Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1723953 views
📖 Pagination options
- GPS
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
GPS
Au destule momentan. Într-adevăr, aceste trenuri sunt o mândrie, nu o rușine. Dar cum toți vor nou, nou, nou, nu mai interesează pe nimeni trecutul, a se vedea cazul STB. La metrou de bine de rău s-au mai păstrat: REM 001, REM 009, REM 115, plus că mai sunt destule rame vechi, TEM albastre, au de unde. Revenind la trenurile noi, chiar astăzi mă uitam cât de defectuoase au devenit trenurile BM3, având defecte vizibile, care în mod normal nu ar trebui să apară.
Au destule momentan. Într-adevăr, aceste trenuri sunt o mândrie, nu o rușine. Dar cum toți vor nou, nou, nou, nu mai interesează pe nimeni trecutul, a se vedea cazul STB. La metrou de bine de rău s-au mai păstrat: REM 001, REM 009, REM 115, plus că mai sunt destule rame vechi, TEM albastre, au de unde. Revenind la trenurile noi, chiar astăzi mă uitam cât de defectuoase au devenit trenurile BM3, având defecte vizibile, care în mod normal nu ar trebui să apară.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Stimate coleg, noi această informație o știam de muuuuuuuuuuuuuuuuuuult timp. Vino cu ceva nou te rog, cu exclusivități dacă se poate.
Postarea poartă data de 21 Noiembrie ora 00:13.
Poate ești pe alt meridian, mai știi ?
helixdq wrote:
Lucian Bode: Săptămâna viitoare veţi avea în detaliu situaţia Magistralei 5 de metrou
"Am primit sub semnăturile conducerii Metrorex un grafic asumat, care arată că putem da în folosinţă Magistrala M5 Drumul Taberei undeva la mijlocul anului 2020", a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.
Ministrul a subliniat că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă „semnătura pusă pe actul de demisie”.
"Ştiu că vă interesează foarte tare ce se întâmplă cu Magistrala M5 Drumul Taberei. Vreau să vă spun, înainte de a mă întreba voi, că la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, cel mai târziu, veţi avea în detaliu situaţia M5."
...
https://psnews.ro/lucian-bode-saptamana- ... -326489/
Stimate coleg, noi această informație o știam de muuuuuuuuuuuuuuuuuuult timp. Vino cu ceva nou te rog, cu exclusivități dacă se poate.
subway guru wrote:
De ce te agiti? Nu ti-am spus clar ca mai inainte de 23 August 20-20 nu pupi metrou in DT?
:bere:
Postarea poartă data de 21 Noiembrie ora 00:13.
Poate ești pe alt meridian, mai știi ?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Data asta ti-am dat-o si tie pe PM de cam multisor, ce te minunezi??? Si nu inteleg deloc la ce vraji si minuni te astepti sa faca dna Miclaus, ca pe ea o cheama cunoscutii apropiati Mariana nu Samantha! Mult mai realist ar fi sa-i cerem sa faca doar ce trebuie, cu multa-multa perseverenta de care sunt convins ca e in stare!
Iar stirea care ar trebui sa te bucure e ca dl ministru lectureaza ce se scrie pe acest forum si-si insuseste sugestiile noastre!
Inventarul detaliat al lucrarilor ramase, program de rezolvare si monitorizare saptamanala cu masuri de corectie in caz de nerespectare, asa se face in toata lumea, nu trebuie sa reinventam nici roata, nici focul, nici tabla inmultirii si nici apa calda la robinet...
Un singur lucru e necesar, lucrurile sa nu ramana in deriva ca frunza-n vant ca atunci si noi ramanem fiii ploii...
Data asta ti-am dat-o si tie pe PM de cam multisor, ce te minunezi??? Si nu inteleg deloc la ce vraji si minuni te astepti sa faca dna Miclaus, ca pe ea o cheama cunoscutii apropiati Mariana nu Samantha! Mult mai realist ar fi sa-i cerem sa faca doar ce trebuie, cu multa-multa perseverenta de care sunt convins ca e in stare!
Iar stirea care ar trebui sa te bucure e ca dl ministru lectureaza ce se scrie pe acest forum si-si insuseste sugestiile noastre!
Inventarul detaliat al lucrarilor ramase, program de rezolvare si monitorizare saptamanala cu masuri de corectie in caz de nerespectare, asa se face in toata lumea, nu trebuie sa reinventam nici roata, nici focul, nici tabla inmultirii si nici apa calda la robinet...
Un singur lucru e necesar, lucrurile sa nu ramana in deriva ca frunza-n vant ca atunci si noi ramanem fiii ploii...
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Pt cei care au suferit 8 ani de zile, extrem de important este finalizarea lucrarilor la suprafata, acolo unde se poate, adica cam peste tot...fara cele 2-3 zone unde intelegem ca se mai lucreaza un strop.
Si in tunel si statii...ok, sa admitem..la vara..
Dar in luna asta de munca ce a mai ramas pe anul asta...poate reusesc cu suprafata.. ca si asa...8 ani cam ajunge
Pt cei care au suferit 8 ani de zile, extrem de important este finalizarea lucrarilor la suprafata, acolo unde se poate, adica cam peste tot...fara cele 2-3 zone unde intelegem ca se mai lucreaza un strop.
Si in tunel si statii...ok, sa admitem..la vara..
Dar in luna asta de munca ce a mai ramas pe anul asta...poate reusesc cu suprafata.. ca si asa...8 ani cam ajunge
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Tu te-ai uitat pe fereastra sau pe prognoza meteo? Si atunci de ce incerci sa te autoiluzionezi?
Tu te-ai uitat pe fereastra sau pe prognoza meteo? Si atunci de ce incerci sa te autoiluzionezi?
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Vorba aia...dumnezeu da, dar nu baga in sac...
Pana acum a dat vreme de vis pt lucrari...dar ...cat sa mai dea si el..
PS. Fara legatura... .mai o sa avem ceas la Moghioros?
Vorba aia...dumnezeu da, dar nu baga in sac...
Pana acum a dat vreme de vis pt lucrari...dar ...cat sa mai dea si el..
PS. Fara legatura... .mai o sa avem ceas la Moghioros?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
N-am idee si sincer sa fiu ar fi ultimul lucru care sa ma preocupe...dar poate are primaria unul kitsch dar aurit pe inventar sau imprumuta unele de mana second-hand de la dna VVD, ca vad ca nu le mai poarta si sa le dea moka la tot cartierul!

Acum, serios vorbind, daca a fost demontat cu grija si predat in buna stare proprietarului n-ar fi nicio problema sa fie repus undeva in fostul amplasament.
N-am idee si sincer sa fiu ar fi ultimul lucru care sa ma preocupe...dar poate are primaria unul kitsch dar aurit pe inventar sau imprumuta unele de mana second-hand de la dna VVD, ca vad ca nu le mai poarta si sa le dea moka la tot cartierul!

Acum, serios vorbind, daca a fost demontat cu grija si predat in buna stare proprietarului n-ar fi nicio problema sa fie repus undeva in fostul amplasament.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
„Din cele 44 + 24, 10 vor circula pe M5 fără să afecteze circulația pe celelalte magistrale.“ Atât de greu este să mințim? IVA sunt foarte bune și sper că asta va fi soluția aleasă, în cazul în care M5 se inaugurează înainte să sosească noile trenuri.
Cristi N wrote:
Postarea lui Vitalie de pe facebook: Link - ar trebui sa se poata accesa chiar si fara cont. Mai sunt vreo 10 poze dar nu am acces acum la imgur pentru a le copia.
Video 1 - Declaratie
Video 2 - Plimbare prin tunel 1
Video 3 - Plimbare prin tunel 2
Video 4 - Drezina@BrancusiVitalie Cojocari
2 hrs ·
Bucureșteni, visați la metroul din Drumul Taberei? Abia așteptați să ajungeți în acest cartier prin subteran ca să scăpați de străzile foarte aglomerate?
Visați! Pentru că nici vorbă să fie gata. Deocamdată avem de astăzi un nou termen pentru finalizarea construcției: Metroul din Drumul Taberei va fi gata în Iuna iulie, 2020.
Termenul nou vine de la premierul Ludovic Orban și de la ministrul transporturilor Lucian Bode. Cei doi au coborât în “Metroul din Drumul Taberei”, au mers pe jos prin galerii, au discutat pe îndelete cu reprezentanții Metrorex, ai constructorului.
Îi vedeți stând înghesuiți în cerc, încercând să afle când și dacă vor exista trenuri noi pentru noua linie M5... Din păcate, trenurile nu vor fi aduse până la noul termen.
Acum, să vă zic din experiența mea, ce îmi spun sursele mele și observațiile pe care le-am făcut în cei mulți ani de când urmăresc construcția liniei de metrou din Drumul Taberei.
Șansele ca Metroul din Drumul Taberei să fie gata în iulie 2020 sunt cam mici, de vreo 15-20%. Ar fi minunat dacă ar termina până atunci. Dar lucrurile nu stau foarte roz. Pe de altă parte, cei cu care am discutat și susțin că se pricep mai mult decât mine îmi spun că șansele să fie gata până la sfârșitul anului cresc. 70-80% că va fi gata în a doua parte a anului, până în Decembrie 2020.
Doar că noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, ne-a arătat semnăturile șefilor Metrorex. Dacă nu termină la timp, în iulie 2020, respectivii pleacă.
Mai multe detalii, diseară, la Știrile PRO TV de la ora 19.00.
„Din cele 44 + 24, 10 vor circula pe M5 fără să afecteze circulația pe celelalte magistrale.“ Atât de greu este să mințim? IVA sunt foarte bune și sper că asta va fi soluția aleasă, în cazul în care M5 se inaugurează înainte să sosească noile trenuri.
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Se va circula cu Bombardiere adunate de pe M1/3 iar pe M3 vor circula si IVA. Dar mai e pana atunci.
Se va circula cu Bombardiere adunate de pe M1/3 iar pe M3 vor circula si IVA. Dar mai e pana atunci.
- sab
-
Posted:
-
- George
-
Posted:
-
George
Aşteptăm acum provincia să ne spună pentru a suta oară că nu e bine!

Au şi început
Aşteptăm acum provincia să ne spună pentru a suta oară că nu e bine!
Au şi început
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Bineinteles ca nu e bine. Este absurd sa pui IVA necompatibila cu semnalizarea de pe un tronson comun si pentru alte tipuri de trenuri, mai bine o pui pe linia 'virgina' unde nu incurca pe nimeni si unde n-are decat sa circule cu IDM cu fluier si stegulet, ceea ce este cat se poate de OK.
Sau scenariul cel mai prost, in care nu se pune IVA nicaieri: sa zicem ca se da drumul cu BM2 luat de pe M1/3. Tot cartierul bucuros ca e metrou. Iei metroul, ajungi la Eroilor si acolo, teapa, iti vin M1 sau 3 la 10 minute fiecare, daca nu mai rau. Si daca acolo vin la 10 minute, inseamna ca vin la fel si pe restul traseului, deci iti vin arhipline. Deci nu te poti urca, asa ca mai stai 10 minute, poate in urmatorul te poti sui.
Si asta e doar efectul pentru cei care locuiesc in Drumul Taberei. Dar prin asta, se da peste cap circulatia in Militari, Crangasi, Titan, Stefan cel Mare etc. Adica in tot orasul.
Mai clar de atat nu pot fi. Deci e bine sau ba?
Bineinteles ca nu e bine. Este absurd sa pui IVA necompatibila cu semnalizarea de pe un tronson comun si pentru alte tipuri de trenuri, mai bine o pui pe linia 'virgina' unde nu incurca pe nimeni si unde n-are decat sa circule cu IDM cu fluier si stegulet, ceea ce este cat se poate de OK.
Sau scenariul cel mai prost, in care nu se pune IVA nicaieri: sa zicem ca se da drumul cu BM2 luat de pe M1/3. Tot cartierul bucuros ca e metrou. Iei metroul, ajungi la Eroilor si acolo, teapa, iti vin M1 sau 3 la 10 minute fiecare, daca nu mai rau. Si daca acolo vin la 10 minute, inseamna ca vin la fel si pe restul traseului, deci iti vin arhipline. Deci nu te poti urca, asa ca mai stai 10 minute, poate in urmatorul te poti sui.
Si asta e doar efectul pentru cei care locuiesc in Drumul Taberei. Dar prin asta, se da peste cap circulatia in Militari, Crangasi, Titan, Stefan cel Mare etc. Adica in tot orasul.
Mai clar de atat nu pot fi. Deci e bine sau ba?
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Ai dreptate in ”principal”! Cu aceeasi ”flota” n-are cum frecventa sa creasca pe niciuna dintre magistrale, in lipsa unui material rulant suplimentar! Totusi, cred ca suntem dispusi la ”compromisuri”, astfel incat, in iulie 2020 (potrivit declaratiei PRIMULUI MINISTRU), sa poata ”slefui” sina niste ”Bombardier” pe M5.1!
Ai dreptate in ”principal”! Cu aceeasi ”flota” n-are cum frecventa sa creasca pe niciuna dintre magistrale, in lipsa unui material rulant suplimentar! Totusi, cred ca suntem dispusi la ”compromisuri”, astfel incat, in iulie 2020 (potrivit declaratiei PRIMULUI MINISTRU), sa poata ”slefui” sina niste ”Bombardier” pe M5.1!
- sab
-
Posted:
-
sab
Cand stai in Dr Taberei nu prea poti fi obiectiv... Poti sa fi doar ironic, daca iti iese...
Costin wrote:
Deci e bine sau ba?
Cand stai in Dr Taberei nu prea poti fi obiectiv... Poti sa fi doar ironic, daca iti iese...
📖 Pagination options