MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736109 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 163 164 165 166 167 168 169  ... 189

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou V2A

Costin[/b:1zs4wxsw]":1zs4wxsw]V2A, multe beri pentru recuperarea informatiilor! :bere:

Cu plăcere!  :bere:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Valentin

Foarte interesante plansele si toate detaliile. In mod special cel mai interesant lucru mi se pare "rezolvarea" struto camilei de M1. Mi se pare o idee buna sa oferim o sansa si cartierului din Giulești .  Daca se mai fac ședințe "de lucru" sunt interesat de o astfel de experiență.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Da, struto-camila D2-Crangasi ar trebui rezolvata cumva. Insa mie tare imi este teama ca ramanem asa cu M1, la care mai adaugam o inelara D3-D2....

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

De la moderator citire :
Mesajele off topic le găsiți în 2 locuri,
1) La topicul de Diverse
2) La topicul IVA

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Popescu Eugen

Daca vrei sa faci un lucru sa functioneze, se gaseste cel putin o solutie. Daca nu vrei ca acel lucru sa functioneze, se gasesc n solutii.
https://www.youtube.com/watch?v=gbloGL6mn3A

:?:
Dacă e vorba de modernizări la ramele existente IVA  ți s-a explicat cu argumente de ce nu e rentabil...
E scriere rusească, n-am stat să traduc, dacă e vorba de Rusia / Bielorusia / Ucraina ele nu fac parte din UE...
Dacă ai vrut să scoți în evidență  altceva te rog explică, eu n-am înțeles la ce să mă uit...
- lungime între 105 și 200 metri
- lățime aproximativ 20 metri
Vă rog precizați unde veți plasa stația Grivița M 8  ( legătură cu Grivița M 4 /6 )
Detaliat traseul între această stație ( Grivița M 8 ) și stația Piața Domenii.
Traseul nu respectă nici o tramă  stadală, intuiesc că NSS - ul va fi destul de adânc. ( Cam cât aproximezi ? )
Cum luați curba între str Ceaikovski și Barbu Văcărescu ? Tot cu un NSS destul de adânc...( Cam cât aproximezi ? )

Stimate coleg, aici discutăm în contradictoriu tocmai ca să vedem dacă putem îmbunătății sau nu situația viitoare, nu înseamnă că ne punem bețe în roate.
Tot vă aștept cu NSS - urile din Piața Unirii și eventual cu legăturile pietonale între M 1/3, M 2 / M 7  și M Ghencea - Basarabiei ! Eu mi-am bătut capul și e cam greu !

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Strict pentru Eugen Popescu.
Am găsit topicul dedicat modernizării trenurilor IVA ( IVA albă ). Îl găsești aici.

Imi place critica constructiva.  Sper sa ramanem la acest nivel. Daca nu reusim, din punctul meu de vedere discutia nu mai are rost.
Am citit topicul cu ramele IVA. In mare parte e cum ma asteptam. Nu mai intru in amanunte. As face o comparatie plastica cu trimitere la ramele IVA albastre – 7 trenuri modernizare de catre Metrorex cu trei firme diferite.. Sunt asemenea unei femei care face sapte copii cu trei barbati si doreste ca plozii sa semene intre ei.  Parerea mea, trebuiau modernizate trei rame, (una la fiecare firma, ca si prototip). Sau chiar si de la alte firme.  Puse in probe, analizate deficientele, trase concluzia, care model e intruneste cel mai bine cerintele de utilizare in trafic raportat la pretul de modernizare. Considerand ca decizia era pozitiva, trecut la modernizarea parcului de IVA si cumpararea de „piese consumabile”. Nu pe loturi diferite. Ramele modernizate diferit nu renteaza.

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Vă rog precizați unde veți plasa stația Grivița M 9 ( legătură cu Grivița M 4 /6 ). Vă dau eu dimensiunile, o stație de metrou  are în principiu în plan următoarele dimensiuni :
- lungime între 105 și 200 metri
- lățime aproximativ 20 metri
Vă rog precizați unde veți plasa stația Grivița M 9  ( legătură cu Grivița M 4 /6 )

Nu sunt mare proiectant de retele subterane, e doar umila mea parere pentru amplasamentul stației Grivița 2 de pe M9 (inelul de nord). Daca nu se "supara" cele 13 TGV-uri de la Atelierele Grivita, asta ar fi o varianta. Pe urma le aducem inapoi. Spatiul maxim teoretic disponibil 135 m x 36 m. La cat s-a demolat in Bucuresti, mutarea temporara a celor 6 linii e pistol cu apa.
Grivita M9b.jpg (744.84 KB; downloaded 3229 times)
Grivita M9a.jpg (787.49 KB; downloaded 3208 times)
Grivita M9c.jpg (571.35 KB; downloaded 3209 times)

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Cum luați curba între str Ceaikovski și Barbu Văcărescu ?

Distanta intre intersectia Strazii Ramuri Tei cu Strada Barbu Vacarescu = 355 m. Suficient pentru statie  + 90 m pentru raza curbei. Eu raman de parere ca in parcarea de la Kaufland e cea mai buna pozitie pentru statie. Cu traseul venind dinspre Strada Turnul Eiffel (asa cum ai specificat). Latimea nu cred ca ridica probleme deosebite. NSS destul de adânc... statie pe trei niveluri ca la Eroilor 2 sau Academia Militara.
Kaufland M8a.jpg (863 KB; downloaded 3193 times)

La Grivița  cam așa ar trebui poziționată stația ( 200 / 20 m ):
G.jpg (458.47 KB; downloaded 3185 times)
Altă poziționare nu văd, pentru că mi-e greu să cred că se poate face o stație pe sub tunelele lui M 4/6, cu M 4/6  în funcțiune. După șantier se pot  reconstrui depoul și liniile afectate din triaj, Mai ales că există metoda de a turna înainte planșeul cu stâlpii aferenți, moment în care se poate începe reconstrucția la suprafață.
La Kaufland e în regulă.
Nu știu cam la ce adâncime ar trebui să fie NSS - ul (minus 25 - 30 m ? ) pentru că după aceea tunelele o iau pe sub blocuri / case.
Dacă NSS - ul în mod obișnuit este la minus 10 - 12 m, un NSS la minus 25-30 m înseamnă că stația va fi de două ori și ceva mai scumpă. Nici asta n-ar fi o problemă de nerezolvat.
Aștept în continuare o idee pentu Piața Unirii cu toate magistralele. De fapt ce mă frământă ( de ceva ani )   nu sunt stațiile în sine, ci dacă se pot face conexiunile pietonale între stații ! Vreau orice idee, chit că la prima vedere este total ilogică.

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Propunere:  Dacă tot o iei pe sub blocuri / case,  nu-ți surâde această variantă ? ( E vorba de vreo 1,4 km )

Prima mea varianta, pe care nu am prezentat-o aici, a fost gandita sa treaca de la Lacul Tei direct spre Strada Ceaikovski, prin spatele Kauflandului. Am abandonat aceasta varianta pentru ca prezenta neajunsuri majore :

1. Marea majoritate a potentialilor pasageri se gasesc pe Bulevardul Lacul Tei, intre parc si Circul de Stat. Distanta este mare, aproximativ 1 km. Este o aglomeratie foarte mare de blocuri, oarecum comparabila cu cea din Drumul Taberei si practic cea mai mare de pe traseul ipoteticului M9. La o linie de metrou, pentru pasageri sunt importante statiile, nu le faci acolo unde au nevoie, iau al mijloc de transport.

2. E si o problema de management stradal. Nimeni nu vrea sa iasa din Kaufland sau McDonald's, sa inconjoare pe langa tomberoanele de gunoi, ca sa ajunga la metrou. Plus ca blocurile de pe strada Barbu Vacarescu sunt in fata viitoare statii aflate in parcarea Kaufland-ului.

3. Lungimea M9 e si asa destul de mare, peste 13 km. Am ales cel mai scurt traseu posibil, la sud de Lacul Floreasca, in lungul Bulevardului Mircea Eliade. Lungime traseu mai mica, pret proiect mai mic (doar punctele rosii sunt gandite ca statii). Repostez foto pentru a fi mai usor de vizionat, sau pentru cei care nu au urmarit subiectul.

4. Cand gandesti un proiect, unul de o asemenea amploare cu atat mai mult, chiar daca este ipotetic, trebuie avut in vedere ca el tine de un buget, care nu e nelimitat. Implicit apar solutii de compromis si nu te poti "intinde" oricat, oriunde, oricum.'

5. Pentru Piata Unirii (cu toate magistralele) nu am suficiente date constructive, asa ca nu ma voi hazadra inutil.
M9 linia circulara (Semiinelul de nord + fostul M1) - propunere.jpg (1.17 MB; downloaded 3172 times)

Greșeala mare a schiței tale  este următoarea : Ai practic două inele în paralel, ceea ce este total neeconomic din multe puncte de vedere.
Bine, să începem cu teoria.
Teoria triunghiului și a inelarei
În centru magistralele pe cât posibil nu se vor intersecta într-un punct ci sub formă de triunghi două câte două. Se observă și triunghiul, l-am hașurat cu verde.  La un moment dat TOATE  magistralele se vor intersecta cu o inelară.
Triunghiul teoretic se prezintă în felul următor:
to.jpg (74.97 KB; downloaded 3143 times)

Pentru București avem așa :
a) Triunghiul   postat  de mine în 14 August 2010.  Ideea și consultant --> # subway guru
Denumirile stațiilor / a magistralelor corespund datei respective. Observi că lipsește M 4/6
t1.jpg (61.6 KB; downloaded 3149 times)

b) Triunghiul  actualizat, data de azi : ( Se observă că triunghiul e același, Moșilor - Unirii - Eroilor ). A mai apărut  față de triunghiul din 2010 și M 4/6. E ușor mai complicată figura, dar - repet - triunghiul a rămas,
Moșilor - Unirii - Eroilor.
t2.jpg (63.08 KB; downloaded 3139 times)

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Greșeala mare a schiței tale  este următoarea : Ai practic două inele în paralel, ceea ce este total neeconomic din multe puncte de vedere.

Poate nu ai urmarit cu suficienta atentie, ai uitat sau nu ai inteles. Cateva precizari suplimentare:
1. Nu sunt doua inele in paralel. Sunt doua inele care se intersecteaza la vest (CRANGASI) si la est (DRISTOR 1).
2. Transporta pasagerii din sud in centru prin M8 si din nord in centru prin M9.
3. Zonele neacoperite de M4, M5, M7 vor fi preluate de M8 si M9. Leaga cartiere care altfel nu ar avea nici o sansa sa aiba metrou.
4. O ruta mai scurta de la vest la est prin reconfigurarea M1. Reconfigurarea M1 este o consecinta inevitabila a aparitiei M8 si M9.
5. Pasagerii vor fi nevoiti sa schimbe metroul o singura data, oricare ar fi traseul ales. Ceea ce este foarte economic. Cosiderand M5 terminata, din Drumul Taberei pana la Straulesti obligatoriu acum trebuie sa schimbi de doua ori.
6. Dezavantajul major, in afara pretului de executie evident ridicat, este ca M8, M9 si combinatia dintre ele M10, nu functioneaza decat daca sunt construite amandoua.
Schita de mai jos vine in lamurirea argumentelor expuse.
7. Reducerea suprapunerii magistralelor M1 si M3 de la sase statii, la doua si jumatate.
P.S. Evident ca teoria triunghiului este mai buna decat ingramadirea traficului intr-un singur punct la Universitate. Acesta e si unul dintre motivele pentru care M7 trece pe la Biblioteca Nationala.
Metrorex - PROPUNERE RECONFIGURARE TRANSPORT SUBTERAN .jpg (375.16 KB; downloaded 3082 times)

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou GPS

Mă întreb ce interval vor avea trenurile pe M1, M3 și M9 din desen, în condițiile în care acestea au un tronson comun între Piața Unirii și Eroilor...
Și care este rolul acelei M10?

Go to page:  1  ... 163 164 165 166 167 168 169  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”