De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4482 posts, 1233573 views

Go to page:  1  ... 222 223 224 225 226 227 228  ... 321

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Daca avem masina ca un calcul matematic, de cele mai multe ori este o investitie proasta, extrem de proasta.
Ar trebui sa avem un numar minim de km parcursi pe an pt a ajunge in limita minima de "rentabilitate" ...
Insa nu putem restrange discutia doar la rentabil...
Pana la urma este un obiect care il folosesti atunci cand ai nevoie...difera nevoile fieracuia insa.
Pt mine, la ritmul de utilizare, nu se justifica masina noua.
Pt ca pe langa numarul de km mic anual(acum), se adauga restul de cheltuieli pt o masina noua(casco, posibil rate, etc). Restul de chsltuieli...sunt indiferent daca e noua sau SH in mare...
O masina in mintile ei, SH, este un calcul mult mai bun.
Investitia mult mai mica, si scapi de anumite cheltuieli. Plus ca nu te mai doare inima la fiecare zgarietura aparuta peste noapte...

Oricum, pt mine, chiar daca nu mai fac atatia km cat sa merite, este absolut necesara.
Asta si din cauza preturilor la inchirieri..
Aveam ani cand faceam peste 15.000 km pe an.
Acum....cateva mii....
Inainte imi facea placere sa conduc, acum este doar o nevoie. Asta si din cauza celorlalti "rutieri"...
A disparut amabilitatea din trafic, "bunavointa, "buna crestere", .., a crescut nervozitatea, a scazut in general si calitatea soferilor de a ...conduce.  Plus ca s-a marit numarul lor...
Din pacate nu avem un transport public de calitate sa incurajeze folosirea lui...
Cu masina fac 15-17 min(la orele la care circul eu) si cu transportul public 50-70 mi...cu 4 schimbari... Ce ati alege....? Eu folosesc majoritar public, cu toate ca daca ma grabesc sau in wk mai iau si masina...

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" misterr

ADK wrote:
Cumpărăturile le fac aproape zilnic, mai ales pâinea trebuie luată în fiecare zi (cred că oricine vrea să aibă pe masă o pâine proaspătă).
Am renunțat la pîine, dulciuri etc. acum cîțiva ani, astfel încît am slăbit aproape 15kg (de la 80 la 67) și nu mai am nimic de cumpărat zilnic, pot face cumpărăturile duminica pentru toată săptămîna.
ADK wrote:
Păi așa e și normal, plus că timpul scutit pentru 5 lei (sau cât o mai fi) 2 călătorii e extraordinar, pentru a te întâlnii să zic cu cineva la Aurel Vlaicu, plecând de la Piața Sudului. Cum ar fi să iei mașina? :twisted:
Folosesc metroul zilnic (de la Apărătorii Patriei la Victoriei și înapoi), cu abonament (70 lei/lună).

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Chiar mă gândeam, cât carburant ți-ar trebuii să mergi la muncă aproape zilnic într-un oraș ca Bucureștiul (asta în cazul în care ești obligat să apelezi la mașină, nu că mulți n-ar putea mergea și cu autobuzul că dacă te uiți majoritatea sunt singuri în mașină). Dar cunosc șoferi de la STB, care ar putea lăsa mașina măcar pentru o zi când au ramforsări, ce să mai zic că era cineva care stătea pe aceeași stradă (3 stații mai încolo) cu depoul dar în fiecare zi venea cu mașina. Mai spunea și că din obișnuință, când se ducea la muncă și avea macaze încetinea. :lol: Îmi e silă când mai am câte o treabă prin București și trebuie (obligat, nu pot depinde de CFR și STB în ziua aia ajungând și-n 5 locuri) să iau mașina. Chiar luna asta a trebuit să ajung în 4 locuri diferite în aceeași zi, de multe ori nu știu la care să ajung prima (că depind de program, loc, parcare etc), enervat am fost în acea zi nu din cauza traficului sau că nu mi-am îndeplinit sarcinile, ci de o doamnă care a tras pur și simplu pe trecerea de pietoni pe str. Secuilor (lângă o școală aproape de BIG) fără a da un semnal, avarie, nimic mașini parcate și-n stânga și-n dreapta abia am reușit să trec dar nu puteam fără să nu-i spun câteva. :lol: Ce să zic că își aștepta sigur copilul de la școală, că așa e îi ducem și-i aducem cu mașina chiar dacă stau o stradă mai încolo. Conduc de aproape 2 ani, evit conflictele și tot ce poate duce la situații de genul, văd un prost că vrea să se bage îl las să se ducă, n-am avut niciun eveniment sau situație neplăcută (sper și de-acum încolo) asta probabil datorită că și eu am fost om. Încerc să fiu cât mai amabil, să ”ajut” la siguranța circulației (las mașina care văd că se chinuie să intre sau să iasă de pe o stradă secundară), dacă sunt depășit (mai ales de vehicule grele) mă dau cât mai la dreapta și reduc viteza, ori în locurile (cum e între Buzău și Brașov, pe Siriului) adică prost vizibile, semnalizez ”permitând” depășirea (chiar dacă eu mă asigur în plus și pentru el), semnalizez orice manevră și parchez doar unde e permis. Sunt șoferi care nu ar semnaliza nici morți, în special cei de taxi și asta nu că li s-a terminat "lichidul" dar ce trebuie să știe alții unde se duc ei? :lol:

Poza de aici.
https://www.thejakartapost.com/amp/trav ... ilway.html
Pare cam asemanatoare..cu plaiurile mioritice... oare sa fie sau sa nu fie..?
Nu ma intrebati cum am ajuns la poza ca nici mie nu imi este clar...

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Hei, asta-i dioramă HO, se vede de la distanță.   :bere:

Posibil, dar tipul si schema de vopsire nu ma duce cu gandul nici la Trans Siberian...nici la italia...nici Jakarta...
Ci mai CFR-ist...
Acum ca e diorama sau nu, nu am ochiul format...

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" PTMZ

Pare dioramă, că nu văd sigla CFR-ului pe nicăieri. Sau o fi un tren de pe linia 501 (doar acolo am văzut compunerea asta) și i-au cenzurat siglele. Cu toate astea, pantograful ridicat pare că depășește limita inferioară a firului de contact, ceea ce arată că e probabil o dioramă.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Andrei98

Nu are cum sa fie dioarama pentru ca nu exista EA in schema express la H0 sau alte scari, si nici vagon 20-54. in schema express, nici macar vreo conversie. Se vede clar ca e poza reala dar autorul a exagerat cu saturatia si efectul de "miniatura".

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" WT_fan06

Nu e niciun efect de miniatură în poză şi nici foarte multă saturație. Cred că e un cadru genuin din viața reală.

Am cautat cu google si parca asta e mai buna ca imagine...
Bine...suspiciunea mea e daca e ...CFR ...
Chiar si HO dar nu pare dupa detailing...
Nu are mare importanta...doar ca e un articol din jakarta, despre italieni si trenul lor "transiberian"...si auspiciunea mea, ilustrat cu imagini din romania...(suspicionam si luata de pe vreun forum)
Curat mondialism...
2019_03_23_68358_1553352601._large.jpg (173.21 KB; downloaded 2823 times)

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Andrei98

E si ceva saturatie, oricat de viu ar fi verdele ierbii nu are cum sa fie fosforecenta :lol:

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

aztec wrote:
Curat mondialism...

ȘI modelism.  ;)
Norii aceia sunt desenați, se vede de la sute de kilometri.
Nici vagoanele n-au niciun însemn...

Clubul "Flacăra Roșiatică" Andrei Andraș

Către colegul Adrian (ADK), îmi poți spune aici (pentru că pe FB nu mai pot, pur și simplu a dispărut unul din conturile pe care activai) dacă Hess-ul de pe linia 12 va fi la traseu sâmbăta asta, pe 30.03.2019?

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Cel puțin mâine circulă, ca deobicei pe 12 de la 5:45 (Micro 14) până la 21:45 (Micro 14). La FB am renunțat de vreo 2 luni, d-aia nu mă mai găseai. ;)

Go to page:  1  ... 222 223 224 225 226 227 228  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463950 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”