MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2

1522 posts, 425608 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97  ... 109

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 sab

Oricum, chiar daca ar fi știut, nu ti-ar fi spus ca este un acces in adăpostul antiaerian.  ;)
ALA pe M5 este unde spui, peste macazuri , nu încape niciun dubiu. Stația nu este adăpost, având golurile cunoscute in "tavan". Oricum, ușile de pe M5 mi s-au părut puțin cam firave.
Singura necunoscuta este unde este ALA in stația M1. In opinia mea este in continuarea liniei 5, sub noul pasaj lung de la M5. Pentru el s-au făcut tot felul de adaptări  in pasaj (in zona noilor rulante, in zona fostei patiserii si se pare ca si aici). Nu știm cum se făcea înainte accesul in adăpost, dar clar ca a fost afectat de lucrările la M5.

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 orex

Si da, si nu!
Stii de ce zic asta?
Ca n-am vazut nicio poarta (usa) la iesirea spre Izvor, nici dupa ce bate macazul liniei 3 cu linia 5, nici dupa ”jonctiunea” liniei 3 cu M5.1! O fii ceva mai incolo, cine stie! ;)  

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 andrei11

Deci :
E 2 este absurd să fie și pe post de ALA, numai dacă nu există un șpil de anulare a luminatoarelor.
E 1 se comportă "normal" ca și ALA,  fix cum se comportă orice stație de pe M 1 ( mai puțin Obor / Muncii )
Nu mi-e clar de ce sunt sigilate tunelurile la ieșirea din E 2.
Întrebare:
Tunelul de legătură este și el sigilat ?

• sab
  • Posted:
  •  

Pai asta este,  la M1 cred ca adăpostul nu are legătura cu tunelul, este o construcție separata , in continuarea stației, notata cu "2" in schița. De aceea nu trebuie sa sigilezi tunelul.
Acum la M5 posibil ca adăpostul, daca nu este deasupra macazurilor, sa fie ...chiar tunelul.
Screenshot 2020-12-14 160234.jpg (63.41 KB; downloaded 2444 times)

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 orex

NU, tunelul de legatura, facut in dreptul statuii Eroilor Sanitari, nu-i sigilat! Se poate lesne vedea, cu ochiul liber cand ”descinzi” din E1 spre Izvor!  ;)
sab wrote:
Acum la M5 posibil ca adăpostul, daca nu este deasupra macazurilor, sa fie ...chiar tunelul.

Nu e posibil, e CLAR ca adaposturile sunt tunelurile! Sa ne fereasca ”Sfantul” sa le probam! :yes:

• sab
  • Posted:
  •  

Nu îmi place deloc cum arata finisajul acesta, pare deja afectat. Nu ii prevăd o prea multe cicluri de îngheț - dezgheț.
ZTYM9D7.jpg (304.33 KB; downloaded 2208 times)

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 subway guru

Tunelurile nu sunt adaposturi ALA, doar statiile special amenajate
sab wrote:
Au reparat rostul si au făcut injecții in zona foarte afectată a treptelor din pasajul pietonal.
Sa vedem la prima ploaie/ ninsoare rezultatul.  La o privire atenta se observa "acele", nu știu daca le-au lasat pentru refolosire sau pur si simplu nu le-au scos.

Nu se refolosesc

subway guru wrote:
Tunelurile nu sunt adaposturi ALA, doar statiile special amenajate

Guru, la cele două "E"-uri  sunt multiple anomalii în ceea ce privește adăpostul ALA de acolo ( sau mă rog în ceea ce privesc adăposturile ALA de acolo ).

ALA-bala e doar statia veche. Oricum e un concept invechit si ineficient.

Înseamnă că proiectul nu a fost dus până la capăt, lipsesc niște porți care ar trebui să sigileaze stația ( E 1 ) de tuneluri  ;)

Nicio amenajare ala-bala nu e azi complet functionala.

Asta e altceva,  dar așa cum am precizat, la E 1 se pare că lipsesc chiar porțile cu totul. ( Cele care ar fi trebuit să sigileze stația de tunel ).

Re: Discutii - Lucrari statia Eroilor 2 rosetti61

Statiiile Eroilor si Piata Unirii nu au porti in tunel. Nu mai stiu daca Mihai Bravu are usi in tunel. Eroilor 1 are porti doar la nivelul vestibulului, la intrari (batanta). La Unirii 1 exista spatiul pentru poarta incastrata la iesirile spre suprafata, dar nu stiu daca este si ansamblul montat.

Re: POZE - Statia Eroilor 2 orex

@sab
Din cate ai evocat, si nu numai TU, E2 parca face parte din ”liga” inferioara, chiar daca trebuia sa fie fanionul/stindardul M5.1! Ghinion de nesansa, dar sunt convins ca Astaldi & Co, o s-o sigileze fedeles intr-un final! :mrgreen:

Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97  ... 109

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433360 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”