MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722847 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 561 562 563 564 565 566 567  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect subway guru

Sunt pe banii Mrex!   :oops:

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Toate lucrarile pe taxa de racordare sunt pe banii beneficiarului. Un bun prilej pentru Enel sa raporteze la Roma cate investitii au facut ei in retea.

Ce bine ar fi daca beneficiarul ar avea si un bun control al termenelor lucrarilor facute pe taxa!

Taxa de racordare s-a platit din primul an cand s-a dar ordinul de start...a trecut atata vreme ca am si uitat in ce an se intampla plata asta...
:o
Ce a intarziat a fost constructia incintei subterane care era in sarcina Mrex/Astaldi in coordonare cu Enel/Tiab...dar de ceva timp nu mai exista nici scuza asta!

shoppy wrote:
Scuze daca a mai fost, cica in iunie e gata.

Ministrul Transporturilor avansează o nouă dată pentru deschiderea metroului din Drumul Taberei
21.01.2020 18:01

Foto: Inquam Photos/George Călin
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat marți că metroul din Drumul Taberei va fi dat în folosință în iunie 2020. Lucrările de automatizări şi siguranţă pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei au termen de începere în luna aprilie, iar contractorul are la dispoziţie între 6 și 8 săptămâni pentru finalizarea lor, a declarat Bode la Radio România Actualități, citat de Agerpres.

Contractul de siguranţă şi automatizări este în prezent executat în proporţie de 40%, ceea ce înseamnă că aproape toate echipamentele specifice au fost achiziţionate, susține ministrul Transporturilor.

„Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, inclusiv staţia şi depoul de pe Valea Ialomiţei, este un obiectiv strategic major pentru Guvernul Orban. Din prima zi în care am preluat guvernarea am avut foarte multe discuţii cu antreprenorul, pentru că acolo sunt trei contracte: la partea de structură avem un contract, şi este executat în proporţie de 95%, la partea de finisaje avem alt contract, şi este executat în proporţie de 73%, iar ultima componentă, cea de siguranţă şi automatizare, aici contractul este realizat cam în proporţie de 40%, în sensul că s-au achiziţionat toate echipamentele, aproape toate, nouăzeci şi la sută din echipamente, urmează a interveni, a face efectiv lucrările. La componenta de automatizări, ei nu pot să facă automatizările până când nu se finalizează structura. Înţeleg că în aprilie vor finaliza componenta de structură, şi automat au 6-7-8 săptămâni cei care se ocupă de partea de automatizări să îşi finalizeze lucrările”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor şi-a exprimat speranţa că magistrala de metrou din Drumul Taberei va putea fi dată în folosinţă în iunie 2020.

„Eu am în fiecare săptămână - astăzi o să avem a doua întâlnire pe această săptămână - şedinţă de comandament, pentru a discuta cu cei de la Metrorex, cu antreprenorii, pe cele trei contracte, astfel încât ceea ce ne-am asumat, iunie 2020, să poată fi realizat, şi anume să dăm în folosinţă Magistrala 5, extrem de importantă pentru bucureşteni. I-am cerut sub semnătură noului manager (al Metrorex, n.r.) doamnei Miclăuş, i-am zis: 'Această semnătură e echivalentă cu demisia dumneavoastră, dacă nu se întâmplă' (darea în folosinţă a M5 în iunie 2020, n.r.). Eu sper să se întâmple”, a adăugat Lucian Bode.

Editor: Robert Kiss

https://www.digi24.ro/stiri/economie/tra ... -1248593

Imi place treaba cu comandamentele saptamanale sau bisaptamanale...urmeaza sa vedem si cat de eficiente vor fi...ca daca e doar la nivel de abureala si justificari penibile...mai bine lipsa!
De exemplu treaba cu automatizarile...cum adica trebuie sa astepte primavara ca sa se miste? Doar v-am zis care e stadiul cu constructia la calea de rulare! 99,99% gata!
Dar procentul ala rusinos la echipare? Se rezolva cu trei ametiti pe statie? Si nu vorbim de cateva sandramale la accese ci de lucrurile esentiale...
As mai avea de zis dar mi-e ca devin prea antipatic pentru toti cei implicati...
Un sfat pentru dl ministru, ia cere matale situatia zilnica cu nr efectiv de muncitorache prezenti pe santier, certificat de Metrorex pe fiecare contract in parte (si nu uita ca ai patru nu trei) ca sa te lamuresti cam care e gradul de mobilizare in fapte nu in vorbe...
Pe de alta parte nu inteleg nici de ce o tot ameninta si terorizeaza pe Miclaus cu demisia atata vreme cat mandatul ei e de doar patru luni...  :rofl:

Ii dai prea mult credit acestui politruk.

Eu zic ca de abia de Craciun se intampla minunea.

Pai la locale cu ce ne mai prezentam?
:rofl:

Cu sutele de kilometri de autostrada si cu pasarela aia de la Otopeni  :lol:  :popa:

subway guru wrote:
Doamna fost comisar se bate si ea cu caramida in piept:
https://clubferoviar.ro/corina-cretu-mag ... l-iunie/
Europarlamentarul Corina Crețu speră că în iunie 2020 să fie deschisă circulația de Magistrala V de metrou Drumul Taberei – Eroilor, termen care – speră ea –  nu va fi o „simplă promisiune electorală”.  

Într-o postare pusă marți pe pagina sa de socializare Corina Crețu reamintește că a aprobat finanțarea pe proiect „încă din 2017” și că acesta a avut întârzieri inexplicabile. Fostul comisar european pe dezvoltare regională mărturisește că a copilărit in cartierul Drumul Taberei și că speră ca proiectul sa fie încheiat in iunie. Redăm postarea sa:

„Sunt bucuroasă să aflu că, în sfârșit, proiectul liniei 5 a Metroului din București, Drumul Tabere (de la Râul Doamnei la stația Eroilor) – un proiect de suflet pentru mine – se va finaliza în vara acestui an.
Recunosc, însă, că e o fericire doar pe jumătate împlinită pentru că, din păcate, acest lucru se întâmplă la ani de zile distanță de momentul în care cartierul în care am copilărit a primit banii europeni necesari pentru acest proiect.

Încă din 2017 (!) am aprobat suma de 251,8 milioane EUR din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru extinderea liniei 5 de Metrou din Capitală – o investiție pe care am considerat-o (nu doar eu, ci toți locuitorii Bucureștiului și mai ales locuitorii acestei zone) absolut vitală pentru Capitală, cu precădere pentru cartierul Drumul Taberei.

Am menționat încă de atunci că efectele pozitive ale acestui proiect sunt dincolo de orice îndoială: îmbunătățirea vieții locuitorilor prin creșterea calității aerului din oraş, a turismului, precum și beneficii certe pentru companiile locale. Dar e și un semn de respect pentru cei care aleg să locuiască în această parte a Bucureștiului, pentru cei care trăiesc sau lucrează aici, plătesc taxe și vor condiții de viață decente, la nivelul unei capitale europene.

Iată că la aproape trei ani distanță de momentul la care am aprobat această finanțare, cu întârzieri inexplicabile, după ce bucureștenii au îndurat un trafic infernal (conform studiilor, în medie zece zile pierdute în trafic, pe an, de către conducătorii auto ai Capitalei), aflăm că în sfârșit această linie de metrou va fi funcțională.
Sper să nu fie o simplă promisiune electorală, iar în iunie să vedem efectiv cum acest proiect prinde viață. Vă doresc o zi frumoasă tuturor!” (D.C.)

"speram", "ar putea sa", "putem vorbi de". Pe bune, astea sunt stiri?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Utilizator anonim wrote:
M5 se va deschide cu 8 trenuri BM de pe M1/3. Ca sa eliminam discutiile de genul, era evident ca nu baga nimeni IVA pe cea mai noua magistrala..

Ce pot sa zic? Asteptam cu interes momentul de magie...
De unde 8? Sunt prea putine...

Re: Stiri despre proiect cris_m

Utilizator anonim wrote:
M5 se va deschide cu 8 trenuri BM de pe M1/3. Ca sa eliminam discutiile de genul, era evident ca nu baga nimeni IVA pe cea mai noua magistrala...

Bun si ce facem pe restul magistralelor? Stam ca sardinele? Ca nu zic nimic de inlocuit acele trenuri cu ceva...

Re: Stiri despre proiect Goldmund

cris_m,
scrie in tabelul de mai sus ce se va intampla pana (prin)2024 cand M5 va primi cele 13 trenuri noi, atunci se va imbunatati si traficul pe M1/3 cand trenurile imprumutate se vor reintoarce acasa(de la 6 minute la 5 minute in orele de varf), iar M2 nu va fi afectat(alte trenuri)....Si ai mai observat ceva : in loc de 8 trenuri cate vor circula pana prin 2024, vor circula pe M5 (pana la Opera)13 trenuri, desigur ca si aici cateva vor fi doar pt. cazul in care este nevoie de ele...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului orex

Din start se pleaca cu un deficit de circa 40% din capacitatea de transport prognozata a fi necesara pentru M5.1!
Daca adaugam faptul ca cele 8(opt) rame arondate, vor circula, toate, numai 36% din programul de circulatie (07-09.30 si 16.00-20.00) al unei zile de lucru, ne e clar tuturor ”ca-n restul zilei” vom zabovi, lejer, peste 10 min prin statii, mai ales in cele de dupa Romancierilor spre capete! :(

Re: Stiri despre proiect orex

Interpretarea datelor din tabelas lasa de dorit! Cum se poate ca in perioada 2021-2023 parcursul (km) sa fie mai mic cu acelasi parc arondat, cu referire la M5.1?! Oricum asta vad la toate magistralele, ca an de an se micsoreaza parcursul total cu 20000km (2022 raportat la 2021), respectiv cu alti 10000 km ( 2023 raportat la 2022), pentru ca sa ”explodeze” in 2024, cand, vezi Doamne vor veni, in fine, si cele 13 rame pentru M5.1.:shock:

Go to page:  1  ... 561 562 563 564 565 566 567  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463910 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”