construcţie făra a realiza exproprierea terenurilor ce aparţin proprietăţii private a persoanelor fizice şi/sau juridice care urmează a fi afectate de execuţia acestor lucrări, încalcând astfel prevederile Legii nr. 50/1991, Legii nr. 33/1994 şi Legii nr. 255/2010.
Oprescu neagă acuzaţiile

Pe de altă parte, primarul general spune că tot s-a făcut conform legii.

"Acest pasaj închide inelul principal de circulaţie, ceea ce va duce la creşterea vitezei de mers a autovehiculelor. Lucrările continuă şi eu cred ca până în luna martie a anului viitor, acest proiect complex va fi finalizat. Nu vreau să mai mergem pe principiul începem astăzi şi terminam peste cinci ani", a punctat Primarul General.

În plus, biroul de presă al Municipalităţii a precizat că la baza documentaţiei întocmite pentru realizarea Pasajului Rutier suprateran pe direcţia inelului Principal de circulaţie – Şoseaua Mihai Bravu / Calea Văcăreştilor - au stat studiile de trafic existente, precum şi sondajele de trafic şi prelucrările de trafic existente, datele socio-economice locale, caracteristicile infrastructurilor existente precum şi premizele generale de dezvoltare urbană.

"În condiţiile generale de desfăşurare a circulaţiei pe zona studiată s-a întâlnit o situaţie în raport cu capacitatea maximă a circulaţiei a arterelor în cauză: depăşirea cu 20-40% în perioade scurte de timp (1-2 ore) a capacităţii de circulaţie. Această situaţie creează un regim instabil de circulaţie până la blocaje şi impune luarea măsurilor de urgenţă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie a zonei", au explicat specialiştii Primăriei Capitalei.

Două pasaje rutiere cu câte două benzi pe sens

Proiectul prevede realizarea a două pasaje rutiere supraterane pe direcţia Inelului Principal de Circulaţie, (Soseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreştilor), de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens. Cele două pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii / râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia Prelungirea Soselei Mihai Bravu cu Calea Văcăreştilor.

Proiectul mai prevede:
•Reconfigurarea intersecţiilor tronsonului Inelului Principal de circulatie cu Splaiul Unirii, precum si cu Calea Vacarestilor, cu asigurarea realizarii relaţiilor de stânga dintre cele două artere de circulaţie în condiţii de siguranţă si confort.
Cele două pasaje paralele asigură circulaţia rutieră pe două fire pe sens (cu o parte carosabilă de 8.00 m) pe toată lungime lucrării. Pentru a diminua suprafeţele expropriate, pe pasajele noi s-au eliminat trotuarele, rezultând o lăţime minimă de pod de aproximativ 9.00 m.
•amprenta supratraversării se suprapune peste lăţimea bulevardelor existente, fiind necesare execuţia unor completări rutiere şi trotuare la nivelul terenului, lateral pasajelor noi (două benzi pe sens şi trotuare de minim 1.50 m).

•vor fi două rampe: Mihai Bravu, care va avea o lăţime de 178, 50 şi rampa Calea Vacareşti care va avea o lăţime de 375,50, iar rampa Vacaresti va supratraversa un sens giratoriu.
•Pasajul va costa 28 de miloane de euro şi va avea o lungime de 644 de metri.

http://www.evz.ro

In textul ala colorat scrie de inca doua benzi pe sens si trotuare. Daca cele 2 benzi pe sens ale pasajului se suprapun peste benzile 2 si 3 actuale, inseamna ca mai trebuie inca o banda plus trotuar plus ce spatiu de siguranta o mai trebui pe acolo. Sa zicem ca actuala banda 1 si trotuarul existent ar fi la socoteala si atunci a doua banda plus ce mai trebuie ar veni in continuare. Toate acestea ar duce noua sosea mult prea aproape de blocuri.

Pentru cine nu stie exact cum arata locurile pe acolo ( eu, pe langa faptul ca stau in zona de cand ma stiu, ma ocup si cu administrarea unor blocuri in zona, unul dintre ele chiar la capatul pasajului), zona verde actuala are o panta destul de inclinata, in special la blocurile de langa rond. Intrarea pe aceasta zona ar face ca blocurile sa ramana cumva cocotate. Si pe actuala zona verde sunt bransamentele de apa si caldura.

In plus de asta, toata acea zona a fost reabilitata dpdv apa, canal, cabluri electrice cam acum 2 ani, cand s-a pus si linia de troleu. Toate astea vor trebui acum relocate. Ma gandesc ca ideea acestui pasaj nu i-a venit cuiva acum 3 luni. De ce nu se fac toate astea odata? Ca sa mai manance si gura cuiva ceva?

Acele 2 benzi suplimentare pasajului vor duce la largirea podului sau acolo va fi organizata altfel zona?€

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii Dominatrix

Grigore wrote:
Despre blocurile din zona: platforma drumului pe Mihai Bravu / Calea Vacaresti este foarte lata, de 25m. Daca scazi 7m pentru cele doua linii de tramvai, care raman la sol, raman 18m, adica 6 benzi de 3m ficare, cate trei pe sens, asa cum este acum.
Din cate cunosc, latimea minima a unei benzi de circulatie nu poate fi mai mica de 3,25m, iar prima banda pe strazile cu transport public trebuie sa aiba minimum 3,75m ca sa poata opri autobuzul/troleibuzul in statie. Asta este reglementarea Ministerului Transporturilor si ARR'ului.
MNP wrote:
In plus de asta, toata acea zona a fost reabilitata dpdv apa, canal, cabluri electrice cam acum 2 ani, cand s-a pus si linia de troleu. Toate astea vor trebui acum relocate. Ma gandesc ca ideea acestui pasaj nu i-a venit cuiva acum 3 luni. De ce nu se fac toate astea odata? Ca sa mai manance si gura cuiva ceva?

Acele 2 benzi suplimentare pasajului vor duce la largirea podului sau acolo va fi organizata altfel zona?
Avand in vedere ca lucrarile au inceput ILEGAL, fara aviz de urbanism, imi pare rau sa spun dar tare mi-e teama ca planurile s-au facut "din mers", deci nu stiu cat de indicat este sa ne luam dupa tot felul de articole de presa. Sa asteptam sa vedem un PUZ sau macar niste planuri de la proiectant, fiindca altfel cred ca discutam degeaba.

In ceea ce priveste reabilitarea bulevardului cand s-a refacut linia de tramvai si s-a introdus troleul pe acolo, nu trebuie sa te mire ca acum va fi "spart" totul din nou, fiindca lipsa de coordonare a lucrarilor nu e ceva surprinzator la noi. Probabil ca nimeni nu se gandea serios la acest pasaj la acel moment, mai ales ca pe vremea aia "la carma orasului" era alta administratie.

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii Grigore

Racordul de la intersectia Vitan / Dudesti pentru intoarcerea lui 34 este finalizat de astazi.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii Mircea G

Dominatrix wrote:
In ceea ce priveste reabilitarea bulevardului cand s-a refacut linia de tramvai si s-a introdus troleul pe acolo, nu trebuie sa te mire ca acum va fi "spart" totul din nou, fiindca lipsa de coordonare a lucrarilor nu e ceva surprinzator la noi. Probabil ca nimeni nu se gandea serios la acest pasaj la acel moment, mai ales ca pe vremea aia "la carma orasului" era alta administratie.

Sint riscuri asumate . Anumite lucrari nu suporta aminare asa ca se trece la executia lor . Nu poate sta o strada " sparta " , cu retele zdrente , sa astepte coordonarea cu alta lucrare .

• MNP
  • Posted:
  •  

Ar fi bine ca aia de isi asuma riscuri din astea sa o faca exclusiv pe banii, timpul si nervii lor, nu pe banii, timpul si nervii tuturor cetatenilor, printre care ma numar si eu.
Eu nu imi aduc aminte sa fii fost vreodata o dezbatere publica in care cetatenii sa fie intrebati: vreti sa reabilitam o strada acum si peste doi ani sa o spargem toata sa mai facem ceva? Si lumea sa fie de acord cu tampenia asta.
Dupa parerea mea, aici se sparg multi bani pe SPAGI puternice si studii de fezabilitate facute la misto, pe proiectari si refaceri de proiectari si ce alte costuri or mai interveni. Ca, deh, baietii cotizeaza.

Imi aduc aminte de o chestie, la precedenta schimbare a liniilor de tramvai intre Piata Sudului si Romprim, prin anii 90, nu mai retin exact cand anume. Au inceput cu asfaltarea soselei. Au teminat-o, foarte frumos. La vreo 2-3 saptamani dupa aceea, au spart-o de la un cap la altul sa schimbe nu stiu ce tevi de apa. Au facut-o inapoi, foarte frumos. Au mai trecut vreo doua saptamani si au venit din nou, unii cu cabluri electrice. Si in urma astora s-a refacut soseaua. La inca vreo 3-4 saptamani dupa, au venit aia de la gaze sa schimbe tevi. Si iar au refacut.
Exasperarea atinge cote inalte dar, au trecut toti pe aici. De acum gata, avem si noi liniste, curat si putem circula civilizat. GRESIIIT! Au venit sa schimbe calea de rulare a tramvaielor. Intrebare de nota 10: cate spagi s-au luat pentru asfaltarea de 5 ori a aceluiasi drum si care a fost valoarea acestora?

Eu cred ca, in ceea ce priveste angalatii din primarii si ministere, se aplica foarte bine principiul 80-20, al lui Pareto. Adica din totalul angajatilor 80% sunt incompetenti si spagari, restul de 20% sunt corecti dar, nu au ce face fiind minoritari si atunci isi baga si astia picioarele.

• MNP
  • Posted:
  •  

Domne, pe bune, rahatul ala de macaz a devenit mai important decat lucrarea pasajului in sine.
Daca ma intreaba pe mine cineva, acel racord, macaz sau ce mama lui este, ar fi trebuit facut inca de cand s-a pus linia de tramvai pe Vitan, intre Mihai Bravu si Dudesti. Mai ales ca dinspre / spre depou. Dar, asta dovedeste inca o data, inteligenta neasemuita si deosebita grija fata de banul public al celor pusi cu coorul pe niste scaune caldute.

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii ByOnu

Am o 'confuziune'. Daca bulevardul ce va fi umbrit de pasaj are 3 benzi/sens deja, care este rostul sa faci un pasaj cu 2 benzi/sens? Poate gresesc eu... :oops:

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii Dominatrix

Mircea G wrote:
Dominatrix wrote:

Sint riscuri asumate . Anumite lucrari nu suporta aminare asa ca se trece la executia lor . Nu poate sta o strada " sparta " , cu retele zdrente , sa astepte coordonarea cu alta lucrare .
In teorie, ai dreptate. Dar practica ne omoara. Exemplele concrete date de MNP in legatura cu artera de care discutam aici sunt elocvente. In Bucuresti, si in Romania, in general, aproape toate reabilitarile/modernizarile de drumuri si chiar unele investitii noi de infrastructura se fac fara pic de coordonare cu alte lucrari. Dar nu e de mirare, fiindca asa cei implicati "investesc" in viitorul slujbei lor. Daca n-ar sparge din nou strada la anu' , ce ar manca? Sunt si ei oameni, nu? Iar poporul plateste, ca n-are ce face. Nu-mi face nici o placere sa o spun, dar la noi, nu exista competenta, nu exista preocupare, nu exista viziune pe o durata mai mare decat un mandat de 4 ani (sau daca exista, planurile aduna praful in sertare, fiindca nu le pune nimeni in practica).

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii Dr2005

Apropo de pasaj... traficul mai mare nu e spre Tineretului? Că în cazul ăsta nu o să ajute la nimic pasajul, că ăia care merg ep direcţia Sudului - Tineretului tot vor sta la semafor.€

Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii 3mil

Mircea G wrote:
Dominatrix wrote:

Puteau sa procedeze ca in cazul Pasajului Muncii. Sa nu asfalteze si sa modernizeze linia de tramvai, sa nu puna stalpi si console noi la troleibuz, pentru ca peste 1-2 ani se apuca sa sparga pentru pasaj. Nu imi aduc aminte sa fi fost soseaua atat de zdrente inainte de modernizarea liniei de tramvai incat sa necesite neaparat reabilitare in portiunea aia de 1 km.

• MNP
  • Posted:
  •  

Chiar nu ati inteles ca in tara asta si in Bucuresti nu se face nici o lucrare in interesul cetatenilor ci doar in interesele unor smecheri? Se circula foarte bine pe Vacaresti si inainte de reabilitare. A, ca mai era cate o groapa... Si acum, dupa mareata refacere sunt. Sau daca nu sunt mai fac ei, trebuie sa mai repare o teava, o sarma ceva. Dar, daca se stia ca urmeaza sa se faca pasajul asta, puteau sa mai stea oleaca. Ca si asa sunt obisnuiti sa stea. Si la reabilitarea lu' peste, tot cu coorul au gandit. Tot ce inseamna cabluri electrice sunt bagate sub trotuare ca sa fie mai greu de intervenit cum li se tot strica lor cate ceva. Oare nu era mai simplu sa le dea mai acana vreo 1-2 metri si sa le puna pe spatiul verde? Sau poate imi explica si mie cineva de ce era nevoie de ditamai trotuarul pe partea cu lacul, cand nu circula nici dracu pe acolo de frica megahaitelor de caini comunitari si boschetari europeni. Oare nu ar fi fost mai eficient, practic cu aceleasi costuri, sa se amenajeze acolo niste locuri de parcare in spic pentru locuitorii din blocurile de vis-a-vis, locuri de care chiar era nevoie? Plus ca mai strangeau si niste bani.

Eu, sunt din ce in ce mai convins, ca indivizii astia, dupa ce ca sunt incompetenti mai sunt si rau intentionati.

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 146

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii (FINALIZAT martie 2019)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”