Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAutobuze, autocare, microbuzeMAN

Topic: Lion’s City Efficienthybrid

1 post, 987 views
Lion’s City Efficienthybrid 1689

1689 wrote:
Lion's City Hybrid nu este neaparat cel mai confortabil autobuz urban (cel putin cele care circula in Paris).
In interior este extrem de zgomotos (vibratiile motorului Diesel + zgomotul motorului electric & electronica). Demarajul este prea puternic iar frinarea prea brusca (probabil sistemul recuperativ ?). Au o singura priza de aer conditionat, montata in plafon dupa usa 2 (MLCH ale ratp au 2 usi) - dupa parerea mea neergonomica si insuficienta.

Am avut ocazia recent sa merg cu noul Lion’s City Efficient Hybrid.

Daca ultima experienta fusese de-a dreptul dezamagitoare, pot spune ca noul Efficienthybrid e un salt major in ceea ce priveste confortul. E adevarat, autobuzele erau noi, dar sint mult mai silentioase decit generatia 2013 pe care o avea RATP-ul. Demarajul si schimbarea vitezelor e mult mai lina, aerul conditionat distribuit uniform, spatii mult mai largi (e adevarat, cel cu care am mers era articulat, dar chiar si asa dulapul care gazduieste motorul e amplasat mai ergonomic si probabil mai bine insonorizat, astfel ca nivelul de zgomot in interior e mult mai redus).
Design-ul interior a fost refacut complet, iluminatul fiind acum indirect, cu corpurile integrate in tavan.
Probabil ca tehnologic MB mai are anumite avantaje, dar din punctul de vedere al confortului, noului MAN Efficienthybrid nu i se poate reprosa nimic.

Home page  • 
Parent forum: MAN  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464064 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”