MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2

1522 posts, 424992 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 92 93 94 95 96 97 98  ... 109

📖 Pagination options
Re: POZE - Statia Eroilor 2 Stefan28

Da... Și după ce rezolvă problemele vin și ne spun că defapt a fost mai complicată stația, că are un design deosebit și nu mai știu eu ce, în loc să vorbească de calitatea josnică a lucrărilor la Eroilor... :bleah:

Re: POZE - Statia Eroilor 2 orex

Sunt pur si simplu diletanti, ca ”Regina” sa fie atat de afectata!

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 sab

rosetti61 wrote:
Statiiile Eroilor si Piata Unirii nu au porti in tunel. Nu mai stiu daca Mihai Bravu are usi in tunel. Eroilor 1 are porti doar la nivelul vestibulului, la intrari (batanta). La Unirii 1 exista spatiul pentru poarta incastrata la iesirile spre suprafata, dar nu stiu daca este si ansamblul montat.

In concluzie, ALA la E2 este deasupra zonei macazurilor.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 orex

@sab
ALA nu ca incepe din dreptul macazurilor, ci sunt efectiv tunelurile Eroilor 2 spre Academia Militara! Ambele, probabil ai vazut, pot fi sigilate fedeles, la o adica, dar, eu unul, n-as vrea sa traiesc vremurile alea! :bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Se pare ca nu :
subway guru wrote:
Tunelurile nu sunt adăposturi ALA, doar stațiile special amenajate

Și, pentru ca în mod cert avem adăpost ALA la E2, dacă stația si tunelurile nu sunt adăposturi, nu prea are unde sa mai fie decât deasupra macazurilor.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 zapacitu

Din punct de vedere strategic, statia E2 (cu tot cu pasajele de legatura catre E1) nu poate constitui un adapost de aparare civila pentru ca e o structura fragila, cu deschidere ampla la suprafata. In zona macazurilor sa nu uitam ca este practic hau sub intersectie. Iar in statie se poate vedea de la suprafata. Nu, in mod cert nici zona macazurilor, nici statia in sine nu pot constitui adapsturi de interes militar. Si dat fiind ca stim ce s-a sapat si ce nu (pentru ca era greu sa sape in afara perimetrului mulatilor), tind sa cred ca nu exista niciun ALA la E2 si de fapt vorbim doar de acces catre ALA E1.

• sab
  • Posted:
  •  

Cam ciudat, când poți sa intri direct pe la E1. Si cum se intra înainte, când nu era E2 ? Sau au facut o intrare suplimentara, doar ca sa nu mai mergi 100m ?
Pe de alta parte, nu îmi dau seama cum ajungi de la intrarea ALA E2 la E1, daca stația este "periculoasa". Probabil pe la nivelul șinei, nu vad cum altfel
plan_eroilor (1).png (968.55 KB; downloaded 1993 times)

In alta ordine de idei, am întrebat ce este cu gipscartonul si am primit răspunsul următor  . Mai vedem peste 3 luni.

Prin proiectul tehnic, pe Magistrala 5 de metrou sunt prevăzute a se executa panouri de finisaj din tablă emailată vitrifiată, perforate și pline, simple și serigrafiate, pe schelet metalic.

Zonele în care ați observat finisaje din gips carton sunt provizorii și urmează să fie înlocuite cu panouri din tablă emailată vitrifiată până la finalul trimestrului I al anului 2021.

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL,

ing. Gabriel MOCANU
.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 zapacitu

Poate ca nu ne-am prins noi si acolo de fapt scrie "ACCES ĂLA", în sensul de "Accesul asta care e, mă, Ioane?" "Ălă, măă, de la cap dinspre Academie. Ăla!" "Bine, daca zici tu, scriem «Ăla»!".

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 andrei11

Și totuși de ce tunelele la E 2 pot fi  sigilate ?  Nu se prea practică la Metrorex.

• sab
  • Posted:
  •  

Acum s-au gasit bani sa se puna porti ALA unde nici nu credeai, doar a fost  "la liber", pe fonduri europene.  Nu sunt porti in toate statiile M5.1? Cred ca da. Ba chiar si zona de deasupra scarilor rulante noi se inchide cu porti, desi este la 50cm de suprafata.
Dar este buna intrebarea, ce sigileaza acele porti.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 andrei11

Deși am mai postat odată, Poartă  ALA de la intrarea în tunelul  spre Academia Militară. ( Observați poarta și de pe tunelul celălalt ).
ALA.jpg (72.04 KB; downloaded 1924 times)

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 orex

zapacitu wrote:
Din punct de vedere strategic, statia E2 (cu tot cu pasajele de legatura catre E1) nu poate constitui un adapost de aparare civila pentru ca e o structura fragila, cu deschidere ampla la suprafata. In zona macazurilor sa nu uitam ca este practic hau sub intersectie. Iar in statie se poate vedea de la suprafata. Nu, in mod cert nici zona macazurilor, nici statia in sine nu pot constitui adapsturi de interes militar. Si dat fiind ca stim ce s-a sapat si ce nu (pentru ca era greu sa sape in afara perimetrului mulatilor), tind sa cred ca nu exista niciun ALA la E2 si de fapt vorbim doar de acces catre ALA E1.

Din pacate te inseli amarnic! In scuarul dintre Bd. Eroilor si Eroilor Sanitari e o intrare, de la suprafata, dedicata, doar ALA, care n-are legatura directa cu statia!
Asa cum vezi din ceea ce a postat, mai sus, @andrei11 , inclusiv aici https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?postId=358471&handler=ByPostId , in poza a 3a (treia), acolo e fix intrarea spre ALA!
ALA sunt adaposturi de PROTECTIE CIVILA, nu militare, asa cum, bine, ai subliniat in preambul, dar n-ai mai tinut cont, pe parcurs, despre acest fapt de ai adus in discutie ”interesul militar”! Cele din urma, asa cum e firesc in orice stat, sunt secrete de stat sau chiar secrete de importanta deosebita! N-o sa le afli tu amplasarea! ;)
Altceva, si poate de aici confuzia ta, acronimul ALA vine de la Adapost de Lupta ANTIAERIANA, nu Antiatomic!  ;)

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 subway guru

ALA=Aparare Locala Anitiaeriana.
Denumirea actuala e AC=Aparare Civila si cuprinde si situatii de calamitate gen cutremur sau inundatii catastrofale

Go to page:  1  ... 92 93 94 95 96 97 98  ... 109

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433196 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”