Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1214903 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 258 259 260 261 262 263 264  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

De ce ar fi suspendate? Aici nu sunt companiile duamnei.

Bine, asta nu raspunde la intrebarea daca efectiv se lucreaza...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Livone

URANUS wrote:
A mai trecut cineva pe aici? Se lucreaza sau inca sunt suspendate lucrarile?

Ieri inca lucrau la pilele de langa STS, erau vreo 10 15 muncitori si au mai avansat lucrarile, dar  in ultimele 2 saptamani din martie nu am vazut activitate.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului URANUS

Multam de info. Au fost suspendate in ultimele 2 saptamani din martie si aici si la Doamna Ghica si cred ca si in alte parti. Bine ca au reinceput lucrul.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului CataOT

Asa cum ne asteptam si intuiam cu totii.

Mai putin colegul @ Sorin62 , uite in link cum s-a lamurit minciuna.

Preluare dintr-un mesaj de pe o pagina anterioara:
"Anul trecut era vehiculată marota cu lipsa fondurilor, că vezi doamne constructorul nu lucrează că nu sunt fonduri alocate. După ce s-a lămurit minciuna asta....."

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului vanelllou

Aici

Pasajul Ciurel

Lucrările la acest obiectiv de investiții au fost reluate pe 1 aprilie, iar în iunie ar urma să fie gata.

”Conform ultimului act adițional, STS-ul ne-a cerut să facem acea bretea care coboară de pe pod în curtea lor, fără acel aviz nu puteam da drumul la proiect, se lucrează la eșafodajul acelei bretele, partea de susținere. Cum au terminat, fac cofrajul, toarnă partea de acolo și apoi pleacă din zona respectivă. În rest pasajul este funcțional. Au venit și rosturile în șantier, le punem, mai trebuie turnat ultimul strat de asfalt și am terminat. Dacă totul merge conform planului și nu ne oprește ceva, vreo problemă financiară, nu ascund faptul că trăim niște vremuri extrem de grele, cred că într-o lună de zile este gata cu tot cu rosturi”, a declarat Marius Coaje pentru HotNews.ro.

În ceea ce privește a doua etapă, pe la Pasajul Ciurel până la Șoseaua de Centură, documentația tehnică este gata,însă nu sunt bani pentru exproprieri. ”Pentru a doua etapă a proiectului nu am mai făcut nimic, culoarul de expropriere este votat în Consiliul General, proiectul tehnic este finalizat de constructor, PUZ-ul Sectorului 6 este aprobat, doar că nu avem banii necesari exproprierilor”, a explicat Marius Coaje.

Promisiuni nerespectate și cifre greșite

Într-un comunicat emis de Primăria Capitalei la începutul lunii aprilie 2019 se arăta ca în proiectul de buget pe anul în curs s-au prevăzut pentru Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel - Autostrada București - Pitești – Nodul Virtuții circa 11 milioane de euro, iar lucrarea se va finaliza până la finalul anului.

Într-un alt comunicat emis la începutul lui 2019, reprezentanții Primăriei Capitalei afirmau că s-au recuperat întârzierile din ultimii ani, iar proiectul a ajuns de la 13% la 90%. Primarul Gabriela Firea și reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat de mai multe ori pe parcursul anului 2018 că Pasajul de la Ciurel va fi gata în luna noiembrie 2018, termen asumat de constructor. Pe 15 octombrie 2018, însă, după o vizită pe șantier primarul Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook că Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%.

Pasajul Ciurel face parte din Străpungerea Ciurel - Nod Rutier Virtuții. Valoarea totală a proiectului este de 128 milioane euro.
Primăria Capitalei a demarat lucrările la drumul expres spre Autostrada București-Pitești în 2010, iar potrivit documentelor prezentate la vremea respectivă, artera, de 8,3 km, ar fi urmat să facă legătură între Splaiul Independenței și autostrada A1. Licitația pentru executarea lucrării a fost câștigată de către consorțiul JV Bogl - Astaldi - Euroconstruct -Tehnologica și Proiect București, termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni, de la începerea lucrării, respectiv anul 2014.

Lucrările au fost oprite la câteva luni după ce au început atât din cauza litigiilor cât și din motive financiare. În 2014 au fost reluate, însă s-a lucrat cu viteza melcului. Primarul Gabriela Firea spune că atunci când a preluat lucrarea, aceasta era la 13%. Potrivit primarului Gabriela Firea, motivele blocajului au fost următoarele: nu s-au făcut plăți către constructor, nu au fost mutate rețelele edilitare iar descărcarea arheologică a durat foarte mult.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

"Intr-o luna de zile e gata". Astia sunt incorigibili.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

De la ( alt ) moderator citire:
Am dedus că  toți colegii au citit despre ce e vorba așadar am șters tot off topicul.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului antonio

Dar la inceputul anului cand au fost alocate 11 mil euro pt lucrare, nu erau incluse si exproprierile? Daca PMB va inaugura un pasaj pe care se va circula doar pe benzile colectoare si va iesi intr-un giratoriu va fi o rusine istorica pt PMB.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului orex

Gresesti! Va fi o realizare epocala a ”pandemicei” perioade FI...REA! ;)  :bere:
PS
Si daca se va ”arunca” cu bani pentru exproprorieri, in riverani, n-are cum, sa nu ramana, cel putin, pentru un cincinal, traficul auto ”infundat” in zona, la cum arata PUZ-ul actual!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Nu inteleg care sunt benzile colectoare dar este sigur ca se va inaugura asa si se va circula pe peste tot(rampa STS nu cred ca va avea prea mult trafic dar sa vedem).
Cei de la Hotnews joaca la 2 capete, critica dar cu jumatate de gura ca sa ramana prieteni cu toata lumea asa ca evident iese o varza, exproprierile despre care se vorbeste nu au treaba cu pasajul ci cu strapungerea, cum strapungerea inca nu a inceput nu are rost sa se faca exproprierile, sunt mai multe motive aici:
- preturile tind sa scada in zona santierelor facute pe modelul republici bananiere asa ca daca mai intinzi elasticul 1-2 ani cu exproprierile atunci iesi mai eiftin
- daca ai expropriat un teren atunci esti responsabil legal pentru ce se intampla acolo, ca daca lasi un maidan chiar si cateva luni invariabil incep unii sa arunce gunoaie, dupaia altii le dau foc sau se mai intampla mai stiu eu ce nazbatii, dai de lucru la Locala sau incep vecinii cu reclamatii, bataie de cap deci din nou motiv sa le impingi cat mai departe
- PMB nu are fonduri decat pentru cateva mari santiere concomitente, avem Ciurel, FdG, Dna Ghica, Pantelimon, Ghencea, Grant, Basarab inca nu este platit cu totul, stati usor

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Citaro2037

În capătul dinspe Uverturii va avea legatură cu strada Amilcar Săndulescu? Observ dimineata cum coboară autovehicule de pe strada Aleea Lacul Morii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Frankie

Primăria Capitalei taie de la marile proiecte de investiții: Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea : https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... hencea.htm

Incompetenta PMB a ajuns la cote maxime, se taie din investitii in infrastructura si se dau mai multi bani la asistenta sociala.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

S-a taiat de la strapungere, nu de la pod/pasaj.
Sandulescu este ingusta si distrusa, nu cred ca se incurca cu ea, daca nu se apuca sa o repare atunci in nici un caz.
Probabil ca masinile de pe Lacul Morii veneau de la biserica, o fi fost nunta sau ceva.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Citaro2037

Dimineața la 7.30-8.00,apoi stânga pe Splai.

Go to page:  1  ... 258 259 260 261 262 263 264  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463831 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”