De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Proiecte "verzi" in Romania

8 posts, 4550 views
Proiecte "verzi" in Romania Marianu

Nu stiu daca este locul potrivit pentru un astfel de subiect, dar sunt interesat in constructia sustenabila de proiecte rezidentiale (case, apartamente) cu un impact minim asupra mediului. Gen: http://www.bogart.ro/cladiri-verzi/  / https://new.flatfy.ro/amber-gardens-bucuresti
Trebuie sa fac o lucrare in care sa prezint diferite exemple de astfel de constructii in Romania, evolutia acestora, pretul dar si ce cred oamenii. Ati plati pentru a locui intr-o astfel de cladire/casa sau v-ati construi una? Nu stiu exact care ar fi avantajele si dezavantajele :)
p.s va multumesc pentru orice ajutor :)

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania 1689

Bog'art fac una, flatfy alta.

Hai sa incepem cu giumbuslucul asta lingvistic "constructia sustenabila de proiecte rezidentiale (case, apartamente) cu un impact minim asupra mediului".

Poti sa-l descri, asa, pe-ntelesul astora, ca mine, cu carente la capitolul competente de comunicare avansata ?

Dupa, cine stie ? Poate putem pupezi pe tema.

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania Marianu

Eh, stiu ca suna simandicos, dar aceasta este exprimarea stiintifica!
Aia din popor ar fi: case/apartamente construite folosind materiale care, de exemplu, pastreaza caldura in interiorul constructiei sau care vara tin racoare. Constructii care folosesc materiale care nu dauneaza mediului inconjurator. Case care au incluse diferite metode de economisire a curentului, a apei, a deseurilor, etc...
Mno, ceva de genul.

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania andrei11

Chirpiciul e superok.  Am locuit în casă de chirpici o perioadă cât am lucrat la țară, vara ținea răcoare și iarna căldură. A  :evil:  - ului chirpiciul ăsta, paie, balegă,  lut. Ce vrei mai ecologic decât atât ? Și mai știu o casă de chirpici  pe undeva prin Bărăgan, idem, iarna cald - vara răcoare. Vara ca vara, dar iarna nici nu trebuie să faci focul să se înroșească soba.
Să nu spui că am postat la derută. Da, fundația de beton, eventual structura de rezistență stâlpi / grinzi de beton corect dimensionați(te), dar pereții din chirpici ( cărămizi din chirpici ).

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania Marianu

Stii tu vreun cartier construit din chirpici? Eu tre' sa scriu despre complexe rezidentiale. Ideea este de alinierea Romaniei in trendurile europene de constructie si folosire a materialelor mai ecologice. De exemplu astia de la amber https://new.flatfy.ro/amber-gardens-bucuresti folosesc ceva tehnologie in constructia caselor. Ma gandeam daca mai exista si altii.

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania andrei11

Scuze, nu mă pricep absolut deloc, mă retrag. Succes !  :bere:

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania 1689

Porotherm de 30 cu scirtiietoare de 20 e crima.
Daca nu schimbi filtrele la ventilatia fortata in fiecare luna e astm garantat.
Plus ca centrala pe gaze e orice, dar nu verde :D
Ceea ce ar face-o ceva mai "verde" (panouri solare pentru apa calda si fotovoltaice sint la categoria "optionale".
15 cm izolatie la placa de baza eu spun ca nu e suficient. Ah, si ca o observatie, structura aia de beton e sublima, dar nu vad o vorba despre cum e izolata.
Mai bine un 36,5 cu umplutura minerala si geam triplu pe pereti portanti - desi aici trebuie sa dau cuvintul structuristilor, ca nu stiu cum iese calculul pentru normele seismice.
Ce consum normat kWh/mp/an se angajeaza sa obtina ? Fac test de etanseitate ?

 


Re: Proiecte "verzi" in Romania misterr

Noi reguli pentru clădiri. În baie va fi obligatoriu să fie 22 de grade

Click pe imagine pentru video:





Dacă vreţi să vă construiţi o locuinţă, să vă cumpăraţi una nouă, ori să o renovaţi din temelii pe cea veche, din acest an trebuie să aveţi autorizaţie pentru noile standarde de temperatură, confort şi calitate a aerului.

De exemplu, proiectanții trebuie să facă planul viitoarei case sau al apartamentului, în aşa fel încât, în dormitor, să aveţi în medie, 20 de grade Celsius, cu un consum de energie cât mai apropiat de zero.

Dacă în trecut existau niște standarde de temperatură orientative, noile norme europene au obligat fiecare țară membră, deci și România, să facă reguli mult mai stricte, astfel încât, orice clădire care se construiește sau care are parte de o renovare, publică sau privată, să aibă de acum înainte un consum energetic aproape de zero. Adică eficiență maximă.

Care credeți că e cea mai călduroasă cameră dintr-o locuință, fie ea casă sau apartament? După noile reguli și calcule din standardul român de performanță energetică, adică documentul publicat luna trecută, baia este încăperea din casă în care ar trebui să fie 22 de grade. În dormitor e la fel de cald ca în sufragerie, +20 de grade, normele trecute prevedeau 18, iar la bucătărie e ca pe hol, doar 18 grade. Aceste temperaturi vor fi folosite pentru certificatele energetice de acum încolo.

Și nu e doar asta. Eficiența energetică vine la pachet și cu zgomot mai puțin, iluminat mai bun și un aer de calitate prin ventilație.

Acestea trebuie prevăzute de la bun început, așa încât, să nu mai fie posibilă apariția igrasiei, de exemplu, în blocurile izolate termic sau vapori toxici din mobilă, parchet, vopseaua de pe perete ori uși.

Cristina Stănișteanu, expert standardizare ASRO: „Ca să obțineți autorizația de construire va trebui să îndepliniți aceste standarde. Sunt modificări substanțiale, deci performanța energetică a clădirilor solicitată este mult mai mare decât anterior.”

Evident că toate aceste standarde noi vor ridica prețurile clădirilor, spun specialiștii. Dar spațiile locuite vor deveni mult mai sănătoase, teoretic. Asta pentru că Ministerul Dezvoltării pregătește o metodologie de calcul pentru toate acestea. În plus, va exista un fel de buletin pentru fiecare locuință plus un estimat de cost pe care fecare certificat energetic să îl aibă. Astfel cumpărătorii pot afla cât de repede își vor recupera investiția în ferestre noi sau într-o centrală.

Noile standarde prevăd temperaturi precise și în birouri, unde trebuie să fie 20 de grade Celsius, în școli, unde elevii ar trebui să stea la 18 grade Celsius în clase. În spitale cel mai cald ar trebui să fie în sălile de operații și la nou-născuți sau hoteluri.

 


Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2455 forum members have written 436926 posts in 5455 topics and 520 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use