MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1491232 views

Go to page:  1  ... 316 317 318 319 320 321 322  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului George

OK :D multumesc, chiar o sa merg la un moment dat :D interesant este ca supratraverseaza, deci tunelurile M 1 erau destul de adanci....

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

In general statiile au NSS-ul la -11m, deci spatiu era suficient, cred ca la NG este putin mai mult de -11m. Impresia mea este ca s-a folosit si de galeria existenta acolo de la constructia M1, deci s-a trecut printr-un spatiu deja construit.
Solutia s-a folosit si la M4 la Basarab, unde un sens M4 trece peste ambele sensuri M1.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Eu imi aduc aminte bulevardul sapat prin anii 90, in zona statiei NG.

E relativ aproape de suprafata galeria ciotului spre Anghel Saligny. Cred ca -7 sau -6, oricum aproape de suprafata. La Girgoescu cu Pallady/C Ressu nici nu ar avea loc de pasaj auto  din cauza asta.

Iar "revenirea" pe sensul corect se face pe deasupra galeriilor existene. Galeria originala D-NG parca e sapata la scut. Deci nu sunt sigur ca "se revine prin spatiu construit"

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Sigur este o porțiune de galerie la intrarea în stația NG1 dinspre Dristor, este si un macaz acolo. Sa nu uitam ca altul era planul din 1981, când s-a construit NG1 fața de ce avem azi.
La tuneluri cu scutul trebuie lăsata o distanță minima de 6m intre tuneluri. La galerie se poate pune planșeul noii construcții peste plafonul vechii constructii.
Tu ce ai văzut în timpul constructiei cred ca este peronul nou, care este mai sus cu un nivel fața de vechea statie.

Re: Discuții diverse despre Metrorex andrei11

1) Un viitor pasaj rutier pe Inelul Median încape fără probleme. De la NG la trecerea de pietoni din intersecție sunt 200 metri. Sub intersecție sunt convins că / coama tunelului e la minus 7 metri.
2) Supratraversarea liniilor M 1 de către linia M 3 NG - D 1 se face pe deasupra stației și nu peste tunele.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discuții diverse despre Metrorex sab

Depinde ce intelegi prin "statie". Pe deasupra ei nu prea se poate, ca mai este si vestibulul si accesul.
Daca supratraversarea nu se face in zona galeriei , sigur se face printr-o zona tehnica de dupa vestibul si acces. Nu imi dau seama cat de lunga este galeria, daca se intinde si dincolo de statie, catre Dristor sau este doar cat accesul si vestibulul. Inclin sa cred ca totusi galeria este si dupa statie, pentru ca un macaz ia min 100m..
Grigorescu.jpg (104.79 KB; downloaded 2563 times)

Re: Discuții diverse despre Metrorex zapacitu

2) Supratraversarea liniilor M 1 de către linia M 3 NG - D 1 se face pe deasupra stației și nu peste tunele.

Mai mult ca sigur ca e vorba de "statia extinsa" adica perimetrul macaz+statie+spatii tehnice, fix cat s-a sapat deschis.

Rorusi nu sunt sigur ca e asa de "stramt" virajul la plecarea din Grigorescu peron 3 spre Dristor. Nici nu am fost FOARTE atent...

Gropile de care vorbesc erau pe Camil Ressu in zona centrala (tramvaiul nu circula) si in zona trotuarului dinspre nord (fix opus peronului nou), undeva intre Ilioara si Fizicienilor. Se vedeau din 102. Memoria e posibil sa ma insele, insa nu si la faptul ca erau fix in mijloc. Pe atunci nu intelegeam ce e cu ele ca nu ma interesa pe mine subteranu ca nu mergea pe unde aveam eu treaba. Daca nu era supratraversarea galeriilor, atunci cu siguranta era radordul. In zona e construit la scut parca, nu?

Referitor la pasaj, sunt dispus sa dezbatem acest aspect, insa trebuie sa aflam la ce adancime e metroul acolo (din cate stiu e FOARTE aproape de suprafata, cu canivoul RADET-ului fix deasupra si ceva scurgere principala fix dedesubt); la un calcul sumar cu metroul la -7, nu raman cei 5,5m de care ai nevoie pentru un pasaj acolo (asta presupunand ca faci pasaj normal nu Unirii #2).

• sab
  • Posted:
  •  

Sigur este o curba mai usoara acolo, nu am pretentia ca am reprezentat curba cu gradele exacte .  ;)
Inseamna ca ce ai vazut tu este portiunea de galerie de dupa supratraversare, cand se merge catre Dristor, probabil inainte ca M3 sa intre in coborare catre M1. Sau poate chiar supratraversarea, daca spui ca era pe mijlocul bulevardului. Dar trebuie sa fie aceeasi adancime ca la peronul nou, dupa care coboara si se uneste cu M1.

Asta spun, ca este o mica portiune de galerie acolo pe M1 si un macaz, nu tuneluri circulare. Sigur supratraversarea nu are loc in zona tunelurilor circulare.

Hmmm.... e posibil sa fi fost facuta galerie primii 500m de la statie (CV-ul pe unde o fi?) si restul pan la dristor la scut.

Mi-e ciuda ca pe vremea aia nu eram cu totii mici chineji, sa facem poza la tot si la toate.

EDIT: Astea sunt singurele info pe care le-am gasit online pe subiect...  :lol:
poza.png (105.76 KB; downloaded 2619 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Schita lui andrei11 este corecta, sunt doua "amorse" la intrarea in M1. Inteleg ca una este linie de fuga, a doua nu stiu ce reprezinta.
Portiunea de galerie cred ca este mai mica de 500m.

Posibil.

Pe unde se gasea harta detaliata a metroului Bucuresti? Era o harta inclusiv cu distanta intre statii...

• sab
  • Posted:
  •  

Nu este una oficiala, este facuta de rusi si mai are "scapari".
tmbucharest.png (152.42 KB; downloaded 2587 times)

Re: Discuții diverse despre Metrorex cris_m

zapacitu wrote:
Gropile de care vorbesc erau pe Camil Ressu in zona centrala (tramvaiul nu circula) si in zona trotuarului dinspre nord (fix opus peronului nou), undeva intre Ilioara si Fizicienilor. Se vedeau din 102. Memoria e posibil sa ma insele, insa nu si la faptul ca erau fix in mijloc.

Nup, nu te inseala memoria, asa era. Pe mijloc si spre blocul H. Imi aduc aminte destul de bine, cu toate ca eram mic (2004-2005), ma plimbam pe partea aceea de trotuar si vedeam apa galgaind in "palniile" albastre. :mrgreen:

Re: Discuții diverse despre Metrorex rosetti61

La un moment dat dadusera drumul tramvaiului pe langa santier.
Pe harta rusilor nu au mai avut loc pentru o linie scurta de utilaje imediat dupa peronul 3 spre Dristor, x-ul de dinainte de 1 decembrie 1918 si linia de utilaje aferenta.

Go to page:  1  ... 316 317 318 319 320 321 322  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”