De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 652831 views

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 240

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat andrei11

E simplu.
Aproximativ 80 % - și mai mult dintre cei infectați NU  dezvoltă boala sau au forme  ușoare, boala e confundată cu o mică răceală, etc.
Important este numărul de persoane care chiar au nevoie de spital / numărul de persoane de la ATI / numărul de decedați dar pe bune din cauză de covid și numărul de vindecați.
După aceste cifre trebuie să ne luăm.
Cât la sută dintre cei testați sunt bolnavi ? Și unde au fost făcute testele ?
Parcă ultima oară le-au ieșit ceva de genul 4,7 %.  Dacă păstrăm raportul și plecăm de la premisa că suntem vreo 17 milioane de români în țară asta înseamnă vreo 750.000 de români s-au infectat în ultima zi.
Corect ?
Îmi scapă ceva ?
Dacă testele au fost făcute în focare rezultatele sunt eronate.
- Decedații pe bune din cauze de covid.
- Numărul de persoane vindecate.
Totdeauna se evită să ne anunțe numărul de persoane vindecate. De ce ?

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat 1689

Evolutia bolii in starea critica poate fi galopanta (ordinul citorva ore). In plus, respectarea conditiilor de izolare e indoielnica.

Va las pe Dvs. sa judecati ce ar trebui facut.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat Costin

andrei11 wrote:
Important este numărul de persoane care chiar au nevoie de spital

Fals.

Adica, este important, dar strict logistic, pentru organizarea si deciziile autoritatilor.

Dar ca efect in societate, este complet fals. Un asimptomatic poarta boala cu el si o transmite mai departe. Dintr-un asimptomatic care este "neimportant" din punctul tau de vedere, se pot infecta cateva zeci de oameni cu simptome grave toti.

andrei11 wrote:
Dacă testele au fost făcute în focare rezultatele sunt eronate.

Pai fix acolo sunt facute mai multe, din motive absolut evidente. De aceea eu tot zic ca numarul de teste este irelevant la nivel national.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat subway guru

Gata, am intrecut Afganistanul, tara de lumea a treia. Urmeaza Polonia???

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat orex

Suntem in top 10. De data asta e mai bine sa nu facem vreun efort sa-i surclasam pe cei 7 dinaintea noastra. E mai bine in coada plutonului decat sa iesim ca ”paduchele in frunte”!
Datele sunt culese cam d-aci
COVID 19 1 16.07.2020.png (228.34 KB; downloaded 2392 times)

Covid 19 2 16.07.2020.png (218.85 KB; downloaded 2392 times)

COVID 19 3 16.07.2020.png (180.01 KB; downloaded 2393 times)

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat aztec

Știrea zilei, pe langa record...

Nu mai este niciun loc liber la secţiile de terapie intensivă (ATI) pentru pacienţii care au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus în spitalele din Bucureşti. Numărul persoanelor infectate în Capitală a ajuns la 4.172, potrivit datelor oficiale.

Unde sunt acum cei care sustineau ca e o banala gripa, vine vara cu caldura si dispare virusul?

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat orex

Daca am trai la peste 56 grade C, ”asta mik” ar disparea in mai putin de 30 de minute! Dar n-am mai fi, niciunul, in viata, ca nu degeaba se numeste Valea Mortii :yes:

Aha, am inteles, sunt toti adunati in Valea Mortii!!!
:bere:

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat TibiV

Gata, "am sarit mia"...

Astazi: 1030 cazuri noi (absolut noi, distincte de cele 372 cazuri retestate, care erau deja pozitiv, si care au fost retestate pozitiv).
27 RIP
293 internati la ATI

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat Stefan28

Și dacă facem un calcul elementar de matematică, 1030 de cazuri- 372 de retestati= 658.
La 24877 de teste, că astea nu doriți să le menționați. Se duce marea pandemie în jos sub ochii nostri...
Enorma majoritate face parte din categoria de asimptomatici. Normal ca daca faci mai multe teste vei da de mai multi infectați.
;)
Acum o sa spuneti ca nu se includ cei retestati. Atunci nu ar trebui sa fie peste 1400?

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat Albert

Gresit. Azi avem 1030 de cazuri noi și inca 372 care au mai fost testați in trecut și au mai fost testați și acum. Practic sunt pacienți care raman in spital, dar care nu sunt cazuri noi, sunt cazuri raportate in zilele precedente. Avem 1030 de cazuri din 24.877-372 de retestari. Asa se face calculul.

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 240

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”