Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
3349 posts, 685611 views
📖 Pagination options
- StefanD_
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informat
StefanD_
Cum ai ajuns la concluzia asta?
subway guru wrote:
Rusia depaseste SUA la infectari!
Cum ai ajuns la concluzia asta?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
E vorba de numarul cazurilor noi depistate zilnic raportat oficial.
E vorba de numarul cazurilor noi depistate zilnic raportat oficial.
-
- 1689
-
Posted:
-
1689
Statistic, sint cam umar la umar... 26642 de cazuri noi raportate la o populatie de aproape 350 de milioane vs. 10899 la o populatie de aproape 145 de milioane.
Statistic, sint cam umar la umar... 26642 de cazuri noi raportate la o populatie de aproape 350 de milioane vs. 10899 la o populatie de aproape 145 de milioane.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
La data cand am scris era vorba de raportarea din ziua precedenta. E greu de comparat datorita diferentelor de fus orar si modalitatilor de raportare, rusii raporteaza o singura data pe zi, americanii actualizeaza continuu. Si ai dreptate, e o cursa umar la umar, ca la focoasele nucleare in vremea razboiului rece!
Mesajul era adresat in mod special prietenului Andrei11 care-l ridica in slavi pe Putin...dar faptele arata ca nu e deloc mai breaz ca Trump!!!
La data cand am scris era vorba de raportarea din ziua precedenta. E greu de comparat datorita diferentelor de fus orar si modalitatilor de raportare, rusii raporteaza o singura data pe zi, americanii actualizeaza continuu. Si ai dreptate, e o cursa umar la umar, ca la focoasele nucleare in vremea razboiului rece!
Mesajul era adresat in mod special prietenului Andrei11 care-l ridica in slavi pe Putin...dar faptele arata ca nu e deloc mai breaz ca Trump!!!
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Medic legist italian: Cifre „inventate” în Italia. „Este un virus banal. Nu e în stare să ucidă”. Ce ne va salva dacă devine mai agresiv
Medicul legist Pasquale Mario Bacco din Bari spune că cercetările echipei sale au scos la iveală mai multe lucruri extrem de importante- printre care și faptul că cifrele legate de mortalitatea din Italia sunt pur și simplu inventate. Ziarul Italian Il Giornale prezintă toate detaliile, citat de evz.ro.
Articolul e mai lung și în principiu subliniază ceea ce am spus eu în rezumat.
Dacă mai e pe net îl găsiți Aici
Medicul legist Pasquale Mario Bacco din Bari spune că cercetările echipei sale au scos la iveală mai multe lucruri extrem de importante- printre care și faptul că cifrele legate de mortalitatea din Italia sunt pur și simplu inventate. Ziarul Italian Il Giornale prezintă toate detaliile, citat de evz.ro.
Articolul e mai lung și în principiu subliniază ceea ce am spus eu în rezumat.
Dacă mai e pe net îl găsiți Aici
-
Posted:
-
cris_m
Nimeni, niciodata nu a detinut si nu va detine adevarul absolut.
Apropo de asta, ca o paranteza, iata de ce:
Nimeni, niciodata nu a detinut si nu va detine adevarul absolut.
Apropo de asta, ca o paranteza, iata de ce:
Argument-edit.jpg (84.24 KB; downloaded 2772 times)
truth.jpg (10.93 KB; downloaded 2773 times)
truth2.jpg (42.09 KB; downloaded 2775 times)
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Ba da! Exista adevarul absolut! Trebuie doar sa-l vedem!
Pasarile zboara? DA!
Pestii inoata? DA!
Ne rezumam la asta!!
Chiropterele, care se spune ca ne-au adus noua acesta ”bucurie”, isi vad in continuare de treaba. Stirbesc insectele daunatoare ceea ce face sa nu mai fie nevoie ”la greu” de pesticide, si, culmea, au un ingrasamant natural extrem de benefic, guano! A, ca sunt purtatore de agenti patogeni precum rabia, s-a demonstrat stiintific! Nu stiu daca sunt delicatese, dar in ASIA, deci nu numai in China, se consuma la greu! Pangolinul a ”cazut la interval” https://science.hotnews.ro/stiri-stiint ... oameni.htm
Una peste alta, cu ”ajutorul” etiopianului de vaza al OMS, toata OMENIREA e in ”CADERE LIBERA”, fara sa-si regaseasca repede ”AZIMUTUL”! Tot ce sper e sa nu fie ca in 1912 cu nava AMIRAL...TITANIC!
Ba da! Exista adevarul absolut! Trebuie doar sa-l vedem!
Pasarile zboara? DA!
Pestii inoata? DA!
Ne rezumam la asta!!
Chiropterele, care se spune ca ne-au adus noua acesta ”bucurie”, isi vad in continuare de treaba. Stirbesc insectele daunatoare ceea ce face sa nu mai fie nevoie ”la greu” de pesticide, si, culmea, au un ingrasamant natural extrem de benefic, guano! A, ca sunt purtatore de agenti patogeni precum rabia, s-a demonstrat stiintific! Nu stiu daca sunt delicatese, dar in ASIA, deci nu numai in China, se consuma la greu! Pangolinul a ”cazut la interval” https://science.hotnews.ro/stiri-stiint ... oameni.htm
Una peste alta, cu ”ajutorul” etiopianului de vaza al OMS, toata OMENIREA e in ”CADERE LIBERA”, fara sa-si regaseasca repede ”AZIMUTUL”! Tot ce sper e sa nu fie ca in 1912 cu nava AMIRAL...TITANIC!
-
- 1689
-
Posted:
-
1689
As considera un motiv de analiza daca referinta folosita pentru a evalua gravitatea pandemiei ajunge sa fie informatia publicata in EvZ..
As considera un motiv de analiza daca referinta folosita pentru a evalua gravitatea pandemiei ajunge sa fie informatia publicata in EvZ..
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Am evitat sa scriu ceva p'aci inca de cand am vazut
opiniile conspirationiste ale lui Andrei.
Dar imi place sa remarc faptul ca avem colegi bine documentati.
Pe langa analiza lui Costin despre Suedia, fraza de mai jos mi se pare ca ilustreaza cel mai bine prostia asta de argument cum ca "oricum aia aveau si alte boli". Pai or avand aia alte boli, dar ele isi desfasurau cursul mai mult sau mai putin natural. Nu vad de ce ar trebui sa acceptam, cel putin moral, ideea ca acest covid face - oricum - ceea ce urmeaza sa faca natura, deci prin logica unora "e ok".
Repulsia asta fata de masti nu o prea inteleg.
Da, ok: a fost criza de masti - doar nu se astepta cineva ca omenirea sa fi avut pregatite cate 10 seturi de masti pentru 7 miliarde de indivizi.
Da, ok: sunt naspa de purtat, dar mai naspa este sa te infectezi.
Asiaticii au cultura purtarii mastilor, in special japonezii
---
Se vorbea mai sus ca adevarul nu e absolut. M.am certat recent cu cineva apropiat pe tema fake news.ului, dar mai ales a teoriilor conspirationiste (Gates si vaccinarea africanilor pt. a.i ucide). Am primit acelasi raspuns: nu putem cunoaste adevarul, totul e posibil blabla. M.am enervat si am intrebat: bai, Pamantul este o sfera sau este plat? "N.am avut ocazia sa.l vad din spatiu, deci zic doar ca exista posibilitatea sa fie plat - nu zic ca este plat, ci doar ca ar fi o posibilitate".
Este ironic cum dorinta umana de cunoastere pare ca moare, incet, prin contestarea progresului tehnologic (5G), medical (vaccinare) si stiintific (flat earth). Cred ca ni s-a cam luat de bine..
Am evitat sa scriu ceva p'aci inca de cand am vazut
opiniile conspirationiste ale lui Andrei.
Pe langa analiza lui Costin despre Suedia, fraza de mai jos mi se pare ca ilustreaza cel mai bine prostia asta de argument cum ca "oricum aia aveau si alte boli". Pai or avand aia alte boli, dar ele isi desfasurau cursul mai mult sau mai putin natural. Nu vad de ce ar trebui sa acceptam, cel putin moral, ideea ca acest covid face - oricum - ceea ce urmeaza sa faca natura, deci prin logica unora "e ok".
TibiV wrote:
Ceea ce sugerezi tu este ca in cazul unuia care are cancer, dar ar mai duce-o un an sau doi, si care este calcat de o masina "pe zebra", sa nu se scrie ca a fost calcat de masina, ci ca a murit de cancer... Oricum urma sa se intample, nu?!...
Repulsia asta fata de masti nu o prea inteleg.
Da, ok: a fost criza de masti - doar nu se astepta cineva ca omenirea sa fi avut pregatite cate 10 seturi de masti pentru 7 miliarde de indivizi.
Da, ok: sunt naspa de purtat, dar mai naspa este sa te infectezi.
Asiaticii au cultura purtarii mastilor, in special japonezii
---
Se vorbea mai sus ca adevarul nu e absolut. M.am certat recent cu cineva apropiat pe tema fake news.ului, dar mai ales a teoriilor conspirationiste (Gates si vaccinarea africanilor pt. a.i ucide). Am primit acelasi raspuns: nu putem cunoaste adevarul, totul e posibil blabla. M.am enervat si am intrebat: bai, Pamantul este o sfera sau este plat? "N.am avut ocazia sa.l vad din spatiu, deci zic doar ca exista posibilitatea sa fie plat - nu zic ca este plat, ci doar ca ar fi o posibilitate".
Este ironic cum dorinta umana de cunoastere pare ca moare, incet, prin contestarea progresului tehnologic (5G), medical (vaccinare) si stiintific (flat earth). Cred ca ni s-a cam luat de bine..
- Cristi N
-
Posted:
-
Cristi N
Gabriel Diaconu a facut o analiza in care a incercat sa identifice cati dintre cei 1000+ morti au murit DE covid si cati CU covid. Este poate cea mai interesanta din toate analizele publicate zilnic de el. Concluziile sunt la final cu bold.
Sursa: link
Gabriel Diaconu a facut o analiza in care a incercat sa identifice cati dintre cei 1000+ morti au murit DE covid si cati CU covid. Este poate cea mai interesanta din toate analizele publicate zilnic de el. Concluziile sunt la final cu bold.
Update, epidemia de COVID-19, ultima zi a stării de urgență
Când am început acest demers, care mâine ia sfârșit, aveam nevoie să înțeleg ce se întâmplă.
Eforturile doctorului Dumitrescu Dan, căruia țin să-i mulțumesc pentru dorința de-a documenta, empiric, primele 69 de decese, m-au inspirat. Așa că le-am dus la nivelul următor, și-apoi la cel de deasupra. Astăzi, în baza de date pe care o aduc zilnic la zi, cea mai recentă intrare este cu numărul 1046.
Peste o mie de decese avem la acest moment. Din totalul de peste 16000 de cazuri, la momentul de față aproape 10.000 au fost încheiate, după ce enigmaticul județ Suceava a declarat astăzi sute de persoane vindecate. Nu e greu să scoți ”RO” din România. E greu să scoți mânia din ea, pentru că nici în al 13-lea ceas nu ne dezmințim. Cu siguranță ne pricepem să potrivim lucrurile. Dar Suceava va trebui să răspundă pentru felul în care autoritățile au gestionat explozia de cazuri, dar și comunicarea stării medicale a celor infectați, ori decedați.
Am promis că am să clarific, astăzi folosind argumente solide, care este situația morților de până acum, și care au fost confirmați cu COVID-19.
Trebuie să spun, de la început, că în 119 cazuri din 1023 (pentru care au existat date), adică 11.6%, această infecție a fost descoperită, sau raportată, post-mortem. Momentul când am aflat de un deces a variat între 0, și 44 de zile, de la momentul de exitus, independent de confirmarea testului (două din trei raportări la peste 72h au fost pe probe necroptice, dar una din trei a fost cu prelevare, și confirmare, ante-mortem). Avem date complete, care să includă și momentul internării, doar pentru 739 de persoane (70.7%), și doar pentru 64% știm când s-a prelevat testul pentru Covid-19.
Acest număr continuă să scadă, devreme ce INSP mai nou nu transmite decât o cantitate standard de informații în raportările zilnice, ce-i drept cu mult mai puține bâlbe.
Cel mai important, însă, avem informații privind antecedentele medicale ale celor decedați pentru N = 944 de decedați (90.2%), o populație suficientă încât să ne ”vorbească”.
Pentru toți acești oameni am calculat ceea ce se numește ”indexul Charlson de comorbiditate”, dar și DALY (disability-adjusted life-years/ scăderea speranței de viață datorată dizabilității, la mia de locuitori), respectiv DALYa (scorul ajustat pentru vârstă).
Indexul Charlson de comorbiditate (IChC) prezice speranța de viață când o persoană are o boală acută, sau cronică. El poate avea valoarea minimă de 0 (la care speranța de viață este de 98%, la 10 ani). La polul opus, orice valoare peste 7 asociază 0% șanse de supraviețuire la 10 ani. În această cohortă consecutivă de peste 900 de cazuri, IChC s-a corelat atât cu scorul DALY al celui decedat (r = 0.54, p = 0.000), DAR și cu DALYa (r = 0.25, p = 0.000)
Principalele comorbidități documentate au fost: boli cardiovasculare, diabet, neoplazii/ stări imunodeficitare, dar și afectare neurologică, respiratorie și hepatică, respectiv obezitate (vezi grafic).
În populația celor decedați de Covid-19, IChC a variat între 0 și 16, cu o medie de 5.85, o mediană de 6, și o deviație standard de 2.7. Altfel spus, luați ”en masse”, bolnavii morți până acum, și testați pozitiv la SARS-Cov2, aveau boli grave care le dădeau o speranță de viață de 2% la 10 ani.
Nu vă lăsați însă păcăliți de această cifră. O evaluare a straturilor a relevat că, pe de altă parte, n = 301 (32%) au avut un indice Charlson mai mic sau egal cu 5. Majoritatea acestor oameni erau tineri, cu vârste sub 60 de ani.
Câteva lucruri au fost relevante la cei cu Charlson mic, sau ”speranță de viață” la internare considerată mare:
• Durata de la internare la recoltare a fost mai mare (2.8 zile vs. 1.5 zile, F = 21, df = 572.9, p = 0.000). Un corolar, aici, este că celor foarte bolnavi medicii le-au recoltat probe pentru Covid-19 mai REPEDE. Să nu uităm, totuși, că toți au decedat. Asta înseamnă că medicii au greșit să-i de-prioritizeze pe cei mai sănătoși.
• Simetric, timpul până când testul s-a întors pozitiv a fost mai lung la cei cu IChC mic (1.7 vs. 1.3 zile, F = 6.7, df = 326.7, p = 0.03). Nu este o diferență mare, dar adaugă argument la cel de mai sus.
• Vârsta celor cu IChC a fost mult mai mică decât a celor cu speranță de viață redusă (57.5 vs. 73.3 ani, F = 7.2, df = 521.4, p = 0.000). Pe de altă parte, deși raportul M:F în rândul celor decedați a fost de 1.5:1, proporția în rândul cu minime speranțe de viață a fost M:F = 1.1:1 (aproximativ egală bărbați/femei), Chi pătrat = 14.5, df =1, p = 0.000). Am înregistrat un exces de bărbați decedați, fără comorbidități terminale. Genul feminin a asociat o probabilitate de 2 ori mai mică pentru deces în rândul celor cu indice Charlson mic (OR = 0.57, CI95% (0.43 – 0.76), p = 0.000)
• Diferențe semnificative s-au putut observa și în ce privește DALYa ( 7.1 vs. 9 ani speranță de viață mai scăzută, F = 86.1, df = 461.7, p = 0.000).
• Asocierea boală cardiovasculară + diabet zaharat a asociat cea mai mică speranță de viață, comparativ cu fiecare luată separat, sau lipsa amândorura (F = 43.2, df (3:935), p = 0.000)
• Majoritatea deceselor în rândul celor cu speranță de viață s-au petrecut în prima perioadă de ”luptă” contra Covid-19. De la 1 Mai, până astăzi, majoritatea celor decedați erau persoane foarte suferinde deja, fie din cămine rezidențiale, fie cu vârstă înaintată și multe boli consumptive.
Ce lecție avem de învățat, la capătul a două luni de stare de urgență, și documentarea a peste 1000 de decese, din care probabil 1/3 DE Covid 19, iar 2/3 CU Covid-19?
• Bolnavii cronici cu patologie cardiovasculară, diabet zaharat, bolnavii cu insuficiență renală, boli oncologice, persoanele care au complicații ale consumului de alcool (hepatită, ciroză), cei care au boli cronice pulmonare ori neurologice sunt printre cei mai expuși
• DACĂ trendul de seroprevalență se păstrează, și la un prim pasaj epidemic am avut, de fapt, de 30 – 40 de ori mai mulți bolnavi, mortalitatea datorată COVID-19 rămâne în marja a 3‰ din populație, la o fatalitate de caz de 12%, după 10.000 de dosare soluționate. Ce înseamnă asta, la nivel național, la o populație a României încă neajutorată?
60.000de morți, CU sau DE Covid-19. Anual, în România, mor undeva la 270 de mii de oameni. Covid ar putea creste semnificativ această cifră.
Băgați bine de seamă, astăzi și mâine, și în zilele care vin. Pentru că dacă nici după 1000 de morți n-am învățat, n-avem de fapt nicio scuză.
#medicinromania #covid19
Sursa: link
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Foto din Constanța de azi 15 Mai. << Distanțarea Socială >>
Foto din Constanța de azi 15 Mai. << Distanțarea Socială >>
DS.jpg (188.87 KB; downloaded 2639 times)
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
La raportarea de azi Rusia are +10598 cazuri proaspete, fata de SUA cu 10109 si intrecerea continua, vine Brazilia tare din urma cu 5113.
La raportarea de azi Rusia are +10598 cazuri proaspete, fata de SUA cu 10109 si intrecerea continua, vine Brazilia tare din urma cu 5113.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Ce se intampla zilele astea e de noaptea mintii...
Azi noapte pe la doua la mine pe strada era o furie de curse de masini si motociclete cu motoarele ambalate la maximum, politie ioc, desi liniutele sunt interzise si in vremuri normale...
Ce se intampla zilele astea e de noaptea mintii...
Azi noapte pe la doua la mine pe strada era o furie de curse de masini si motociclete cu motoarele ambalate la maximum, politie ioc, desi liniutele sunt interzise si in vremuri normale...
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Pai iti dai seama 2 luni au crizat astia in case, ma uitam vineri abia trecuse de 12 si deja turau motoarele la mine aici. Chiar nu inteleg de ce nu fac razii noapte, in trecut se faceau, stiu sigur de la un amic ca veneau la rond la Maior Coravu, loc de intalnire pentru masinisti. Nu mai zic filtre pe bulevarde, vazusem unul intr-o dupa-amiaza pe Rebreanu la biserica de lemn.
Pai iti dai seama 2 luni au crizat astia in case, ma uitam vineri abia trecuse de 12 si deja turau motoarele la mine aici. Chiar nu inteleg de ce nu fac razii noapte, in trecut se faceau, stiu sigur de la un amic ca veneau la rond la Maior Coravu, loc de intalnire pentru masinisti. Nu mai zic filtre pe bulevarde, vazusem unul intr-o dupa-amiaza pe Rebreanu la biserica de lemn.
📖 Pagination options