Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
2042 posts, 528847 views
📖 Pagination options
- mindmasster
-
Posted:
-
Re: Presa despre Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii
mindmasster
Nu pot sa cred . Era prea frumos sa fie adevarat . Ma intreb cat o sa asteptam acum pentru un aviz Legal .
Nu pot sa cred . Era prea frumos sa fie adevarat . Ma intreb cat o sa asteptam acum pentru un aviz Legal .
- George Miloo
-
Posted:
-
George Miloo
Imi poti spune te rog unde pot gasi acest PUG de care vorbesti sau eventual as apecia postarea in cadrul acestor pagini; pentru ca foarte multi dintre noi am dezbatut lipsa vreunui document pe baza caruia s-ar realiza pasajul Mihai Bravu-Vacaresti.
Conform legii, orice lucrare de constructie trebuie sa respecte un regulament de urbanism local (PUG, PUZ). Daca nu exista unul, trebuie propus si aprobat de PMB. Toata discutia dusa aici si, invocata de prefect, a fost ca nu exista un PUZ prealabil. Asa cum am subliniat si in pagina de discutii a pasajului, daca se elabora un PUZ, trebuia tinut cont de PUZ-ul Parcului Tineretului care propunea in aceasta zona o conexiune prin Parcul Copiilor cu Bld. C-tin Brancoveanu, ceea ce implica un proiect mai complex si, speculand, ducand termenul de finalizare pana dupa data alegerilor locale din 2012.
ANTENA wrote:
Nu stiu despre ce PUZ vorbeste, exista PUG cu un viaduct de la Mihai Bravu - Pta Sudului - Calea Ferentari, sosea suspendata.
Practic s-ar realiza o parte din PUG.
Imi poti spune te rog unde pot gasi acest PUG de care vorbesti sau eventual as apecia postarea in cadrul acestor pagini; pentru ca foarte multi dintre noi am dezbatut lipsa vreunui document pe baza caruia s-ar realiza pasajul Mihai Bravu-Vacaresti.
Conform legii, orice lucrare de constructie trebuie sa respecte un regulament de urbanism local (PUG, PUZ). Daca nu exista unul, trebuie propus si aprobat de PMB. Toata discutia dusa aici si, invocata de prefect, a fost ca nu exista un PUZ prealabil. Asa cum am subliniat si in pagina de discutii a pasajului, daca se elabora un PUZ, trebuia tinut cont de PUZ-ul Parcului Tineretului care propunea in aceasta zona o conexiune prin Parcul Copiilor cu Bld. C-tin Brancoveanu, ceea ce implica un proiect mai complex si, speculand, ducand termenul de finalizare pana dupa data alegerilor locale din 2012.
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Si in caz ca nu stii, chiar daca ar fi exista un PUZ valabil, tot nu s-ar fi putut incepe lucrarile intrucat un PUZ aprobat doar creaza premiza tehnica si juridica pentru autorizarea lucrarilor daca se aduc suplimentar acte doveditoare ca toate celelalte formalitati legale – inclusiv exproprierea terenurilor afectate de lucrari – au fost finalizate. Un PUZ nu da dreptul la efectuare de lucrari. Iar primaria nici macar nu a efectuat exproprierile, si nici "maruntisuri" de genul avize de mediu. Deci cine e vinovat pentru aceasta situatie penibila? Atanasoaie in nici un caz.
ANTENA wrote:Posibil, dar vorbind strict de cazul de fata a procedat perfect corect. Daca vrei sa injuri pe cineva, atunci injura magarii de la primarie care au semnat autorizatia de constructie fara a avea avizele necesare. Dar de fapt ce conteaza legea in Romania manelistica de azi? Daca poporu' ne-a votat, ne stergem stiti-voi-unde cu legea si facem orice vrem, ca nu se stie daca mai prindem un mandat, nu-i asa? Poporul a ales, iar vox populi, vox derbedeii (de la primarie!) .
Atanasoaie asta de unde vine?
Am impresia, fiind un tip extrem de profund, ca are el alte proiecte, firme prietene ce-l asteapta.
ANTENA wrote:De unde se vede ca nu stii despre ce vorbesti. Ce legatura are PUG'ul pentru un proiect fantasmagoric cu pasajul de fata? Legea spune ca trebuie sa existe o reglmentare urbanistica pentru acest proiect si "unde-i lege nu-i tocmeala".
Nu stiu despre ce PUZ vorbeste, exista PUG cu un viaduct de la Mihai Bravu - Pta Sudului - Calea Ferentari, sosea suspendata.
Practic s-ar realiza o parte din PUG.
Si in caz ca nu stii, chiar daca ar fi exista un PUZ valabil, tot nu s-ar fi putut incepe lucrarile intrucat un PUZ aprobat doar creaza premiza tehnica si juridica pentru autorizarea lucrarilor daca se aduc suplimentar acte doveditoare ca toate celelalte formalitati legale – inclusiv exproprierea terenurilor afectate de lucrari – au fost finalizate. Un PUZ nu da dreptul la efectuare de lucrari. Iar primaria nici macar nu a efectuat exproprierile, si nici "maruntisuri" de genul avize de mediu. Deci cine e vinovat pentru aceasta situatie penibila? Atanasoaie in nici un caz.
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Dr. Oetker ar trebui sa se grabeasca cu un nou PUZ pentru proiectul de care vorbim, fiindca a mai ramas mai putin de 1 an si jumatate pana la alegeri, si – cine stie - s-ar putea ca viitorul sa NU sune bine… Iar prin aprobarea de lucrari ilegale pe domeniul public (pentru ca asta a facut de fapt in acest caz), si-a dovedit inca o data incompetenta manageriala...
ANTENA wrote:Aceasta perla ar trebui pusa la subiectul "Sa mai si radem" de la Cafenea. Scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cum bine zicea si Subway Guru in alt topic: "Mai si ganditi inainte sa dati din clape". Sau daca habar n-aveti despre un subiect, nu va bagati ca musca in lapte, ca riscati sa va inecati si nu va salveaza nimeni.
Aviz de mediu? Daca sunt 5 copaci pe tot traseul pasajului e mult.
ANTENA wrote:Cu asta sunt de acord, dar din pacate s-a profitat de ocazie ca sa se mai faca rost de niste vagoane de tramvai, care nici asa nu sunt suficiente. Dar asta e alta discutie. Dar nu e nimic daca nu mai trece tramvaiul pe acolo: exista alternativa masinii personale, a unor autobuze aglomerate, sau cea a mersului pe jos, asta fiindca tot vorbim de incurajarea transportului public.
Atunci sa se dea drumul la 34 inapoi
George Miloo wrote:PUZ'ul de care vorbesti a expirat luna trecuta, si oricum sansa de a fi fost pus in practica in forma prezentata era extrem de mica, dupa parerea mea. De fapt, nu e nimic nou in asta, intrucat peste 80% din PUZ-urile aprobate in Romania nu se mai traduc in fapte sau daca totusi se aplica, sunt mai apoi complet modificate.
Asa cum am subliniat si in pagina de discutii a pasajului, daca se elabora un PUZ, trebuia tinut cont de PUZ-ul Parcului Tineretului care propunea in aceasta zona o conexiune prin Parcul Copiilor cu Bld. C-tin Brancoveanu, ceea ce implica un proiect mai complex si, speculand, ducand termenul de finalizare pana dupa data alegerilor locale din 2012.
Dr. Oetker ar trebui sa se grabeasca cu un nou PUZ pentru proiectul de care vorbim, fiindca a mai ramas mai putin de 1 an si jumatate pana la alegeri, si – cine stie - s-ar putea ca viitorul sa NU sune bine… Iar prin aprobarea de lucrari ilegale pe domeniul public (pentru ca asta a facut de fapt in acest caz), si-a dovedit inca o data incompetenta manageriala...
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Exact, dau exemplu de 2 PUZ - uri din domeniul S.F. care prevad metrou pe B-dul Unirii - Decebal iar altul metrou pe sub noua strapungere Berzei cu statie nici mai mult nici mai putin la intersectia Grivitei cu Berzei. Am facut precizarea pentru ca nu este vorba de magistrala M 4 prelungita spre Palatul Parlamentului ci de cu totul alta magistrala care nu se stie de unde vine si incotro se indreapta. S-a comentat subiectul si nu-l mai reiau.
Exact, dau exemplu de 2 PUZ - uri din domeniul S.F. care prevad metrou pe B-dul Unirii - Decebal iar altul metrou pe sub noua strapungere Berzei cu statie nici mai mult nici mai putin la intersectia Grivitei cu Berzei. Am facut precizarea pentru ca nu este vorba de magistrala M 4 prelungita spre Palatul Parlamentului ci de cu totul alta magistrala care nu se stie de unde vine si incotro se indreapta. S-a comentat subiectul si nu-l mai reiau.
- Dominatrix
-
Posted:
-
Re: Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii
Dominatrix
jailor wrote:Eu ma refeream la pentratia Splai - A2, care este un proiect "in oglinda" a celui in desfasurare in partea opusa a orasului (Ciurel - A1). Cand aceasta artera va fi gata, pasajul de la intersectia Splaiul Unirii/Mihai Bravu va fi mai mult decat folositor, intrucat e de asteptat ca traficul pe Splaiul Unirii va creste simtitor. Ba indraznesc sa spun ca pasajul va fi foarte util si pentru traficul pe relatia Berceni - Centru, fiindca vine in completarea pasajului de la Piata Sudului. Daca acest pasaj nu s-ar fi facut acum, tot traficul s-ar fi gatuit la Splai, in loc de Big, presupunand ca s-ar fi facut pasajul de la Big mai intai. In acest domeniu al "fluxurilor de trafic", de multe ori aparentele inseala...
Cat despre arterele de penetratie sunt total de acord ca trebuiesc inmultite, dar in cazul pasajului asta nu se creaza o artera de pentratie pentru ca ea exista deja si la drept vorbind nu e nici prea aglomerata.
jailor wrote:Pentru ca e weekend, putem spune in spirit de gluma ca e bine ca s-au apucat de acest pasaj, si nu de unul in zonele "fierbinti", fiindca ce s-ar fi intamplat daca s-ar fi strangulat circulatia intr-o asemenea zona, si apoi s-ar fi suspendat lucrarile, cum s-a intamplat in cazul de fata? Atunci sa vezi si mai mare calvar in trafic.
Eu nu contest ca peste 10 ani o sa fie foarte bun pasajul asta,dar in conditiile in care am intersectii sufocate 100% eu ca primar general aleg sa nu intervin unde e focul cel mai mare ci sa previn "posibile incendii" din viitor
- mindmasster
-
Posted:
-
mindmasster
Am vazut acum la Antena 3 ca Oprescu este asteptat la pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii pentru a inspecta lucrarile. Daca gaseste cineva stirea sa o posteze aici
Am vazut acum la Antena 3 ca Oprescu este asteptat la pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii pentru a inspecta lucrarile. Daca gaseste cineva stirea sa o posteze aici
- panda80
-
Posted:
-
panda80
Pai de ce nu s-a sesizat acest Atanasoae de ilegalitatea lucrarii inca din faza de licitatie? De ce a trebuit sa se inceapa lucrarea si sa dea peste cap transportul in comun?
Pai de ce nu s-a sesizat acest Atanasoae de ilegalitatea lucrarii inca din faza de licitatie? De ce a trebuit sa se inceapa lucrarea si sa dea peste cap transportul in comun?
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Din acelasi motiv pentru care ministerul culturii s-a sesizat ca mutarea biscuitului e ilegala deabia dupa ce excavatorul si buldozerul au sapat deja mijlocul intersectiei, ca sa mai dea o palma celor care au votat / vor sa mai voteze un primar si incompetent si fara sustinere politica.
Din acelasi motiv pentru care ministerul culturii s-a sesizat ca mutarea biscuitului e ilegala deabia dupa ce excavatorul si buldozerul au sapat deja mijlocul intersectiei, ca sa mai dea o palma celor care au votat / vor sa mai voteze un primar si incompetent si fara sustinere politica.
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
22 Ianuarie 2011 / 13:41
Oprescu promite ca in martie 2012 vom circula pe pasajul Mihai Bravu
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, ca in martie 2012 se va putea circula pe podul pasajului suprateran Mihai Bravu, la care lucrarile de executie au demarat la inceputul saptamanii, transmite NewsIn.
Podul de la viitorul pasaj va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2012 sa fie terminate si rampele de legatura, potrivit edililor.
Viitorul pasaj suprateran va pleaca de la strada Vantului (statia de metrou Mihai Bravu), va traversa Splaiul Unirii (raul Dambovita) si intersectia Vacaresti cu bd. Mihai Bravu, iar punctul final va fi Calea Vacaresti.
Pasajul, cu patru benzi pe sens si lungimea de 700 de metri, este construit pentru a rezolva problema traversarii Splaiului Unirii, in zona intersectiei cu soseaua Mihai Bravu.
Sursa: Bloombiz
22 Ianuarie 2011 / 13:41
Oprescu promite ca in martie 2012 vom circula pe pasajul Mihai Bravu
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sambata, ca in martie 2012 se va putea circula pe podul pasajului suprateran Mihai Bravu, la care lucrarile de executie au demarat la inceputul saptamanii, transmite NewsIn.
Podul de la viitorul pasaj va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2012 sa fie terminate si rampele de legatura, potrivit edililor.
Viitorul pasaj suprateran va pleaca de la strada Vantului (statia de metrou Mihai Bravu), va traversa Splaiul Unirii (raul Dambovita) si intersectia Vacaresti cu bd. Mihai Bravu, iar punctul final va fi Calea Vacaresti.
Pasajul, cu patru benzi pe sens si lungimea de 700 de metri, este construit pentru a rezolva problema traversarii Splaiului Unirii, in zona intersectiei cu soseaua Mihai Bravu.
Sursa: Bloombiz
- Grigore
-
Posted:
-
Grigore
In ciuda viscolului, azi se lucreaza intens la intersectia Vitan / Dudesti pentru montarea unui macaz dinspre Vitan spre Dudesti. Banuiesc ca este vorba de noul cap de intoarcere a lui 34, care va intoarce pe traseul Mihai Bravu - Vitan - Dudesti - Mihai Bravu. Desfasurarea de forte este impresionanta, chiar si pentru vreme normala, nu mai vorbim de viscol. Probabil vor sa termine pana luni.
In ciuda viscolului, azi se lucreaza intens la intersectia Vitan / Dudesti pentru montarea unui macaz dinspre Vitan spre Dudesti. Banuiesc ca este vorba de noul cap de intoarcere a lui 34, care va intoarce pe traseul Mihai Bravu - Vitan - Dudesti - Mihai Bravu. Desfasurarea de forte este impresionanta, chiar si pentru vreme normala, nu mai vorbim de viscol. Probabil vor sa termine pana luni.
- adn2377
-
Posted:
-
adn2377
E reala treaba cu patru benzi pe sens? Sau sunt 2 + 2?
E reala treaba cu patru benzi pe sens? Sau sunt 2 + 2?
- Metamorph
-
Posted:
-
Metamorph
Pfff! Tot respectul,dar asta e total rupta de realitate.Iti spun eu,pe cunostinte,nu asa.In calitate de vicepresedinte al departamentului de urbanism,infrastructura si dezvoltare regionala al unui partid politic(nu PDL,nu PSD) te asigur ca primar ca Oprescu nu mai pupa orasul asta.Iti spun pe cifre,pe ce vrei tu.Ca orice om,are partile lui proaste,are fixatii tampite,dar nu se compara cu nici un alt posibil candidat la fotoliul de primar.O fi mai buna,sau macar la fel Udrea? Si asta sustin in ciuda faptului ca partidul din care fac parte il doresc pensionat pe Oprescu.Dar haide sa n-o dam iar in politica!
shoppy wrote:
Pfff! Tot respectul,dar asta e total rupta de realitate.Iti spun eu,pe cunostinte,nu asa.In calitate de vicepresedinte al departamentului de urbanism,infrastructura si dezvoltare regionala al unui partid politic(nu PDL,nu PSD) te asigur ca primar ca Oprescu nu mai pupa orasul asta.Iti spun pe cifre,pe ce vrei tu.Ca orice om,are partile lui proaste,are fixatii tampite,dar nu se compara cu nici un alt posibil candidat la fotoliul de primar.O fi mai buna,sau macar la fel Udrea? Si asta sustin in ciuda faptului ca partidul din care fac parte il doresc pensionat pe Oprescu.Dar haide sa n-o dam iar in politica!
- mastocitu
-
Posted:
-
mastocitu
Eu cred ca pasajul se va face pentru ca sunt multi bani in joc si indiferent de ce partid este la putere banii ii unesc plus ca nu am auzit de judecatori incoruptibili in Romania asa eu sunt de parere ca PUZ-l va trece in justitie
Eu cred ca pasajul se va face pentru ca sunt multi bani in joc si indiferent de ce partid este la putere banii ii unesc plus ca nu am auzit de judecatori incoruptibili in Romania asa eu sunt de parere ca PUZ-l va trece in justitie
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii (FINALIZAT martie 2019)
•
Choose destination