De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 652212 views

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 240

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat subway guru

Alta tampenie...
Testele DSP se fac dupa niste reguli de risc epidemiologic nu dupa fanteziile dnei Firea...deci dintr-o data trebuie sa tai coada vulpii cu 50% la numarul de teste, restul sunt practic irelevante, vilegiaturisti 90% sanatosi dar care au nevoie de o patalama la mana, nu mai vorbesc de credibilitate, la noi daca dai manga iti da certificat pentru orice...inca un prilej nesperat pentru baietii destepti sa faca un ban rapid...
Fii mai ponderat si mediteaza inainte de a debita ceva negandit suficient...

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat andrei11

1) N-am treabă aici cu politika, nu mă băga în politikă.
2) La ora actuală știe cineva să ne spună câți infectați sunt în România ?

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat Stefan28

Din toată treaba asta cu datele, singurii vinovați sunt cei de la GCS, care habar nu au să comunice corect datele de peste 4 luni, și care după mine ar trebui demiși (toți cei din spate). Când se publică acel raport, acea imagine cu datele din ultimele 24 de ore, ar trebui precizat:
1. Numărul de cazuri active.
2. Numărul de teste făcut în ultimele 24 de ore, nu numai totalul lor.
3. Câți oameni s-au vindecat în ultimele 24 de ore.
4. Numărul de morți, aici ar trebui specificat câți au exclusiv din cauza acestui virus și câți au murit cu virusul în organism, având la rândul lor și alte boli!
5. Retestații!!! Chiar dacă ăi din spate de spun că sunt separați de cazurile noi, dubile legat de ce spun sint cât casa de mare...

Acum o să spuneți: da, dar este scris acolo în descriere.
Nu stă absolut nimeni să citească romanele lor...
Totul trebuie precizat clar și la obiect, ei intenționat fac așa, știu foarte bine că nu citește nimeni acea desciere!
Plus că nu o să stea ABSOLUT nimeni să facă calcule de matematică între datele din ultimele zile, săptămâni...  ;)

Și da, cam așa sperie lumea, prin proasta gestionare din tabel!

Datele de azi, 27 Iulie 2020.

Daca nu stii sa citesti...mergi la alfabetizare!
:headbash:

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat Stefan28

Nu e că nu știu, ei știu perfect cu cine au de a face, cu toți analfabeții și toți Einstein-ii. Du-te la postările de pe Facebook din cadrul unor instituții oficiale legat de aceste date, în comentarii. Apoi mai vorbim.  ;)
De aia am spus ce am spus legat de precizarea mai completă din acel tabel!!

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat aztec

Andrei...faci o confuzie cu cei 600.000.

Sunt testați azi 7000 din care 1000 găsiți pozitivi.
Dar nu luați cu japca de pe strada, sau de la metrou.
Sunt  câteva categorii ce sunt testați

1. Primul și cel mai important, cei ce au simptome și ajung la doctor/spital și se pot încadra la covid.
Adică febră, dureri in gat, roșu în gât, dureri de burta....etc.
Printre ăștia sunt cel mai des găsiți pozitivi.

2. Contactii direcți ai celor pozitivi.

3. Cei ce necesita internarea pt alte afecțiuni..fără legătură cu covidul, dar nu ajungi pe secție până nu ai un test negativ. Până la venirea testului stai la izolare.

4. La cerere....vrei in vacanta sau ai nevoie la serviciu...etc.

5. Testare la pacienții ce au avut, și trebuie văzut dacă mai au sau nu.

In mare cam astea sunt cazurile așa cum știu eu.
Spun și pt că în familie am avut deja 7 teste făcute ...
Pt că cel mic a avut o problema ce necesita spitalizare și avea simptome ce putea fi similare cu covidul, cu toate că știam că sigur nu este, nu a putut ajunge pe secție până nu a avut 2 teste negative, plus mama lui 1.

Mama mea a făcut până acum 3-4 teste, pt că trebuie să ajungă lunar la spital. Fără legătură cu covidul. Și a fost internată .

Deci faci o eroare gravă de calcul când presupui procentele.

De acord cu tine, dar pe baza calculelor complexe carepresupun că se fac, câți pozitivi se presupune că sunt în Ro la ora actuală ?

Cred că poți dubla sau maxim de 4 ori numărul oficial.
Asta presupune eu.

Ce presupun ei....dracu știe.
Oricum e groasa și devine din ce in ce mai nasoala situația, dacă oamenii nu aleg sa se protejeze personal și pe cei din jur.
Eu port masca tot timpul în afara casei și cand merg in vizită la părinți. Și nu că mă gândesc că o fac eu, ci ca daca o fac și o dau părinților, la ce au deja ei este cu siguranță mortal pt ei.

Uite datele importante pt azi și citește cu atenție ce spune.
Mâine cred că o să avem 1400-1500.

Dintre acestea 7.574 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.697 la cerere.

Am văzut din păcate destule măști purtate la mișto numai pe gură. De cele purtate sub bărbie nici nu mai are rost să amintesc.
Deci real să avem aproximativ 100.000 de cazuri active în Ro ?

Știu și ai dreptate.

Din spicuirea de mai jos, cel mai periculoși sunt cei bolduiti..
Pt că pot transmite mai departe. Restul sunt sub "cheie" și teoretic riscul tinde spre zero...
Și pt un calcul mai exact ...din confirmate scade decesele și apoi vindecării...că altfel iarăși da cu eroare și ajungi de la 18.000 la 20.000

- cazuri confirmate: 45 902, din care:
• cazuri vindecate: 25 794
cazuri asimptomatice externate: 3440 (!)
• cazuri decedate: 2206
• cazuri active internate la unități de profil: 6876
cazuri active în izolare la domiciliu: 1900
• cazuri active în izolare instituționalizată: 4112

PS. Vezi la ce este buna o discuție aplicata.
De la 600.000 ai scăzut la 100.000 și mai scădem.
Real...nu știe nimeni...
Daca as fi statistician as știi mai multe, da eu o iau băbește...

Andrei, aici nu e vorba de politika ci de sanatate publica si responsabilitate...
E interesant de vazut cate localitati va baga de urgenta arafatul in carantina si daca se va decreta portul mastii obligatoriu in orice situatie...

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat 1689

Eu nu inteleg aceasta incrincenare de a afla, mai intii, cite cazuri (asimptomatice sau nu) sint in loc de a pune accent pe masurile de preventie.
Fir-ar mama ei de masca, cum gasim noi motive sa evitam s-o purtam... In toata Asia de ani de zile lumea o poarta cu sfintenie si au reusit sa tina SARS-ul sub control, noi vedem doar conspiratii aberante sau pur si simplu sfinta inconstienta si iresponsabilitate.

Mai ales ca mai mult de jumatate din alea purtate sub barbie sunt niste carpe jegoase ce nici macar nu merita calificativul de batista
Pana acum victime sigure erau varstnicii la varsta a treia si peste, cinicii gandeau ura, am scapat de povara de a mai plati niste pensii, doar ca acum pe astia i-am cam epuizat, vine la rand tineretul bovin ce s-a crezut imun si deasupra oricarui pericol...
Dupa toate regulile acestia vor plati realmente pretul imunizarii de turma! Ceilalti si-au trait traiul, si-au mancat malaiul...
@1698
Certific, i-am vazut la fata locului! E drept ca nu spuneau de virus (probabil ca acolo la ei e rusinos sa te infectezi cu asa ceva pentru ca denota o lipsa grava de igiena personala, lucru absolut de neadmis) ci o dadeau pe alergia la polen si la ambrozie...
Ciresul japonez sakura sa traiasca si sa infloreasca!!!
:)

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat Cristi N

Numarul de bolnavi/infectati cu COVID se poate aproxima destul de usor daca am avea rata de pozitivare al testelor la cerere, cele care nu sunt in baza definitiei de caz. Probabil procentul in populatiei e cu 10-20% mai jos dar nu ar trebui sa fie o diferenta mai mare.  :bere:

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 240

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463817 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”