MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736609 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 175 176 177 178 179 180 181  ... 189

📖 Pagination options
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou TibiV

andrei11 wrote:
E mai simplu ca la Semănătoarea când s-a făcut prelungirea spre Crângași. Bine, acolo amorsele erau deja executate.

That's the point....
La Semanatoarea au gandit in perspectiva. La M2 IMGB-uri, NU!

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Dar avem o derivatie la Leonida. Este vorba de linia catre depoul subteran. Se poate folosi, daca se doreste.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

Tibi, de cand cu autoritatea de transport Bucuresti-Ilfov nu ar mai fi o problema traseele extramunicipale. Problema reala e de ordonare a prioritatilor functie de necesitati.
In rest si eu stiam la fel ca PS4 pune la bataie cam un meleon, nu e clar daca lei-tramvai sau coco...in rest promisiuni desarte ca astea nu costa nimic. Daca cineva stie altceva sa spuna si sa dovedeasca...
:think:
Tibi, sab, daca e sa analizam in profunzime erori conceptuale fundamentale, una dintre cele majore e amplasarea depourilor in <cap de linie> si nu in derivatie laterala. Daca e sa fac o metafora e ca si cum ai pune benzinaria in mijlocul autostrazii fara posibilitatea de a trece <pe langa>.
Va las pe voi sa analizati situatia existenta, unde e bine si unde nu, chiar sunt curios daca descoperiti situatiile relevante.
:bere:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Stefan28, eu te aștept în continuare, M 10 ( cea bleu ) pe unde o ia și unde sunt stațiile simple / de corespondență. Ai uitat ? Amplasamentul efectiv al stațiilor o discutăm altădată, deocamdată notează stațiile cu un cerculeț cam pe unde ar fi. Pot  să nu aibă încă denumiri. Evident traseul schițat pe o hartă, cea sugerată de mine sau alta.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Goldmund

Nu iau apararea lui Stefan28, dar va exista si M10 candva, daca ne uitam ca Parisul are mult mai multe magistrale decat 10, plus zeci de linii de trenuri suburbane care intra prin oras...

Dar, bineinteles ca M10 se va construi apres M4 intregita, M5 data in folosinta pana la Eroilor si continuata(nu in acelasi ritm ca pana acum, pentru ca ar trebui sa asteptam la un M7 pana prin anii 2100),dupa care va veni pe teava M6 pana la Otopeni(nu stiu de ce atatia experti aici au tot vehiculat ca fiind un moft M6 pana la OTP, cand stim cu totii imbulzeala "privatilor" pe DN1 care-si iau rudele de la OTP, iar aeroportul deja depaseste 14 milioane calatori/an, si, "masina mica" va fi candva interzisa prin centrul marilor orase, asadar...raman mij.de transport in comun, cam inexistente acum cu exteriorul metropolei - trenul? care tren?! Automotoarele Diesel deja in parte vandalizate? )- veti vedea de ce e in stare CFR-ul in 20-20...Apoi va incepe constructia M7(f. asteptata pe aici) si poate M8(aia in cerc?)
(Chiar, apropo de CFR:
cand are de gand CFR sa faca o achizitie de trenuri suburbane pentru eventuala ruta GdN-OTP? Ati auzit voi de ceva precum licitatiile de la Metrorex pt. noile rame de metrou?)

Acum eu nu as insista cu o harta plina de carioca facuta (in orice caz) de cineva indragostit in metroul bucurestean...Cu totii visam, unii sunt mai visatori decat altii, dar visam. M10 va fi precum schimbarile de clima: vom vedea noi prin 2050-2070 ce se va adeveri.

Parisul și-a permis atâtea linii de metrou din cauză că materia primă  era moka și forța de muncă aproape moka când s-au construit magistralele. A apus era coloniilor. Și a sclavagismului primitiv.
În 2070 nu o să mai vezi combustibil pe bază de petrol. Pentru acest lucru ne mai trebuie o extinție în masă.

Extincția Permian–Triasic (P–Tr), colocvial cunoscută drept Moartea cea Mare sau Marea Extincție din Permian, a avut loc acum aproximativ 252 milioane de ani, formând limita dintre perioadele geologice Permian și Triasic, precum și epocile paleozoice și mezozoice. Este cea mai mare extincție în masă cunoscută din istoria Pământului, în care 96% din toate speciile marine și 70% din vertebratele terestre au dispărut. Este singura extincție în masă cunoscută și pentru insecte. În jur de 57% din toate familiile și 85% din toate genurile au dispărut. Din cauza biodiveristății pierdute, recuperarea vieții de pe Pământ a avut loc într-un interval de timp semnificativ mai mult decât după orice altă extincție în masă, posibil până la 10 milioane de ani. ( Articol preluat de pe Wikipedia )

Fara statii de electroalimentare la fiecare colt de strada n-ai sa ai parte decat de diesel...din pacate...
:popa:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Goldmund

Cu ce nu sunt de acord deloc este cand cineva ia ultimii 30 de ani de balbaieli, de impartiri din feliile tarii, etc., dar si de "realizari" in constructia de autostrazi, sau magistrale de metrou ca fiind un exemplu pentru a vedea cum vor fi urmatorii 30 de ani.

Ultimii 30 de ani sunt o infrangere pentru societatea din Romania, o oroare a neputintei si reaua vointa a clasei "conducatoare", rar intalnita in istoria unui popor european..., ceea ce ma face sa cred ca "asa nu se mai poate", tara e impartita deja, acum ar trebui, indiferent de partid, sa profitam la maxim de tot ce da UE si sa modernizam Romania(sansa aceasta de a fi o natiune in UE, partenerul celor mai dezvoltate tari ale lumii, nu am avut-o niciodata in istoria noastra!! - nu trebuie de fapt decat sa nu fim impotriva lor aiurea si sa cheltuim banii-cadou!!). Altii mai incompetenti decat cei pe care i-am avut la carma 30 de ani nu se mai poate, iar o magistrala de metrou, poate urmatoarea, sa se execute si dat in folosinta in doar cativa ani, daca meritocratia isi va face loc in Romania(cu ajutorul partidelor care vor veni la putere!). De ce nu?

Din pacate avem deja un handicap de 12ani pierduti...

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Taifun7993

Am o propunere extinderea M2 de la Pipera pana la Centura Capitalei respectiv A3 acolo un Park And Ride in dreapta bretelei dinpre Ploiesti spre Bucuresti. Mai degrevam Statia Pipera dinspre oras.

Si mai departe spre Aeroportul Otopeni Henri Coanda parelel cu A3.

O a doua propunere ar fi : Legarea statiei Anghel Saligny de Gara Centurii feroviare a capitalei pentru viitorul tren urban.

A treia propunere ar fi : Legarea Statia Preciziei de Complexul de Depozite de pe A1 si Extinderea liniei  Petrache Poenaru -Chiajna pe sub Lacul Morii.

A patra propunere ar fi Extinderea Magistralei 4 pana in Mogosoaia respectiv M5 de la Valea Ialomitei pana la Cet Vest pana la Centura Capitalei legatura cu trenul Urban Gara de Nord Gara Progresu.

Astept pareriile voastre

O seara faina

1) Dacă nu te apuci să faci schițe propunerile tale sunt ZERO.
2) Nu mai munci să faci schițe, aceste propuneri au mai fost discutate de câteva ori până acum, acum ce faci, vii tu și reiei traseele ?
3) Știu că sunt multe pagini de lecturat în acest topic, dar crede-mă că traseele tale sunt suflate și răsuflate și răsrăsuflate.
4) Propune și tu ceva care NU s-a mai discutat, nu mai relua aceleași propuneri.
5) Extinderea liniei Petrache Poenaru - Chiajna pe sub Lacul Morii a propus-o chiar subsemnatul, cu schițe, argumente / contraargumente, deci te rog, e propunerea mea, nu a ta.
6) Celelalte propuneri au fost discutate de colegi, nu de mine.
Succes la lecturat,  vino cu o varianta care nu s-a mai propus. ;)

Cam cati kilometri de tunele de metrou pe sub aratura si porumbiste mai visati???
Asa cum ii si zice, metroul e pentru zona urbana nu pentru suburban, acolo e potrivit cu totul altceva...
Inainte de a face <propuneri> prostesti ganditi-va daca macar o linie de tramvai sau light rail ar fi eficienta pe acolo pe miriste...si abia apoi mai vorbim.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Pai atunci cu Otopeniul cum ramane ?  :think:

Ramane cum am stabilit...intermodal
P.S.
Ai incercat (asa cum ti-am recomandat) sa pui un tramvai pe DN1 pana la aeroport si ti-a iesit?...sau da cu virgula?

Go to page:  1  ... 175 176 177 178 179 180 181  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”