Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534658 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 194

📖 Pagination options
Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus wwwww

Mai oameni buni  8-)
Uite, vorbeam cu cineva acum ceva vreme despre fenomenul care l-am observat in ultima vreme in B, si anume despre faptul ca observam din ce in ce mai des, cand ma intorceam in B, tot felul de hidosenii nou construite printre casele antebelice. Ce-ti pasa, imi spunea interlocutorul meu, asta e progresul, e natural si normal. Of...
Eu am fost, inca din anii studentiei, un pasionat al explorarii Bucurestiului vechi, al caselor, lecturilor, monumentelor, strazilor de alta data. Am petrecut nenumarate zile cutreierand aiurea pe strazile orasului, sucindu-mi gatul dupa fatadele innegrite de vreme, citind carti ingalbenite gasite prin cine stie ce poduri. In ultimii ani de facultate am stat in B in zona Cismigiului, stiam toate casele din zona, de la Berthelot pana la Plevnei si m-am indragostit iremediabil de acea zona. De asta mi-am dorit o locuinta acolo, practic pentru mine si familia mea partea aceasta de oras e mai acasa decat in orasul meu de domiciliu.
Intr-un final am gasit. Nu am cumparat de la primarie (pentru ca va intrebati atat de mult despre ec e vorba, va spun, este vorba de ultima casa de pe Cobalcescu pe care o darama astia, practic le mai trebuia un metru si jumatate pentru nu stiu ce sens giratoriu...) Casa solida, din beton si caramida (n-am mai vazut de mult asa caramida, dadeai cu ciocanul in ea si sareau scantei) singurele probleme le reprezentau tencuiala imbatranita in cateva locuri si curtea interiopara, cu o magazie urata, dar, asa cum spuneam, astea ar fi trebuit refacute anul asta...) Am cumparat-o inainte de scumpire, a costat cca 40.000, ulterior mi s-a oferit peste 100.000 pe acel apartament, dar am refuzat, si v-am spus mai sus de ce, si sunt sigur ca macar unii vor intelege de ce - patima unei bucati din orasul vechi, pe care, incet, o poti restaura si aduce, pe cat cu putinta, la frumusetea de alta data.
In B am stat si-n ""cartiere"" si n-as da niciodata o camera de 3 metri jumatate inaltime, cu usile ei frumoase, pe o cutie de chibrituri comunista.
Stiu tare bine si zona Buzestilor, pe langa fauna de care vorbiti voi aici, sa stiti ca strada asta avea un farmec iesit din comun, n-am sa uit noptile de vara, cand ma plimbam pana spre Victoriei, Bucurestiul are un  parfum numai al lui, vizual si sonor, pe care nu l-am mai intalnit nicaieri in lume. Nu va mai blamati orasul, din punctul meu de vedere, atat cat a mai ramas din vechiul Bucuresti, reprezinta o comoara inestimabila, nu odata mi-a fost ciuda uitandu-ma aiurea, prin Europa, la casele lor, ca noi nu renovam, nu curatam, nu punem in valoare ci, dimpotriva, distrugem ce avem frumos.

Nu sunt arhitect de formatie, mie arhitectura mi se pare un lucru fascinant, un arhitect este un creator. Tot asa, distrugerea unei case simbolizeaza mai mult decat pierderea unei identitati...

Am postat aici si-am vorbit de povestea mea intrucat nu puteam sa aduc in discutie dramele unora dintre vecinii mei. Nu era corect. Nu am exagerat cand am spus ca sunt oameni care nu au avut, efectiv, unde sa se duca, batrani si bolnavi, cum nu am exagerat cand am spus ca procedura de expropriere s-a facut in bataie de joc, mizerabil, cinic, prosteste si... inuman. Inchiuiti-va ca, timp de un an, auziti zvonuri, apoi va treziti ca va suna o cunostinta sa va cautati pe saitul primariei, ac figurati ca urman a fi expropriati... Inchipuiti-va ca singurul contact real care l-ati avea cu autoritatile ar fi intalnirea cu membrii comisiei, bine dispusi, care nu au sa  faca edcat sa consemneze ca nu sunteti de acord cu despagubirea, inchipuiti-va ca, dupa asta, primiti acea decizie de despagubire acasa, in acre vi se acorda o suma derizorie si, conform careia, daca aveti tupeul sa o atacati in instanta, nexam bani. Nici macar aia. Cu alte cuvinte, te gatui, imi bat joc si, daca tu, prostul, cetateanul, ai de gand sa te aperi, nu-i mai vezi nici pe astia.

Stiti cu totii ce zice constitutia, dreapta si prealabila despagubire. Unde-i prealabila? Unde-i corecta? Cum s-au evaluat acele imobile, cand nici masa si nici soacra vreunui evaluator al primariei, dar-mite unul cu patalama la mana, n-a catadicsit sa vina sa vada ce dracu aveti prin casa... Si-n timpul asta tu stai si astepti, ca-ti spui ca doar n-or sa fie atat de dementi incat sa te exproprieze fara sa-ti evalueze proprietatea...

Bun, si pentru cei mai vehementi, ziceti-mi si mie cat costa 3 camere in zona, si, daca imi gasiti cu 23 de mii, jur ca iau doua, mai fac naibii un credit si vi-l fac cadou.

De fapt nu-i de ras.

Ce e asa de greu de inteles, verificati si vedeti care sunt cele doua societati care au sa realizeze lucrarile la magistrala asta....Va dau eu un pont sigur, una e a fratelui cu mustata si Mercedes de la Constanta, care nu a facut trafic cu armament.

Si pun pariu ca acest bulevard n-o sa rezolve nimic, dimpotriva.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Ad_rem

Expropierea este normal sa se faca in urma unei evaluari. Evaluarea este normal sa ia in calcul mai multi factori. Pretul de achizitie a imobilului nu cred ca poate fi relevant in sine, dar pretul zonei ar trebui sa conteze. Asta e treaba evaluatorului (pt care este platit), de a integra informatii din piata si din cazul concret, pt a obtine o evaluare justa. Apoi, in mod normal ar trebui sa aibe loc o negociere. Flexibilitatea acesteia asigura caracterul "uman" al procesului. Capacitatea de a gandi si din punctul de vedere al celuilalt, dorinta de a fi in slujba contribuabililor (chiar si a celor expropiati) este un atribut al societatilor civilizate. Din pacate la noi inca nu e cazul.
Tot ce pot spune este sa continuati propagarea acestor informatii, poate si in media - daca gasiti ziaristi interesati. Voi "forwarda" si eu unele citate din 5w. Evident si calea legala e de urmat ... de cei in cauza.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia mindmasster

A trecut cineva prin zona? "A cazut Marna?"

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia bogdan10

mindmasster wrote:
A trecut cineva prin zona? "A cazut Marna?"

Azi dimineata era inca in picioare. Mai aveau de incarcat molozul ramas de la cladirea care era lipita de hotel!

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia wwwww

http://www.observatorulurban.ro/demolar ... cescu.html

Am o rugaminte...ciudata. Poate are drum cineva, dintre dumneavostra, si face o poza in zona. Multumesc.

Am mai rugat pe un topic in legatura cu subiectul, poate trece cineva dintre dumneavoastra si face o poza in zona: http://www.observatorulurban.ro/demolar ... cescu.html
Multumesc.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus sss

Sfatul meu este, ca in cazul ca inca nu v-au demolat, sa angajati minim un expert evaluator autorizat, care sa va evalueze casa, pentru a putea folosi evaluarea in instanta.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus laurashgeo

Pai daca wwwww zice ca are credit ipotecar atunci nu e nici o problema. Inseamna ca are si un raport de evaluare pe baza caruia banca i-a acordat imprumutul. Numai sa nu fi trecut prea mult timp de la acea evaluare.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus shoppy

Wwww, chestiile astea nu se fac de pe azi pe maine, nu ii vine o idee creata unui gigel si in 6 luni gasesti tu hartia in usa ca te demoleaza. Pe forumul unde activam noi inainte a aparut prima propunere de proiect in aceasta directie concomitent cu primele propuneri pentru Pasajul Basarab, deci acum vreo 5 ani. Si de la idee pana la propunere pe care s-o poti descarca de pe site-ul primariei sigur mai trec vreo 2 ani(mai ales in Romania), deci toata povestea asta e in coacere de cel putin 7 ani.
Hai sa zic ca e posibil pentru o persoana mai aeriana sa nu aiba nici vreo cunostinta pe la primarie / arhitectura, nici sa nu fie atenta la stiri despre oras, nici sa nu fie conectata la radio-sant al vecinilor sau al strazii, dar un grup intreg de vecini sa nu stie ca aia coc de vreo 7 ani sa demoleze vreo 50 de case printre care si a lor ca sa se construiasca un ditai bulevard prin centrul capitalei e cam mult... Sau poate ca a fost vorba de o negare psihologica cand toata lumea se facea ca nu stie si se bucura ca a mai trecut o zi fara sa se intample nimic, crezand ca asa e mai probabil sa se renunte la proiect.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Mircea G

wwwww wrote:
Am o rugaminte...ciudata. Poate are drum cineva, dintre dumneavostra, si face o poza in zona. Multumesc.

Exista poza : http://maps.google.ro/  ...dar nu inteleg , cum nu aveti asa ceva ? parca va iubeati casa .... :o

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Goldmund

Doamnelor si domnilor,
cu totii cunoasteti pozitia mea in legatura cu demolarile in general si in special cu demolarile din Bucuresti. De ce in special pentru Bucuresti?
Ei bine, eu sunt de parere ca cine isi iubeste orasul in care locuieste(si traieste!), iubeste in mare toate colturile orasului sau, cu "bune si rele", tot ce caracterizeaza orasul sau. Bucurestiul a pierdut in ultimii 40 de ani enorm de mult din infatisarea sa de altadata, asa incat pe alocuri il poti confunda cu oricare alt oras "modelat" de comunism...Au mai ramas cateva parti "vechi" in Bucuresti, strazi si cladiri cunoscute si parintilor si bunicilor nostri.
Atata timp cat vom avea parte de primari care s-au format profesional in comunism si care inteleg prin competenta doar sa distruga ca sa construiasca ceva la loc, atata timp Bucurestiul se afla intr-un pericol permanent sa piarda si ce mai are din comoara arhitecturala din trecut.

Am observat ca aici pe forum se pune gresit problema despagubirilor, din moment ce, in mare parte totul e incarcat emotional, sentimental. De exemplu, exista tarani in Germania care "pentru nici un ban din lume" nu si-ar vinde terenul unui investitor, pentru ca terenul e de la parintii lui, lasat mostenire de la bunicii lui samd...Dar cu o casa?! Mentalitatile "noi" din Romania dupa 1950, cu "raderea vechiului", chiar daca a fost vorba de biserici(!) in stil brancovenesc(!), sau palatele "burghezo- mosieresti", Hala Unirii sau celebrul spital Brancovenesc(http://www.miculparis.ro/foto/cladiri_disparute.html ), ei bine, aceste mentalitati de stepa vor distruge in continuare tot ce au iubit si iubesc bucurestenii, adevaratii bucuresteni..., orasul lor, asa cum este. Cum sa va spun? E nebunie curata, din moment ce Bucurestiul nu are o Centura- autostrada(apropiata de oras, astfel incat tot bucuresteanul sa si ocoleasca Centrul orasului!) dar sunt daramate din nou sute de case pentru o "strapungere"prin centrul marelui oras..., cu toate ca orasul e unul de ...campie!- cu mult loc in imprejurimi...
OK, o fac, fac si strada asta un bulevard, insa nu cautati in zadar dreptatea propietarilor care vor pierde totul, indiferent cat vor primi, indiferent cand au cumparat(inainte sau dupa anii 90, prin legile demagogice ale unui Iliescu!)iar trecutul orasului nu-l mai  descoperim la o plimbare, ci il vom descoperi in carti de istoria arhitecturii.
Parerea mea
Sa auzim mai mult de bine
PS
Candva se formeaza o generatie de oameni care-si va iubi orasul si se va zbate pentru fiecare casutza veche scapata de buldozerul comunist si ce a urmat dupa el...Aceasta perioada  va purta numele de normalitate...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia wwwww

Mircea G wrote:
wwwww wrote:

Exista poza : http://maps.google.ro/  ...dar nu inteleg , cum nu aveti asa ceva ? parca va iubeati casa .... :o

Domnule Mircea G, am observat ca posturile mele visavis de demolarile in cauza v-au deranjat vizibil. Dupa ce ne-ati facut cu ou si otet pe noi, astia, demolatii, observ ca, atat cat puteti, incercati sa atacati orice postare a mea, rastalmacind ceea ce spun si facand presupuneri eronate visavis de situatia prezentata de mine. Am cautat sa raspund, politicos, la toate insinuarile dumneavostra, presupunand, de buna credinta, ca uratul celor relatate de mine e posibil sa va fi facut sa credeti ca mint.
Mie nu-mi ramane decat sa zambesc, sunt sigur ca, daca m-ati cunoaste, atitudinea dvs ar fi cu totul alta. Dar puteti s-o pastrati, daca considerati ca e una corecta.
Si, in acelasi spirit de respect pentru cei care-mi permit sa postez pe acest forum, am sa va raspund la intrebare (desi, daca imi citeati posturile cu atentie, nu era necesara si aceasta noua malitiozitate): dintr-un motiv foarte simplu, si anume acela CA NU (mai) LOCUIESC (era sa fac si-o gluma, mie-mi place hazul de necaz) IN BUCURESTI.
Recte, nemaiavand casa, fiind si-n timpul saptamanii, cand unii oameni muncesc, nu mi-a ramas de facut decat sa rog vreun amic sa mai treaca prin zona, sa-mi spuna daca mai e casa in picioare.

Sper sa fiti satisfacut.

""Pe forumul unde activam noi inainte a aparut prima propunere de proiect in aceasta directie"".  Imi pare rau, dar abia acum am descoperit acest forum, dar'mite pe acela in care activati inainte...
""deci acum vreo 5 ani"" - la momentul respectiv imobilul era deja cumparat, de ceva ani...
"" Si de la idee pana la propunere pe care s-o poti descarca de pe site-ul primariei sigur mai trec vreo 2 ani(mai ales in Romania), deci toata povestea asta e in coacere de cel putin 7 ani"" - verificati, va rog, saitul PMB, visavis de data in care s-au postat primele informatii OFICIALE despre aceste exproprieri. O sa aveti o surpriza...
""Hai sa zic ca e posibil pentru o persoana mai aeriana sa nu aiba nici vreo cunostinta pe la primarie / arhitectura, nici sa nu fie atenta la stiri despre oras, nici sa nu fie conectata la radio-sant al vecinilor sau al strazii, dar un grup intreg de vecini sa nu stie ca aia coc de vreo 7 ani sa demoleze vreo 50 de case printre care si a lor ca sa se construiasca un ditai bulevard prin centrul capitalei e cam mult...""
Am aratat ca nu domiciliez in Bucuresti, deci nu vad de ce ar fi trebuit sa am vreo "pila" pe la primarie/arhitectura, admitand ca intr-un stat civilizat, a carui capitala e administrata de o institutie care se respecta, publicitatea unui astfel de proiect s-ar realiza pe marginea santului sau pe dosul unei usi. Mai mult, inca din 2009 s-au auzit, intradevar, astfel de zvonuri, insa erau contradictorii, atat printre vecini cat si pe...internet.

Insa aveti oarecum dreptate in privinta "negarii psihologice": din momentul in care am primit, in vara, decizia si pana pe 9 decembrie, cand am fost sa-mi ridic lucrurile din casa, am sperat ca traiesc un vis urat.

Multumesc frumos celor care m-au sfatuit visavis de procedurile ce ar trebui sa le urmez, am facut deja toate aceste demersuri, avand in vedere ca legea speciala prevede anumite termene de decadere, avand in vedere prevederile procedurale aferente desfasurarii unui litigiu, prin prisma imposibilitatii administrarii unei expertize, precum si practica judecatoreasca in materie.

Logarea mea pe acest forum am facut-o, recunosc, intr-un moment destul de amar, a doua zi dupa ce "evacuasem"" casa, din dorinta de-a comunica nu atat ce mi se intampla mie (repet, eu stiu ce am de facut visavis de autoritati si nu sunt atat de naiv incat sa caut solutii pe internet) ci de-a afla daca mai sunt si alte persoane care gandesc ca mine, deci trebuie sa stie ce se ascunde in spatele acestei povesti frumos ambalate.

Desi mi s-au adresat anumite invective nejustificate, care m-au facut sa renunt la ideea de a posta, iata ca o fac in continuare, dintr-un motiv foarte simplu (pentru mine): am observat ca sunt foarte multe persoane care gandesc asa, "anacronic" cum o fac eu, lucru care ma face sa cred ca lucrurile, asa cum frumos spunea cineva mai sus, vor intra vreodata innormalitate.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus ionescu63

Se pare ca urmatoarea cladire care va fi demolata este cea de pe Berzei 32.

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463903 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”