Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 653262 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee Nenea_titi

Aia cu 35 peste pod e deja prea mult. Pe traseul Ghencea - Pârvan e suficient. Am propus și varianta 42, Ghencea - Trafic Greu - pasaj Basarab - Dr Felix - ion Mihalache - Expoziției - PPL. Ca variantă alternativa. În situația actuală e imposibil, deși ar descărca 41 și 105, mai ales ca sunt mulți care merg de la Ghencea la PPL.

Re: Propuneri de noi trasee Costin

Vad niste propuneri foarte nerealiste aici. Nimeni nu ar merge de la Ghencea la Piata Presei prin Trafic Greu - Basarab - 1 Mai etc pentru ca este un ocol absurd, in conditiile in care traseul direct nu numai ca este aproape in linie dreapta, dar, culmea, exista in ziua de azi: linia 41. Conexiunile trebuie sa fie rapide. Nu degrevezi 41 printr-un ocol, asa cum nu degrevezi M2 ducand M4 in sud, apoi la 1 Mai, apoi la Baneasa. Pe astea le degrevezi prin intervale mai mici (da, mai mici decat ce au acum).

Pe langa asta, mai sunt niste propuneri de sus care nu tin cont de existenta metroului in Bucuresti. Si acolo, acesta este factorul decisiv - pentru ca e rapid. Nu trebuie sa reinventam apa calda si sa dublam trasee. Trebuie sa acoperim lipsa capacitatii de transport acolo unde ea nu exista suficient, nu sa o dublam unde deja este buna.

Re: Propuneri de noi trasee linia 69

In zona Bd. Expozitiei s-au construit si inca se construiesc mai multe cladiri mari, facultati, sedii de firme etc. ce strang si in viitor vor strange si mai multi potentiali calatori.
B-dul Expozitiei nu mai este de mult un simplu "bulevard" neinteresant. Dupa cum bine stim in prezent pe el circula 105, 780 siiii "traditionalul" 42.
- 105 cu intervalul ei modest este linia de baza
- 780 nu are statii pe acest bulevard si oricum chiar de-ar avea, la un interval de 30 de minute nu ar putea fi vorba de linie de baza, oricum duce tot la Gara de Nord la fel ca 105.    
- 42 cu un singur tramvai nici nu intra in vreo discutie in prezent, inexistent.
Parerea mea ca pentru aceasta zona (bulevard) in curs de dezvoltare rapida pe langa 105 se simte nevoia unei linii "solide" care sa mearga in centru pe cel mai direct drum respectiv prin B-dul Ion Mihalache, P-ta Victoriei, P-ta Romana, Universitate, P-ta Unirii.
Dezvoltarea liniei 42 nu cred ca ar rezolva pe deplin cererea, chiar cu un interval bun si dus la Vasile Parvan (oricum mai bine decat la Gara de Nord) pentru ca nu va duce in punctul "fierbinte" adica in centru. Linia 3 care se propune va avea aceeasi soarta ca 42 adica va circula doar cu vatmanul. Cati oameni credeti ca vor merge direct de la Mezes la P-ta Presei fara sa-si ia un covrig de la Chibrit ?    
Totusi ca sa se plimbe vatmanul si cativa calatori si ca sa tina linia "fierbinte", 42 ar putea ramane, dar pana la Vasile Parvan.
Eu vad ca LINIE DE BAZA, linia 300. Da, 300 ... sa-i sticam putin traditionalismul si sa o prelungim la ambele capete, asa cum am descris traseul mai sus, adica P-ta Presei, B-dul Expozitiei, B-dul Ion Mihalache, P-ta Victoriei, P-ta Romana, Universitate, P-ta Unirii.    
In alta varianta 300 ar putea fi prelungit pana la Dridu 300, capat comun cu 86 cu desfiintarea liniei 65. Din pacate momentan timpul nu mai imi permite sa dezvolt si aceasta varianta pe larg. Voi revenii ....    

.... si totusi, fata de prima varianta prezentata mai de mult si repostata mai sus,    

Daca tot suntem la „Propuneri de noi trasee”, revin si dezvolt putin varianta cu 300 prelungit pana la Dridu respectiv P-ta Unirii.
E clar ca prelungirea liniei 300 pana la Dridu, capat comun cu 86, duce la desfiintarea liniei 65 si la distribuirea troleibuzelor in linia 86. In acest caz eu zic ca loc la capat ar fi.
Despre utilitatea acestei modificari au scris colegii la topicul „Discutii despre traseele locale ale STB”, la care subscriu si la care as mai adauga crearea lagaturii directe Pajura - P-ta Unirii.

Odata cu aceasta propunere, in contextul viitoarei reorganizari a unor trasee de tramvaie prezentate de STB, as mai venii cu urmatoarele schimbari :

- linia 42 (P-ta Presei - Vasile Parvan, cu maxim 3 tramvaie, pentru a mai „anima” B-dul Expozitiei)
              - pastrarea legaturii B-dul Expozitiei - P-ta Victoriei - Vasile Parvan in cazul in care 300 nu
                ar mai fi prelungit la P-ta Presei - prima varianta).

- linia 45 (Mezes - Gara Basarab - Pasajul Basarab - B-dul Vasile Milea - Ghencea)
              - capatul de la Gara de Nord nu se justifica in prezent, nu este folosit tramvaiul de acolo;
              - in cazul unor blocaje din diferite motive a liniilor 1/10 in partea de N-E-S a
                traseului/orasului, s-ar acoperii cat de cat partea de V-N
              - inlocuire partiala a liniei 35
              - legatura directa Ghencea - Basarab - P-ta Victoriei

- linia 11 (Cart. 16 Februarie - B-dul Vasile Milea - Sos. Progresului - Calea Ferentari - Zetarilor)
              - impreuna cu linia 45 ar inlocuii liniile 1/10 in cazul unor blocaje ale acestora in partea de N-
                E-S a traseului/orasului
              - inlocuire partiala a linie 8    

- linia 24 + linia 16 unite (Cartier Damaroaia - Sos Stefan cel Mare - Str. Lizeanu - B-dul Lacul Tei -
                                         Sos Petricani - Platforma Industriala Pipera)
                                        - crearea legaturii directe Bucurestii Noi - Sos Stefan cel Mare - Lizeanu cat  
                                           si a zonei Pipera cu Sos Stefan cel Mare - P-ta Victoriei
                                        - cresterea utilitatii celor doua linii, decat 16 oprit „ca nuca in perete” la
                                          Bucur Obor mai bine sa faca o legatura utila
                                        - inlocuire a liniilor 1/10 in cazul unor blocaje in celelalte tronsoane de traseu
                                        - alternativa a metroului

- linia 46 (Republica - B-dul Basarabia - B-dul Chisinau - Sos Iancului - Sos Stefan cel Mare - Str.
                Barbu Vacarescu - B-dul Aerogarii)
              - capatul intortocheat de acum de la Gara de Nord nu-si are rostul, tramvaiele merg goale in
                aceasta zona
              - cred ca mai intai se impune modernizarea căii de rulare (Green Track) pe Str. Barbu
                 Vacarescu
              - legatura directa si rapida a zonei de nord a orasului cu zona de est
              - alternativa a metroului  

Varianta S.F. :
- linia 24 + linia 46 unite (Cartier Damaroaia - Sos Stefan cel Mare - Sos Iancului - B-dul Chisinau -  
                                          B-dul Basarabia - Republica)
                                         - chiar daca s-a mai propus/discutat eu o vad ....

Re: Propuneri de noi trasee drbm

@linia69
24 unit cu 46 ar fi aproape vechiul traseu al liniei 24 din anii '70, când 24 venea exact din Dămăroaia, la Buzești o cotea prin Sevastopol și Grigore Alexandrescu în Iancu de Hunedoara (Ilie Pintilie, pe atunci, dacă nu mă înșel), Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, apoi stânga la rondul din Piața Muncii pe bulevardul omonim (acum Basarabia).

Era deservita de V56 cu 2 remorci. Capacitate! :D

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_minciu91

Am o propunere pentru linia 90 (nu stiu daca a mai fost discutata pe forum, nu am gasit-o).
De la Vasile Milea sa intre pe linia lui 91 pana la Depoul Alexandria.
Beneficii:
-nu mai are 70% din traseu comun cu linia 69.
-deserveste mult mai bine cartierele 13 Septembrie/Rahova cu reducerea timpilor de asteptare in statii.
-dispar trenuletele 90/69
Dezavantaje:
-dublarea liniei 91 in proportie de 100%, insa se putea lua in calcul ideea ca linia 91 sa fie un "ajutor" al liniei 90, asa cum se intampla in cazul 122/222, sau o alta idee, prelungirea liniei 91 pana la Baicului, insa asta nu ar face decat sa creasca timpii de asteptare.
-aglomerarea capatului Depoul Alexandria, insa se poate rezolva cu un program foarte bun de succedare.

Macar ca un test pana se redeschide tronsonul Pf. Dr. Rainer/Carol Davilla/ Eroilor/Piata Operei.

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

Eu am o alta idee. Desfiintarea liniei 91, care oricum este inexistenta. Cele 4 ture pot intra alaturi de cele 7 din 90, formand o linie cu 11 ture. Distanta in kilometri este asemanatoare. Cat despre capatul de la Alexandria, nu ar fii o problema, deoarece la 11 ture, nu ar fii mai mult de 2 troleibuze la capat.

Re: Propuneri de noi trasee Trole

Ok. Și de la Eroilor la Răzoare cine vrea să străbată o distanță cu 50% mai lungă decât pe drumul drept, care include deja un mic ocol? Pe Șos. Cotroceni/Bd. Gen. Vasile Milea sunt 3 km vs. 2 pe la Academia Militară. Partea corectă e că nici 91 nu are motive să existe.

Cât despre 90, haideți să vedem cu ce seamănă el în stația Teatrul Național.
61-90.png (100.05 KB; downloaded 4061 times)

Concret, în cazul variantei 61+90 am avea următoarele avantaje:
- asigurarea unei deserviri ritmice la un interval de 12-15 minute față de 20-30 în prezent cu eliminarea curselor suprapuse ca ore de trecere,
- asigurarea unei legături directe Militari - Universitate - Vatra Luminoasă (Arena Națională),
- asigurarea traversării directe a zonei centrale și îmbunătățirea conectivității locale între Cișmigiu / Universitate și zona Armenească / Moșilor; Situația prezintă un real avantaj pentru utilizatorii care folosesc liniile 16, 605 și 21, prin facilitarea transferului direct către acestea,
- cumularea măsurii cu cea de desființare a liniei 91, facilitează eliminarea capătului Piața Rosetti pentru troleibuze, cu implicații pozitive asupra continuității traseelor ( a se vedea punctul anterior) dar și asupra fluenței circulației acestora, prin eliminarea macazelor; Notă: pentru situații neprevăzute, la Piața Rosetti se poate amenaja o buclă continuă, neconectată la rețeaua principală, similară celei de la Parcul Izvorul Rece,
- din punct de vedere al solicitării conducătorilor de troleibuze, situația se ameliorează, existând posibilitatea asigurării repausului la oricare dintre capete.

Altfel spus:
- decât trei linii (61, 90, 91) cu frecvențe de succedare de tip RATA, mai bine una și bună,
- dacă 69 și 336 oricum vin mai bine, ce sens are să fie dublate de 90 și 61,
- dacă tot nu investim în macaze de troleibuz performante, ce sens are ca, pentru două RATE, toate liniile de troleibuz să meargă la pas (oficial: 5 km/h) într-o zonă foarte solicitată.

Re: Propuneri de noi trasee barbuandrei

61 are zile in care face si 120 minute pe semi-cursa. De ce sa il tii blocat pe Iuliu Maniu? Doar ca sa fie multe ture? Oricum cei ce vor legatura directa, prefera metroul. Cei din Rahova sau Drumul Taberei, nu beneficiază de metrou. La un numar de 12 ture, cu o semi-cursa de 70-80 minute, in functie de trafic, asa cum este si in prezent, intervalul ar fi de 13-15 minute. Eu zic ca e convenabil fata de prezent.

Re: Propuneri de noi trasee Trole

Ok. Îl unim pe 61 cu 90 și păstrăm frecvența de 20 de minute. Îl desființăm și pe 91. Surplusul îl redistribuim pentru 69 și 96.
Sau, ca să nu se mai existe influențe din cauza traficului. 90 scurtat la Pod Cotroceni, cu întoarcere spre Vatra Luminoasă pe Calea Plevnei, fără staționare. 61 desființat, pentru că tot îi face 336 treaba. 91 desființat, pentru că nu are nici o treabă. Notă - 91 nu ajunge în „Rahova”. Mai degrabă 226, care ajunge în centru pe un traseu mai scurt.
Surplusul îl folosim pentru 62, 69, 96 și un 90 la 15 minute.
Tot va fi mai bine decât fărâmițarea de acum. Pentru simplul motiv că e de preferat să ai linii cu frecvență bună și trasee concise, nu tot soiul de variante când și când. Exemple clasice: 21, 32, 41. Problema nu e numărul de ture, ci eficiența utilizării acestora.

Referitor la utilitatea locală a transportului de suprafață în Militari, cred că este o chestiune deja evidentă, din cauza distanțelor mari între stațiile metroului. Așa că un 61 îmbunătățit ar fi foarte util pe segmente în Militari și cu atât mai util în zona centrală, fără capătul de la Piața Rosetti.
Unde, de altfel, ar trebui găsită o soluție mai bună și pentru 311 și 336.

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Pentru 311 si 336 ar merge urmatoarele:
-311 sa intoarca la Universitate in rond si sa aiba statie comuna cu 336 unde o are cel din urma acum
-336 si troleele sa aiba statia unde o are 311 acum (se pot taia benzile pentru intors, asa e si la Postavarului sens Faur pentru 101 si 311 cand vireaza stanga...)

Re: Propuneri de noi trasee ByOnu

Cristi, sau 133 la Romana.

Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

cris_m wrote:
-311 sa intoarca la Universitate in rond si sa aiba statie comuna cu 336 unde o are cel din urma acum
Cozile de mașini care încep pe la Moșilor sunt din cauza semaforului de la Universitate. Dacă îl mai forțezi pe 311 să mai facă și acel ocol prin rond e ca și cum inviți încă 20 de minute pierdut în trafic din ăla, "standstill". E și motivul pentru care dacă vreau să ajung la Universitate cu troleibuzul dinspre Moșilor mă dau jos la Teatrul Național. Nu stau să mă sufoc vara în troleibuz în coloană.
cris_m wrote:
-336 si troleele sa aiba statia unde o are 311 acum (se pot taia benzile pentru intors...)
Cu asta sunt de acord și se poate implementa foarte ușor - de-a lungul stației lui 311 se poate amenaja o insulă cu rol de delimitare și forțare a vehiculelor să oprească la bordură, în capul căreia se instalează un semafor cu senzor dedicat mijloacelor de transport și încă un set de semafoare pentru traficul normal, ca să poată opri pentru câteva secunde cât le ia vehiculelor să se reîncadreze în benzile lor. Trebuie doar gândire și voință...

Re: Propuneri de noi trasee 1689

HG 1391/2006

Art. 131. – (1) La apropierea de o staţie pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenţia de a ieşi, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordură este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.

Pentru ce mai trebuie semafor ?!

Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 464388 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”