MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723439 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 566 567 568 569 570 571 572  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Stefan28

Nu stiu ce sa zic, dar totusi cred ca Metrorex nu va mai dori sa inaugureze segmente noi din retea cu trenuri IVA!  :lol:  :lol:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului BGP2597

Nu știu dacă există video postat în presă, am urmărit în direct, dar în ședința de Guvern care are loc acum (sau care s-a încheiat), Ministrul anunța că a participat azi la o conferință cu directorii companiilor din subordine în ceea ce privește investițiile în această perioadă și s-a bătut cu pumnul în piept că pentru M5 rămâne valabilă data de 30 iunie. Acum, cei care urmăresc îndeaproape șantierul cred că sunt mai în măsură să își expună părerea.

Later Edit: Pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor a apărut o postare care spune multe și de fapt nimic. Relevant e al doilea paragraf:

Dialogul purtat de către ministrul Lucian Bode cu constructorii din infrastructura rutieră și feroviară, în cadrul videoconferinței desfășurată astăzi, 26 martie 2020, a avut ca rezultatmenținerea termenelor asumate prin contracte, în ciuda contextului actual determinat de criza generată de noul coronavirus COVID-19.

Sursa: https://www.facebook.com/MinisterulTran ... 4049994467

Domnu Andrei11, punmeister si GPS, v-am studiat marele regulament si legat de Caps Lock spune doar sa nu fie folosit abuziv. Am scris BOMBARDIER asa deoarece este o companie recunoscută mondial si asa se scriu in general numele companiilor mari. Asa ca incetati sa mai corectati fara sens, mai ales daca sunt membrii noi, relativ ca mine, si ganditi putin inainte sa scrieti!   ;)  ;)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului orex

Stefan, pentru a-ti da siguranta si a avea certitudinea ca Bombardier va circula pe M5.1,
Observație : Având în vedere contextul actual în ceea ce privește circulația viitoare pe această secțiune a Magistralei 5 (în sensul că temporar nu se va putea realiza cu trenuri noi de metrou), implementarea contractului va fi realizată în două faze: Faza 1: Această fază va cuprinde toate activitățile legate de proiectare, livrare și montare a echipamentelor fixe, astfel încât să poată fi realizată circulația trenurilor în sistem ATP – cu parcursuri optice, conform „Instrucțiunii de Mișcare la Metrou Nr. 005M (Art. 159, lit. b, alin. 2)”. Circulația se va realiza pe bază de parcursuri optice cu trenuri de tipul BM (13 trenuri), existente în parcul de material rulant al Metrorex, puse la dispoziție de beneficiar. În această fază se vor monta toate echipamentele fixe necesare asigurării circulației trenurilor de tip BM pe Magistrala 5 ( aceste trenuri nu vor fi echipate suplimentar). Stațiile capăt de magistrală (tronson) - Eroilor, Râul Doamnei, Valea Ialomiței vor fi echipate cu semnale de intrare (normal și falsă). Totodată zonele cu macazuri vor fi echipate cu semnale luminoase de acoperire. Circulația trenurilor de tip BM va fi condusă de la patru (4) posturi IDM (Impegat de Mișcare) situate în următoarele stații: Eroilor 2, Romancierilor, Râul Doamnei și Valea Ialomiței. În această fază se va asigura trasarea automată a circulației trenurilor(funcția trenograf), în conformitate cu specificațiile din Caietul de Sarcini din Proiectul Tehnic. Totodată, Contractantul va furniza în Faza 1 și Sistemul de Informare Dinamică a călătorilor, inclusiv sonorizare, pentru întreaga secțiune a Magistralei 5, respectiv Râul Doamnei – Eroilor 2 și Stația și Depoul Valea Ialomiței.

PS
E citat, fix din caietul de sarcini aferent procedurii de atribuire a contractului ”Sistemul de siguranță și automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică Secțiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Stația și Depoul Valea Ialomiței”, castigat la ”bara” in instanta, de Alstom Transport S.A., un alt faimos ”roman foileton” al achizitiilor dedicate edificarii infrastructurii din Romania.

Multumesc mult! Eram convins oricum ca vor fi, sa vada ceilalți sa nu zica ca aberam! :lol:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Mesajele  care nu le mai găsiți sunt la Gramatică și la Club

Re: Stiri despre proiect TibiV

ariciu wrote:
https://www.google.ro/amp/s/amp.dcnews.r ... 499.html

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut noi precizări despre termenul de finalizare a metroului Drumul Taberei, magisitrala 5.
Am avut, zilele trecute, o discuție cu toți marii antreprenori pe infrastructură de transport din România și le-am cerut ca șantierele să rămână deschise”, a anunțat ministrul Bode, la ”Legile Puterii”, de la Realitatea Plus, miercuri seara.

În continuare, Lucian Bode a făcut precizări și despre stadiul lucrărilor la metroul Drumul Taberei și termenul de finalizare:

”Pe magistrala de metrou Drumul Taberei - Eroilor sunt în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar tot ce înseamnă automatizări au fost achziționate toate echipamentele. Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje. Noi estimăm că undeva pe la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm și recepțiile parțiale, împreună cu ISU, cu Inspectoratul de Stat în Construcții, a obiectivelor, iar angajamentul antreprenorilor, pe cele trei contracte, ramâne nemodificat. Termen, sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie, metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători”.

”Rămâne această dată, asumată de antreprenori”, a adăugat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Bode bate campii... :(

Re: Stiri despre proiect Budy187

Eu cred ca este posibil ce spune el cu conditia ca mobilizarea sa fie sustinuta. Nu pot da toate accesurile gata la DT dar pot momentan si fara ele.

Re: Stiri despre proiect ByOnu

Inteleg... deci in timp util pentru alegeri, sperand astfel sa castige PMB si PS6.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Budy187 wrote:
Eu cred ca este posibil ce spune el cu conditia ca mobilizarea sa fie sustinuta. Nu pot da toate accesurile gata la DT dar pot momentan si fara ele.

Si fara pasajul de legatura de la Eroilor...

Re: Stiri despre proiect orex

Cu o mobilizare exemplara, chiar si cu ”asta miku” printre noi, in 2 luni pot definitiva cel putin 2 iesiri din subteran ca sa ia aviz ISU fiecare statie! Min. 2 accesuri sunt gatate la fiecare statie deja!!
Nu m-ar deranja sa urc direct la suprafata, la Eroilor, pe sub scheletul ala de ”Zeppelin”, si sa o iau spre Dambovita, cateva luni, ca s-o definitiva, anul asta, ”pavoazarea” corespondentelor si accesurilor restante!  :mrgreen:

Re: Stiri despre proiect andrei11

Și cum faci să nu mai plătești odată la transbordare ?

Re: Stiri despre proiect orex

Simplu, extrem de simplu!
”Bilete” cu valabilitate pe ”perioada” de timp! Ce mare smecherie e?! Inventam, abia acum, NOI, apa calda?! ;)
PS
Daca tot apreciem aplicatia informatica, sa-i vedem si valentele, nu?! :lol:  :lol:  :lol:

Go to page:  1  ... 566 567 568 569 570 571 572  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”