MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile și ramele ASTRA/IVA (BM1)

1351 posts, 662720 views

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 97

📖 Pagination options
Re: Trenurile ASTRA/IVA andrei11

Ideea chiar e genială:
1) Muzeul din Dej din câte știu chiar e întreținut.
2) Bucureștiul prin compartimentul de specialitate NU este interesat de un muzeu Cf unde să fie expusă și o IVA.
3) Sunt vizitatori și în acea zonă,  Bucureștiul nu e buricul țării.
4) Oricum muzeul Cf din București este o glumă proastă, e de toată jena.
5) IVA e arădeancă, mai degrabă  arădenii s-ar duce să o vadă, nu bucureștenii.

• Michael_ARI
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile ASTRA/IVA Michael_ARI

„Gluma proastă” este însăși „branșa” pasionaților feroviari pentru care făcutul de poze este activitatea principală. Deși este off-topic nu am văzut oameni pasionați de istorie cu adevărat cu care să poți să faci ceva concret. Cazul vagoanelor fostei garnituri „București” de la Obor cred că nu mai are nevoie de explicații. Revenind la REM, cred că ar fi mai bine să o dăm rușilor, pentru că ei știu cum stă treaba cu păstratul istoriei. Din păcate, noi mai avem de învățat...

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile ASTRA/IVA GPS

Nu numai rușii știu cum stă treaba...
Da, ideea este una foarte bună, mai ales că cei de acolo probabil o vor primi cu brațele deschise.

• Michael_ARI
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile ASTRA/IVA Michael_ARI

Ca să încheiem off-topicul cu a fi sau a nu fi...
Special pentru pretenul GPS - și pentru ceilalți membrii ai forumului - o „mostră” de cum arată un muzeu feroviar la huliții ruși:

Și nu uitați „tovarăși”: Politica și ideologiile nu au ce să caute în cultură!

Acum revenind la REM.
Lucrez la o monografie privind acest vehicul feroviar. Dacă pe acest forum există oameni pasionați cu adevărat de istorie, îi rog să mă contacteze direct pe pagina din semnătură (https://www.facebook.com/BucharestSubwayMuseum/). Din păcate, pe acest forum mesageria privată funcționează după cu totul alte criterii, mai mult sau mai puțin coerente...

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile ASTRA/IVA GPS

1. E GPS, nu GSP...
2. Nu am spus că rușii nu se pricep, am spus că mai există și prin alte țări astfel de muzee, deci nu sunt ei singurul exemplu.
3. După ce un moderator o să mute discuția în locul potrivit, o să mă chinui să detaliez un pic și de ce cred că ideea aducerii unei rame la Dej, sau de ce nu a unui TEM, este una bună.

Re: Trenurile ASTRA/IVA ByOnu

E ok discutia aici, GPS. Mihai, eu nu spuneam ca singurele REM care vor fi pastrate sa ajunga la Dej, ci pe langa cele pe care Metrorex trebuie sa le pastreze intr-un depou de metrou, o rama, doua, sa ajunga SI la Dej. Cat mai multe REM imprastiate prin tara, cu atat mai bine, decat la autogen.

Din nou, nu vreau ca singurele REM sa plece din Bucuresti, ci sa plece cat mai multe prin tara, dar sa ramana cel putin doua REM si in Bucuresti.

:yes:  :bere:

Re: Trenurile ASTRA/IVA shoppy

Păi și ce ai vrea să facă pasionații? Să picheteze MT, IMGB, sau ce?

Re: Trenurile ASTRA/IVA subway guru

Avem o jumatate de tren CAF ramasa in depou la IMGB, ce urmeaza sa fie extrasa cu drujba! E numai buna de muzeu!
:rofl:

• LOLEST
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile ASTRA/IVA LOLEST

IMG-20200215-WA0002.jpg (144.42 KB; downloaded 6289 times)
Ieri la scurt timp dupa ce am coborat la statia 1 Dec 1918, prietenul meu care a ramas in metrou si care a mers pana la Anghel Saligny a avut parte de o surpriza, o IVA garata la peron, in capul meu eram "Nimic special, poate doar fac o manevra sa o bage in remiza, ca poate a sosit de pe M4", dar el mi-a spus ca pe indicatorul de directie din cabina scria "Dristor 2". Sunt intr-o mare dilema, are cineva idee ce anume se intampla? Si mai ales, care este temul din poza?
Screenshot_20200216-111803_Video Player.jpg (607.31 KB; downloaded 6296 times)

Re: Trenurile ASTRA/IVA punmeister

Posibil sa fie 010-049-060.

Re: Trenurile ASTRA/IVA PaulIP

punmeister wrote:
...

Placuta producatorului indica anul 1981. Sa fie vorba de IVA duse la RK si nereturnate niciodata la Bucuresti?
In ce an s-au fabricat vagoanele intermediare? Posibil dupa 1989, caci daca ar fi fost inainte, s-ar fi dat tot interesul sa se introduca in circulatie.

Da si da.

Vagonul din poza face parte dintr-unul din cele 2 REM trimise la Arad si abandonate chiar in timpul operatiunilor de reparatie. La Astra Arad au fost construite in anii '90 un numar de 5 vagoane IVA intermediare fara post de conducere.

Alte 2 sau 3 REM au fost de asemenea trimise concomitent la reparatii la FAUR/Republica, RK ce nu a mai avut loc.

Toate au fost casate in preajma anului 2009, parca. Cat despre intermediare, nu mai stiu nimic.
IVA abandonate arad.png (575.03 KB; downloaded 5764 times)

Doua fotografii Agerpres, datate 28 Aprilie, 1989. Ipostazele surprind mai multe rame in halele Interprinderii de Vagoane Arad, precum si vagonul utilitar de serviciu VS01 care astazi este in Depoul Berceni.
1989-04-28 iva.jpg (86.33 KB; downloaded 5435 times)
1989-04-28 iva2.jpg (101.2 KB; downloaded 5426 times)

Re: Metrou File de Poveste 1689

Revin cu o intrebare pe care am adresat-o cu multi ani in urma...

Din informatiile pe care le am de la cineva implicat in procesul de productie (din pacate persoana a decedat de multi ani, asa ca nu mai pot cere detalii), primele rame de metrou (cele cu profil frontal retras) au fost produse (sau cel putin finalizate) la Uzinele 23 August din Bucuresti.

Poate cineva confirma/infirma aceasta informatie ?

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 97

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464038 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”