MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia Brancusi

695 posts, 286209 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 50

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) Adrian Rosca

Din cate stiu, ceilalti nu sunt pe forum. Mai exista si varianta cererii de furnizare informatii de interes public catre Metrorex.

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) orex

Am purces demersul catre METROREX! ;)
PS
Hai sa nu mai lasam totul pe @guru. E caustic, dar cine poate se obisnuieste cu stilul. Totusi, cred ca a reusit sa predea stafeta, cel putin unui ”prozelit”/”ucenic vrajitor”, in  a impartasi din experienta SA, pentru continuitatea ideilor, pe aceasta ”lungime de unda”! ;)

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) CataOT

Astazi daca nu apar modificari majore in peisaj, se doreste redeschiderea traficului pe portiunea proaspat asfaltata de bulevard.

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) catalinp

Astazi am vazut mai multi oameni (inclusiv 2 politisti de la rutiera) care au mers pe toata zona reamenajata. Poate in curand da drumul circulatiei spre Valea Argesului.

Si la orele 15.00, zona era...pista de biciclisti! ;) Nu stiu de ce tre sa mai asteptam pana pe 30.06.2019, posibil doar pentru plantarea gazonului si a unor trandafiri deja infloriti. Probabil  nu s-au gasit ”acei” trandafiri! :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) catalinp

Nu cred ca s-au gandit ei la trandafiri  :lol: Din cate am inteles sensul dinspre Valea Argesului va avea si el 3 benzi, urmand sa se lateasca spatiul verde pe latimea unei benzi.

Din pacate trotuarul de vis a vis ,adica in fata blocului TS37 este dezastru. Nicio miscare in a -l reface...desi in urma cu 1 an mi se raspundea de catre metrorex pe mail ca urmeaza sa fie reamenajat cat mai urgent  :(

Au fost dintotdeauna, trei benzi de circulatie, pe ambele sensuri, inca din anii 70, pe acest segment de drum. Singura lucrare, terana, care ar trebui sa suscite interes ar fi cea de la trecerea de pietoni unde e nevoie de semafor, cel putin cu temporizator...mai ales pentru cei MICI si cei aflati la varsta senectutii! ;)

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) CataOT

De dimineata era cisterna pe pozitie si uda de zor gazonul :).

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) aztec

Si platanii?
Si copacii unde i-au plantat?
Asa au plantat si niste tufisuri spreRomancierilor si s-au uscat de anul trecut...tot uscati sunt...

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) iulian9203

"Lucrările de refacere a suprafețelor au respectat proiectul reabilitării domeniului public de suprafață, aferent Magistralei 5 de metrou, secțiunea Drumul Taberei – Eroilor. Precizăm că, la întocmirea planului pentru replantarea arborilor și arbuștilor, s-a ținut cont de următoarele aspecte:

-   întreaga suprafață a galeriei de metrou, pe toată lungimea proiectului, este protejată cu lucrări de hidroizolație;

-   stratul de pământ ce acoperă placa de metrou este mic și variabil, cuprins între 1m și 5m grosime;

-   nu există date clare în legătură cu adâncimea la care se pot dezvolta rădăcinile arborilor, mai ales că acestea cresc imprevizibil atât pe orizontală, cât și pe verticală, în funcție de condițiile de sol (uniformitatea profilului, compactitate, elemente nutritive, conținut de săruri și agenți poluanți, umiditate, etc.).

Astfel că, ținând cont de cele menționate mai sus, proiectantul lucrării a dispus ca pe toată lungimea proiectului, deasupra galeriei, să nu se planteze arbori, alegându-se varianta plantării arbuștilor."

Acesta este răspunsul pe care l-am primit la o solicitare de înlocuire a arborilor uscați din zona blocului materna.

De menționat faptul că am făcut 3 solicitări (în perioada 05.2018-04.2019 în acest sens până când au fost înlocuiți.

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) aztec

Magarie.

La Eroilor nu au avut greturi...si arata foarte bine.
Nu au studii si date clare? Pai ce, au un aprozar ....sa nu stie?
Si se putea avea grija la constructie in asa fel incat sa se poata planta.
Asa....avem hidroizolatoe...sa nu o stricam...avem grija...
Demla un cartier verde si umbrit de multi copaci si mai nou, platani, ne-am ales cu un cartier prafuit, diatrus si fara copaci.

@iulian9203
”Deasupra galeriei” e citatul autoritatilor, da? Pai defrisarile s-au petrecut, nu pe mediana bulevardului, ci pe zonele verzi aflate pe laturile din extremitatea bulevardului (statiilor)! Din mesajul primit de tine, sa intelegem ca antreprenorul o sa lase stepa? Ne intoarcem in anii 1960-1970, cand, ca urmare a edificarii acestui cartier acest aspect era unul firesc, dar, acum nici macar nu vor mai fi saditi arbori ca ”dezradacineaza”, odata cu semetia lor, structurile statiilor edificate? Asta ar fi prea de tot!
PS
Unde vor fi plantati acei copaci care au fost rasi de la suprafata pamantului?

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) iulian9203

@orex
Da. E răspunsul primit de la Metrorex.

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) andrei11

E ceva care nu Înțeleg...În Balta Albă e plin de copaci ( NU arbuști ) pe unde circulă metroul...Inclusiv deasupra lui Eroilor / M 1 erau mulți copaci...inclusiv ștejari.

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464071 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”