Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
3349 posts, 656442 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
andrei11
La o analiză grosieră, din datele puse la dispoziție de @orex rezultă că în primele 9 luni ale acestui an avem cu 9,7 morți / zi mai mult decât decedații / zi din anul 2019.
În logica grosieră de mai sus doar 10 decedați / zi am avut strict din cauza covidului, ceilalți până la ( aproximativ ) 100 decedați / zi au murit cu covid.
Vă spun eu că ceva nu se leagă în medierea aceasta excesivă a fenomenului.
O gafă impardonabilă a celor care au conceput spoturile publicitare pentru campania de vaccinare. Vaccinul cică e sigur. Gafă monumentală, niciun medicament / vaccin / act medical ( oricare ar fi acest act medical ) nu e sigur. Toate medicamentele / vaccinurile au contraindicații, toate - dar absolut toate - actele medicale prezintă riscuri.
La o analiză grosieră, din datele puse la dispoziție de @orex rezultă că în primele 9 luni ale acestui an avem cu 9,7 morți / zi mai mult decât decedații / zi din anul 2019.
În logica grosieră de mai sus doar 10 decedați / zi am avut strict din cauza covidului, ceilalți până la ( aproximativ ) 100 decedați / zi au murit cu covid.
Vă spun eu că ceva nu se leagă în medierea aceasta excesivă a fenomenului.
O gafă impardonabilă a celor care au conceput spoturile publicitare pentru campania de vaccinare. Vaccinul cică e sigur. Gafă monumentală, niciun medicament / vaccin / act medical ( oricare ar fi acest act medical ) nu e sigur. Toate medicamentele / vaccinurile au contraindicații, toate - dar absolut toate - actele medicale prezintă riscuri.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 10 ianuarie, a vaccinurilor:
- persoane vaccinate în ultimele 24h cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 5993
- total persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 108 294
- număr reacții adverse înregistrate în ultimele 24h: 38, din care:
• reacții de tip local: 15
• reacții generale: 23
- total reacții adverse: 388 comune și minore, din care:
• reacții locale: 155
• reacții generale: 233
- reacții adverse în curs de investigare: 5.
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro
Situația de azi, 10 ianuarie, a vaccinurilor:
- persoane vaccinate în ultimele 24h cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 5993
- total persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 108 294
- număr reacții adverse înregistrate în ultimele 24h: 38, din care:
• reacții de tip local: 15
• reacții generale: 23
- total reacții adverse: 388 comune și minore, din care:
• reacții locale: 155
• reacții generale: 233
- reacții adverse în curs de investigare: 5.
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 10 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
38 reacții comune și minore, dintre care:
– 15 reacții de tip local;
– 23 reacții generale.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
388 comune și minore, dintre care:
– 155 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 233 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
* Menționăm că 5 reacții sunt în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
E...valabil si pentru adultii incorigibili!
Luati aminte despre IPV, si mai apoi de OPV, care ne-au scapat de o boala crunta, al carui exponent, afectat iremediabil, a fost Franklin Delano Roosevelt!
E...valabil si pentru adultii incorigibili!
Luati aminte despre IPV, si mai apoi de OPV, care ne-au scapat de o boala crunta, al carui exponent, afectat iremediabil, a fost Franklin Delano Roosevelt!
-
- andrei11
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Aici, pe acest forum, suntem oameni/persoane, invatate cu ”infinitul” net-uli! Studiati, cercetati ce inseamna ARN mesager, de la origini si pana-n prezent, si o sa aflati ca un doctor de origine maghiara a fost amfitrionul acestui lucru, acum mai bine de 40 (patruzecideani) de ani! Cinste EI!
PS
Deci, cine crede ca-n anul 2020 s-a ”inventat” vaccinul ARN mesager se inseala amarnic! In 2020 a fost un punct de cotitura in care s-au reunit TOATE resursele umane capabile sa poata continua cercetarea, care au avut la dispozitie sume considerabile, miliarde de Euro/Dolari (pompate de toate statele lumii), care, pana atunci se traduceau doar in granturi pasagere pentru avansul stiintei! Si au izbandit la minus 70 de grade, in prima instanta!
D-asta, Eu, am incredere deplina in stiinta medicala, mai cu seama ca sunt fiu de medic, si, niciodata, vaccinul antigripal administrat, anual (acum peste 30 de ani facut la I. Cantacuzino), nu mi-a produs niciun fel de reactie adversa severa!
Aici, pe acest forum, suntem oameni/persoane, invatate cu ”infinitul” net-uli! Studiati, cercetati ce inseamna ARN mesager, de la origini si pana-n prezent, si o sa aflati ca un doctor de origine maghiara a fost amfitrionul acestui lucru, acum mai bine de 40 (patruzecideani) de ani! Cinste EI!
PS
Deci, cine crede ca-n anul 2020 s-a ”inventat” vaccinul ARN mesager se inseala amarnic! In 2020 a fost un punct de cotitura in care s-au reunit TOATE resursele umane capabile sa poata continua cercetarea, care au avut la dispozitie sume considerabile, miliarde de Euro/Dolari (pompate de toate statele lumii), care, pana atunci se traduceau doar in granturi pasagere pentru avansul stiintei! Si au izbandit la minus 70 de grade, in prima instanta!
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Despre cum covid si gripa se influenteaza reciproc, si cum masurile de baza anti covid au prevenit raspandirea gripei sezoniere
https://www.nature.com/articles/d41586-020-03519-3
Despre cum covid si gripa se influenteaza reciproc, si cum masurile de baza anti covid au prevenit raspandirea gripei sezoniere
How COVID-19 is changing the cold and flu season
Measures meant to tame the coronavirus pandemic are quashing influenza and most other respiratory diseases, which could have wide-ranging implications.
https://www.nature.com/articles/d41586-020-03519-3
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Riscuri exista in orice actiune, indiferent de natura ei. Trebuie doar sa stii sa pui bine in balanta. Sigur ca in medicina factorul uman influenteaza semnificativ numarul de greseli, dar sa ne gandim cat de grave pot fi consecintele in domenii mult mai automatizate, ca aviatia de exemplu. Si culmea e ca avionul este considerat cel mai sigur mod de transport... Si totusi lumea il foloseste la o scara larga.
La inceput si eu recunosc ca am avut indoieli in a ma vaccina imediat ce mi s-ar fi oferit sansa, insa vazand ca pe masura ce a crescut numarul persoanelor vaccinate reactiile adverse posibile nu au fost altele decat cele anuntate, respectiv nu au fost severe, am zis ca e ok sa o fac. Asta desi nu am facut niciodata antigripalul, iar ai mei au avut reactii adverse destul de serioase la acest vaccin extrem de comun...
Riscuri exista in orice actiune, indiferent de natura ei. Trebuie doar sa stii sa pui bine in balanta. Sigur ca in medicina factorul uman influenteaza semnificativ numarul de greseli, dar sa ne gandim cat de grave pot fi consecintele in domenii mult mai automatizate, ca aviatia de exemplu. Si culmea e ca avionul este considerat cel mai sigur mod de transport... Si totusi lumea il foloseste la o scara larga.
La inceput si eu recunosc ca am avut indoieli in a ma vaccina imediat ce mi s-ar fi oferit sansa, insa vazand ca pe masura ce a crescut numarul persoanelor vaccinate reactiile adverse posibile nu au fost altele decat cele anuntate, respectiv nu au fost severe, am zis ca e ok sa o fac. Asta desi nu am facut niciodata antigripalul, iar ai mei au avut reactii adverse destul de serioase la acest vaccin extrem de comun...
-
- orex
-
Posted:
-
orex
@Costin
E, vezi, d-aia unii medici spuneau ca daca te-ai vaccinat antigipal in sezonul 2019, ”COVRIGUL-ui” ii e mai greu sa se infilteze/patrunda! E deja facut un scut cu al noastrelor globule albe (leucocite), chit ca-s in alerta, stiu ele de ce...si cum sa faca, numai sa aiba ”informatia” pentru a invata!
@cris_m
Niciodata nu m-as fi exprimat, on-line, daca pe pielea mea as fi avut consecinte negative! N-au fost niciunele, si fac vaccin antigripal de cand sunt MIK, de mai bine de 4 decenii, cu seringa de sticla (LUER), fiarta/sterilizata in cutia de inox! Habar n-ai cat conta, atunci, sa ai mana usoara, si in pofida ”carabei” tatalui avea o mana extrem de lesne se suportat!
Bine ca n-ai apucat sa faci Polidin sau Moldamin!
Tu, astazi te ”plangi” cand ti se recolteaza probe de sange? Acum 30 de ani nu existau vacuete si ace atraumatice si daca asistenta nu stia sa-ti ia sange ti se tumefia zona cel putin o saptamana! He, he!
@Costin
E, vezi, d-aia unii medici spuneau ca daca te-ai vaccinat antigipal in sezonul 2019, ”COVRIGUL-ui” ii e mai greu sa se infilteze/patrunda! E deja facut un scut cu al noastrelor globule albe (leucocite), chit ca-s in alerta, stiu ele de ce...si cum sa faca, numai sa aiba ”informatia” pentru a invata!
@cris_m
Niciodata nu m-as fi exprimat, on-line, daca pe pielea mea as fi avut consecinte negative! N-au fost niciunele, si fac vaccin antigripal de cand sunt MIK, de mai bine de 4 decenii, cu seringa de sticla (LUER), fiarta/sterilizata in cutia de inox! Habar n-ai cat conta, atunci, sa ai mana usoara, si in pofida ”carabei” tatalui avea o mana extrem de lesne se suportat!
Bine ca n-ai apucat sa faci Polidin sau Moldamin!
Tu, astazi te ”plangi” cand ti se recolteaza probe de sange? Acum 30 de ani nu existau vacuete si ace atraumatice si daca asistenta nu stia sa-ti ia sange ti se tumefia zona cel putin o saptamana! He, he!
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Am trecut de 600 000 de vindecați.
Situația de azi, 11 ianuarie, a infectărilor:
- cazuri noi: 1987
- cazuri reconfirmate pozitiv: 399
- teste efectuate (24h): 7005
- cazuri confirmate: 673 271, din care:
• cazuri vindecate: 600 710
• cazuri decedate: 16 725
• cazuri active internate la unități de profil: 9001
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 656
- pacienți la ATI: 1083
Sursa: Digi24
Am trecut de 600 000 de vindecați.
Situația de azi, 11 ianuarie, a infectărilor:
- cazuri noi: 1987
- cazuri reconfirmate pozitiv: 399
- teste efectuate (24h): 7005
- cazuri confirmate: 673 271, din care:
• cazuri vindecate: 600 710
• cazuri decedate: 16 725
• cazuri active internate la unități de profil: 9001
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 656
- pacienți la ATI: 1083
În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.987 de cazuri noi de COVID-19, din 7.005 de teste efectuate. Rata de infectare este de 28,3%. Alți 71 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 1083 de pacienți COVID.
Până astăzi, 11 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 673.271 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
600.710 pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.987 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
Jnc9ODAwJmhhc2g9ODU3Y2E3ZjI2NTY3M2U4NWE1MWVlYzhkYzRjOWFhZDM=.thumb.jpg (74.84 KB; downloaded 2677 times)
Până astăzi, 16.725 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 10.01.2021 (10:00) – 11.01.2021 (10:00) au fost raportate 71 de decese (48 bărbați și 23 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.
66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.001. Dintre acestea, 1.083 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.024.629 de teste. Dintre acestea, 7.005 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.812 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.193 la cerere.
Pe teritoriul României, 31.656 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.755 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.539 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 73 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.834 de apeluri la numărul unic de urgență 112.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 10 ianuarie, 5.959 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.157.130 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.
Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.184 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.939 în Italia, 1.370 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.085 în Germania, 93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia, 131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 30 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 10 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 20 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia și Federația Rusă.
De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 133 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 2 în Irlanda, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 11 ianuarie, a vaccinurilor:
- persoane vaccinate în ultimele 24h cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 16 896
- total persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 125 190
- reacții adverse în ultimele 24h: 40, din care:
• locale: 18
• generale: 22
- total reacții adverse: 428, din care:
• locale: 173
• generale: 255
- reacții adverse în curs de investigare: 2
Situația de azi, 11 ianuarie, a vaccinurilor:
- persoane vaccinate în ultimele 24h cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 16 896
- total persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 125 190
- reacții adverse în ultimele 24h: 40, din care:
• locale: 18
• generale: 22
- total reacții adverse: 428, din care:
• locale: 173
• generale: 255
- reacții adverse în curs de investigare: 2
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 16.896.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 125.190.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
40 reacții comune și minore, dintre care:
– 18 reacții de tip local;
– 22 reacții generale.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
428 comune și minore, dintre care:
– 173 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 255 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
* Menționăm că 2 reacții sunt în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 12 ianuarie, a infectărilor:
- cazuri noi: 3697
- cazuri reconfirmate pozitiv: 1044
- teste efectuate (24h): 23 667
- cazuri confirmate: 676 968, din care:
• cazuri vindecate: 605 045
• cazuri decedate: 16 881
• cazuri active internate la unități de profil: 8783
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 401
- pacienți la ATI: 1073
Situația de azi, 12 ianuarie, a infectărilor:
- cazuri noi: 3697
- cazuri reconfirmate pozitiv: 1044
- teste efectuate (24h): 23 667
- cazuri confirmate: 676 968, din care:
• cazuri vindecate: 605 045
• cazuri decedate: 16 881
• cazuri active internate la unități de profil: 8783
• cazuri active în izolare la domiciliu: 31 401
- pacienți la ATI: 1073
În ultimele 24 de ore au fost 3.697 de cazuri noi de Covid-19, din 23.667 de teste efectuate. Alți 156 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La terapie intensivă sunt 1.073 de pacienți Covid.
Până astăzi, 12 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 676.968 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
605.045 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
Jnc9ODAwJmhhc2g9ZTBlYzE2YmNlYTY0NzlkMTc1NTcyNTRjNWY5MjJhYWY=.thumb.jpg (74.13 KB; downloaded 2622 times)
Până astăzi, 16.881 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 11.01.2021 (10:00) – 12.01.2021 (10:00) au fost raportate 156 de decese (105 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.
Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 69 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 37 decese la categoria de peste 80 de ani.
147 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.783. Dintre acestea, 1.073 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.048.928 de teste. Dintre acestea, 23.667 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.971 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.696 la cerere.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 569 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 12 ianuarie a.c.
Pe teritoriul României, 31.401 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.799 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.071 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 122 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.193 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.020 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 11 ianuarie, 4.426 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 842.175 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.
Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.264 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.939 în Italia, 1.395 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.110 în Germania, 93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia, 131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 30 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 10 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 50 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia și Federația Rusă.
De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 133 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 2 în Irlanda, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 12 ianuarie, a vaccinurilor:
- persoane vaccinate în ultimele 24h cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 15 257
- total persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 140 447
- reacții adverse în ultimele 24h: 56 comune și minore, din care:
• locale: 20
• generale: 36
- total reacții adverse: 484, din care:
• locale: 193
• generale: 291
- reacții adverse în curs de investigare: 1
Situația de azi, 12 ianuarie, a vaccinurilor:
- persoane vaccinate în ultimele 24h cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 15 257
- total persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech: 140 447
- reacții adverse în ultimele 24h: 56 comune și minore, din care:
• locale: 20
• generale: 36
- total reacții adverse: 484, din care:
• locale: 193
• generale: 291
- reacții adverse în curs de investigare: 1
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin
aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor,
situația din ziua de 12 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24
de ore) – 15.257.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând
cu data de 27 decembrie 2020) – 140.447.
56 reacții comune și minore, dintre care:
• 20 reacții de tip local;
• 36 reacții generale.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie
2020):
484 comune și minore, dintre care:
• 193 reacții locale cu durere la locul injectării;
• 291 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
• Menționăm că 1 reacție este în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul
vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Prima tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România aseară:
Prima tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România aseară:
14.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în România, marți seară, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2, anunță platforma RO Vaccinare.
Prima tranșă a serului produs de compania Moderna va ajunge miercuri dimineață la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.
Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.
Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.
Valeriu Gheorghiță, cooronatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat recent care sunt diferențele între cele două vaccinuri anti-Covid, produse de companiile Pfizer și Moderna.
"Există o diferență între cele 2 tipuri de vaccinuri. Moderna e indicat la persoanele de peste 18 ani, iar Pfizer la cele de peste 16 ani. Decizia va fi a medicului și a personalului din centrul de vaccinare țînând cont de disponibilitate. Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele 2 tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare", a spus Gheorghiță.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 13 ianuarie, a infectărilor:
- cazuri noi: 4424
- cazuri reconfirmate pozitiv: 1000
- teste efectuate (24h): 32 827
- cazuri confirmate: 681 392, din care:
• cazuri vindecate: 610 122
• cazuri decedate: 16 969
• cazuri active internate la unități de profil: 8751
• cazuri active în izolare la domiciliu: 33 148
- pacienți la ATI: 1081
Situația de azi, 13 ianuarie, a infectărilor:
- cazuri noi: 4424
- cazuri reconfirmate pozitiv: 1000
- teste efectuate (24h): 32 827
- cazuri confirmate: 681 392, din care:
• cazuri vindecate: 610 122
• cazuri decedate: 16 969
• cazuri active internate la unități de profil: 8751
• cazuri active în izolare la domiciliu: 33 148
- pacienți la ATI: 1081
În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.424 de cazuri noi de COVID-19, din 32.837 de teste efectuate, atât PCR cât și teste rapide. Alți 88 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 1.081 de pacienți COVID.
Până astăzi, 13 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 681.392 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
610.122 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.424 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Jnc9ODAwJmhhc2g9NDBhZmE3MjRmNmI5ZWZjZThjNTFhMWJjYjc1M2UwNjQ=.thumb.jpg (78.13 KB; downloaded 2552 times)
Până astăzi, 16.969 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 12.01.2021 (10:00) – 13.01.2021 (10:00) au fost raportate 88 de decese (57 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 39 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani.
84 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.751. Dintre acestea, 1.081 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.077.520 de teste RT-PCR și 23.872 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.361 de teste RT-PCR (18.552 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.809 la cerere) și 4.476 de teste rapide antigenice.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 231 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 13 ianuarie a.c.
Pe teritoriul României, 33.148 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.757 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.347 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 123 de persoane.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.579 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 709 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 12 ianuarie, 4.349 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 701.625 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.299 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.939 în Italia, 1.430 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.110 în Germania, 93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia, 131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 30 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 10 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 50 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia și Federația Rusă.
Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.
📖 Pagination options