De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4373 posts, 991313 views
 
Go to page:  1  ... 239 240 241 242 243 244 245  ... 313
 
 

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Andrei98

andrei11 wrote:
5) Stau în bloc(uri) de 60 de ani, este mult mai bine decât la casă cu curte.

Poate pentru o persoană foarte comodă este mult mai bine l la bloc, dar pentru cineva care își dorește mai multă libertate și mai puțin stres nu este. Am crescut 17 ani la bloc și nu îmi mai doresc sa stau într-un asemenea mediu, ca și ADK sau alții care vând apartamente în oraș și se mută la case la periferii. Eu nu mai vreau să stau într-un spațiu foarte limitat, să trebuiască să fac anumite treburi între anumite ore sau să stau cu frica ca nu care cumva să fac un zgomot cu un decibel mai mare ca să mă trezesc în secunda 2 cu vreun vecin la ușă. Poate e mai nasol iarna cu datul la zăpadă, dar trebuie să mai facem și niște mișcare că de la prea mult stat în incubator s-ar putea sa devenim cam sensibili.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Nici iernile n-o să mai fie o problemă, deoarece vor fi din ce în ce mai călduroase deci - mai puțin datul la lopată spre deloc (dacă nu ninge) și mai puține lemne consumate. Lumea (aia înțeleaptă) mai nou își vinde apartamentele ca să cumpere case la țară, deoarece astăzi e nevoie de liniște, spațiu, libertate etc. Din păcate sunt și o categorie de oameni (de evitat) care ai putea să le dai și pe degeaba o casă frumoasă la curte, cu condiții și cu tot ce vrei, ei nu vor sta acolo. Preferă un apartament înghesuit și de 10 ori mai scump ca curtea precedentă. Și când îi întrebi, așa că să nu mori prost, a că nu că ce la casă mereu ai ceva de făcut (da, din păcate aceeași categorie și sunt puturoșii ăștia de toată ziua stau în pat și dorm), că ce la țară, navetă, mai bine în oraș și cu balamuc sub geam la orice oră din zi și din noapte. Cât costă un apartament în București (prin cart. Berceni să zicem), cumperi 10 case aici și vreo 5 terenuri de faci 2 autobaze RATB. Dar lăsând deoparte discuțiile astea negative, care eu personal nici cu mama mea nu m-am înțeles deloc în domeniul ăsta, aici la curte n-am vecini ca la bloc (mă refer ca stil de viață, comunicare, sunt mai educați ca la oraș - toți te salută, vorbesc, sunt oameni simplii etc), iar ca număr de oameni cred că-s în tot satul cam cât erau în astea 4 blocuri ale CFR-ului unde am stat. Și satul are undeva la, atenție... peste 400 de case (și nelocuite, evident, unele stau să se dărâme că sunt părăsite iar proprietarii sunt plecați și dinainte de '90 din țară). Pe aleea unde stau, ciudat într-un fel că nu are nume dar are... poreclă, stau mai spre sfârșitul satului dar și bine că în dreapta am un vecin polițist care lucrează în Slobozia, în stânga niște oameni simplii de ieri toată ziua am stat cu ei de vorbă, au o casă veche evident dar pusă la punct, o întrece normal pe a mea (dar urmează să mă ocup, că nu a mai stat nimeni de prin vară) și o întrețin cu doar 800 de lei pe lună că atâta au pensie. Peste drum e un vecin pensionar care mereu stă la poartă, stația de autobuz e nițel de mers pe jos dar mai bine decât să urc sau să cobor scări. E un magazin alimentar și universar foarte ieftin, evident prin spate e o cârciumă unde sunt unii prezenți zi de zi dar așa e peste tot, dar văzând simplitatea de mi-am dorit-o parcă m-am lipit de satul ăsta. Când ajung în oraș pentru câte ceva și revăd lumea aia tâmpită îmi vine să fac cale întoarsă. Lucrasem șofer personal la unul pe un P407 care avea ”boala” teraselor dar și a... petrecerilor, când eu stăteam cocoțat unde stăteam și evident că nu aveam dreptul la toate astea. Abia aștept să-mi fac și eu terasa mea și picnicul să fie în propria curte, în București când stăteam în Berceni ”fugeam” cu familia tocmai prin Cernica (în zona Pantelimon) prin câte o duminică să facem un grătar, asta că mai mult vroia taicămiu că și el era -pro- libertate.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

ADK vezi că  ai început să jignești și nu e cazul. Revizuiește-ți comportamentul.  Mulțumesc.
Chestia asta înaltă care o vezi tu e un bloc de locuințe. Ăia-s cretini care și-au cumpărat apartament acolo, nu ?
12-16-2019 3-21-04 PM.jpg (48.04 KB; downloaded 2935 times)

Fii tu sănătos  și-ți doresc  tot binele din lume în casa ta de pe pământ. ( N-am spus-o la mișto ). Dar respectă-i și pe cei care au ales blocul și nu din cauză de lene sau de înapoiere mintală.

 



Re: Clubul "Flacara Rosiatica" essco

andrei11 wrote:
Stimate coleg,
1) De când pământul e pământ aerul o ia în sus, niciodată în jos.
2) Aerisirea se face numai pe la partea superioară a instalației, acolo unde se găsește și vasul de expansiune, adică deasupra ultimului nivel al clădirii.
3) Pe rețea de când rețeaua e rețea n-am auzit să se facă aerisire la calorifere. Din doi în doi ani caloriferele se curăță de depuneri, dar niciodată nu se face aerisire la ele.
4) Dacă ai un calorifer juma cald juma rece ( din când în când ) există << colesterol >> în el și face << infarct >>
5) Stau în bloc(uri) de 60 de ani, este mult mai bine decât la casă cu curte.
6) Dacă ai făcut << aerisire >> la caloriferul din apartament n-ai făcut alceva decât să introduci aer în instalație.
7) E ca la auto la sistemul de răcire, am mai discutat odată acest aspect, dacă lași capacul de la vasul de expansiune întredeschis nu faci altceva decât să introduci aer în circuitul de răcire.

3, 4 si 6 - gresit!

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

andrei11 wrote:
ADK vezi că  ai început să jignești și nu e cazul. Revizuiește-ți comportamentul.  Mulțumesc.
Chestia asta înaltă care o vezi tu e un bloc de locuințe. Ăia-s cretini care și-au cumpărat apartament acolo, nu ?
Fii tu sănătos  și-ți doresc  tot binele din lume în casa ta de pe pământ. ( N-am spus-o la mișto ). Dar respectă-i și pe cei care au ales blocul și nu din cauză de lene sau de înapoiere mintală.

Nu cred că am jignit pe cineva, și dacă am făcut-o n-am făcut-o intenționat dar totuși îmi cer scuze. Totul pornise de la nenorocitele alea de calorifere și de la faptul că m-am săturat de aceleași probleme specifice statului la bloc. E adevărat că mi-am dorit foarte mult să ajung aici (și tot o dată mulțumesc :yes:), și faptul că am început să simt libertatea și să mă bucur de spațiul mare care mi-l doream (am un țel în viață, care sper să mi-l pot îndeplinii cu timpul). Poate nu am folosit un ”ton” adecvat, dar uitându-mă în trecut nu am putut să nu neg faptul cât plăteam pentru o locuință inumană care mai costă și o căruță de bani deasupra, mai ales în viziunea imobiliarelor. Ce spuneați dvs că-i mai bine la bloc decât la casă, e cam nul și da-ți de înțeles că singurul motiv bun nu e decât dacă nu vă place gospodăria (sunt oameni care nu le place, asta e, suntem cu toții diferiți, recunosc însă că am ”boală” pe ăia care n-ar ieșii nici măcar din casă, ar sta și ar dormii într-una). Însă un apartament e mai mult decât nimic, dacă ar fi de ales. Dar să nu uităm că s-au dărâmat case ca să se construiească blocuri, ăsta find comunismul care mulți îl regretă (nu doar că era egalitate sau că nu căutai un loc de muncă ca astăzi, ci din toate punctele de vedere). Cât despre blocul ăla, e cam nasol să cred că acolo este o locuință ci nu un sediu cu birouri, dar acum înfine. Eu cu Andrei98 ne cunoaștem și personal, și-mi știe... ”apucăturile” (dacă pot zice așa :lol:) știind și ce am tras aici (era de față când am avut câteva din problemele astea). Sunt și la case ceva dezavantaje și la bloc avantaje, nu neg, dar dintre cele două trebuie aleasă varianta mai puțin ”rea” (din toate punctele de vedere, costurile, întreținerea etc).

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Citatul în cauză este următorul :

Din păcate sunt și o categorie de oameni (de evitat) care ai putea să le dai și pe degeaba o casă frumoasă la curte, cu condiții și cu tot ce vrei, ei nu vor sta acolo. Preferă un apartament înghesuit și de 10 ori mai scump ca curtea precedentă. Și când îi întrebi, așa că să nu mori prost, a că nu că ce la casă mereu ai ceva de făcut (da, din păcate aceeași categorie și sunt puturoșii ăștia de toată ziua stau în pat și dorm), că ce la țară, navetă, mai bine în oraș și cu balamuc sub geam la orice oră din zi și din noapte.

Conflictul este închis.
:bere:
______________________
# essco
3) Ce e greșit în afirmație ? Cum faci aerisirea la calorifere ? Pe unde ?
4) Vrei să spui că nu din cauza << colesterolului >> caloriferul e juma cald  / juma rece ci din cauză că are aer în el.
La un moment dat caloriferul se încălzește tot dar după 5 - 6 ore iar e juma / juma. Cum îți explici ? Și asta se întâmplă numai la acel calorifer. Celălalte funcționează normal. Din apartamentul tău și  din apartamentele vecinilor.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

O sa te lovesti de unele aspecte ale vietii la tara in timpul viitor.
Adevarat, e idilica, pana ai nevoie de ceva.
De exemplu...
Acel ceva tine de aparitia copiilor sa zicem.
Si de managementul timpului..
Ai nevoie de cresa, gradinita, scoala capabile sa le asigure un viitor.
Din pacate nu sunt foarte ...performante in sistemul rural.
Apoi in diverse momente in viata de medic..
Care va fi la oras..ca la tara...nu comentam
Si de timpul de interventie a unei salvari, ce si la oras  mare .

Esti legat de masina personala....pt ca transportul public periferic este dezastruos.

In ultimul timp au mai crescut, recunosc, in unele zone civilizatia comerciala...
Asta pt a te  cobora putin cu picioarele pe pamant.
Da , este un mare avantaj statul la casa. Dar are ai parti neplacute.
Nu te intreb unde ai veceul...ca au patruns baile in casa si la tara...usor, firav..

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Nu-mi doresc familie așa că nu-mi fac probleme de grădiniță și școală. Chestia cu vreo intervenție medicală da, așa este e mai dificilă. Aici vin autobuzele la o oră sau două, depinde de zi și de oră. Dl. Andrei11, la fraza cu "să nu mori prost" n-am zis-o nimănui direct, era doar o vorbă cum mai zic unii, când nu înțeleg o situație "ia zi-mi și mie de ce ai făcut așa-așa, ca să nu mor prost". ;)

 



Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Andrei98

Legat de faza cu doctorii, si in ditamai orasul ca de exemplu Bucuresti, daca nu esti aproape de vreun spital te mananca sfintii pe drum pana acolo.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

În legătură cu anexele gospodărești, aveți idee dacă trebuie vreo autorizație ceva de construcție? mă refer la cele din materiale -ușorare- (din lemn, nu ciment) ceva similar cu căsuțele mobile (acum că tot sunt văzute pe platouri). Vreau să contruiesc câteva anexe cât mai simple pentru diverse depozitări, eu inițial am 2 (două) dar decât să le repar mai bine construiesc altele de la zero. Mie toată lumea mi-a spus că nu-mi trebuie nici-un act și nici nu se percepe impozite pe așa ceva, dar câte cineva din spatele unor pagini de pe Google spun cu totul altceva (însă nu e prima dată când citesc doar dezinformări și tot felul de erori d-astea de pe internet). La țară bunicii mei au construit o bucătărie de vară tot așa din material ușor, un lemn destul de subțire (cred că nu e mai gros de 2-3cm) costându-i doar materialele, evident, fără nimic altceva, dar find pe grabă nu i-am mai întrebat de restul detaliilor. Mai întreb ceva - gardurile cam la ce prețuri sunt? știu că sunt de mai multe tipuri, pe față am gard din ciment deși mie așa să-l dărâm, dar vreau să fac o poartă și pe față pentru acces auto și evident să-l ”ridic” mai sus față de ăsta deoarece e destul de vizibilă curtea dinafară. Nu vreau să fac țigănii și porți de fier, gard din ciment sau și de lemn... totul din același material. Dar pe scurt, un gard cam de... 40m lungime (? sau cam așa ceva, n-am măsurat) cel mai ieftin cât ar fi (inclusiv cele ”schelete” care se pot monta apoi plasticuri d-alea plexiglas)? că așa pe internet nu mi-am dat un răspuns.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Cristi N

Iti recomand sa arunci o privire pe legea 10 care reglementeaza calitatea in constructii: link

Pe scurt la ce ai intrebat tu avem asa:

Art. 2
(1) Prevederile prezentei legi se aplică construcţiilor şi instalaţiilor aferente acestora, denumite în continuare construcţii,
în etapele de proiectare, de verificare tehnică a proiectelor, execuţie şi recepţie a construcţiilor, precum şi în etapele de
exploatare, expertizare tehnică şi intervenţii la construcţiile existente şi de postutilizare a acestora, indiferent de forma
de proprietate, destinaţie, categorie şi clasă de importanţă sau sursă de finanţare, în scopul protejării vieţii oamenilor, a
bunurilor acestora, a societăţii şi a mediului înconjurător.
(2) Instalaţiile prevăzute la alin. (1) cuprind instalaţiile electrice, sanitare, termice, de gaze, de ventilaţie, de
climatizare/condiţionare aer, de alimentare cu apă şi de canalizare, exclusiv instalaţiile, utilajele şi echipamentele
tehnologice industriale.


(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) nu se supun controlului de stat al calităţii în construcţii, exercitat de către
inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., locuinţele unifamiliale parter şi anexele gospodăreşti din proprietatea
persoanelor fizice, situate în mediul rural şi în satele aparţinătoare municipiilor şi oraşelor, precum şi construcţiile
provizorii şi lucrările care se pot executa fără autorizaţie de construire, potrivit legii.


Art. 13
(1) Verificarea proiectelor privind respectarea reglementărilor tehnice referitoare la cerinţele fundamentale aplicabile se
efectuează de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi pe domenii/subdomenii şi specialităţi, alţii decât specialiştii
elaboratori ai proiectelor. Verificatorul de proiect atestat nu poate verifica şi ştampila proiectele întocmite de el,
proiectele la a căror elaborare a participat sau proiectele pentru care, în calitate de expert tehnic atestat, a elaborat
raportul de expertiză tehnică.
(2) Se interzice utilizarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie neverificate în condiţiile alin. (1) coroborat cu
prevederile art. 5 alin. (2).
(3) Verificarea calităţii lucrărilor executate pentru realizarea construcţiilor şi a intervenţiilor la construcţiile existente,
pentru care se emit, în condiţiile legii, autorizaţii de construire sau de desfiinţare, este obligatorie şi se efectuează de
către investitori prin diriginţi de şantier autorizaţi, angajaţi ai investitorilor şi prin responsabili tehnici cu execuţia
autorizaţi, angajaţi ai executanţilor.
(4) Expertizarea tehnică a proiectelor, a execuţiei lucrărilor şi a construcţiilor se efectuează de către experţi tehnici
atestaţi pe domenii/subdomenii şi specialităţi.


Art. 42
Prin excepţie de la art. 13, proiectele pentru locuinţele unifamiliale parter şi anexele gospodăreşti din proprietatea
persoanelor fizice, situate în mediul rural şi în satele aparţinătoare municipiilor şi oraşelor, precum şi construcţiile
provizorii pentru care nu se emit autorizaţii de construire nu se supun verificării de către verificatori de proiecte
atestaţi.


Legat de gard nu ai alta varianta decat sa cauti oferte prin zona, diferenta de pret intre zonele tarii e consistenta. Ai zis ca vrei sa il inalti, vezi ce reglementari de urbanism sunt la tine in localitate, este foarte posibil sa existe o inaltime maxima a gardului, de ex. 2m.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Aha, perfect atunci. Era normal să existe și niște condiții, "limite" etc, un gard de 2m e perfect față de 1,5m actualul. O să mă interesez mai bine, dar de multe ori mă întrebam de ce până și copacii crescuți în curte necesită aprobare pentru tăiere. E chiar ridicol.

 


Go to page:  1  ... 239 240 241 242 243 244 245  ... 313
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2418 forum members have written 433136 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use