MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736615 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 160 161 162 163 164 165 166  ... 189

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Propunere reconfigurare transport subteran in Bucuresti sab

Eu nu  vad trafic pentru o linie de tramvai acolo. Cel putin traseul de la Mariott pana la Pta Unirii este "mort". Peste tot abia se face fata la ora de varf, dar asta nu inseamna ca este nevoie de transport de mare capacitate peste tot. Asta este pana la urma ora de varf, o extrema...
Iar cu fantanile...discutabil. De la Biblioteca pana la Pta Alba Iulia este spatiu verde pe mijloc. Cred ca si in rest, partial printre fantani.
Si un tramvai care sa se opreasca la Alba Iulia, cui ar folosi ? De acolo ce faci ? Iei 104 ?

Re: Propunere reconfigurare transport subteran in Bucuresti andrei11

PUZ - ul acela unde trece metroul pe sub Piața Alba Iulia este făcut la plezneală, ca să fie.
Un alt PUZ făcut la plezneală cu stații / linii de metrou pe sub Buzești / Berzei este și stația de metrou de sub Buzești din fața Pieței Matache. Chiar are legătură ( pietonală subterană ) cu  actuala stație de metrou GdN 1 !!!!!!!!!!!!!!
4-28-2019 3-35-25 PM.jpg (154.82 KB; downloaded 2689 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Nu este facut la plesneala nici acest PUZ. M6 ajungea odata la Victoriei si probabil ce vedem aici era continuarea catre sud.
Ca unii au cerut insistent sa duca M6 la gara , sa avem doua mijloace de transport cu care sa putem satisface "hoardele" de calatori care vor sa buzna sa schimbe avionul cu trenul, este alta discutie... Dar stii foarte bine ca M6 trebuia sa ajunga la PV. Sa il infunzi acolo era nebunie.

Re: Propunere reconfigurare transport subteran in Bucuresti andrei11

Evident că știu, dar a spus guru că practic să construiești  2 magistrale suprapuse pe o porțiune din Buzești cu M 1 în funcțiune este practic imposibil...

• sab
  • Posted:
  •  

Dar cine o fi platit pentru acel PUZ ? Cineva isi dorea sa faca asa ceva acolo. Si nu eram eu... :)

Cat despre "imposibil", nu vad ce ar fi fost asa imposibil. Si racordarea M3 la M1 s-a facut cu M1 in functiune. Naveta, dar s-a circulat. Aici intre GdN si PV, avand in vedere macazurile, cred ca era mai simplu, nu cred ca s-ar fi impus naveta.
Asta daca se folosea aceeasi galerie, se putea bine-mersi sa se treca pe sub M1 cu doua tuneluri si nu era nevoie de nicio intrerupere/perturbare a circulatiei. Chiar nu vad de ce s-ar fi folosit aceeasi galerie pt mai putin de 1km. Nu avea logica.

Re: Propunere reconfigurare transport subteran in Bucuresti zapacitu

sab wrote:
Nu exista o schita oficiala a acestei linii, ea apare doar PUZ-ul pe care l-am pus, dar logica imi spune ca ar fi Prelungirea Ghencea- Ghencea-Calea 13 Septembrie - Bd Unirii (de la un capat la altul)- Pta Alba Iulia- Bd Decebal-Pta Muncii- Bd Basarabia - Pantelimon, urmarind stazile si bulevardele existente. Adica fix ce vrei tu intre Georgian si Unirii, doar ca fara sa faci nimic cu M1,acoperind in acelasi timp si zonele vestice Prelungirea Ghencea-Ghencea-13 Septembrie.
Problema mare este ca, daca se adopta varianta M4  pe sub 13 Septembrie-Sebastian, sansele acestei linii se diminueaza dramatic. De aceea trebuie sa ne rugam sa se aleaga traseul M4 pe la Izvor si/sau prin curtea Parlamentului. ;)

Nu cumva magistrala asta, impreuna cu M5, ar forma un "oval" de la Pantelimon la Raul Doamnei?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Daca ajunge la Pantelimon, DA, ar putea forma un "oval". La fel de bine se poate opri la Georgian, pentru ca cele doua rute pana la Pantelimon sunt "ocupate" de M1 si M5.
Si, oricum, daca tot nu se poate face corespondenta la Pantelimon, degeaba mai duci o linie acolo..

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Popescu Eugen

Variante constructive exista. Totul este sa le gandesti si sa le pui in practica. Iata una posibila dintre ele :
1. Continuarea "ovalului" sau "Mn" pe Strada Vergului si construita o statie undeva in dreptul Brico Depot.
2. Construirea statiei GRANITUL (penultima statie de pe M5) cu 2 linii (asa e si in proiect). Una va lega statia GRANITUL de statia PANTELIMON pe M1, cealalta de  BRICO DEPOT pe Mn.
3. Marirea statiei PANTELIMON la doua linii (peroane) pentru legatura cu M5 de la GRANITUL (asa e si in proiect).

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Valentin

Întrebarea mea este "chiar e nevoie de o alta magistrala sa ajungă in aceeasi zona?" Avem M5 si M1 care ajung in același cartier. Întreb pentru ca nu am tangente cu zona Pantelimon.

• sab
  • Posted:
  •  

Linia oricum este ipotetica, nu apare in planuri.  Ajunge la Georgian sa faca schimb cu M1 si apoi prelungita pe sub sos Morarilor pana la M5.
Mai departe, poate ajunge in Colentina pe sub sos Fundeni.
Nu ar fi imposibil nici un traseu catre str Doamnna Ghica prin spatele Pietei Delfinului (pe langa lac),apoi Colentina, Tei si apoi, surpriza ...sos Petricani cu capat in..Pipera. :). Oare ar fi rau sa mai ajunga o linie in Pipera ?
Variante exista, nou sa fim sanatosi...

@Popescu Eugen . NU va fi nicio corespondenta la Pantelimon. Problema este la statia M1, care a fost construita ca o amarata de statie pe o linie catre un depou, nu ca o statie gandita pentru pasageri. Ea trebuie reconstruita, nu este suficient sa-i mai pui o linie.
Pur si simplu nu a fost gandita sa fie o statie de corespondenta, este la suprafata, destul de ingusta si nu vad pe unde sa faci corespondenta de la M5 catre linia existenta.

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

sab wrote:
Linia...  ajunge la Georgian sa faca schimb cu M1 si apoi prelungita pe sub sos Morarilor pana la M5. Nu ar fi imposibil nici un traseu catre str Doamnna Ghica prin spatele Pietei Delfinului (pe langa lac),apoi Colentina, Tei si... Variante exista, nou sa fim sanatosi...

Si asa usor, usor ajungem la varianta SEMIINELULUI DE NORD propus de mine ceva mai sus.

• sab
  • Posted:
  •  

Exact, doar ca putin sub alta forma.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Ce discutați voi  aici este după formula "Unde vedem un bulevard destul  de lat hopa, și metroul pe dedesubt". Scuze, dar asta este impresia mea.
Ceea ce mă miră este că ați uitat - aproape definitiv - că în București mai există și tramvai, eventual construite și alte linii noi.
Hai să vedem ce sorți de izbândă ar avea acest Mn ( Domnești ) - Prelungirea Ghencea - drept pe sub bulevard - Catedrala - apoi un mic "S" ne încadrăm pe sub B-dul Unirii ( fost Victoria Socilalismului asupra Bucureștiului ) - Alba Iulia - Decebal - Basarabiei - Vergului -  de acolo mai vedem noi.
În primul rând la Domnești va ajunge M 5 - când va fi  cazul ( și ceva din Prelungirea Ghencea ) ( Ați ținut cont ? )
La Unirii sunt posibil de făcut conexiunile cu celelalte linii ?
La Unirii vom avea ( sau avem deja ) așa:
M1(cu 3 ) // M 2 // un pasaju rutier, bașca conductele pentru Dâmbovța
Apoi M 7 și mai vine și Mn - ul acesta.
B-dul Unirii NU are trafic de celebra formulă 50.000 persoane / sens / oră.
Putem moderniza foarte bine linia tramvaiului 56.
Legătura lui 56 cu rețeaua de metrou se va face prin intermediul stației de pe M 7 ( la intersecția B-dul Coposu cu str. Mântuleasa )

• Popescu Eugen
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Ce discutați voi  aici este după formula "Unde vedem un bulevard destul  de lat hopa, și metroul pe dedesubt". Scuze, dar asta este impresia mea.

Vad ca esti pus pe critica in stil mare. Eu nu cred ca cei mai multi care vin cu o idee, o fac din pura pasiune. Ca sa fie luati in considerare ar trebui obligatoriu sa vina odata cu ideea si cu studiul de fezabilitate gata intocmit? Daca se doreste ca forumul Metrou Usor sa aiba parte numai de pareri de specialitate atunci faceti-l cu circuit inchis, destinat numai celor din domeniu. La logare sa vina cu copiile legalizate dupa diplomele de licenta, eventual de master si de doctoat in constructii, specialitatile drumuri si poduri, material rulat, etc. Nu va mai incurcati cu 'neaveniti'.
P.S.Tare as fi curios sa aflu si parerea ta despre Aeroportul Kansai sau Aeroportul Internaţional Chūbu Centrair. Sper ca nu e offtopic, si daca este, accepta o derogare. Daca accepti cu demnitate provocarea, o sa imi exprim si eu parerea.

Go to page:  1  ... 160 161 162 163 164 165 166  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”