De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4373 posts, 991441 views

Go to page:  1  ... 240 241 242 243 244 245 246  ... 313

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" orex

@ADK
Nu cred ca constientizezi, fara sa mi-o iei in nume de rau, cate probleme sunt de rezolvat la curte! Asta gandesti acum ca, nah, zici, si te simti vanjos, ca noi TOTI la varsta TA! Te-ai gandit ce si cate o sa poti face peste 5(cinci) decenii de viata?! Daca nu vrei sa ai urmasi, cu atat mai greu, dar afla ca incepand din primavara trebuie sa plivesti, sa sapi, sa tunzi si sa stropesti pomii, apoi in vara, pana la satisfactia culegerii roadelor,  tre sa-i uzi, aproape zilnic, dimineata si seara, ca sa-ti dea ceva! Daca vrei sa te ocupi, si-ti place gradinaritul, te inhami la alta corvoada! Vine toamna! Nu cad frunzele toate intr-o zi, deci treci la grebla, o parte din timp, si nu numai! Iarna, cine-ti da zapada de pe ulita sa poti iesi cel putin pana la ”poarta”?! TU, nu?! Asta, cat vei putea!
PS
N-am adus in discutie asta degeaba ci ca, odata ,cu trecerea anilor manifesti mai mult ambitie dar nu, in contrapartida, si putinta! Sa nu mai spunem ca pot exista, in acest rastimp, probleme la casa, infiltratii (acoperis, soclu, pereti),  la gard, la hidrofor, la bransamente (gaze, apa) etc. Toate le poti rezolva singur? Iti spun de pe acum ca NU!

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

@orex,
În primul rând nu mă cunoști, mă judeci doar după amărâta de vârstă care o am. Întotdeauna înainte de a-mi alege un drum în viață, îl aleg pe ăla care-i cel mai potrivit pentru mine (nu ce vor alții). Înainte să ajung aici știam ce mă așteaptă, nu m-am mutat neștiind ce înseamnă statul la țară. Poate oi mai avea câteva nelămuriri o perioadă dar din care vreau să aflu păreri din toate părțile (însă nu vreau să se înțeleagă că forumul sau internetul e singura sugestie, am atât în familie cât și de aici din zonă aflat ce vreau să știu). După cum am zis, sunt o fire (nu că mă laud) harnică, dornică să facă ceva, nu să stea gură cască degeaba așteptând să facă alții... Deloc. Nu e vorba că doar iau o hârtie de pe jos, ci și să fac alte lucruri specifice locului. După cum am și întrebat cu gardul și anexele, înainte de a lua o decizie. Încă învăț și sper să nu mă pot oprii niciodată din învățat. Deoarece ăsta mi-e felul de mic copil, de a face mereu ceva în funcție de vârsta și abilitățile pe care le am. Chiar și în urmă cu mulți ani, când eram doar un puști, abia așteptam să-mi aflu ”programul” dintr-o zi cu taicămiu la muncă. Nu doar că voi sta par pe scăunelul de lângă el, ci și că voi face ceva. Deoarece consideram, atât cât mă ducea mintea atunci că nu mânânc și nu am un acoperiș deasupra capului primit cadou. Așa că în fiecare stație eu mă ocupam de deschisul ușilor (nu cred că era atât de nebun să mă lase la comenzi neștiind ce pot face). La capăt tot așa mergeam cu foaia de parcurs la ștampilat fără să o pierd (și dacă o pierdeam... bătaie ce-mi luam, dar s-o fi pierdut el? :lol:) sau scris orele unde nu era controlor ori plăcile de linii. Seara închideam geamurile înainte de spălătorie, alimentam chiar eu și băgam furtunul în salon și-n cabină fără să-mi ardă de glume. Apoi la control canal învârteam volanul și apăsam frâna (doar când se băga și el sub canal), etc că n-aș mai termina. Nu zic că n-am făcut și prostii, am zgâriat o dată lateralul la 175 cu o mașinuță de fier de m-a bătut, dar în restul timpului și mai ales în traseu eram la locul meu. Dar revenind, de ce sunt la curte? nu-mi ajungea pe lângă muncă (apropo, am înnebunit cât am stat la bloc și fără loc de muncă o perioadă), să fac și treabă chiar dacă doar reordonez câte ceva sau mai știu eu ce-mi mai trece prin cap să mai îmbunătățesc? Asta e satisfacția mea, și aș face-o până și la alții... pe degeaba. Dar asta e o categorie de oameni pe cale de dispariție, că de la o zi la alta se tot înmulțesc puturoșii. Undeva prin Șarânga (com. Pietroasele, aici în județ) un veteran de război la vârsta de... 100 și ceva de ani face treabă și acuma, eu la 22 de ce nu? și sunt sigur că nu e doar el. Însă recunosc că nu m-am mutat la curte pentru cultivat roșii sau pentru a crește găini, ci pentru spațiu și dreptul la viața liberă. Nu-mi zi că la bloc toate merg strună, doar am stat și singura mea părere nu e decât una și aia în mare parte negativă. Cât despre... moștenitori, e un subiect închis pentru mine. Și nu pentru că nu aș fi în ”stare”, ci din simplul fapt pentru că nu-mi doresc copii (însă din cauza asta am pierdut și câteva relații) și-n plus e vorba de responsabilitate mare pe care nu doresc să mi-o asum, considerând că nici nu-i de mine. Am un frate vitreg (după tată) care are 40 și ceva de ani și la fel a fost de aceeași decizie și nu o duce rău. Ce viitor au acești copii, așa prin absurd dacă aș face vreunul? consider că am destule pe cap și trebuie să umblu în numele propriu pe unde umblu. Normal da, viața înseamnă altceva decât ce zic eu. Problema e că nu prea spre deloc sunt acele fete care nu vor copii. Așa că... îmi urez singur ”baftă”.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

De ce sa darami gardul? Planteaza niste thuja pe partea insorita a gardului, vor creste cca 50cm in fiecare an, vor fi un ecran perfect. Dupa ce au ajuns la inaltimea potrivita, foarfece si drujba ca sa-i scurtezi in fiecare an. Bafta!
P.S.
Viata fara copii e searbada...

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Așa că în fiecare stație eu mă ocupam de deschisul ușilor

:shock:
Asta deja e caz penal !

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Florinds

subway guru wrote:
P.S.
:applause: Daca nu facea nimeni copii, nu mai eram nici noi pe aici.

• ADK
  • Posted:
  •  

Înainte era altceva, dar de la o zi la alta tot mai mulți nu-și (mai) doresc copii. De ce oare? eu mi-am spus varianta.
subway guru wrote:
De ce sa darami gardul? Planteaza niste thuja pe partea insorita a gardului, vor creste cca 50cm in fiecare an, vor fi un ecran perfect. Dupa ce au ajuns la inaltimea potrivita, foarfece si drujba ca sa-i scurtezi in fiecare an. Bafta!
P.S.

Eh, știi vorba aia - fiecare-și pune și face cum vrea.
andrei11 wrote:
Așa că în fiecare stație eu mă ocupam de deschisul ușilor

:shock:
Asta deja e caz penal !

:roll:
----------
PS: nu vreau să mă ia nimeni în rău, sunt o fire oricând deschisă și poate că am ”obiceiul” de a spune multe și mărunte dar nu cu scopul de laudă sau de altceva. Zic nici să nu interpretați mesajele mele cu primul gând care vă vine. Multe sunt chestiuni vechi care nu (mai) au nici-o valoare în zilele noastre, lucru ce nu m-am ferit să spun. :mrgreen: Și ca un ultim argument al colegului ”andrei11”, care-mi spune că ce făceam era caz penal, chestiune de mulți ani în primul rând în care alții au recunoscut că au și condus autobuze pe drumurile publice și poate o fac și astăzi. Ăla mai zic caz penal (și părerea mea e să se creadă doar când se vede concret, nu spuse doar așa din gură sau de pe internet). Dar zic să nu comparăm vremurile chiar și dinainte de 2010 cu cele de astăzi. :yes: Dacă vreți vă fac cunoștință cu un actual șofer care a spus la toată lumea că a furat un DAC articulat când era de vârsta mea, s-a plimbat cu el prin oraș și n-a mai fost nici-un caz penal. :lol:

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" orex

@ADK!
Cand o sa pot sa-ti scriu in ”privat” o voi face, fara niciun fel de putere de tagada...,de la ”Om la Om” si poate, mai apoi, nu vei avea acest aplomb, de patimas, pentru a trage ”niste” concluzii! ;)
Pana atunci, sa auzim DOAR de bine! :yes:

• ADK
  • Posted:
  •  

Asta zic și eu. ;) Să lăsăm altele deoparte și să ne vedem în continuare de motivul pentru care suntem aici. :yes:

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: DAC 112 UDM (198x-2008) ADK

DAC-112UDM
ADK wrote:
Mie personal îmi pare foarte rău de aceste autobuze pentru simplu fapt că s-au tăiat toate. Cum tramvaiele V3A rezistă și din punct de vedere al întreținerii sunt cele mai avantajoase, așa puteau și aceste autobuze chiar și troleibuze DAC să reziste, bine nu în număr mare ca înainte. Defapt adevărul este cu totul altul, dar mă feresc să discut mai ales pe forumuri teme politice... Pentru linii ca 103, 125, 246 erau excelente. Ce să mai zic de Ikarus, Rocar de Simon, DAF... erau lux. Eu personal sunt dezgustat total de actualele politici și criterii în ceea ce privește transportul în comun și nu numai. Scopul este același ca și înainte, te urci în autobuz ca să ajungi undeva nu ca să stai la aer condiționat sau să-ți încarci telefonul. Mă amuză mentalitatea unora de a băga Mercedes eCitaro la STB, după ce personalul încă are în memorie și azi motorul D2156.

andrei11 wrote:
Nu au podea joasă și sunt poluante. Aceste două puncte le descalifică total...

Chestia cu podeaua joasă este o pretenție iar ”poluarea” depinde strict de întreținerea motorului. Și tramvaiele V3A au podea înaltă. Motoare poluante erau cele în 2 timpi. Poluare în adevăratul sens al cuvântului înseamnă tăierea copacilor, neorganizarea gunoiului, nereciclarea (în care intră mult mai multe, sticle arse, aruncarea uleiului alimentar ars în chiuvetă etc), nu niște autobuze fără vină.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: DAC 112 UDM (198x-2008) GPS

Nu este nicio pretenție :!:
Este ceva foarte normal, orice om are dreptul de a călători cu autobuzul. Nu toți au posibilitatea de urca trepte!

Re: DAC 112 UDM (198x-2008) Gabi23

Să spui în 2020, că podeaua coborâtă e o pretenție la un autobuz nou, e clar că ridică semne de întrebare... Timpul trece, transportul public evoluează, vehiculele sunt tot mai moderne și trebuie să fie cât mai accesibile pentru toți.

DAC 112 UDM (198x-2008) Andrei Andraș

Omule (ADK), ești în anul de grație 20-20. Revino cu picioarele pe pământ, în prezent, nu prin anii '90. Vrei jafuri de astea în circulație? Mută-te la Tg. Jiu și savurează-le noxele 24h/24h, cât timp or mai polua și orașul ăla. Iar tu ești din Bacău dar ai pitici pe cap cu ce circulă în București. Eu zic să ne vedem fiecare de transportul public din orașul propriu.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: DAC 112 UDM (198x-2008) ADK

În primul rând n-ați înțeles absolut nimic din ce am vrut să spun. Și nu-i primul caz. Dar nu are rost să-mi bat capul cu nimeni... Și nu's din Bacău. :lol: Am locuit în București mulți ani.

DAC 112 UDM (198x-2008) Andrei Andraș

Da, Buzău, foarte mare diferență de cultură și civilizație.

Go to page:  1  ... 240 241 242 243 244 245 246  ... 313

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433152 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”