Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 535284 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 194

📖 Pagination options
Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Costin

George wrote:
Poate semi off topic, ieri la intersectia M. Kogalniceanu - Hasdeu ma intrebam cum se va face acolo largirea bulevardului?!

In acest moment nu e in plan asa ceva, acolo sunt doua bezi pe sens, considerate a fi suficiente. Cand or vrea tramvai de la Parvan spre 13 Septembrie, atunci ar trebui sa demoleze...

rosetti61 wrote:
Cladirile dintre Berthelot si Stirbei Voda cat mai au de trait?

Acolo nu se mai darama nimic. Deci... pana la primul cutremur  :twisted:

Era in plan demolarea caselor dintre Berthlot si Temisana / Transilvaniei, pentru a avea o deschidere catre Casa Radio, la noul bulevard, cu parc in fata. Am impresia ca s'a renuntat, datorita exproprierilor prea scumpe. Nu stiu daca au renuntat la idee, dar momentan oricum nu au alocat bani pentru ea.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus DanCld

Oare s-au mai civilizat oamenii, nu se mai suie pe cladirile in prag de demolare sa faca un pic de circ in fata camerelor de filmat?

Protest în faţa primăriei Capitalei. Zeci de persoane cer demisia lui Oprescu
17 dec 2010, 14:25 | Actualizat (acum un min)

Zeci de locatari care au rămas fără case în urma exproprierilor şi-au strigat nemulţumirea în faţa instituţiei. Bucureştenii i-au cerut edilului-şef să demisioneze pentru că i-a lăsat în pragul sărbătorilor fără un acoperiş deasupra capului. Oamenii susţin că exproprierile s-au făcut ilegal

Toţi cei care au ieşit astăzi în faţa Primăriei sunt împotriva proiectului iniţiat de primarul capitalei de a construi bulevardul Uranus. OAmenii din zonă spun că nu au primit suficienţi bani pentru expropieri. În plus, sumele livrate nu pot fi accesate, conturile fiind blocate.

"Protestăm împotriva proiectului de magistrală Buzeşti-Berzei şi împotriva demolărilor ilegale care au avut loc acolo. Au scos oamenii în stradă în 72 de ore, fără să aibă toate avizele necesare", a spus unul dintre protestatari.

"Chiriaşii nu au case, de asemenea noi nu avem, stăm pe la rude, pe la cine apucăm. E cumplit ce se întâmplă", a adăugat altul.

Primarul general al Capitalei spune că proiectele măreţe stârnesc şi nemulţumiri.

"Ei au şi dat în judecată, probabil că este şi modalitatea de acţiune. Am avut şi eu să văd ce s-a întâmplat de-a lungul timpului cu judecăţile pe care le-au iniţiat. Am observat că din 86 de cauze, toate au fost retrase. Oare de ce?", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârşit, este nevoie de demolarea a aproximativ 100 de imobile. Bulevardul Uranus va avea câte doua benzi pe sens, va trece pe axa Victoriei - Buzeşti - Berzei - Izvor - Palatul Parlamentului.

( link

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus horex

Eu nu l-am votat pe Oprescu ca imi displacea total ca om si in plus tot ce vorbea parca erau sf-uri. Mi-am schimbat parerea in bine cand vad ca pune in miscare lucrurile si se face ceva in Bucuresti. Cred ca va castiga alegerile doar daca in 2012 va termina o parte din lucrari ca sa aibe cu ce sa se laude. Eu tot nu inteleg unde s-au dus banii care ii avea Bucurestiul cand nu era perioada de criza.

Hai sa nu ne avantam acum in speculatii; alegerile sunt programate pentru 2012 si pana atunci se mai pot intampla multe. Exista un aspect asupra caruia putem sa cadem de acord si anume ca dl. doctor este parte a unui program (proiect) politic insa viata se poate dovedi in final destul de complicata.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus subway guru

Iar o 'deraiem' in politichie?
Pana in 2012 mai e 'cale lunga', nu va irositi 'munitia' in devans...
Dar daca tineti neaparat, e loc destul AICI: viewtopic.php?f=156&t=1109

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Sunt oprite lucrarile pe perioada asta ... au fost probleme cu niste tevi de apa etc. Din cate am inteles neoficial saptamana asta ar termina de demolat Marna si Feroviarul a.i. sa intre in sarbatori fara nicio constructie pe partea dreapta ... toata sunt informatii neoficiale si spicuite de la diversi de p`acolo ...

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Nightwolf

lucianho wrote:
Dupa atatea scandaluri eu personal nu cred ca Oprescu va mai iesi primar...vom trai si vom mai vedea ce-i drept asta...Un primar care in ultima vreme are parte numai de huiduieli  automat nu mai are cum sa fie iubit de cetateni.Vom avea surprize mari dupa parerea mea la urmatoarele alegeri...

E tardiva discutia ... nemultumiti sunt 1000 de oameni din cei peste 2.150.000 ai Bucurestiului ...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia ionescu63

Daca inteleg bine practic sunt sanse ca in acest an sa se finalizaze demolarile si sa se creeza astfel "front de lucru" pe tronsonul 2.Polizu-Calea Grivitei si 5. P-ta Virgiliu- Calea Plevnei

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus shoppy

Dupa cum spunea tovarasu' Stalin: daca moare un om e o tragedie, daca mor 10.000 e o statistica.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Grigore

shoppy wrote:
Dupa cum spunea tovarasu' Stalin: daca moare un om e o tragedie, daca mor 10.000 e o statistica.

"Daca moare un om este o drama, daca mor o mie de oameni este o tragedie, daca mor un milion de oameni este o statistica."

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Tavi

Am avut aici si pareri pro si contra si chiar opinia celor expropriati. Tind sa cred ca s-a procedat un pic stalinist cu cei expropriati insa este problema lor cum isi construiesc caile de atac. Faza cu "m-a dat afara peste noapte" nu tine pentru ca se stia de mult de proiect ... chiar de pe vremea lui Ceausescu daca nu ma insel.

Valoarea despagubirilor si modul de acordare trebuie cu siguranta imbunatatite. Iar asta nu mai este problema lor ci a intregii comunitati pentru simplul motiv ca "maine ti se poate intampla si tie cititorule". Eu personal consider insa ca acest forum este unul de infrastructura si nu ar trebui sa devina o tribuna pentru asa ceva.

Problema pe care o vad eu e ca Marna a fost lasata intr-o situatie care chiar ameninta securitatea publica si prezinta risc iminent de prabusire  :twisted:

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus rosetti61

Un Marna jumatate faramat, nu mai ai ce sa-i faci - monument, ne-monument, tot moloz ajunge. Ce fel de "monument" e cladirea aia - importanta istorica nu are, poate ceva arhitectural ambientala. Cat despre ruina Feroviar-fosta librarie Ion Creanga, pana acum nimeni nu s-a sinchisit de ea si toti tipa ca se demoleaza.
Daca tin atat de mult la ele, fatadele pot fi recreate ulterior aidoma Novotel - un Marna Business Center cu fatada vechiului hotel, etc...
Daca nu s-au ingrijit de ele, la revedere, orasul nu sta in loc.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Dominatrix

bogdan10 wrote:
http://www.amosnews.ro/Prefectul_Capital ... 29-59040
Bine ca se gandesc acum la asta. Dupa razboi, multi viteji se arata. Cam tarziu…
George wrote:
Da, dezbaterea asupra viitorului este necesara: cum am mai spus pe aici, atat eu cat si alti colegi de pe forum, nu e totuna daca va iesi o artera pt. marlani cu SUV-uri, cu trotuare blocate si cladiri inalte, ori vom avea o sosea decenta, cu tramvai separat de trafic, trotuare late (si libere), benzi pt. biciclisti si spatii verzi.
Desi sper sa ma insel, cred ca prima varianta e corecta. Tramvaiul nu va fi separat de trafic, daca ne luam dupa ce s-a facut pana acum pe tronsonul Victoriei - Sevastopol si trotuarele nu vor fi libere fiindca masinile din zona nu au unde sa dispara, ba din contra, se vor inmulti daca noul "plan urbanistic" de pe viitorul bulevard va include cladiri de genul celor deja aparute pe tronsonul Victoriei - Occidentului.

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463922 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”