Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1724974 views
📖 Pagination options
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
Utilizator anonim
Pentru ca atunci cand le-au casat faceau loc celor din licitația anulata de DNA în urma tentativei de fraudare în favoarea CAF.
Pentru ca atunci cand le-au casat faceau loc celor din licitația anulata de DNA în urma tentativei de fraudare în favoarea CAF.
- sab
-
Posted:
-
sab
Daca nu avem IVA disponibile, exista doua solutii:
1. NU inauguram M5
2. Luam 8 trenuri de pe M1/3, inauguram M5 doar ca sa ne aflam in treaba,cu un metrou la 10 minute. Iar la Eroilor cei de pe M5 sa se descurce, eventual cu STB-ul.
Si asa, sa iei BM-urile si sa introduci IVA pe M3 nu era o solutie prea buna, deoarece marea intervalul dintre trenuri pe tronsonul comun. Dar sa iei 8 trenuri de pe ambele magistrale, sa nu introduci nimic in loc si sa te astepti ca sistemul sa functioneze parca este prea de tot...Este o solutie super-profesionista.... De nu are nimeni curajul sa spuna ca nu se poate inaugura M5 pana in 2024 , daca tot s-au grabit cu autogenul ?
Daca nu avem IVA disponibile, exista doua solutii:
1. NU inauguram M5
2. Luam 8 trenuri de pe M1/3, inauguram M5 doar ca sa ne aflam in treaba,cu un metrou la 10 minute. Iar la Eroilor cei de pe M5 sa se descurce, eventual cu STB-ul.
Si asa, sa iei BM-urile si sa introduci IVA pe M3 nu era o solutie prea buna, deoarece marea intervalul dintre trenuri pe tronsonul comun. Dar sa iei 8 trenuri de pe ambele magistrale, sa nu introduci nimic in loc si sa te astepti ca sistemul sa functioneze parca este prea de tot...Este o solutie super-profesionista.... De nu are nimeni curajul sa spuna ca nu se poate inaugura M5 pana in 2024 , daca tot s-au grabit cu autogenul ?
-
- alexxd_31
-
Posted:
-
alexxd_31
In urma cu ceva dimp am gasit pe internet "Contractul de servicii publice încheiat cu Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” - S.A. pentru perioada 2016 -2018L"
Acolo apare "ANEXA Nr. 3 – Lista Mijloacelor de Transport Utilizate la Prestarea OSP"
Pana la urma cele 45 REM-uri Iva mai sunt functionale?
Din cele inactive 48 la numar in 2016 s-a mai taiat ceva?
Nu se pot forma TEM-uri din doua REM-uri care sa se poata utiliza pe M4 respectiv M5.1.
Un tren de patru vagoane este suficient pentru M4.
Acelas tabel apare si in "CONTRACT DE SERVICII PUBLICE din 26 februarie 2019" singura diferenta e ca apar 24 de trenuri CAF. inclusiv cel avariat in Ianuarie 2019.
In urma cu ceva dimp am gasit pe internet "Contractul de servicii publice încheiat cu Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” - S.A. pentru perioada 2016 -2018L"
Acolo apare "ANEXA Nr. 3 – Lista Mijloacelor de Transport Utilizate la Prestarea OSP"
Pana la urma cele 45 REM-uri Iva mai sunt functionale?
Din cele inactive 48 la numar in 2016 s-a mai taiat ceva?
Nu se pot forma TEM-uri din doua REM-uri care sa se poata utiliza pe M4 respectiv M5.1.
Un tren de patru vagoane este suficient pentru M4.
Acelas tabel apare si in "CONTRACT DE SERVICII PUBLICE din 26 februarie 2019" singura diferenta e ca apar 24 de trenuri CAF. inclusiv cel avariat in Ianuarie 2019.
Anexa3.JPG (130.57 KB; downloaded 4038 times)
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Asa si cu declaratia fostului ”prim” al Metrorex cum ramane cand clama in 31.03.2017 ca sunt 56 IVA in ”fonctiune”?
https://www.news.ro/social/statiile-de- ... 1516883440
Conform celor de mai sus sunt active doar 7 TEM-uri!
Asa si cu declaratia fostului ”prim” al Metrorex cum ramane cand clama in 31.03.2017 ca sunt 56 IVA in ”fonctiune”?
https://www.news.ro/social/statiile-de- ... 1516883440
Conform celor de mai sus sunt active doar 7 TEM-uri!
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
TIPĂTESCU
Vreo paispce... cinspce.
PRISTANDA
Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm; două la prefectură.
TIPĂTESCU
Două...
PRISTANDA
Două pe piaţa lui 11 Fevruarie...
TIPĂTESCU
Patru...
PRISTANDA
(căutând în gând)
Două la primărie...
TIPĂTESCU
Şase...
PRISTANDA
(acelaşi loc)
Unul la şcoala de băieţi...
TIPĂTESCU
Şapte...
PRISTANDA
Unul... la şcoala de fete...
TIPĂTESCU
Opt...
PRISTANDA
Unul la spital...
TIPĂTESCU
Nouă...
PRISTANDA
Două... la catrindală, la Sf. Niculae...
TIPĂTESCU
Unsprezece.
PRISTANDA
Două la prefectură... paispce...
TIPĂTESCU
(râzând)
Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură.
PRISTANDA
Nu, coane Fănică, să trăiţi! (continuă repede, pe nerăsuflate.) Două la primărie, optspce, patru la şcoli, douăzeci şi patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci...
TIPĂTESCU
(râzând)
Le-ai maii numărat o dată pe toate astea şi aduni rău...
PRISTANDA
Doamne păzeşte, coane Fănică, să trăiţi, patruzeci şi patru, în cap... patruzeci şi patru... Cum zic, unul-două, poate vântul... ori cine ştie...
TIPĂTESCU
(râzând)
Ghiţă... apoi nu mă orbi de la obraz aşa.
PRISTANDA
(schimbând deodată tonul, umilit şi naiv)
Famelie mare... renumeraţie după buget mică...
TIPĂTESCU
(uitându-se la ceas)
Ia să lăsăm steagurile, Ghiţă...
PRISTANDA
Curat să le lăsăm, coane Fănică.
https://biblior.net/o-scrisoare-pierduta/actul-i.html
TIPĂTESCU
Vreo paispce... cinspce.
PRISTANDA
Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm; două la prefectură.
TIPĂTESCU
Două...
PRISTANDA
Două pe piaţa lui 11 Fevruarie...
TIPĂTESCU
Patru...
PRISTANDA
(căutând în gând)
Două la primărie...
TIPĂTESCU
Şase...
PRISTANDA
(acelaşi loc)
Unul la şcoala de băieţi...
TIPĂTESCU
Şapte...
PRISTANDA
Unul... la şcoala de fete...
TIPĂTESCU
Opt...
PRISTANDA
Unul la spital...
TIPĂTESCU
Nouă...
PRISTANDA
Două... la catrindală, la Sf. Niculae...
TIPĂTESCU
Unsprezece.
PRISTANDA
Două la prefectură... paispce...
TIPĂTESCU
(râzând)
Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură.
PRISTANDA
Nu, coane Fănică, să trăiţi! (continuă repede, pe nerăsuflate.) Două la primărie, optspce, patru la şcoli, douăzeci şi patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci...
TIPĂTESCU
(râzând)
Le-ai maii numărat o dată pe toate astea şi aduni rău...
PRISTANDA
Doamne păzeşte, coane Fănică, să trăiţi, patruzeci şi patru, în cap... patruzeci şi patru... Cum zic, unul-două, poate vântul... ori cine ştie...
TIPĂTESCU
(râzând)
Ghiţă... apoi nu mă orbi de la obraz aşa.
PRISTANDA
(schimbând deodată tonul, umilit şi naiv)
Famelie mare... renumeraţie după buget mică...
TIPĂTESCU
(uitându-se la ceas)
Ia să lăsăm steagurile, Ghiţă...
PRISTANDA
Curat să le lăsăm, coane Fănică.
https://biblior.net/o-scrisoare-pierduta/actul-i.html
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
orex
@alexxd_31
Nu pot decat sa ”rupa” de undeva din parcul circulant, nicidecum sa adauge TEM-uri la M5.1!
@alexxd_31
Nu pot decat sa ”rupa” de undeva din parcul circulant, nicidecum sa adauge TEM-uri la M5.1!
- helixdq
-
Posted:
-
helixdq
In anexa proiectului de aici:
http://www.mt.gov.ro/web14/transparenta ... 6022020dtf
se gaseste si programul de circulatie pe M5, nu are rost sa speculam:
Mie mi se pare ok in principiu, nu cred ca ne puteam realist astepta la mai mult pana la finalizarea achiztiei de trenuri.
In anexa proiectului de aici:
http://www.mt.gov.ro/web14/transparenta ... 6022020dtf
se gaseste si programul de circulatie pe M5, nu are rost sa speculam:
program metrorex m5.png (100.68 KB; downloaded 4888 times)
Mie mi se pare ok in principiu, nu cred ca ne puteam realist astepta la mai mult pana la finalizarea achiztiei de trenuri.
- sab
-
Posted:
-
sab
Tabelele alea sunt facute la misto, de un functionar care probabil nu stie cum arata in realitate M5.1.
Mai exact nu stie "amanuntul" ca Valea Ialomitei (pe de o parte) si Raul Doamnei si Brancusi (pe de alta parte) nu sunt pe aceeasi linie, deci nu ai cum sa ai acelasi interval pe toata magistrala. Daca ai 6 min pe tronsonul comun, ai 12 min pe ramuri, la fel ca pe M1+3....Dar, cine stie, poate au facut o bucla de la Valea Ialomitei la Raul Doamnei si nu mai avem doua ramuri. N-ar fi fost rau...
Tabelele alea sunt facute la misto, de un functionar care probabil nu stie cum arata in realitate M5.1.
Mai exact nu stie "amanuntul" ca Valea Ialomitei (pe de o parte) si Raul Doamnei si Brancusi (pe de alta parte) nu sunt pe aceeasi linie, deci nu ai cum sa ai acelasi interval pe toata magistrala. Daca ai 6 min pe tronsonul comun, ai 12 min pe ramuri, la fel ca pe M1+3....Dar, cine stie, poate au facut o bucla de la Valea Ialomitei la Raul Doamnei si nu mai avem doua ramuri. N-ar fi fost rau...
-
- orex
-
Posted:
-
orex
@helixdq
Ceva, ceva trebuia sa-ti atraga atentia!
Cand am fost in invatamantul primar, pe ultima coperta a unui caiet de matematica exista tabla inmultirii!
Ia vezi cum se divide 56 la 6, ca-ti da doar...9,33!
Adica, tu mai musti la ”chiftelele” lor, cand operatiile de gradul doi nu le stapanesc?!
6x9=54, 7x8= 56 din toate timpurile, nu?!
PS
Sa nu dea vina pe o ”greseala de tehnoredactare computerizata” ca nu tine nici la cea mai ieftina ”tavaleala”!
@helixdq
Ceva, ceva trebuia sa-ti atraga atentia!
Cand am fost in invatamantul primar, pe ultima coperta a unui caiet de matematica exista tabla inmultirii!
Ia vezi cum se divide 56 la 6, ca-ti da doar...9,33!
Adica, tu mai musti la ”chiftelele” lor, cand operatiile de gradul doi nu le stapanesc?!
6x9=54, 7x8= 56 din toate timpurile, nu?!

PS
Sa nu dea vina pe o ”greseala de tehnoredactare computerizata” ca nu tine nici la cea mai ieftina ”tavaleala”!
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Un asemenea numar imens de personal in bvc nu s-ar justifica decat daca ar intentiona sa abandoneze contractul cu Alstom si sa preia mentenanta in regie proprie, ceea ce ar fi o prostie tehnica si o gaura neagra economica...
Altfel e suficienta regula de trei simpla referitoare la nr de personal/km de retea care si asa e enorm comparativ cu alte retele de metrou europene similare...
Un asemenea numar imens de personal in bvc nu s-ar justifica decat daca ar intentiona sa abandoneze contractul cu Alstom si sa preia mentenanta in regie proprie, ceea ce ar fi o prostie tehnica si o gaura neagra economica...
Altfel e suficienta regula de trei simpla referitoare la nr de personal/km de retea care si asa e enorm comparativ cu alte retele de metrou europene similare...
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Daca 9-11 minute sunt pe traseul comun, inseamna ca la capete (VI, VA si RD) avem 18-22 minute sau este sacrificat un capat, neatractiv sau discriminatoriu. Voi cum intelegeti tabelul?
Daca 9-11 minute sunt pe traseul comun, inseamna ca la capete (VI, VA si RD) avem 18-22 minute sau este sacrificat un capat, neatractiv sau discriminatoriu. Voi cum intelegeti tabelul?
- sab
-
Posted:
-
sab
Exact asta spuneam si eu fix sub tabele...Oricum, chiar daca intervalul pe M5 ar fi unul decent de 4-5min, la capete am avea 8-10 min.
Daca ne-a mancat undeva sa facem bufurcatie...
Exact asta spuneam si eu fix sub tabele...Oricum, chiar daca intervalul pe M5 ar fi unul decent de 4-5min, la capete am avea 8-10 min.
Daca ne-a mancat undeva sa facem bufurcatie...
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Mai bine faceau statia la mijloc intre Romancierilor si Valea Argesului si ramanea depoul separat. Pentru 100 m de castig pentru cei din zona depoului avem intervalul asta sau o statie in minus... Acuma ce sa mai facem, ne vaitam ca babele, atat ne-a ramas.
PS: nu cred ca au facut nicio bucla, ar fi zis si nici nu prea au avut unde.
Mai bine faceau statia la mijloc intre Romancierilor si Valea Argesului si ramanea depoul separat. Pentru 100 m de castig pentru cei din zona depoului avem intervalul asta sau o statie in minus... Acuma ce sa mai facem, ne vaitam ca babele, atat ne-a ramas.
PS: nu cred ca au facut nicio bucla, ar fi zis si nici nu prea au avut unde.
- sab
-
Posted:
-
sab
Normal ca nu au facut bucla, era o gluma...
Pana la urma, o solutie eleganta este inaugurarea fara statia Valea Ialomitei. Partea stranie este ca aceasta este cea mai frumoasa statie. Ironia sortii sa pui cea mai frumoasa statie la un capat de linie, intr-un depou...
Normal ca nu au facut bucla, era o gluma...
Pana la urma, o solutie eleganta este inaugurarea fara statia Valea Ialomitei. Partea stranie este ca aceasta este cea mai frumoasa statie. Ironia sortii sa pui cea mai frumoasa statie la un capat de linie, intr-un depou...
📖 Pagination options