Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX)

2559 posts, 1050143 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 119 120 121 122 123 124 125  ... 183

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) dekolor

De Ecotrans STCM nu stiu nimic, dar teoretic de vineri trebuiau introduse liniile R461 si R482, schimbarea liniei R459 in R449 si dublarea nr. de ture de pe linia R417. Avand in vedere ca la licitatia pentru cele 36 de autobuze a fost recent ales castigatorul, tin sa cred ca va dura putin mai mult pana vor intra in vigoare acele modificari (depinde de livrarea acelor autobuze).

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) rosetti61

Harta traseului si graficele liniei R409; dupa orarul pe care il are, sunt tot 2 ture.
409.jpg (1.34 MB; downloaded 5622 times)
409 obor.png (62.38 KB; downloaded 5617 times)
409 merii petchii.png (65.24 KB; downloaded 5620 times)

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) Daniel2000

Deci pe R409 sunt doar 2 ture, care R409,o linie foarte importantă, este principala legatura dintre Moara Vlasiei si zona respectivă si Bucur Obor, practic este fosta linie Ratb 416 din 2010. In timp ce pe R409 sunt doar 2 ture, pe R403 sunt 6 ture. Nu era mult mai simplu ca R403 sa fie la STB si sa fie operata cu 2 ture si R409 sa ajunga la STV si sa fie operata cu 6 ture? Eu personal cred ca ADTPBI este o infecție. ADTPBI este afacerea de familie a lui Firea si Pandele, de aceea singurii operatori, exceptând STCM, sunt STV-ul lui Pandele si STB-ul lui Firea. In loc ca STB sa se ocupe in special de traseele urbane si regionalele sa ajunga cat mai multe la privați, Firea prefera sa isi bage autobuzele ei, impreuna cu autobuzele lui barbacsu, o adevărată afacere de familie, cpsz...practic asta este ADTPBI, afacerea de familie a lui Firea si a lui Pandele...

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) CiprianTRB

Aparent linia R409 este asigurata de autobaza Titan.
Astazi, în prima zi de circulatie sunt repartizate autobuzele 4529 și 4826.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) alexandru_gr

Un autobuz la 4 ore sâmbătă și duminică e ca și cum nu ar circula

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) Bogdan MD

Dragoscat4609 wrote:
Deci pe R409 sunt doar 2 ture, care R409,o linie foarte importantă, este principala legatura dintre Moara Vlasiei si zona respectivă si Bucur Obor, practic este fosta linie Ratb 416 din 2010. In timp ce pe R409 sunt doar 2 ture, pe R403 sunt 6 ture. Nu era mult mai simplu ca R403 sa fie la STB si sa fie operata cu 2 ture si R409 sa ajunga la STV si sa fie operata cu 6 ture? Eu personal cred ca ADTPBI este o infecție. ADTPBI este afacerea de familie a lui Firea si Pandele, de aceea singurii operatori, exceptând STCM, sunt STV-ul lui Pandele si STB-ul lui Firea. In loc ca STB sa se ocupe in special de traseele urbane si regionalele sa ajunga cat mai multe la privați, Firea prefera sa isi bage autobuzele ei, impreuna cu autobuzele lui barbacsu, o adevărată afacere de familie, cpsz...practic asta este ADTPBI, afacerea de familie a lui Firea si a lui Pandele...

E atat de multa ignoranta in mesajul de mai sus si in toate celelalte ale tale pe subiectul asta, ca efectiv doare... Daca nu intelegi ceva despre un subiect, intreaba, nu te apucea sa poluezi forumul cu tampenii!!

In primul rand, este irelevant cine opereaza traseele, ca numarul de ture este decis de ADTPBI! Deci STB tot 2 ture ar fi bagat! Daca vrei intr-adevar o schimbare, convinge cat mai multi oameni sa le trimita mesaje. Acestia s-au dovedit destul de receptivi la propuneri si ajusteaza adesea programul si traseele liniilor regionale.

In al doilea rand, ADPTBI nu e afacerea nimanui, este singura forma normala si legala de a coordona traseele mai multor unitati administrative. Tu tii minte macar cum era acum 3 ani, in vestul salbatic? Cand STB nu putea opera in Ilfov, din cauza legii aberante care spunea ca transportul Bucuresti-Ilfov e INTERJUDETEAN si trebuie aprobat de MT (ca de acolo isi au licentele toti piratii cu dube ruginite), singurele trasee permise erau cele pentru care era era incheiat contract in mod direct intre primarii? O mana de trasee imprastiate prin Ilfov, in functie de cat de darnic era primarul... Si daca una din primariile de pe traseu nu avea bani, autobuzul trecea fara oprire prin localitatea respectiva? (vezi fostele 460 si 461, fiindca Buftea si Mogosoaia nu au putut coopera). In acelasi timp, STV opera ce trasee avea chef prin Bucuresti, cu indicative URBANE (remember 153, sau 1??). Si diverse trasee si traseute create de diversi primari care aveau ori compania personala de transport, ori au folosit fonduri publice pentru a crea una. Haos total!!

Toate varza asta a putut fi rezolvata doar prin infiintarea unei autoritati regionale, care sa coordoneze tot si sa aloce traseele in pachete licitate public la care poate participa orice firma ce indeplineste niste conditii de bun simt (deci nu DUBE care vin cand vor ele). Autoritate creata prin acordul si contributia financiara a tuturor primariilor din regiunea Bucuresti-Ilfov. Fiindca la momentul acela nu exista mare lucru in afara de STB si STV, spre socul si paranoia colegului nostru  :roll: , avem traseele pe care le avem. Situatia este temporara, la un moment dat, toate traseele vor fi relicitate si le poate lua oricine. Deja Nicarom a castigat unul sau doua pachete in est, pe care urmeaza sa intre. Pana la normalitate mai urmeaza niste ani (si nu inteleg de ce se misca asa de greu acum, ca licitatiile alea au mai bine un an...).

NB: inclusiv traseele urbane sunt teoretic sub autoritatea completa a ADTPBI, dar STB se face ca ploua si ignora orice propunere de reorganizare a traseelor propusa (si sunt MULTE). Orice modificare acum e facuta tot la propunerea STB (de aia am avut linii aberante precum 782, 361, etc). Situatia asta inteleg ca urmeaza sa se schimbe, dar trebuie PMB sa intre mai tare in societate, sa isi puna directorii la punct...

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) nicusior

Cred ca au bagat doar doua ture ca este perioada asta,cred ca dupa o-sa bage mai multe ture.

Probabil oi fi si tu vreun bagacios de seama si cel mai probabil ai circulat si tu o data cu autobuzul si gata, le sti pe toate. Eu sesisez aici pe forum toata organizarea proasta a ADTPBI. Circul zilnic cu traseele STB si STV si pana acum am vazut o gramada de nereguli. In primul rand, statiile nu sunt marcate, ADTPBI ori nu vrea, ori nu poate sa marcheze statiile, iar soferii de la STV de foarte multe ori opresc unde vor ei, de exemplu pe liniile R403 si R417. In al doilea rând turatia traseelor sunt gandite prost. Pe linia R443 de exemplu STB abia face fata cererii. Numai zic si de faptul ca R443 este operat de autobaza STB Berceni, care face cate o ora pe acces si retragere. Eu am trimis de foarte multe ori sesizari la ADTPBI. Eu doar am vrut sa arat probleme ale ADTPBI pentru ca mie personal nu mi se pare normal ceea ce se intampla acum. Sper ca in viitor sa se rezolve aceste lacune ale ADTPBI. Daca tu crezi ca problemele ADTPBI cu care eu ma "intalnesc" des cu ele sunt tampenii, inseamna ca e clara treaba cam cat de informat esti tu despre ADTPBI. Tu probabil nici nu prea circuli cu autobuzele din Bucuresti si Ilfov sau circuli foarte rar.Iar prin faza cu "afacerea de familie"a fos mai mult o ironie la adresa lui Firea si Pandele...

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) Costin

Dragoscat4609, nu te inflama. Trebuie sa intelegi ca ADTPBI ca autoritate (utilizand mai multi operatori) este singurul mod corect de a administra transportul intr-o regiune atat de mare precum B-IF. Mai trebuie sa intelegi ca daca in zona ta serviciul de transport e prost, nu inseamna ca ADTPBI e o mizerie in intregimea sa. Si nu in ultimul rand, mai trebuie sa intelegi ca fara presiune publica maxima, ei se misca deosebit de greu. Deci in loc sa te certi cu noi pe forum ca nu iti promovam problemele din zona ta particulara la rang de probleme general valabile in regiunea B-IF, mai bine le-ai scrie cate o sesizare pe saptamana, si vei vedea rezultate mai bune decat in urma certurilor cu noi aici.

Si vezi ca esti foarte aproape de un atac personal, penalizarile le cunosti, doar ai bifat ca ai citit si esti de acord cu regulamentul forumului in momentul inscrierii, nu trebuie sa mai reiau eu.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) TibiV

Despre problemele tale "de fond" au scris deja altii...

Dar ai si probleme "de forma":
Dragoscat4609 wrote:
In al doilea rândturatia traseelor sunt gandite prost.

In al treilea rand, cum facem cu acordul intre subiect si predicat?!...

Eu nu ma inflamez.Pur si simplu o tin intr-una cu subiectul asta si sa fiu sincer, am cam exagerat umpic cu subiectul acesta pe acest forum.Si cat despre greselile mele gramaticale din ultimul mesaj postat, au fost datorita neatenției. In timp ce scriam acel mesaj, eram la muncă si lucram si in acelasi timp scriam si acel mesaj si scriam in grabă, foarte rapid si nu imi dadusem seama de greselile gramaticale.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) Costin

Nicusior, avertisment pentru flame, conform regulamentului. Mesajul a fost sters.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) dekolor

Avand in vedere situatia actuala (pandemia), e logic ca au pus doar 2 autobuze pe R409. Chiar daca linia ajungea la STV, cine spune ca nu ar fi avut tot 2 autobuze pe traseu, mai ales ca inca nu au primit "noul" lot de autobuze?

Si ca veste buna, zic eu, ADTPBI si-a selectat castigatorul la licitatia pentru softul de planificare a rutelor si intocmirea programelor de circulatie, deci e posibil ca pe viitor sa vedem anumite imbunatatiri. Ba chiar in caietul de sarcini se vorbeste despre o eventuala integrare a traseelor operate de STV si STCM intr-o aplicatie, fie ea InfoTB, fie una noua.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) drbm

Dragoscat4609 wrote:
... sa isi bage autobuzele ei, impreuna cu autobuzele lui barbacsu, o adevărată afacere de familie, cpsz...practic asta este ADTPBI, afacerea de familie a lui Firea si a lui Pandele...

Nu am nimic împotriva greșelilor gramaticale rezultate din grabă, dar... •barbacsu• e mai mult decât atât... O transcriere fonetică a unei exprimări neadmise în limba română.

Vă rog corectați!

Go to page:  1  ... 119 120 121 122 123 124 125  ... 183

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”