Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214237 views

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 45

📖 Pagination options
Re: Pistele pentru biciclisti mirceade

În cazul traseului 4 nu înțeleg deloc de ce nu se leagă de pista existentă din Pantelimon/Cora-Mega-mall. Nu interesează pe nimeni legătura Park&Ride Cora cu Piața Unirii pe bicicletă?

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Pistele pentru biciclisti V2A

Pista de biciclete de pe Calea Victoriei (Bd. Regina Elisabeta - Piața Națiunile Unite) este aproape gata. Asfaltul a fost așternut complet, mai trebuie făcute marcajele.

Re: Pistele pentru biciclisti Cristi N

Avem si o filmare cu noua pista facuta de bucharestBiketraffic. Pista apare la min 14:52.

Re: Pistele pentru biciclisti BodoMinea

Extinderea pistei de pe Calea Victoriei spre intersecția cu Splaiul Independenței a fost finalizată. Se poate circula pe acolo. S-a montat și un totem cu afișaje LED Matrix care arată data, ora, temperatura, numărul de biciclete care au trecut azi (confirm că funcționează... Se incrementează) și numărul de biciclete care au trecut pe acolo în anul curent (mă îndoiesc că este numărul real, sistemul fiind instalat acum, probabil e pus din burtă).
Instalația e situată în zona intersecției de la Universitate, unde se întâlnesc cele două tronsoane ale pistei. Nu cunosc detalii tehnice privind funcționarea acestui display, dar există câteva variante: fascicul luminos ce detectează întreruperea (cel mai simplu, nu prea precis), cameră cu identificarea formei vehiculului (cel mai sigur, dar complex și cu necesar mare de putere de procesare), sau cel mai probabil cu o bobină magnetică ce detectează variațiile de câmp produse de trecerea pe deasupra ei a unui obiect metalic. Ca cele de la semafoarele cu numărător de mașini, dar mai sensibile.
Screenshot_20191205-093445__01.jpg (436.14 KB; downloaded 4339 times)
Screenshot_20191205-093504__01.jpg (331.66 KB; downloaded 4334 times)

Re: Pistele pentru biciclisti Valentin

Se pot gasi mai multe detalii in clipul lui BucharestBikeTraffic - pare a fi instalata sub asfalt, o bobina ceva probabil. la 4:50 are loc actiunea si se poate vedea si putin din pista pana dă de respectul participantilor la trafic  :popa:

Re: Pistele pentru biciclisti adila

In afara de indisciplina soferilor din trafic care nu mai este o noutate pentru nimeni, mai constatam si ca PMB reuseste incredibila performanta sa faca construiasca 500m de pista pentru biciclete intr-un singur mandat de Primar. Este demn de cartea recordurilor. :popa:

Re: Pistele pentru biciclisti andrei11

In afara de indisciplinabicicliștilor din trafic care nu mai este o noutate pentru nimeni. Adila, e bine să ne vedem fiecare cu remarcile proprii, tu ca și biciclist sari la șoferi, eu ca și șofer sar la bicicliști.
Că veni vorba de pista de pe Victoriei, eu ca și pieton care traversez pe  verde  Calea Victoriei de ce trebuie să mă izbesc de tine biciclist care treci pe roșu ? Pe cuvânt de onoare că odată și odată o să trântesc un nesimțit din ăsta pe jos. Dar să am lângă mine o ceafă groasă care la o adică să sară la bătaie dacă e cazul.

Re: Pistele pentru biciclisti George

Sunt de acord cu andrei11 în ce priveşte bizonii care trec cu nesimţire pe roşu pe C. Victoriei şi pun în pericol pietonii, mă refer la biciclişti.
Bicicliştii sunt, din păcate, o reflectare fidelă a societăţii şi a...şoferilor, ori asta trebuie neapărat să se schimbe, trebuie mai multă civilizaţie. Desigur foarte valabil şi pentru şoferi, de pildă semnalul dreapta sau stânga este încă facultativ, deşi este vital pentru biciclişti, pietoni, alţi şoferi.

Re: Pistele pentru biciclisti punmeister

Si in special trotinetistii cu Lime sau Flow :evil:

Re: Pistele pentru biciclisti George

Acolo e deja moartea civilizaţiei...ăia sunt mai răi decât tâmpiţii care închiriază bicle galbene în Herăstrău şi claxonează non-stop pietonii!

Re: Pistele pentru biciclisti adila

Andrei11, pentru amenintarile tale la adresa biciclistilor, ai o bila neagra de la mine, si foarte multe alte bile identice de la colegii de forum care stiu deja ca nu are rost sa mai comenteze si ei.

Re: Pistele pentru biciclisti Costin

Putem depasi momentul asta de autosuficienta si indreptatire a biciclistilor care doar pentru ca nu polueaza sunt cei mai buni si li se cuvine totul? Chiar nu observa nimeni ca nesimtirea din trafic este la acelasi nivel si in randul biciclistilor sau trotinetistilor?

Categoric solutia nu este bataia, ca atunci nu mai ajungem nicaieri, ne scoatem toti ochii unii altora si gata, dar nu poti pretinde ca toti soferii sa fie respectuosi si respecte legea, dar sa inchizi ochii atunci cand biciclistii nu sunt asa.

Si intr-un final va mirati de ce pietonii nu va iubesc deloc desi "nu poluati", fara sa realizati ca sunteti pentru ei ca soferii pentru voi.

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

andrei11 wrote:
eu ca și șofer sar la bicicliști.

#megadezamagit. Tu ai vazut macar clipul? Raspunde cu da sau nu. Biciclistul a fost FOARTE politicos si a rugat respectuos taximetristul sa mute masina. Acesta din urma a venit cu niste injurii interzis de reprodus pe acest forum. Ti se da studiu de caz clipul acesta. Atat. Vreau o opinie strict referitoare la acest incident.

Apoi, tot in acelasi clip, pe Buzesti, un altul blocheaza pista. Si ala sare la injuraturi.

Cat despre ceea ce spune Costin, consider ca biciclistii si comportamentul lor nu mereu de laudat, garantat, ca nici eu nu-s sfant pe bicicleta, sunt fix rezultatul comportamentului soferilor in mare parte. Caut o scuza? Posibil.

Dar daca stiu ca daca ciupesc un rosu undeva anume cand sunt pe bicicleta scap de un conflict de trafic generat de o semaforizare care nu tine cont de realitatea actuala si de noile nevoi de trafic, vina mea, o voi face. Nu voi sta la TOATE semafoarele rosii de pe Calea Victoriei doar de dragul de a sta la ele daca drumul este liber. "Pai da, dar soferii cum stau?", "Pai soferii stau intr-un mediu climatic controlat, protejati de mediul exterior". In Franta, Olanda, etc. in vreme ce semafoarele pentru masini au rosu, cele pentru biciclete au intermitent, permitandu-le acestora sa treaca DUPA si numai dupa ce s-au asigurat, pe proprie raspundere. ATENTIE: acord mereu prioritate pietonilor, acolo unde ei au dreptul. De asemenea, desi circul prin parc cu bicicleta, nu indraznesc sa claxonez plimbaretii si incetinesc cand ma apropii pentru a nu-i speria. Acestia ma lasa sa trec frumos. "Multumesc frumos!" "Cu placere" (Da, e pe bune!). Ba chiar m-am si certat deseori cu alti biciclisti si le-am spus ca in parcuri si pe trotuare pietonii au prioritate, tu doar te mulezi pe traseul lor, pe unde mai poti. Asta este situatia. Oi fi ipocrit..

Re: Pistele pentru biciclisti misterr

Cred că glumești... Tu ai văzut clipul? Acel biciclist încalcă toate regulile de circulație posibile, sînt zeci și zeci de încălcări una după alta, și culmea, tot el are pretenții să fie respectat în trafic și să îi pună pe ceilalți la punct! De fapt tot ce face e să caute scandal cu lumînarea, e un fel de Mălin Bot cu bicicletă în loc de microfon...

Iar dacă tu consideri că regulile de circulație sînt facultative, la libera alegere a fiecărui participant la trafic („pe propria răspundere”... serios?), e limpede că discuția nu are rost.

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”