MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736426 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 177 178 179 180 181 182 183  ... 189

📖 Pagination options
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Cheia problemei este frecvența 0 ( zero ) într-un interval orar în care aeroportul e aglomerat, chiar full. Asta e cheia problemei. Plus că ne trebuie 10 - 15 ani de șantier până să legăm aeroportul de rețea. Asta ar fi o cheie principală. O altă cheie principală e că ne trebuie vreo 30 de ani să ducem M 4 pe Giurgiului. Că mai sunt și cheițe la o adică. După gândirea ta pe M 4 ( 6 ) ar trebui două tipuri de metrouri, mai lungi și mai scurte.
Apropo de cheițe, când încep săpăturile ? Deocamdată cronometrul e oprit. Tot 15 ani  de șantier avem, asta când vor începe distracția. Distracția deocamdată e în acte. Câți ani,  unul, doi, cinci ?

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

Daca nu ai mare bagare de seama in faza de licitatie si iei hotarari <pe genuche> degeaba incepi ca nu se va termina niciodata...

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Stefan28

Pareri? Harta "viitoarei" retele expusa la mini-muzeul de la Straulesti...
IMG-20191124-WA0084.jpg (367.64 KB; downloaded 5260 times)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou rosetti61

Mda, vad ca va fi inclus in viitor si Otopeniul in Bucuresti  :mrgreen:

Harta n-are nicio valoare !

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou GPS

Pun și eu una, e de la Muzeul CFR. Mai este și cea de la Unirii... și probabil la fel de actuală va ajunge și cea prezentată mai sus. :popa:

_____
Poza e de pe forum :!:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Goldmund

As arata si eu o harta de la inceputul anilor 20, sec.XX (Dimitrie Leonida, Elie Radu)cu posibile magistrale de metrou, la care as adauga magistrale noi(ceva asemanator cu M7, etc.)dar, ce rost are daca nu exista un buget anual de...minim 6-8 miliarde lei /an, bani doar pentru constructia de noi magistrale?!
Colegul andrei11 vorbea de M5.2 ca despre un proiect al generatiilor viitoare(atata pesimism este contagios...; sper ca generatiile tinere sa fie mai optimiste si chiar sa faca mai mult pt. acest oras, votand cum trebuie), asa ca planurile de viitor(la inceput de deceniu...) sunt de privit cu mult scepticism, dar si speranta pentru o capitala....nor-ma-la, normalitate ce (pare ca) se indeparteaza de Bucuresti.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Va prezint viziunea mea asupra traseului inelarei sudice.
Plecarea este de la Dristor, insa eu vad o statie Dristor 3 acolo, situata sub str Ramnicu Valcea, in spatele primului rand de blocuri de pe Bd Camil Ressu.

Cred ca este mai bine o magistrala cu capat Dristor 3, decat sa se incerce adaptarea statiei D2 pentru prelungire deoarece:
- prelungirea de la D2 ar insemna sa se renunte la corespondenta actuala pentru un timp si pentru totdeauna la unicul acces al statiei D2 din acea parte
- ar insemna si mult deranj pentru schimb, probabil pentru o perioada ar urma sa se faca schimb pe la suprafata
- din punct de vedere al circulatiei, o magistrala continua nu stiu cat de viabila este, desi la altii exista
- nu cred ca statia D2 poate face fata plecarilor pentru doua magistrale distincte (M1 si inelara)
Se va realiza o corespondenta cu statia Dristor 1 si, implicit cu pasajul care duce la Dristor 2. Ca recomandare, as vedea sa se incerce separarea fluxurilor catre D1 si D2 si marirea capacitatii subdimensionate a actualului pasaj D2-D1.
Inelara 1- detaliu Dristor.jpg (206.1 KB; downloaded 4350 times)

De la statia Dristor 3, traseul va urma str Ramnicu Valcea pana la intersectia cu Ramnicu Sarat, apoi Ramnicu Sarat si Calea Vitan pana la Dambovita.
Inelara 1.jpg (192.53 KB; downloaded 4355 times)

De la Targul de masini se va urma sos Viatan-Barzesti si str Ion Iriceanu pana intersectia cu sos Oltentei .
Inelara 2.png (1.18 MB; downloaded 4358 times)

• sab
  • Posted:
  •  

De la intersectia cu Sos Olteniei avem 2 variante :
Varianta 1 : Cel mai simplu, drept inainte pana la Aparatorii Patriei .
La Aparatorii Patriei se va realiza statia Aparatorii Patriei 2, corespondenta  cu M2. Cu ocazia aceasta se vor corecta aberatiile din anii 80 de la constructia M2 si se vor realiza accesuri pe partile cu blocuri, inclusiv in zona Universitatii Spiru Haret.

Avantajul acestui traseu ar fi ca este simplu de realizat, pe sub trama stradala existenta si este oarecum logic si drept
Dezavantajul ar fi ca atinge tangential zona de blocuri, deci va atrage mai putini calatori si nu stiu cat de potrivita este statia Aparatorii Patriei pentru schimb, deoarece este o statie relativ mica si , atentie, cu incarcare pe la un singur capat, acelasi care va trebui sa fie folosit si pentru corespondenta.

De la Aparatori se va urma strada Turnu Magurele si str Luica pana la sos Giurgiului (intersectie cu viitoarea prelungire a M4). Am marcat cu galben cele doua corespondente, cu M2, respectiv cu M4
Inelara 3- Varianta 1-1.jpg (357.1 KB; downloaded 4348 times)

Apoi traseul merge pe sub strada Zetarilor pana la Prelungirea Ferentari.
Inelara 3- Varianta 1 -2.jpg (322.03 KB; downloaded 4350 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Pana aici, nimic extraordinar. Acum incepe partea deosebita fata de traseul "standard"...

Sa mergi drept inainte catre Autogara Rahova si Cora Alexandriei, pe sub case, neavand nicio strada mai rasarita, mi se pare cosmar si extrem de greu de realizat. Plus ca , fiind si zona de case, nu s-ar justifica.
Daca il mai votam pe Oprescu, sa darame tot ce este pe acolo si sa faca un nou bulevard, poate ca ar fi viabil, altfel nu .
Inelara- Varianta 1- Traseu case.jpg (282.44 KB; downloaded 4337 times)

Asa ca mi se pare mai logic ca  traseul inelarei sudice sa mearga pe sub Prelungirea Ferentari pana la intersectia cu strada Toporasi.
Inelara 3- Varianta 1-3.jpg (157.14 KB; downloaded 4335 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Si pentru ca vorbeam de doua variante, ca sa nu las momentan lucrurile "in aer":

Varianta 2 de la intersectia cu sos Olteniei ar fi pe sub sos Olteniei pana la Pta Sudului, unde am figurat cu galben statia Pta Sudului 2
Dezavantaje :
- este o varianta mai dificila, mai ales de la Pta Sudului incolo
- amplasarea statiei Pta Sudului 2 si curba de iesire din statie
Avantaje :
- statia Pta Sudului mi se pare mult mai potrivita pentru o statie de schimb (de fapt cred ca asa a fost si gandita)
- varianta asta de traseu cred ca ar aduce mai multi calatori decat cea pe la Aparatori si Luica
Inelara 3- Varianta 2-1.jpg (313.35 KB; downloaded 4332 times)

De la Pta Sudului avem doua variante de traseu :
1) Varianta 2A (clasica): str Nitu Vasile- Dr Gazarului, apoi pe sub str Ghimpati, oricum cu subtraversare de case pana la sos Giurgiului
2) Varianta 2B (mai indrazneata, prin inima caritierului) : str Tarnava Mica- str Straja- str Timus Nicolae- str Ghimpati pana la intersectia cu sos Giurgiului.
Inelara 3- Varianta 2-2.jpg (485.6 KB; downloaded 4338 times)

La intesectia cu sos Giurgiului va fi corespondenta variantei 2 a inelarei cu M4 (marcata cu verde). Statia inelarei se poate realiza fie de o parte , fie de cealalata a soselei Giurgiului, este loc destul.
Mai departe, traseul urmeaza str Toporasi pana la intersectia cu prelungirea Ferentari, loc in care ne intalnim cu cealalta varianta propusa, care trecea pe la Aparatori si care este marcata cu rosu.
Inelara 3- Varianta 2-3.jpg (358.77 KB; downloaded 4327 times)

Inca un avantaj al acestei variante 2 a inelerei este ca ajunge la fosta platforma Rocar, unde in mod cert se va dezvolta ceva in viitorul apropiat. Se observa cu usurinta imensul teren viran in poza de mai sus, care acum pare spatiu verde.

:?:
Și cum legi fosta platformă Autobuzul cu str Brașov ?
Pe sub case mergi cu un minus 20 metri ( sau mai jos ) și nu-i nicio problemă.
Cu o stație obligatorie în Ferentari, acum ceva ani parcă desenasem și eu un posibil amplasament pe undeva prin preajma străzii  Bacău.
Capacitatea actualei stații Apărătorii Patriei se poate dubla prin << metoda Eroilor 1 >>  :D  E deja brevetată !
Îmi este clar că viitoarea inelară va urma Inelul Median de circulație, Turnu Măgurele / Luică, etc. ( nu știu toate străzile și nu stau să le caut ).

• sab
  • Posted:
  •  

Stai ca n-am ajuns inca la str Brasov, urmeaza..  Putintica rabdare :)
Nu stiu la ce te referi prin metoda Eroilor 1, sa faci peroane in lateralele celor actuale ?

Exact, spațiu e cât vrei, pentru direcția << Centru >> se demolează construcția existentă, se lărgește peronul, se reface construcția.

Go to page:  1  ... 177 178 179 180 181 182 183  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”