MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului

1653 posts, 319876 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Stefan28

Nu. Sunt 6 trenuri+ o rezerva= 7

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului aztec

”If you build it, he will come”
Asta am observat și eu de la ziua porților deschise...cam subțire.
Dar cu cât este mai predictibil și rapid...cu atât este și mai atractiv.

Firește...atât poți aștepta și autobuzul sau troleul in statie...da ăla e aproape gratis..
Anii trecuți la ora 13.00 așteptăm până la 10-15 min ...orice 3 stații până la 41.. și aveam 69,90,93,168,173,.....și nu venea nimic...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului orex

Stefan28 wrote:
Nu. Sunt 6 trenuri+ o rezerva= 7

Vedem, vorbim dar Craita, Crizantema, Iasomia, Violeta sunt titularele de care-mi aduc repede aminte acum... ;)
Un parfum de Iasomie, la Orizont, e ceva esential! ;)
Ca sa vedeti ce full era, de nici n-aveai loc sa arunci un ac, la ORA cu PRICINA instantaneului! :)))
20200923_195749.jpg (224.95 KB; downloaded 1621 times)

Daca nu recunoasteti personajul...aflati ca a revenit, cu forte proaspete! :rofl:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Valentin

As vrea sa adaug niște chestii la discuțiile anterioare.
Magistrala de metrou nu e doar pentru cei care stau in capete. Din păcate momentan nu se poate asigura o frecvență decenta pe ramuri, dar asta nu înseamnă că e "unreliable". Eu și alți tăbereni care stăm pe tronsonul central suntem mulțumiți de frecventa și de conexiunea de la Eroilor. Nu toată lumea vrea la Romană, deși autobuzele tradiționale duc acolo.
Marele avantaj pentru mine, cel puțin, e că la Eroilor pot lua fie M1, fie M3 pentru direcția Unirii și de obicei nu aștept foarte mult la Eroilor.
Daca am treabă în zona Iancului, Muncii ajung mult mai repede așa și "stress free" , fiind mulțumit să mai citesc ceva, sa ascult o melodie buna, etc. decât să mă enervez, să înjur in trafic, sa mă obosesc psihic zilnic.
Singurul lucru care nu mă ajută, este conexiunea pentru GdN-Victoriei, fiind mai eficient cu 41 și M1 Crângași.
# PS: nu numai la metrou poți să ai ghinion să pierzi metroul fix când ai coborât. Același lucru se poate întâmpla și la autobuz, sa treci un semafor sau pur și simplu intr o zi sa fie mai aglomerat in D.Taberei. De cate ori se poate întâmpla să pierzi metroul? De cate ori se poate întâmpla să vina fix la un minut după ce ai coborât? Ce vreau sa zic e că nu poți să zici că nu e satisfăcător din cauza unor cazuri izolate sau mai tare, trebuie făcută o medie. La 12 minute pe ramuri e mai corect și mai probabil sa iei in calcul media de 6 minute și pe central de 3 minute. La Favorit, de exemplu, din 10 călătorii cam pe acolo îmi dă, dar chiar și așa, tot îmi iau o marja de timp pentru cea mai rea situație. Nu zic acum că e bine pe la R.Doamnei sau V.Ialomitei.
#Ar fi interesant de văzut care sunt stațiile cu cei mai mulți călători

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. Florinds

Pana la Iancului sau Muncii din DT cu metroul da cu virgula si mai tare, atata timp cat ai tramvaiul 1. :)) Dar vad ca esti student, eh, se accepta, pana inveti traseele de la suprafata...

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. BGP2597

În InfoTB au apărut următoarele ore pe care le-am trecut într-un tabel, mai mult ca sigur sunt obținute de la Metrorex. Nu știu ce e cu cele dinainte de ora 5, am văzut că și pe alte magistrale apar. Pe M1 cel puțin apar plecări de la Pantelimon începând cu 4:28. Totodată, au rezolvat problema de rutare inițială care trecea pe la VI în drum spre RD. Cum? Avem două M5-uri, unul pentru VI, unul pentru RD.

Untitled.png (43.57 KB; downloaded 1488 times)

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. Stefan28

Pe magistrala 1, de la Pantelimon, trenul de 4:28, adică trenul 1, merge fara calatori pana la Eroilor...
Asta se aplica peste tot, trenul 1 pleaca din capăt pana in 4:30 si mai merge fara calatori cateva statii...

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. BGP2597

M-am gândit că la Pantelimon e situația asta, dar la M5 nu prea are sens, fiindcă la 4:42 pleacă de la RD și ajunge deja la Eroilor în jur de 4:55 - 4:57, în condițiile în care și de la Eroilor spre RD pleacă un tren la 4:44, deci nu văd logica în a plimba trenuri fără călători pe toată magistrala.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. sab

Depinde daca peste noapte raman trenuri garate la Eroilor sau nu.

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. Stefan28

La Eroilor mai este numai o linie de garare, și duce numai spre Republica/Pantelimon/ Anghel Saligny.

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. shoppy

Cum sa mearga ATP si ATO dar sa nu mearga CBTC?

Re: Discuții după inaugurarea magistralei. andrei11

Nu cred că linia de legătură M 5 / M 1-3 poata fi asimilată ca o linie de garare.
Trenul fără călători de la ora 4 și ceva are și rol de control, să nu fi rămas ceva în gabaritul liniei de la  lucrările care se fac peste noapte în diverse puncte.
La Eroilor mai pot fi garate  peste noapte două garnituri ( una pe linie ) dincolo de Eroilor spre viitoarea CV interstație Eroilor - Hașdeu. ( fostul PSS Opera ).

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. sab

Dacă nu raman garate peste noapte la E2, ar fi o explicație pentru cursele matinale. La 6 trenuri, daca garezi 4 la E2, s-a rupt filmul. :)

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. andrei11

N-am fost atent, am controlat acum, deci în total sunt 7 trenuri.  Nu e nevoie să fie garată nicio ramă la E 2.

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2442 forum members have written 435947 posts in 5435 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”