Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Mercedes-Benz Citaro Hybrid

1270 posts, 539186 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 91

📖 Pagination options
Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid br101

Un raspuns scurt, foarte scurt, din punctul meu de vedere: Ba da, ar fi fost mult mai bine cu inca 400 de Citaro Hybrid. Si eu si dvs., oricine cauta sa-si valorifice cat mai bine banul cheltuit :yes: . Kent-urile sunt respectabile, dar clar existau/exista variante mai bune.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Albert

Tranziția nu era gata la momentul lansării licitației. A doua licitatie de autobuze diesel (pentru ca prima a eșuat) s-a lansat in August 2017, iar tranziția s-a efectuat prin August-Septembrie 2018. Dacă e sa ma intrebi pe mine, tranziția putea fi făcută mult mai repede. Având in vedere ca a preluat mandatul in Iunie 2016, pana la 1 Ianuarie 2017 tranziția putea fi făcută fara problema. Sau pana la 1 Iunie 2017 in cel mai rau caz. Problema e ca in loc sa se concentreze pe absorbția de fonduri, ei s-au grăbit sa cumpere autobuze diesel din fonduri proprii ca sa puncteze electoral.  Si chiar dacă tranziția nu ar fi fost gata in termenii pe care i-am zis eu mai sus, puteau sa mai bage niște bani in Citaro E3/E4 si sa mai aștepte 6 luni-1 an cu licitația.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid WT_fan06

Utilizator anonim wrote:
Si ca noutati, in 131 asa ramane parcul, Bujoreni cu 8 ture si restul Nordului. Urmeaza linia 105 tot partial. Singurele linii ce vor fi full hybrid sunt 178 si 605, restul vor avea aproximativ jumatate din ture. Masinile din 605 vor fi redistribuite la suspendarea liniei.
Atunci se păstrează toate liniile din proiect? Că era vorba să renunțe la 605 şi posibil 123 / 133.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Utilizator anonim

La sange liniile si turele din proiect, nimic in plus nimic in minus, cel putin 4 ani sau ceva de genul. STBul dorea sa modifice lista pentru a fi mai putine linii dar full Hybrid si sa preia 1-2 linii de Drumul Taberei/Militari pentru a putea face accesul din Bujoreni, cel mai mult se doreau 336 si 368.

Deci asta este lista, din care doar 178 si 605 vor avea parc format doar din Hybrid, restul liniilor vor avea o parte din ture in general cu Kent/Euro 4, nu cunosc exact cate ture au acum liniile astea dar 178 si 605 sunt cu toate turele ce corespund alocarii vehiculelor:

Linia 105 – Valea Oltului – Piața Presei, cu 14 autobuze si un total de 66 de stații
Linia 123 – Gara de Nord – CET Vitan, cu 17 autobuze și un total de 47 de stații
Linia 131 – Complex Comercial Băneasa – Piața Romană, cu 8 autobuze și un total de 26 de stații
Linia 133 – Gara Basarab – Bulevardul Tineretului, cu 19 autobuze și un total de 48 de stații
Linia 178 – Cartier Militari – Sala Palatului, cu 24 de autobuze și un total de 61 de stații
Linia 205 – Laromet – Gara de Nord, cu 61 de stații și 10 autobuze
Linia 301 – Piața Romană – Jolie Ville Băneasa, cu un total de 41 de stații și 13 autobuze
Linia 304 – Piața Presei – Laromet, cu un total de 47 de stații și 8 autobuze
Linia 605 – Complex Comercial Băneasa – Piața Sfânta Vineri, cu un total de 45 de stații și 17 autobuze.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid orex

Totul e negociabil, numai sa aiba cine si sa detina argumente imbatabile!
PS
Se spunea (impersonal) ca autostrada Comarnic-Brasov nu poate fi facuta din fonduri europene, ca, deh, deja e in plan Pitesti-Sibiu, nu?!
Se poate..., numai sa punctam cum, unde, cand trebuie!
 ;)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Utilizator anonim

Pai aici a fost facut inainea achizitiei un studiu de catre experti, asa au aparut traseele astea. Probabil in realitate au fost mai multe, dar cum sa imparti 130 masini...

Daca tu ma lamuresti de ce pe 304 e musai sa ”fonctioneze” cu hibride, eu ma ”predau”!
PS
Singurii experti care chiar au facut o treaba desavarsita, si s-a vazut in timp, au fost cei care au remarcat, subliniat ca linia 41 trebuie sa devina ”metrouusor”!

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid cris_m

Am fost si eu astazi sa le testez, concluziile sunt aceleasi cu ale colegilor.  :)

DSC_4355.jpg (597.34 KB; downloaded 4490 times)

DSC_4425.jpg (1.23 MB; downloaded 4528 times)

DSC_4475.jpg (998.01 KB; downloaded 4500 times)

DSC_4565.jpg (1.17 MB; downloaded 4496 times)

DSC_4588.jpg (1.14 MB; downloaded 4558 times)

DSC_4592.jpg (566.08 KB; downloaded 4551 times)

DSC_4600.jpg (918.36 KB; downloaded 4480 times)

DSC_4680.jpg (836.48 KB; downloaded 4527 times)

DSC_4687.jpg (854.92 KB; downloaded 4498 times)

DSC_4595.jpg (742.13 KB; downloaded 4489 times)

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid andrei11

:?:
În afara faptului că mi-ai pozat un MB verde în loc de argintiu, cum ți-ai dat seama de diferențe ? ( Presupunem că te-aș fi legat la ochi când te-ai suit în autobuz ).
Excludem faptul că e nou.
Are scaunele altfel ( sunt mai comode ), are mai multe scaune, geamuri mai mari ( intră mai multă lumină ), e mai  mult loc pe culoar,  etc, etc.
Are alt motor ( se aude altfel ), altă cutie de viteză, ( se aude altfel ) etc, etc.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid cris_m

Diferente sunt ca de la cer la pamant, iti poti da seama, cum bine ai zis, si legat la ochi. Nu are rost sa insist, comentariile sunt absolut de prisos.  ;)
In continuare va propun si o calatorie virtuala cu acesta, in caz ca nu ati apucat sa dati o tura cu el.

Cris
Mercedes e Mercedes, si-n culcare si-n sculare! Bine ca ne-am mai ”captusit” cu inca 130 de bucati de nave amiral!
In rest, sigur ca mamaia cu naframa pe cap era cea mai entuziasmata! Ceilalti calatori din autobuz, tu, eu am vazut, chiar in Romania alte standarde pe care, din pacate, Bucurestiul inca nu e in stare sa le atinga, daramite sa le depaseasca! Oricum e un progres, nu extrem de sustenabil, pentru o aglomerare urbana ca Bucurestiul, dar este! Sa vedem cat va rezista tapiseria scaunelor fara ”ciunga” pe ea si curatenia (grija fata de un bun obstesc), respectiv cum vor avea parte de mentenanta preventiva/corectiva si nu ma refer la cea din perioada de garantie, ci postgarantie!  :mrgreen:

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid ByOnu

Nu mi se pare o problema ca 605 este pe lista. Pana la modernizarea liniei, cred ca vor iesi din garantie... :lol:

Onu
Stii foarte bine unde-i hiba la linia 5! La capatul dinspre Aerogarii, bucla de la ”Cocosatul” (exproprieri nerealizate). Daca se doreau solutii pentru reluarea traficului electric pe aceasta ruta, pana acum erau identificate de atat timp de cand linia e ”muzeu” in aer liber!
PS
Si nah ca printr-o minune se rezolva asta, ce ”face” baetii cu parcul circulant de brotaci de pe 605? Il pun in conservare pana la implinirea termenului de 5 ani, pana cand nu poti muta o ”iota” din programul asumat?! E un non sens! Nu de asta am fost sprijiniti de fiecare european care poate, n-are tangenta cu Romania sau nici nu-l intereseaza/nu stie unde e, pe harta, dar a contribuit la achizitie!

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Victor92

Foarte faine cadrele si de astazi. Ma bucur ca in ultimele ore cei doi Dragos, cat si Cristi ne-au furnizat imagini de calitate de pe traseu cu noile autobuze. Ulterior, peste ani si ani, daca aceasta platforma va ramane, ne vom uita in spate si ne vom da seama ca aceste poze au si vor ramane valoare.

Va las si eu mai putine poze din a doua zi cu autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid de pe linia 131.

7001

7002

7003

7007

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 91

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”