Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1134 posts, 270624 views
 
Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 81
 
 

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare V2A

Lucrările din zona Dristor s-au încheiat și se circulă normal. În locul panourilor de gard despărțitor demontate au fost puse, temporar, balize.

 


Re: Termoficare subway guru

Si la mine in intersectie s-a astupat si s-a asfaltat tot.

 


Re: Termoficare Gabi23

Sunt pierderi de agent termic în zona Expoziției...
Bd. Expozitiei - 23.12.2020.JPG (438.37 KB; downloaded 3112 times)

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Utilizator anonim 2 wrote:
Stie cineva cum sint organizate cazanele si cosurile de fum de la Grozavesti? E un grup de 4 cosuri inspre Gradina Botanica (din care unul a fost inlocuit recent cu o versiune mai scurta si subtire), un alt grup de doua inspre sos. Grozavesti si un cos singur deasupra celei mai mari cladiri din complex.
M-a intrigat faptul ca din toate astea la inceputul lunii decembrie functiona numai unul, cel nou din grupul de 4. Presupuneam ca, fiind iarna, o sa aiba mai multe agregate pornite.

Raspund tot eu:  exista doua generatoare electrice de 50MW din care numai unul functioneaza. Evacuarea acestora se face prin cosul de deasupra cladirii din complex, cos care are inaltimea de 60m. Cele doua cazane ce alimenteaza aceste generatoare pot produce si apa fierbinte pentru circuitul de termoficare insa, la fel, numai unul singur functioneaza si, in plus, la capacitate redusa de numai 27GCal/h (din 92,5GCal/h valoarea nominala).

Cele patru cosuri (de 55m inaltime) dinspre Gradina Botanica corespund cu 4 cazane de apa fierbinte (CAF 1-> 4) si rolul lor e numai de a produce agent termic. Fiecare din aceste cazane au capacitatea de 100GCal/h. CAF 4 e modernizat in 2018 si e cel cu cosul mai scurt. E singurul care functioneaza, celelalte fiind defecte.

In afara de toate astea, mai existau si CAF 5 si CAF 6, probabil legate la cele doua cosuri de pe sos. Grozavesti. Acestea erau cele mai vechi dintre toate si au fost dezafectate si casate in 2010. Si ele aveau capacitatea de 100GCal/h.

Aceste CAF-uri nu au fost proiectate sa functioneze non stop ci, evident, numai pe perioada de iarna si nu toate odata ci in functie de cerere (temperaturi mai scazute sau avarii la restul centralelor/ pe retea). Erau deci capacitati de virf.

In concluzie centrala produce:

- 50MW dintr-un maxim proiectat de 100MW (-50%)

- 127GCal/h dintr-un maxim proiectat de 785GCal/h (-83%)

Se pare ca necesarul orasului e de 1800GCal/h. Trebuie sa ma interesez sa vad care e situatia si la celelalte CET-uri dar daca e la fel de catastrofica nu m-ar mira sa constat ca necesarul asta de 1800GCal/h nu poate fi asigurat, indiferent de cit de proasta e reteaua Termoenergetica.

Am facut rapid o schita pentru a se intelege mai usor cum sta situatia:

Grozavesti.jpg (43.11 KB; downloaded 2955 times)


Verde/albastru inseamna agregat functional, rosu nefunctional, vernil - capacitate redusa.

 


Re: Termoficare alexxd_31

Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN

Primăria București intenționează să cumpere ELCEN, pentru care are nevoie de acordul Guvernului, a spus primarul general Nicușor Dan. Compania a fost evaluată în 2016 la un miliard de lei, dar Dan spune că valoare ei este în prezent mai mică.

„Ne-am exprimat intenţia de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea din partea Primăriei Capitalei. E nevoie de acordul Consiliul General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că evaluarea făcută în 2016 pentru ELCEN era de un miliard de lei, dar această valoare a scăzut, pentru că nu au mai fost făcute investiții.

„Am cerut o reevaluare a activelor pe care vrem să le preluăm, mă aștept să fie mai puțin de un miliard de lei”, a spus el.

Dan a precizat că primăria vrea să facă plata eșalonat, urmând ca în acest an să plăteacă 200-300 milioane de lei în 2021.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ ... -1433973

 


Re: Termoficare PTMZ

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, începerea lucrărilor la un tronson de 13 kilometri din reţeaua de termoficare în zona Ferentari, adăugând că municipalitatea va realiza în acest an lucrări şi în zonele Pantelimon, Colentina, Victoriei, Berceni, scrie Agerpres.

"Începem, azi, un tronson de 13 kilometri, aici în zona Ferentari. Este unul din cele cinci tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. Are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 kilometri, în zona Colentina 9 kilometri, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 kilometri. În total 53 de kilometri. De ce e important tronsonul acesta? În primul rând că deserveşte cartierele din jur - Rahova, Ferentari, Sebastian, dar este foarte important pentru că este la confluenţa din zonele de influenţă de la două centrale: Progresu şi Grozăveşti. Dacă acest tronson este bun, este posibil ca, prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci agentul termic de la una din centrale în cartiere. În momentul ăsta, asta nu e posibil", a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

El a informat că autorităţile locale îşi propun să finalizeze în acest an lucrările pentru cele cinci tronsoane, astfel încât din primăvara anului viitor să poată începe lucrările finanţate din fonduri europene şi care vizează 210 kilometri de reţea.

"În momentul în care o să le avem făcute, calitatea serviciului va creşte foarte mult. De asemenea, dacă ne uităm la hartă vedem, şi ştim cu toţii, că o zonă foarte afectată este toată această zonă de est. Un lucru pe care vrem să-l facem în vara asta, în parteneriat cu ELCEN sau în situaţia cea mai fericită în care ELCEN-ul va fi deja la noi, este ca pe locaţia fostei centrale Titan să mai punem o centrală provizorie, lucru pe care putem să-l facem în trei luni. Şi atunci, din nou, în iarna viitoare calitatea serviciului pentru toată zona asta va fi îmbunătăţită semnificativ", a explicat primarul.

Nicuşor Dan a reamintit că PMB a semnat contractul pentru 300 de milioane de euro fonduri europene în vederea reabilitării reţelei de termoficare, dar există şi promisiunea Guvernului pentru alte 200 de milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Totodată, Executivul a oferit municipalităţii 320 de milioane de lei la sfârşitul lui decembrie.

Lucrările pentru cele cinci segmente pe care municipalitatea vrea să le reabiliteze în acest an se ridică la 300 de milioane de lei.

"Valoarea totală a lucrărilor pe cele cinci segmente este de 300 de milioane de lei, care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local. După cum ştiţi, aceşti bani nu există în momentul de faţă, urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar, în care Primăria Capitalei este de doi ani, este să punem datoriile în bugetul de 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare", a indicat primarul general.

Sursa: Economica

 


Re: Termoficare subway guru

Zice ca a instalat sau va instala niste tevusoare la suprafata. Daca nu sunt termoizolate cum par in poze ferengii vor tremura rau de frig (nu ca acum le-ar fi mai bine) si toata miscarea e doar frisca-n ochi in stil hai sa ne hlizim la comedii cu Stan si Bran...

 


Re: Termoficare alexxd_31

Eu zic ca nu au voie sa lase o conducta neizolata care are temperatura mai mare decat cea prescrisa in normative (50 grade Celsius) . Trebuie sa asigure o protectie personala ca se pot produce accidente. Poate vine vre-un copil si se catara pe ele, atunci sa vezi scandal.
Cand s-a lucrat la parcarea de sub Decebal conductele erau lasate neizolate si neingradite, se simtea de la cativa centimetri caldura degajata.

 


Re: Termoficare TibiV





Din acest video: https://vid2.stirileprotv.ro/2021/02/09/62173473-2.mp4
După încă o iarnă, cu multe calorifere abia dezmorțite, primăria Capitalei, a anunțat începerea lucrărilor de modernizare, a rețelei de termoficare. În acest an, ar putea fi gata, 53 de kilometri. Noile țevi, vor fi prevăzute, cu un sistem de monitorizare, care va indica locul unde se produc avariile. Însă aceste lucrări, vor înlocui doar 5 la sută, din totalul rețelei.

Bucurestenii din zona Rahova au gasit un anunt prin care autoritatile isi cereau scuze pentru disconfortul creat. Lucrarile au inceput in forta pe o linie de importanta maxima a retelei de termoficare. De mai bine de 30 de ani nu s-a schimbat nimic in Rahova iar localnicii s-au plans in permanenta ca nu au apa si caldura.

VITALIE COJOCARI: "Conductele pe care compania Energetica SA urmeaza sa le schimbe se afla sub aceasta linie de tramvai de pe calea Ferentari. Tevile sunt la o adancime de pana la 2 metri si, cel mai probabil, tramvaiele care circula pe aici ar urma sa-si schimbe traseul."

Primarul Nicusor Dan spune ca livrarea agentului termic nu va avea de suferit pentru ca vor fi trase tevi temporare, suplimentare, care ar trebui sa sustina consumul pana cand noile conducte vor fi instalate.

Primaria a anuntat ca in acest an vor fi inlocuiti 13 kilometri de tevi in Rahova. Apoi vor fi demarate lucrari in Pantelimon, Colentina, Victoriei si Berceni. In total, 53 de kilometri de magistrala.

Noile tevi vor fi invelite cu o spuma speciala. Pe langa ele va fi instalat un filtru special, pentru detectarea avariior, care va da alarma imediat ce spuma se va uda. Iar echipajele de urgenta vor sti unde sa intervina. Acum verifica intreaga zona afectata pana cand gasesc avaria.

NICUSOR DAN: "Valoarea totala a celor 5 segmente este de 300 de milioane de lei. //Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem începe din primăvara anului viitor tronsoanele pe care le vedeţi cu roşu, care sunt pe bani europeni."

Cei 53 de kilometri reprezinta doar 5 la suta din intreaga retea de termoficare si vor fi platiti din fondurile municipale. Primaria spera insa ca va obtine bani si de la Uniunea Europeana. Cu fondurile respective vrea sa inlocuiasca 210 kilometri de conducta in urmatorii ani. Adica peste 20 la suta din magistralele mari.

Cand l-au vazut pe primarul general, cativa cetateni s-au plans ca nu au avut apa calda si caldura iarna asta, desi acest serviciu le apare pe facturi. Nicusor Dan sustine insa ca oamenii platesc doar cat consuma in baza contorului de la baza blocului.

Nicusor Dan: "Responsabili pentru situatia dvs sunt doamna Firea si domnul Oprescu care nu au investit asa cum facem noi aici.
-Acum afaceti, dar sa vedem in continuare ce veti face, sa avem."

De asemenea, primaria intentioneaza sa ia in administrare pana in luna mai de la Guvern ELCEN, cum se numeste pe scurt societatea Electrocentrale Bucuresti S.A., unul din cei mai mari producatori de energie electrica si termica din Romania.

Nu stiu insa cat de exact este desenul, si nici faza aia cu "va da alarma imediat ce spuma se va uda"...
Dar pare destul de clar ca nu vor obisnutele tevi simple, din otel.

 


Re: Termoficare alexxd_31

Eu zic ca nu o sa foloseasca nimeni conducte noi preizolate pentru devierile temporale.
La noi in general se utilizeaza conducte preizolate facute de Isoplus.
Pentru cei curiosi pot sa arunce o privire pe site.
https://www.isoplus-pipes.com/download/d ... ual.html

 


Re: Termoficare TibiV

Primarul Nicusor Dan spune ca livrarea agentului termic nu va avea de suferit pentru ca vor fi trase tevi temporare, suplimentare, care ar trebui sa sustina consumul pana cand noile conducte vor fi instalate.


Evident ca tevile temporare vor fi "teava chioara", nu are rost sa bagi multi bani in ele.
Cele izolate vor fi cele definitive....

 


Re: Termoficare Gabi23

În principiu provizoratele se învelesc în saltele de vată minerală cașerate cu alufolie. Momentan prin conductele respective nu există agent termic. Acele conducte sunt necesare pentru a menține în funcțiune sistemul și pentru a putea alimenta consumatorii din zonă. Exemplu de provizorat cu izolație din saltele de vată minerală:
2020_Provizorat- Estacadă (2).JPG (1.06 MB; downloaded 2608 times)
2020_Provizorat (1).JPG (1.13 MB; downloaded 2679 times)

 


Re: Termoficare alexxd_31

IMG_20190711_215309.jpg (1.84 MB; downloaded 2590 times)

In mod normal asa se procedeaza.
Depinde de seriozitatea firmei care face lucrarea.
De exemplu aici erau cateva coturi neizolate desi teava e preizolata.

 


Re: Termoficare PTMZ

Am demarat ieri procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din rețeaua de termoficare a Capitalei. Aceștia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.

Primăria Municipiului București a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuției a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 - CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, același cod MC1013811) și CM 11- CP3 - CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Așteptăm propunerile companiilor de pe piață până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziție.

https://www.pmb.ro/interes-public/arhiva ... /2021/69

Sursa: Facebook-Nicusor Dan

 


Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433407 posts in 5396 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use