Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214182 views

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 45

📖 Pagination options
Re: Pistele pentru biciclisti andreiiul

Vad ca pe ambele trotuare ale Bd Aviatorilor pistele sunt amenajate pe trotuar. Pana la urma pista de biciclete pe trotuar e legala sau nu? Mai ales ca in unele poze vad ca "taie" calea pietonilor.

Re: Pistele pentru biciclisti cris_m

Din cate stiu eu nu este legala pista pe trotuar. Aici ma ghidez dupa ce exista deja refacut, Pantelimon si Rebreanu, unde Brigada Rutiera a instalat semne de interzis biciclete, considerand pista un pericol pentru pietoni si biciclisti (partial justificat dpmdv).

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

Pista de pe Aviatorilor ESTE una dintre putinele legale pe trotuar.

*nota: de la data raspunsului de mai sus, a fost inchisa intreaga pista de pe Rebreanu din cunostintele mele. Asta este caz demn de curtea de conturi...
situatie-piste-2016-13-iunie.jpg (611.97 KB; downloaded 4412 times)

Re: Pistele pentru biciclisti Albert

Ar trebui sa o omologheze și pe cea de pe Bulevardul Pantelimon. Nu e atât de rea.

Nu e atat de rea? :bleah: Este groaznica si foarte periculoasa pentru ca masinile parcheaza fix langa ea pe portiuni lungi si exista riscul de a te trezi cu o portiera oricand. Riscul acesta este cat se poate de palpabil.

Nu mai zic ca in intersectii pista te abandoneaza total, ceva in genul "succes, frate, ne vedem pe partea cealalta, daca ai trecut sanatos sau daca nu te-a oprit Politia".

Ai inaugura o autostrada care pe anumite portiuni are doar o banda pe sens sau dispare subit pentru 100m, doar pentru ca nu este atat de rea?

Pista din Pantelimon trebuie reconstruita integral. Este unul dintre cele mai urate proiecte lasate de Oprescu. Noroc ca Rebreanu a iesit mai decent.

Da, cunosc problema cu mașinile care parchează paralel cu pista pe bulevardul Pantelimon. Totusi, nu e o problema asa mare. S-ar putea rezolva cu o bordura de 60-70cm astfel încât șoferii sa nu mai poată deschide portiera pe pista. De porțiunile alea de care zici tu ca te abandonează total nu stiu, dar poate nu am fost eu prea atent. La Pantelimon mai e și problema ca pistele trec prin stațiile de autobuz care sunt mereu aglomerate și practic trebuie sa treci cu bicicleta printre călători.

In alta ordine de idei, singurele piste de o calitate buna pe care putem circula sunt pe Calea Victorei, Liviu Rebreanu și Aviatorilor care e lucrat cu picioarele. Am fi putut avea și pe bulevardul Unirii și Burebista dacă nu le lua Betonita in administrare. In acest mandat “duamna” noastră primar a fost ocupată sa degreveze bugetul PMB și sa dea in administrare marile bulevarde către primăriile de sector. Implicit, fiecare primar le-a amenajat in felul lui. Negoita cu clasicele pavele și beton roz, Baluta cu parcările in spic și copacii prinși intre borduri, iar ceilalți nu prea au mișcat nimic. Evident, niciunul dintre cei numiți mai sus nu s-a gândit și la pistele de biciclete.

Mie mi s-ar fi părut normal ca PMB sa aibă in administrare marile bulevarde (acelea pe care circula STB), iar primăriile de sector sa aibă in administrare străzile secundare. Doar asa am putea avea o amenajare a bulevardelor unitara. Voi ce părere aveți? Un exemplu de asa nu ar putea fi Nerva Traian unde avem pavele și beton roz noi, dar șina OR. E hilar. :bleah:

Re: Pistele pentru biciclisti adila

Si parerea mea este ca trebuie o gandire unitara, integrata, insa la noi in oras altele sunt interesele asa cum bine ai observat si tu.
Mai avem o pista desi este cam scurta, pe Buzesti, de la Stirbei Voda la Piata Victoriei. Specimene cu doua picioare, care blocheaza accesul pe acesta pista avem evident si aici.

Eu cred ca acum mai mult ca oricand, este momentul sa se accelereze sau macar sa se continue proiectele de piste de biciclete, si sa lase naibi ghivecele, fantanile, panselutele, bordurile etc. In contextul actual, transportul individual poate fi o solutie, macar pentru cei care isi doresc dar nu au pe unde.

Victor a pus o serie de fotografii cu noul tronson dintre Bd. Regina Elisabeta si Piata Natiunilor Unite. :P Fotografiile pot fi gasite la topicul dedicat lucrarilor de modernizare pentru Calea Victoriei. :)

Urmărind topicele de la M5, sunt intrigat de faptul ca reapar vechile "piste" declarate ilegale de catre Brigada Rutiera. Hai ca poate n-ar fi atat de rau, ai zice la prima vedere, dar zau: stalpisori in mijlocul pistelor. Doi la mana, cine a decis culoarea verde? In tot orasul este rosu. Nu este normal sa nu se tina cont de codul culorilor.
Sursa topic M5
20200327_133811.jpg (785.59 KB; downloaded 4180 times)

Pistele astea nu cred ca o sa fie niciodata omologate de Brigada Rutieră. Și degeaba zici de stâlpi in mijlocul pistei, exact același lucru se intampla și pe Aviatorilor. Bătaie de joc...

Re: Pistele pentru biciclisti Costin

In Drumul Taberei e definitia clasica de "noi muncim nu gandim". Pistele pe trotuar au fost declarate neconforme / ilegale mai recent decat proiectarea lucrarilor la M5. Acum Dorel vede pista in proiect si o traseaza, ce daca e ilegal, el face ce e in proiect :roll:

Cica incurajam mersul cu bicicleta. Intre centru si Pipera exista un mare gol: Bd. Beijing si Bd. Caramfil, unde pista pur si simplu .. nu exista. Odata ajuns acolo, ori iti faci curaj si te inghesui pe carosabil (deoarece toti suntem ciclisti cu experienta, iar traficul este foarte calm si sigur), ori o iei de coarne si mergi pe langa ea vreo 15 min, pe trotuar.
98345086_894292167704650_7324823666833752064_n.jpg (43.91 KB; downloaded 3313 times)

Re: Pistele pentru biciclisti subway guru

Trebuiau facute in regim de urgenta in perioada starii de urgenta, s-a pierdut ocazia.
Madam Nu-Fi-Rea putea macar sa refaca marcajele rutiere dar le-a ratat si pe astea, era mai preocupata de consumarea testelor chinezesti cumparate en-gros de acoliti la super-pret.
In DT pistele au fost refacute asa cum au fost ele ab initio, cerinta expresa PMB.

Re: Pistele pentru biciclisti shoppy

Pe trotuar este ilegală pista vopsită pentru că legea spune că trebuie delimitată de trotuar cu bordură. Pe Aviatorilor au transformat tot trotuarul în pistă deci nu se mai învecinează cu trotuarul.

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463813 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”